İyi akşamlar arkadaşlar. Ben namaza yeni başladım 5 vakit namazımı kılıyorum çok şükür fakat bilmediğim, zamanında ezberlemediğim sureler olduğu için bilmediklerimin yerine başka bir sure okuyorum. Acaba ezberleyene kadar böyle devam etmemde bir sakınca var mı? Not: Bilmediğim sureleri yuvarlak içine alıp başka bir sure yazdım yerlerine. Ben bu şekilde kılıyorum yani. Kolaylık olması açısından nasıl başlıyorsa öyle yazdım surelerin adlarını. Önce karta bakıp sonra kılıyorum namazımı, böylelikle daha akılda kalıcı oluyor. Hatamı en aza indirgiyor. Fakat yine de bir hata olmaması adına kartlarımı koyucam inceleyip bir yanlışım varsa söylerseniz sevinirim.
Güncellemeler
+1 yıl
---
Namazda bilmediğim surelerin yerine başka bir sure okuyabilir miyim (Fotoğraflı❣️)?
Sıkıntı olmaz ama yazdıklarında şu sıkıntı var. Farz namazlarında 3. ve 4. rekatların başında euzü besmele ile başlanmaz. Yoksa öbür türlü istediğin ve bildiğin sureleri okuyabilirsin ama yine bazı kurallar var. Kevser-ihlas-felak-nas sıralaması yeterli mesela senin içinde uygunsa
Benim gördüğüm 4 rekatlı farz namazlarda euzu besmele değil besmele yeterli. Diğer konuda öğrendiğin dualar yeterli ama dua ögren ezberle yinede Allah kabul etsin.
Yaaa cizdigin tabloyla kendi ogrenme surecim aklima geldi duygulandim. Kardesim allah yardim Ediyor bu surecde ve cok cabuk ezberliyorsun cabalarin bosuna gitmiyor boyle istekli Olunca. Allah kabul etsin. Duygulandim
Zammı sureler vacipler var: mesela Fatiha vacip ve nas ikinci rekatta ihlas (zammı sureler) falan okuman lazım oturustada ettehiyyatü vacip bunları okumadan namaz eksik olur sehiv secdesi gerekir namazı tamamlamak için
Yalnız ilk rekatta uzUn bir sure mesela Nasr suresi okursun ikinci rekatta ihlas kuran daki ayet sıralamalarına Gore okunur arada 1sure bırakılır diyeri okunur muhtasar ilmihal almani tavsiye ederim orda detaylı anlatıyor kafan karismasin
Canım zekan hafızan yerinde ise yenilerini ezberlemen gerekir ezberleyene kadar da bildiğin gibi okursun ama ben bilmiyorum diye ömür boyu böyle yapmamalısın :)
Ben de kilmayi bilmiyorum boyle bisey yapmayı düşünüyorum. Allah kabul etsin :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kıza bak liste yapmış ben öğrenene kadar önüme kitap koyuyodum nası kılınır diye zaten bütün sureleri biliyodum 5 sene kildim ama artık namaz kilmadigim için onemsiz
En İyi Cevaplar