"Kaybettiklerini bir kağıda yazıp bal sürüp çam ağacının altına göm" Bunu biliyor musunuz? Acil?

Arkadaşlar babaannemden duyduğum birşey var. Kaybettiğin şeyleri geri kazanmak istiyorsan yapman gereken: 5-8 Aralıl arası kaybettiklerini ve geri gelmesini istediğin şeyleri (eşya-kişi-sağlık-vb.) beyaz bir kağıda yazıp içine biraz bal sürüp sigara gibi sarıp çam ağacının altına gömüm bir daha da almıyorsun.

Böyle birşey var mı? Babanneme bir kadın yarım ağız anlatmış varsa aslı nasıldır? Böyle birşey duydunuz mu? Kesinlikle troll değil gerçekten soruyorum aklıma çok takıldı.
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar yıllar önce rüyamda yaşlı ve kör bir kadınla bir ormandaydık. Ve bana böyle bir şeki anlatıyordu, ama çok uğultuluydu ve anlamamıştım. Ama beni çok etkileyen garip bir rüyaydı biraz kabus gibiydi de. Bugün böyle birşeyi tekrar duyunca aklıma takıldı. Batıl inanç medet umma zart zurt değil meselem. Rüyamdakin ne olduğuna anlam verebilmek. Böyle birşey biliyorsanız yazın, bilmiyorsanız değerli parmaklarınızı zaten benim de bildiğim şeyler için yormanıza gerek yok. Saygılar.
"Kaybettiklerini bir kağıda yazıp bal sürüp çam ağacının altına göm" Bunu biliyor musunuz? Acil?