inanmadigimdan ya da baska biseyden degil ben hic gusul abdesti almiyorum yani aklima gelse bile onemsemiyorum aslinda aman nolcak kafasindada degilim ama nedense almiyorum cevremde varlar mesela ayy gusul almadan bir gun bile gezemem diye ama nikahsiz birlikte olupta onun uzerine gusul alanda vr bu nasil celiski her neyse sorum buda degil aslinda ben niye böyleyim yani ben neden gusul abdesti almayi onemsemiyorum
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılGusülsüz gezmenin sonuçlarını bilmediğinden bu kadar takmıyor olabilir misin? Her ne durumda olunursa olunsun regl bitiminde, cinsel birlesim ve masturbasyon sonrasında, ruyalanma gibi durumlarda mutlaka gusül almalısın. Çok önemli. Bunu her daim kendine hatırlat ve dini açıdan sonuçlarını istersen bir araştır. Hem temiz olmak kötü bir şey değil ki? Üşenme temizlen, daha iyi hissediceksin inan bana.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYorumlarda gördüm imanının zayıf olduğunu söylemişsin. Bu da bir sebep olabilir ama asla bahane değil. İmanını güçlendirmek için sana bir tavsiye verebilirim, youtubedaki 'Sözler Köşkü, Hayalhanem, Çay House' gibi kanalları izleyerek hem eğlenir öğrenirsin ve de seversin dinini inşallah. 😊 Benimde imanim çok zayıftı ve bende geçtim bu gibi durumlardan. Bana da gusül almak zor gelirdi. Ama dinimi öğrendim bu videolar sayesinde ve tabiki Kur'an sayesinde artık hiç zorlanmıyorum aksine ibadetlerimi fazlasıyla yapmaya çalışıyorum. Bu beni çok mutlu ediyor, hamd olsun :) Geç olmadan farkında vardım her şeyin. 18 yasındayım henüz ama ne zaman öleceğimiz belli değil dimi? Öbür tarafa imansız gitmek çok ağır inan elinden geldiğince çabala sevmeye çalış dinini öğrenmeye çalış. Zaten istersen olur yaparsın.
almalsin ya insan kendini mikrop hisseder almasa temizlik iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGusül vücudu suyla baştan aşağı yıkamak veya toprağı kollarına ve yüzüne sürmektir. Vücudun statik bir dengesi vardır. suyun ve toprağın nötrleme özelliği sayesinde vücudunun dengesini koruyabilirsin. Eğer bu denge bozulursa hastalanmaya başlarsın. Sağlığını düşünüyorsan 5dk bir banyo yap.
00 Yorumla
Gusül müslüman olmayanlara şart değil zaten, sorun yok.
15 Yorumla- +1 yıl
kardesim gusulsuz gezdigin her saniye bastigin yer sana lanet ediyor
- +1 yıl
mihraz vurdu gol olduuuuu urasma kizim git o her halti yiyenlerle beraber yan
- +1 yıl
bilmem sen kendini onlarla ayni kefeye koyuyorsan ne diyebilirim ki :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
15Cevap
+1 yılSana bu konuda fetva veremem ama, youtube da bununla ilgili videolar var onlari izle. Allah korusun gusulsüz oteki tarafa gidersen cennetin kapısıni bile zor görursun. Bence biraz dikkat et zor birsey değil gusul abdesti almak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGusülsüz olunca ne evin ne senin bereketin olur tabii inanıyorsan.
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaram işlemek ayrı gusul ayrı!
Sen abdestsiz geziyorsan işin zor maddi manevi sıkıntısı var yazık02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOlucak bazı sorunlar sabit bazıları kişiyeye göre değişiyor sen gusul al hani imkanın varsa işin bittikten sonra almalisin
Alman gerek cenabettken ibadet yapamazsın ve ayrıca günah
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu mübarek geceden sonra alırsın inşallah tövbe estağfurullah de bakalım
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYeni mi üye oldun sen onu bırak da oral seks yapıyorsun sanırım bir duş al yeterli olur
Cevap sahibi+1 yılAnnen yok mu senin öğren canım bunları yani bilmiyorum tuhaf geldi bana
Gizli Üye(30-35)+1 yılO iman ile alakalidir senin dinin kurallarına bagliligina göre degisir
00 Yorumlabelki almayı bilmiyosundur?
02 Yorumla
+1 yılgezmeye alışmışsin bu şekilde ve iman zayif sende
111 Yorumla- +1 yıl
öğren bence o zaman
- +1 yıl
o zaman bu soru mantıksız
- +1 yıl
hem dinle alakan yok hem gusulsuz gezmek rahatsiz ediyor
- +1 yıl
iste bir adim at ve bugun al abdestini
- +1 yıl
internette aciklamali yaziyor bakabilirsin istersen
+1 yıl" ATEŞ SENİÇAĞIRIYOR"
Burger King12 Yorumla- +1 yıl
gül gül...
- Cinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılE yani napalim simdi ne dememizi bekliyosun 😂
12 Yorumla hergun mast yaparsan almassin tabi😊
02 Yorumla
+1 yılya cünübü attığın her adım günah oluyo mal
020 Yorumla- +1 yıl
Kuran'da bile geçiyor cünüpseniz hemen boy abdesti alın diye sen bide namaz falan kıldıysan dinden çıkmışsın demektir
- +1 yıl
Niyet ettim Allah Rıza'sı için gusül abdesti almaya
1- üç defa ağıza bol bol su
2- üç defa buruna bol bol su ama burunu çok su ver sümkür yani
3-bütün vücudu iğne ucu kuru kalmayacak şekilde su ıslat temizle - +1 yıl
Yoo almasanda olur farketmez
- +1 yıl
Aynen dediklerimi uygula gusül abdest almış olacaksın
- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
Cebabet olursan bidaha hemen bidaha gusül al
- +1 yıl
Önemli değil Ne Mutlu Müslümanım Diyene
- +1 yıl
Ben ortaokulu imamhatip okudum anlarım Böyle şeylerden
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende hayatimda hic almadim..
00 Yorumla
+1 yılMastmı yapıyon ilişkiyemi giriyosun
06 Yorumla- +1 yıl
Nasıl diyelim ya ilişkiye giriyonmu girmiyonmu
- +1 yıl
Nasıl yani anal oralmı yapıon
- +1 yıl
Tkp estene beni bişiler daha sorcam
+1 yılBende almıyorum.
00 YorumlaÖzelden yazarmısın
00 Yorumla
+1 yılÇünkü pis sin