Alın yazımız çoktan yazılmıştır fakat sizce kaderimiz değişebilir mi?
[. Bana göre hayat bir seçimden ibarettir.]
[. Bana göre hayat bir seçimden ibarettir.]
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Su kader anlayisini niye kabul edemiyorsunuz bilmiyorum.
Allah sonsuz bilgisi ve ezeli , ebediyi bildigi icin senin ne yapacagini ne zaman olecegini vs bilir. Bellidir. Ama hayatinda sana secme hakkini vermistir. Elbette yasamini kendin etkilersin. Soyle dusun. Bir film bastan sona izlemissin. Ama ordaki oyuncuyu bekliyorsun degil mi nasil olecekse kendisi bir secim yapiyor ve ölüyor sen hadi simdi ol diye mudahale etmiyorsun
kaderi tek değiştiren dua ve yaptığımız iyiliklerdir..
Yorumun için teşekkür ederim.
Mesela , karşına 3 tane seçenek geldi , 1 ini seçiyorsun değil mi?
İşte hangisini seçeceğin de bir alın yazısı.
Diğerini seçseydim farklı olurdu der insan , ama seçmeyecektin ki zaten alın yazın o : )
Bireyin seçimleri doğrultusunda belirlenir kader. Tanrının önceden bilmesi , rastgele bir kaderimiz olduğu anlamına gelmiyor.
Cevap
11Cevap
kader denilen şey hep yanlış aksettirilmiştir. Yaradan herşeyi bilendir kade aslında seçimimizin daha önceden allah tarafından bilinerek yazılmış halidir. Yani bir adam hırsız ben hırsızım ama kaderim buymuş diyip geçemez yaradan önceden olanları bildiği için önüne o yol çıktığında kulun hangi yönü seçtiğini görmüş bilmiş ve yazmıştır ama değişmeyen esaslar vardır ölüm tarihi evleneceğin kişi ailen vs. gibi kader budur.
insanlar evleneceği kişiyide kendi seçer. sadece ölüm değişmez
zaten her şey bellidir. ama ölüm kesindir. evleneceğin kişide senin seçimine bağlıdır. yani kaderimde bu kişi varmış diyemezsin. çünkü onu sen seçtin
tabi öyle
Kader diye bir şeyi bilimsel olarak yoktur. Rehberimiz aklımız ise ona uygun davranmalıyız.
Kaza vardır, yaptığın seçimlere göre kader şekillenir
Kader iki türlüdür. Değişen kısmı da var değişmeyen kısmı da
İnsanin kaderinde eşi rızki ömrü asla değismezmis geeri kalan seyler değisebilir
Kader Allah'ın yazdığı irade senin elinde olan birsey dolayisi ile ikisi birbirine baglantili.
Öyle bir şey yok. Seveceğin insanı sen seçebiliyorsun!
ölüm ve anne baba haric hersey kendi secimimiz. diger her şeyi kendimiz seçiyoruz hiccccc kendimizi kandirmayalim teselli cümlesi kurmayalim. geçmiş sadece kaderdir keske denilmez
Senin seçmiş olman kaderi değiştirmez ALLAH zaten senin hangisini seçtiğini önceden bilmesidir kader
değişir çoktan yazılan değil ezelden bilinen bir kader var
evet değişir bu da sadece omur uzar
alın yazısı ve kader aynı şeyler zaten
Hayırlısı olsun
Evet
Değişir.
Dua değiştirir ancak
Kader değişmez.
İnsanın kendi elinde
Değişmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar