Deizm, kısaca dinlere inanmayıp Tanrı'nın varlığını kabul eden kimselere denir. Daha açık bir şekilde ifade etmek gerekirse onlara göre Tanrı; bizi iyiliğin kötülüğün, güzelliğin, çirkinliğin olduğu bir dünyada yaratıp huzurda keyif sigarasını yakmıştır. ''Ne haliniz varsa görün.'' hesabı.
Peki biz bu durumda ne yapacağız? Ölüm neden var? Öldükten sonra son mu bulacağız? Veya başka bir bedenle tekrar dünyaya mı geleceğiz? Hani şu ilk olarak #Hinduizm'e mensup şahısların fakirleri ikna etmede ortaya attıkları reenkarnasyonun gerçekleşeceğine mi inanırlar? Eğer böyleyse bu da bir dinden çıkma değil mi?
Deizme göre cennet ve cehennem kavramları da olmamalı. Sonuç itibari ile bunlar da dinin bir ürünü.
Son olarak bazı kimselerin Deizmden Ateizme çok hızlı bir sürede geçebilmelerini merak ediyorum. Deizm ve Ateizm arasında dünyalar kadar fark var. Birisinde Tanrı'ya inanıyorsun diğerinde inanmıyorsun. Sadece Tanrı inancı bile bitkinin atom çekirdeğinden #Evren'in en ücrar galaksilerini açıklayıp sonuca gitmeyi zorunlu kılıyor. Peki bu 1 günlük geçiş nasıl oluyor?
ben aslında reenkarnasyona biraz inanıyorum şahsen insanın gerçek hayatı yaşadığı zaman ölümüz olabileceğini düşünüyorum gerçek mutlu hayatı yaşayamayan ruhlar bir yaprak gibi savrulup durur birçok hayatta
Bir kitapta okumuştum çok önce ama şimdi adını hatırlamıyorum yazarının.. İnsanlar bir dünyada yaşar burada bedenlerini bırakır başka dünyalarda başka bedenlere girer devam eder.. iyi biri ise yaşam şartları güzel olan bir dünyada eğer kötü biri ise taş devri gibi yaşam olan bir dünyada yeniden beden sahibi olur... Bana çok entresan gelmişti.. Tabi bunların cevabı bu bedeni bıraktığımız gün..