Sanmam biz anca birbirimizi yemekle uğraşırız
Bir gün Asyanın İsviçresi olucağız
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İsviçre tarafsız bir ülkedir. Nato vs gibi paktların üyesi değildir. Dünyadaki hiç bir çatışmaya girmezler. Tüm askeri yatırımları sadece işgale karşı ülkelerini savunmaya odaklıdır. BM nin barış gücü için bile asker vermezler.
Ancaaaaaak Avrupa'nın en güçlü ordusuna sahiptirler. Hiç bir devlet İsviçre'ye savaş açacak cesareti gösteremez. Hitler'in bile maçası yememiştir.
8 milyonluk İsviçrede aktif askeri personel sayısı 400.000 yedekler ise 60.000 dir. Bu haliyle kendisinden 10 misli büyük Fransa'nın ordusundan bile büyüktür.
80 Milyonluk Türkiye'nin aktif asker mevcuduna yakın bir rakam.
Yani öyle İsviçre'ye bakıp kimse küçümsemeye kalkmasın. Orda zorunlu askerlik kadın ve erkekler için 19-34 yaşları arasında tam 15 yıldır. Her sene 1 ay bilgi tazelemeye ve talime giderler. Hepsi komando, keskin nişancı, paraşüt vs gibi eğitimlerden geçer. Özetle tam bir ölüm makinasıdır.
Tüm dünyaya tek başlarına posta koyabilen tek devlettir. Bu sayede dünyada en güvenli yer olmalarını markalaştırmışlardır. Dünyanın bütün zenginleri paralarını İsviçre bankalarında saklar. Ve İsviçre bu milyarlarca dolar, tonlarca altına karşılık değil faiz vermek, üzerine bir de saklama ücreti alırlar. Bu sayede senede milyarlarca dolar kazanırlar. Bu paralar ile de bir elleri yağda bir elleri balda bir hayat yaşarlar. Ne fabrikalara ne de üretime, ihracata filan ihtiyaç duymazlar.
Peki Türkiye bir İsviçre olabilir mi?
Olabilir tabi ki neden olmasın.
Ama öyle hamasi sloganlarla olmaz.
Önce Nato'dan ve her türlü askeri paktan çıkmamız gerekir.
AB den vaz geçmemiz gerekir.
Aynı İsviçre gibi tarafsız ülke olmamız gerekir.
Aynı şartları uygulayacak olursak TSK nın aktif askeri personel sayısı 5 milyonu geçer.
Istanbul'u İslami Bankacılık başta olmak üzere, borsasıyla, bankalarıyla birlikte Avrasya finans merkezi haline getirmek...
Bu sayede kişi başına düşen gelir kolayca 30bin dolarları geçer.
Haa peki bunları yapabilir miyiz?
Eh ona da siz karar verin.
Okuduğum en mantıklı yorum
Offshore ları sayesinde dünyayı sömüren ve kara para aklayan bütün gönüldaşların da aynı zamanda sıcak mutlu tontiş yuvasıdır İsviçre. Dünya güzel kuş çiçek böcek güzel ama gerçekler acı.
modernlikten kastın teknolojisi olan cepleri dolu, kalplerinde insan sevgisi olmayan. hiçbir şuura sahip olmayan. çıkarları için bu gün suriyedeki katliyamları dibine kadar desteklemek kan ve gözyaşına kayıtsız kalmak dünya kaynaklarının %80 sömüren %20lik seçkin kısım olmak ise. biz bunu yapamayız. özgürlük mü? ben gayim bu kelime bu ülkede en çok benim için bir anlam ifade eder. ve bence özgürüz. ama malesef ki cehalet cok fazla. buna da şaşmamak lazım. içerde ve dışarda o kadar çok düşman var ki. hangisinin ne zaman nereden vuracagı hiç belli olmuyor. tarih boyunca bir hacılı ordusu asyaya girer birde asyanın islam orduları avrupaya. bu böyle sürüp gitti ve giderde. sıra bizede gelicek. bu filmin tekrarını daha kaçkez izleriz bilemiyorum.
İsviçre bağımsız bir ülke değil, Türkiye bağımsız bir ülke.. Güç aldığı bir birlik yok, arkasında olanlar yok, düştüğünde kaldıracak kimsesi yok.. Aksine İsviçre'de bunların hepsi var.. Avrupa himayesinde olmasa Suriye'den fakir olacak olan bir ülke, zerre üretim yapmayan bir ülke için bu kadar janjanlı cümleler, teşbihler doğru değildir..
Cevap
39Cevap
Olur çok daha iyisi olur
Oldurmayan oldurmamaya çalışan
İnsanlar elbetteki olucaktır
Hatta bu karamsar insanlar kendi içinde
Var olucaklardır
Son hızla memleketini bu tip sorunları
Çözmeye adayan insanlar oldukça
Olmaz denilen olacaktır
Olmuştur olmaya devam edecektir
Arkadaşin biri yazmış ben aynen dediklerine katılıyorum. Bizim ülkemiz gayet modern ve özgür bir ülke isviçrenin arkasında batılı devletler olduğu icin sana öyle geliyor. Ama emin ol Türkiye musluman bir devlet olmasaydı batı dünyası pesimizden 1 dk bile ayrilmazdi ve Türkiye hakkında çok iyi haberler yaparlardı. Özgur ülke olduğumuz için Türkiye aleyhine kötü haberler ile lanse ediliyor İnsanlara
silah icat oldu mertlik bozuldu. biz barbarız şimdi karşı tarafta füze var tank var uçak var biz de mecburen birbirimizi yiyoruz artık. bu gevurlarla başedilecek gibi değil ki artık başka çare kalmadı yiycez birbirimizi mesela ben zazalara saldıracam bildiğin sarışın bir zaza var mı?
bir de yahudi olsun mutlaka yahudilere hiç bir kinim yok da şimdi bizim milletin alerjisi var ya düşündüm benim onlardan neyim eksik dedim :D
imkansız... isviçre dediğin yer tam bağımsız bir ülke.. her yönden.. özellikle ekonomik ve eğitim oranı dünya zirvesinde... Türkiye ise her yönden bağımlı ve gelişmemiş bir ülke... Türkiye yi ayakta tutan tek şey 3 bin yıllık savaşçı geleneği ve ordu millet anlayışıydı... Tsk nın çökmesiyle o da bitti.. artık bırak isviçre gibi olmayı şu halde kalablirsek bizim için büyük başarı... köprü vazifesi gören bir cephe ülkesi burası.. o yüzden hiçbir zaman bu dediğin olmaz...
Hadi belki onlar kadar modern ve özgür olduk ( Olmamız baya imkansız Teknolojide bile Amerikanın 200 Yıl gerisindeyiz. Ülkenin yaptığı bilgisayar parçası yok :D. ) ... Onlar kadar güzel kızlarımız da olmayacak :D :D.
İsviçre son derece modern ve özgür bir ülke mi? Modernlikten ve özgürlükten ne anladığına bağlı. Dünyada tam anlamıyla hangi ülkede demokrasi ve modernite var örnek verir misin? :D
Çok modern ve özgür ülke de şimdiye kadar insanlığa ne faydası olmuş, hangi yaralı parmağa işemiş? Tüm dünyanın kara parası bu ülkede. hiç bir masrafı yok dünyadan para akıyor. hal böyle olunca avrupanın bütün zenginleri orada. paranın olduğu yerde özgürlük de olur. isviçre nin bu para trafiğine çelme takılsın bakalım ne oluyor.5 yılda litvanya gibi bir ülke olur
O kadar kıymetli ve eşsiz bir kara parçasının üzerindeyiz ki
Ülkede ki 45 milyon yobazı katledebilirsen biraz yol almış olursun :D
Ülkede İslam hoşgörü dinidir deyip hala Müslüman olmayanlara tehdit ve küfür savuran bu kadar Neandertal varken, Türkiye'nin eş cinsel atların idam edildiği Arabistan'dan farkı kalmaz.
Bu ülkede Kürt sorunu yoktur. Yobaz sorunu vardır.
olursa bile, o günleri görmeye ömrümün yeteceğini sanmıyorum. biz insan gibi yaşayamıyoruz, bari çocuklarımız yaşasa..
Ottomanciş dediğin devletin yüzde biri kadar irademiz olsa yeter. bir de bu halk at gözlüklerini çıkarırsa umarım
Daha önce avrupada yaşadin mi bilmiyorum ama memleket avrupadan daha ozgur emin ol buna 😂
Türkiye'nin İsviçre gibi olmasına gerek yok. Özüne dönsün yeterli. Öz derken kökünden bahsediyorum.
Öyle bir ihtimal olsaydı şimdi hepimiz kendi ülkemizde olurduk😔 yani sanmam
İsviçre kimki türkiye öyle noktalara gelcekki dünya kıskanıcak türkiyeyi.
İnsanlar modernleştikçe dünyaya bağlanıp geldikleri yeri unutuyorlar. Bu o kadar iyi bir şey değil.
Yani geldikleri yer deilde
Gidecekleri yer diyelim
Donsuz çaresiz zavallı
Kimsesiz güçsüz
Paraları adamları silahları olmadan
Yaşadığımız yeri temiz güzel bırakmak diyelim bizimkisi
Biz araplaşmaktan önce bir kurturalımda modernliği falan geçtim zaten :)
İmkanı yok. Bizden 700 yıl ileride olan medeniyete asla kavuşamayız.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti gayet modern ve özgür :)
bunu 20 yıl önce sorsan evet derdim ama şimdi maalesef ortadoğunun bataklığına girdik
hep suçu başkasında arayın, bir kendinize bakmayın emi
Ben avrupada medeni hic bir yer oldugunu düşünmüyorum
Bizim ülkemizde insanların %75 i geçim derdine düşmüş, kendini çalışmaya adamış insanlar.
Keşke olsa ama buna fırsat vermiyorlar isviçrenin düşmanı kim? Kımse bızım kım amerıka rusya işid tum dunya üzermize gelirken büyümek kolay degıl
hayalgücüne bah gardaş :P
Neden isviçre gibi olalım ki
Batı özentisi olmak istemiyorum
Avrupa sandığın kadar toz pembe değil bacım
Ben bir ergenle sohbet etmekten şikayetçi değilim sana ne oluyor eşdjpiasjdşasjfııdonaso
Bu iktidar varken nasıl olak be apla
rüyanda bile göremezsin
aklın yolu bir :)
50 yıl sonra belki. Ama yakın gelecekte hayır
Keşke olsa öyle bir şey *-*
Bu hayal sadece derim
işviçtre dedin canım çikolata istedi be Ş:)
isviçre öyle bir yer mi ki?
Sadece gülerim bu hayale ))))))))))))
Bu ipneler gidince evet olacak.
Türkiye daha iyi bence
israil ve abd lobisi oldukça bu mümkün değil
Sanmam biz anca birbirimizi yemekle uğraşırız
bu devlet varken zor
Sen inanmasan da evet
Yok, inanmiyorum
A dedim
Hiç sanmıyorum
oluruz