+1 yılDinimizi inkar edene cennetin kapıları kapalıdır deniliyor. Fakat Allah'ın işine belli olmaz. Fakat dine sarılmak bağlanmak önemlidir. Sorgulamak doğaldır. Kafana bir şey takılmıştır mantık yürütürsün düşünürsün neden böyle dersin araştırırsın veya sorarsın. Mesela ben sağ ve sol kavramı haklı bulduğum taraflar var ama bir kısmını garipsedim fakat Allah sağ diyorsa sağdır benim için. Yani benim kafama takılan soru şu bazı insanlar solaktır sol elle yerler şeytanda sol elle yendiği söyleniyor bu yüzden haram olduğunu söyleyenler var fakat solak olarak yaratılmış sonuçta sol elle yemesi onun için daha normal diye düşünüyorum. Ben solak değilim ama kafama takılan sorulardan biri bu. Yani burada bende sorguluyorum fakat dini inkar etmiyorum. Dinimiz affedicidir, hoşgörü vardır. Deist gibi düşüncelere kapanmadan dine biraz daha bağlanmanı tavsiye ederim. Mesela çoğumuz namaz kılmaz oysa zor bir şey değil boş boş oturmak ya da bilgisayar başında vakit geçirmek yerine namaz kılabiliriz. Sabah namazına gittim 4 rekat sadece 2 sünnet 2 farz. Taş çatlasın 15 dakika sürer.
Namaz kılan insan daha huzurlu oluyor. Bayramdan bayrama Müslüman olmayalım en azından 5 vakit kılamam diyen 1-2 vakit kılsın sabah ve akşam 4 + 5 rekat fazla vaktinizi almaz. Tabi 5 vakit kılmak daha doğru ama yapamıyorsa en azından 1-2 rekat kılsın o kişi bence hiç kılmamaktansa daha iyi diye düşünüyorum tabi takdir Allah'ın.13 Yorumla- +1 yıl
Ahmet Maranki'de varsa süper güvenilir biri sonuçta. Teşekkür ederim yardımın için :)
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 791 cevap paylaştı. Bana göre girersin.. neden çünkü biz peygamber görmedik tebliğ tam anlamıyla bize canlı canlı ulaşmadı..1400 sene önce birinin peygamberliğini kabul edip etmemekte serbestiz.. çünkü doğruluğu tartışmaya açık.. görüp inanmak ya da inanmamak başka.. Görmeden inanmak ya da inanmamak başka.. ikisi arasında dağlar kadar fark var.. Ben deist değilim ancak kuranda bile diyor "biz tebliğ etmedikçe azap edecek değiliz".. Tebliğ nedir peygamberin gönderilmesidir ancak sen ben yaşarken 1400 sene önce gönderilmiş bir peygamber için değil şu an olması gereken bir peygamber gerekiyor tebliğin olması için.. neyse ben bu şekilde mantık yürüttüm.
21 Yorumla- +1 yıl
Mantigini Si
+1 yılTanrı der ki "Kalbinde bana azicik dahi inanan olursa bile o cenneti tadacaktir" her dinde Tanri'nin cok merhametli oldugundan bahsedilir. Eger Tanri gercekten merhametliyse bizi Dinimize ibadetimize veyahut gorusumuze gore degil de insanligimiza gore yargilar. Bence de Tanri oyle olacak. Yorumlara baktim da herkes "Hayie iman etmeyen dini olmayan gidemez peygamberi olmayan gidemez vs vs.." seyler soylemis. Bunlari kaale alma bunlar sorgusuz sualsiz inandigi varlik hakkinda hicbir bilgiye veya arastirmaya sahip olmayin diyanete girip cikan insanlardir. Milyarlarca din var ve cogu İslam dininden daha bariscil. Maide Suresi 33. ayet ve Nisa Suresi 34. ayeti istedigi meallerden okuyabilirler. Yani milyarlarca dinde bahsedilen bu Tanri kavrami eger gercekten merhametliyse seni inancina gore degil insanligina gore sinayacaktir umuyorum ki. Benim bildigim ve inandigim Allah boyle. Umarim gercekten de oyledir. Muslumanim ama Tanri nin cok daha merhametli oldugunu dusunuyorum. En azindan bahsedilen obur dunya icin
63 Yorumla- +1 yıl
Ve bende senin gibi bir celiski icindeyim ama guvenlik acisindan Muslumanim. Etrafta merak ediyorum diyen olsa dahi oldurecek vaziyete geliyorlar. Bende reddetmek istiyorum ama bir yandan ya varsa korkum var
- +1 yıl
Umarim tanri sinirsiz merhamere sahip biridir ve sirf bana verdigi iradeyi kullandigim icin beni suclamaz
- +1 yıl
Ana Cehenem azabida cekecektir. Kimbilir ne kadar
Deizm veya Yaradancılık, mantık ve doğal dünyaya dair gözlemlerin kaynağını oluşturduğu; dinsel bilgiye dolaysız biçimde sadece akıl yoluyla ulaşılabileceği ilkesini esas alan, bu sebeple vahiy ve esine dayalı tüm dinleri reddeden tek Tanrı inancıdır.
buna göre müslümanlığı reddettiğine göre müslümanlığın tanımladığı cennete giremeyeceksin...11 Yorumla- +1 yıl
Allah, bana zerre kadar inancî olan bir kimse cennetime girer diyo. Ana chennem azabinida tadacaktir, kotu isler yaptigi kadariyla.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
Bana deizm i anlatırmısın nedir? Hem deizmde cennet cehennem inancı yoktur yanılıyormuyum? Buarada peygamberlerde senden davacı olacak onlara yalancı dediğin için. İstersen özelden yaz konuşalım
115 Yorumla
Soran+1 yılevet inanç yok ama korku var.
- +1 yıl
Ozaman sorgula. Korkmandada haklısın binlerce yıl arka arkaya gelenler neden ahmet Muhammet gelecek diye haber verdi. Hemde bu insanlar arasında bir asırvarken. Soruna gelince Hz. Muhammede peygamberlik geldiği halde onun peygamberliğini kabul etmeyen cennet yüzü göremez. İstersen özelden yaz konuşalım. Şuda hakikat Kurandaki bir ayeti yok sayman ben yaratandan daha iyiyi daha doğruyu biliyorum iddasında bulunman gibi birşey. Aynı şeytanın Allah à beni ateşten yarattın o ise topraktan ben ondan üstünüm sen demek gibi birşey. Şunu düşün hadi cennet cehennem varsa hadi bütün peygamberler senden davacı olursa. Geri dönüş şansın yok ordan.
Soran+1 yılpeki teşekkürler
Soran+1 yılsenin durumun ne peki şu an
Soran+1 yılhım anladım
Soran+1 yılteşekkür ederim iyi günler
Soran+1 yılben eksilemedim ki
Soran+1 yılsadece 1 xper kazanıyorsun diye biliyorum
+1 yılİslam dinine donmelisin çünkü İslamdaki ibadetler insanın hem bedeni hemde manevi sagligi acısından çok onemlidir ayrıca cennet ve cehennemin olmadığını farzedelim sağlıklı ve huzurlu bir hayat yaşayacaksın herhangi bir kaybın olmaz ama eğer cennet ve cehennem gerçekten varsa İslami seçmediğin icin sonsuza kadar yanacaksın
05 Yorumla
Soran+1 yılsadece korkum yüzünden islamı seçersem kalben inanmayacağım ki değişen birşey olmayacak
- +1 yıl
Kuranin turkcesini oku
- +1 yıl
Bende bugün deist oldum senin bilgini almak isterim
- +1 yıl
@Merveuzunam tam olarak ne bilmek istiyorsun
- +1 yıl
@Merveuzunam olum size noluyo lan.
+1 yılGidemez aslinda ateistler haric gecmiste cogu insan desitir
111 Yorumla- +1 yıl
Tarihe bakarsak firavunlar nemrutlar sezarlar allahi inkar etmiyor hatta peygamberin akrabalari arap dusmanlarida etmiyordu yanlizca peygamberi ve allahin yeryuzune karismamasini istiyorlardi. Bana gore yanlis yoldasin
Soran+1 yılarafta kaldım tam inanıyorum da diyemem tam inanmıyorum da diyemem
- +1 yıl
Ozelden mesaj at bu konuyu konusalim
Soran+1 yılkendimi ifşa etmek istemiyorum sağol
- +1 yıl
Bunun ifsasimi olur reklammi edecem seni abi kardes sorununa cozum ariyalim
Soran+1 yılpeki
- +1 yıl
Bende senin gibi cok gel git en son gene islam dini cok arastirdim gene basa dondum. O yuzden yardimci olabilirm
Soran+1 yılpeki sağol
- +1 yıl
sadece allaha inanıyorsan deistsin deist peygamber din kitabı kabul etmeyendir cennet cehennem korkun varsa hepsinden kork zaten
Soran+1 yılpeki...
- +1 yıl
ayrıca dini peygamberi kitabı kabul etmeyen cennet ya da cehennemeide kabul etmez zira bu mesajları peygamber ve onlara verilen kitapta yazar
+1 yılBilemeyiz ama namaz kılman lazım allahın dediklerini yapman lazım aksi takdirde hayır kendinizi avutmayın..
13 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
farz?
sen şu an sana öğretilen, dayatılan kültürü yaşıyorsun.
düşün biraz aydınlısın 100-200 kilometre kadar batıda doğsaydın bugün belkide müslümanlığın en koyu düşmanlarından biri olacaktın
yani kapitalizmin istediğini yapacaktın o zamanda sana vaadler vereceklerdi papa seni kutsayacaktı falan...
Tanrı ile senin arandaki bağa nasıl yorum yapabilirim ki? O biliyor her şeyi 🙃
20 Yorumla
+1 yılmüslümanlar islamı iyi anlatamadıgı icin günümüzde deist, isa yı peygamber gören hristiyanlar ve musevilerde eger hayatlarını allahın istedigi gibi yasamıssa girebilecekler
115 Yorumla- +1 yıl
delilin nedir? Bilip bilmeden herseye fetva veriyorsunuz
- +1 yıl
@NerdeyimsenNerdesin sen bugünki islamı baska dinde veya ateist olsan seçmezdin islam kusursuz ama allahın istenildigi gibi yasanılmıyor ve anlatılmıyor hatta uygulanmıyor islam deyince akla gelen tipler kavgacı sübyancı ve cemaatci ayrıca bilip bilmeden değil yıllardır kuranla içli dışlıyım
- +1 yıl
Hristiyan olup muslumanligi secen cok yakin bir akrabam var demek ki secenler varmis
- +1 yıl
Kuranla icli disliyim diyorsub beyyine suresinde ebedi cehennemlik oldugunu soyluyor
- +1 yıl
@NerdeyimsenNerdesin bakara 62 ye bak kardeşim
- +1 yıl
bakara 62 nin bahsettigi islamiyet oncesi
- +1 yıl
Hepsi demiyorum zaten insanın peygamber olduğuna ve Allahın tek olduğuna inanan Hıristiyanlar da var bugün sayıları çok az ama salihat işleyip ahiret gününe inaniyorsalar kurana göre cennetlikler neden mi? Çünkü muslumanlar onları din degistirmeye ikna edecek kadar iyi calisamamislardir
- +1 yıl
Kesinlikle sana katilmiyorum tebligin ulasmamis oldugu hristiyanlae veya yahudiler icin dedigin gecerli olabilir , fakat islamdan haberdar olupta inanmayanlar asla cennete gidemiycekler kuranda bunla ilgili bir cok ayette onlar ebedi cehennemde kalacaktir diyor
- +1 yıl
Hz muhammed yeteri kadar anlatamadigi icin mi ebu lehebler musluman olmadi ya da ebu cehiller , islamdan haberdar olup yahudi hristiyan olan insanlar icin bizim dinimizde bir acik kapi yoktur , bunu fetoculer diyordu
- +1 yıl
şu an bana iftira atiyorsun fetocu diyerek ki vebalı büyüktür helede ahirete inanan için klasik tefsirlerde elbette kuranla tanismamislar için geçerlidir ama birde İslami sapkinlikla yaşayıp buvhalini giren ve sevmeyen hristiyanlar museviler muslumanlar yüzünden İslami secmiyosalar ama bizimle esit hayat yasiyosalar aynı hayata inaniyorsalar yanlış mi yapıyorlar yani? Burada suç muslumanin degilmi? Allahi zikretmek demek onun dini İslami en güzel şekilde yaşayıp yaymak demek... bugün muslumanin diyenin haline bak cocugun ırzına geç dinden çıkanı oldur cemaat adı altında dini tekelleştir diyor... bazı musluman olmuş kişiler diyor ki biz kuranı okuduk ve musluman olduk ama sonradan hadis diye birşey var olduğunu da söylediler bize diyor hadisleri okusaydik kesinlikle secmezdik diyor buyur yani peygamberin deve sidiği içtiğini söyleyen bokunun gül gibi koktuğunu söyleyen sapkin hadisler var
- +1 yıl
Sana fetocu demedim carpitma dinler arasi diyalog safsatalari fetoculerden cikan bir meseledir
- +1 yıl
@NerdeyimsenNerdesin beň bakara 62 den bahsettim dinler arası diyalog lafi yapup olayi çarpıtma elbette ki gerçek din İslam ama icim8zdeki radikal İslam ve sapkinlar yüzünden islam yeterince anlasilmiyor
- +1 yıl
İki musluman ülkesi savaşıyor ama diğerleri izliyor hani gerçek İslam kimse demiyorki musluman muslumani katledermi
- +1 yıl
Şu an niye farkli dusunuyor musum gibi yorum yapiyorsun benim itirazim soylediklerinin tamamina degil
- +1 yıl
@NerdeyimsenNerdesin islam mezhep sapkinliklarindan kurtarılıp özü olan kurana döndüğü gün düzelir ve tekrar muslumanlar yeryüzüne hakim olur aksi halde anca birbirini yerler
Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. deistlerin ölümden sonrası belirsiz hepsi başka bir şeye inanıyor
11 Yorumlahayır deist olarak ölürsen giremezsin ama müslüman olabilirsin hala Allah siz ne kadar hata yaparsanız yapın ben affederim yeter ki hatanın farkedip tövbe edin diyo
10 Yorumla
+1 yılDin degistirsende yinede Islama geri girebilirsin. Ama dini oyuncak gibi elinde oldugunu sanma.
Mehmet yîldîz in Videolarini izle, Hayal Hanem i izle, Sozler Köskunu izle. Said Nursinin Sözler kitabini oku. Kuran kerim aciklamali mealini oku boylece gecmiste ne oldugunu anlayasin diye kafanda soru olmasin diye. Hair Allah Cümlemizden Razî olsun
00 YorumlaSana bir sey soyliyicem.. dindarlar tanridan ve cehennemdem korktuklari icin allaha inaniyorlar ama sen gercekten korkmadan onun varligini kabul ediyorsun inan bana senin yaptigin daha ustun😉
10 YorumlaNereye gideceğimiz mechul de sonunda hepimiz ölüyoruz o kesin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılzaten ssorun orda gerçeği gören tekrar yanlışın peşine düşmez ancak cennet ve diğer şeylerin vaadden ibaret olduğunu anladıysan niye hala cennetin olduğunu düşünüyorsun...
12 Yorumla
Soran+1 yılya ben zaten cennete cehenneme dinlere inanmıyorum. ama kuran ayetlerini reddediyorum. ama hani varsa cennet merak ettiğim için sordum
Cevap sahibi+1 yılişte şu umut varya şu umut kötülüklerin en büyüğüdür... çünkü işkenceyi uzatır...
Deizme inanan biri cennet cehenneme inanıyor mu ki?
02 Yorumla
Soran+1 yılhayır inanmıyorum ama hani varsa ihtimalleri de düşünüyorum
- Diğer konusunda 881 cevap paylaştı.
+1 yılCahiliğimi mazur gör ama o ne oluyor.
36 Yorumla- +1 yıl
tanrıya ınanıp dinlere ınanmamak
- +1 yıl
oflu gibi dusun direk allaha bagli :))
Soran+1 yıltanrı'nın varlığını kabul eden, dinlerin varlığını kabul etmeyen kişi.
- +1 yıl
@Expendable @AtheistDeve Tşkler arkadaşlar.
- +1 yıl
@D3V1L eyvallah :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılcennete mi cehenneme mi gidersin onu bilemem ama. bu dünyada yaşadığın sürece iç huzuruna bir türlü kavuşamazsın. insanda Allah sevgisi olduğu kadar Peygamber sevgiside olmalı. yoksa tutunacak dalın kalmadıgında sıgınacak bır lıman bulamazsın kendine.
20 Yorumla
+1 yılDeizm ne olduğunu bilmeyecek kadar cahilsin. Deizm inanç yoktur sadece tanrıya inanır. Sen halen Kuran-ı Kerim'in etkisinde kalmışsın. Cennet-Cehennem kavramı yoktur onlarda. Sen git Müslüman ol gene başka insanları da deistim diye kandırma!
00 Yorumla
+1 yılKerem önder hocanın videolarına izlemeni tavsiye ederim
00 YorumlaDiğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. Yaradana inanıyorsan şunada inan la ilahe illallah muhammeden resurullah
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeistlikte Tanrı dunyayi bası bos bırakmış hersey insanların elinde diye biliyorum Tanrı'nın varligina inanırlar simdi mesele senin cennet cehenneme niye inandığın anlamadim maalesef
07 Yorumla
Soran+1 yılgüncellemeyi okuyabilirsin
Cevap sahibi+1 yılDeistlere inanmıyor cennet cehenneme sen deistlere degilsin hem cennet cehenneme inaniyorsun hemde ayetleri inkar etmissin sen Şu an boşluktasın daha fazla araştırıp ona gore neye inandığını kendin bulmalısın
Soran+1 yılaraftayım
Cevap sahibi+1 yılAynen oylesin cok dikkat et
Soran+1 yılyorumları okuduktan sonra baya aklım karıştı
Cevap sahibi+1 yılNasıl karisti
Soran+1 yılbiri Müslümansın demiş biri deist değilsin demiş. benim inancımın bir tanımı yok bence
+1 yılİşi garantiye almak mı istiyorsun :)
21 Yorumla
Soran+1 yılyani evet denebilir. beni bir sen anladın sağol :)
+1 yılsaka zannettim, komik degil demek icin geldim. ama saka degilmis ve simdi komik jksdjhjsjs
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıldeistler cennete inanıyo mu?
22 Yorumla
Soran+1 yılhayır inanmıyor ama kuran ayetlerini reddediyorum
Cevap sahibi+1 yılanlamadım?
+1 yılDeistsin ve cennete girermi diyemi soruyorsun? Benmi yanlış okuyorum? :D :D
00 Yorumla
+1 yılBelki sana bir torpil geçer. Sonuç olarak varligini inkar etmiyorsun.
10 Yorumla
+1 yıltanrına sor cevap verir sana
21 Yorumla- +1 yıl
sen inkar etmissin. kurana muhalefet şirktir. o yuzden tovbe et kelimei sahadet getir. yok hala istemem ben ayetleri reddediyorum allah bu kelaminda haksizdir ya da yanlistir diyorsan islam inancina gore cezan ilelebet cehennemdir. birak onu allahin gonderdiklerine peygamberlere kitaplara inanmadan iman etmis allaha inanmis sayilmazsin
Gizli Üye(36-45)+1 yıldeist ne oluyodu tam olarak?
25 Yorumla
Soran+1 yıltanrı'nın varlığını kabul ediyorum, dinlerin varlığını kabul etmiyorum
Cevap sahibi+1 yılgüzelmiş çok mantikli valla. ayrintili bilgi edinebilecegim bir yer var mi ben de arastirmak istiyorum
Soran+1 yılinternette bir sürü bilgi var deizmle ilgili
Cevap sahibi+1 yılarastiricam saol. bende dinlere pek inanmiyorum ateistim diyemem cunku Allahin var oldugunu kabulleniyorum ama neyim bilmiyorum acikcasi. senin durumundayim biraz
Soran+1 yılkendimi deizme yakın gördüm ben de ateistim diyemem senin gibi
Diğer konusunda 8,8b cevap paylaştı. senın ki deistim ama kalbim temiz Allah biliyor hesabı olmuş.
10 Yorumla
+1 yılsen ergen olmuşsun ve ergenler büyüyünce cennete gier
11 Yorumla- +1 yıl
ERGENSİN EVLADIM
+1 yılDeizm de cennet cehennem yoktur. Yanlıs olmussun sen 😄😄
04 Yorumla
Soran+1 yılcennet var demedim sadece olursa korkuyorum sadece cennet cehennem olayında araftayım dedim ama ayetleri reddettim. öyleyse tanımla inancımı
- +1 yıl
Platon diyorki; tanrı ya vardır ya da yoktur. Eger yoksa ölürüm ve hic bir sey olmaz ama ya varsa. o yuzden inanmak daha mantıklı.
Soran+1 yıltam olarak kalben inanmadıktan sonra korkutuğum için inanmam bana bir fayda getirmez ki
- +1 yıl
Heh ben de senin gibi düşünüyorum. O yuzden mevlana, yunus emre, hacı bektasi veli gibi alimleri okuyorum. Bende cok sorguladm ki hala sorguluyorum ama bu insanlar bana dini sevdirdi. Korkuyla degil askla bakiyorlar
+1 yılBir deist cennete giremez , islamiyete göre
20 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. allah bilir. ne desek boş.
10 Yorumla
+1 yılcennet ve cehennem senin inancında yok ki,
30 YorumlaEşekler cenneti varsa belki oraya
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen Türkçe dersine geri dön :D
Müslümanlık'a YANLIŞ
Müslümanlığa DOĞRU00 YorumlaAh başka bir kayıp ruh daha...
02 Yorumla
Soran+1 yılanlamadım
+1 yılGiremez, Allahı ve Peygamberini kabul etmen gerek
10 Yorumla
+1 yıl:) yok öyle bir şey :)
11 Yorumla- +1 yıl
adam o kadar namaz abdest fitre zekat hac durumu belli değil :D artık gerisini sen düşün :D
+1 yılTabii ki hem de en önde
10 Yorumla
+1 yılGirerr eşek cennetine
01 Yorumla- +1 yıl
Kafirsin, bir ayeti bile reddetsen kafirsin
Gizli Üye(36-45)+1 yılDeizm de cennet var mi yok mu diye arastirmadin mi girerken...
00 Yorumla
+1 yılCennet e inaniyorsan deist olmamişsindir 😂
20 Yorumla
+1 yılneden deizm anlatsana
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvalla zor kontenjan bitti
10 Yorumla
+1 yılDeizm de cennet cehennem mi cildiriyorum :d
00 Yorumla
+1 yılHangi ayetleri reddettin merak ediyorum :)
00 YorumlaAllah bilir.
10 Yorumlahe oldu başka
10 Yorumla
+1 yılsorgulamaya devam jfdn islamı bulana kadar
12 Yorumla
Soran+1 yılçoğu ayeti reddettim. tek korkum cennet cehennem olayı anlatabildim mi
- +1 yıl
allah bilir ya karışmıyorum
Diğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. Sen önce bir deizmi anla
14 Yorumla
Soran+1 yılyeterince anladım ben
Soran+1 yılSen hiç sonunu düşünüp de korkan bir deist görmedin mi ateist olan bile bunu yaşayabilir
Allah akıl fikir versin :)
00 Yorumla
+1 yılsenden bir cacık olmaz
01 Yorumla- +1 yıl
aman eksileyin eksik kalmayın aman
- Diğer konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılhyr tabıı ki
10 Yorumla
+1 yılAhah yuzsuzluğe gel :D
00 Yorumla
+1 yılankaradan Ego 466 ile gidebilirsin
00 Yorumla
+1 yılvar mıymışş
06 Yorumla
Soran+1 yılbence yok ama merak ettiğim içi sordum
- +1 yıl
yoksa neden soruyosun...
Soran+1 yıleğer varsa korkuyorum işte sonum kötü olur diye merak ettim sonuçta iman var Tanrı'ya inanıyorum
- +1 yıl
o zaman sen hala müslümansın...
Soran+1 yılKuran ayetlerini reddediyorum o nasıl olacak
- +1 yıl
kuranın içinde arapların yaşamı var
Gizli Üye(36-45)+1 yılDeist oldum diyon cennet cehennem diyon
10 YorumlaDiğer konusunda 63,9b cevap paylaştı. Hayır, giremez
00 Yorumlakafirsin
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?