Kızlar Yardım. Yaşadığınız ilk hamilelik belirtileri nelerdi ? Ve ne zaman ortaya çıktı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılHamilelik belirtileri ne zaman başlar?
Her kadın hamileliği farklı şekilde deneyimlediği için bu sorunun tek bir cevabı yoktur. Bununla birlikte, birçok kadının hamileliğin erken evrelerinde yaşadığı bazı yaygın semptomlar vardır. Mide bulantısı ve kusma genellikle bir şeylerin farklı olduğunun ilk işaretleridir. Bu semptomlar, gebe kaldıktan iki hafta sonra başlayabilir ve bazı kadınlar için hamileliğin en zayıflatıcı kısmıdır. Ne yazık ki, sabah bulantısını önlemenin kesin bir yolu yoktur. Bununla birlikte, bazı kadınlar küçük, sık yemek yemenin mide bulantısını uzak tutmaya yardımcı olduğunu düşünüyor. Yani, hamilelik belirtileri ne zaman başlar sorusunun cevabı kadından kadına değişmektedir.
Gebeliğin diğer erken belirtileri arasında yorgunluk, meme hassasiyeti ve ruh hali değişimleri bulunur. Bunların hepsi, kaçırdığınız ilk adet döneminiz civarında başlayabilir. Kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız, hamile olduğunuzun bir işareti olabilir. Benzer şekilde, göğüsleriniz aniden çok hassassa veya alışılmadık derecede duygusal hissediyorsanız, bunlar da hamileliğin erken belirtileri olabilir. Tabii ki hamile olduğunuzdan emin olmanın tek yolu hamilelik testi yaptırmaktır. Bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız ve hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız, mümkün olan en kısa sürede test yaptırmanız iyi bir fikirdir.
Hamilelik belirtileri nelerdir?
Hamilelik sırasında ortaya çıkabilecek çeşitli hamilelik belirtileri vardır. En yaygın semptomlar şu şekildedir:
- Adet gecikmesi
- Mide bulantısı ve kusma
- Göğüslerde hassasiyet
- İdrara çıkma sıklığı
- Yemek isteği
- Ruh hali değişikliği
Bu semptomların şiddeti kadından kadına ve hamilelikten hamileliğe değişebilir. Bazı kadınlar tüm bu semptomları yaşarken, diğerleri sadece birkaçını yaşayabilir. Adet gecikmesi genellikle bir kadının hamile olduğunun ilk işaretidir. Bununla birlikte, tüm kadınların bu semptomu yaşamayacağını hatırlamak önemlidir. Genellikle "sabah bulantısı" olarak adlandırılan mide bulantısı ve kusma, hamileliğin bir başka yaygın belirtisidir. Bu semptom günün herhangi bir saatinde ortaya çıkabilir ve hafif veya şiddetli olabilir. Vücut büyüyen bebeği desteklemek için çok çalıştığı için yorgunluk başka bir yaygın semptomdur. Göğüsler süt üretimine hazırlanırken meme hassasiyeti de ortaya çıkabilecek başka bir semptomdur.
Hamilelik ilerledikçe ve bebek büyüdükçe idrara çıkma sıklığı artar. Bu, büyüyen bebekten mesane üzerindeki artan baskıdan kaynaklanır. Vücut, hamileliği desteklemek için belirli besinleri canı çektiğinden, yiyecek istekleri de yaygındır. Hamilelikle ilişkili hormonlar aşırı ruh hali değişimlerine neden olabileceğinden, ruh hali değişimleri başka bir yaygın semptomdur. Bunlar hamileliğin en yaygın belirtilerinden sadece birkaçı. Her kadın hamileliği farklı şekilde deneyimler, bu nedenle her kadın bu semptomların hepsini yaşamaz.
Hamilelik (Gebelik) testi ne zaman yapılmalıdır?
Hamilelik testi genellikle bir kadın hamile olduğundan şüphelendiğinde yapılır. Adet görmemiş olabilir veya mide bulantısı veya yorgunluk gibi başka hamilelik belirtileri yaşıyor olabilir. İki ana gebelik testi türü vardır: idrar testleri ve kan testleri. İdrar testleri evde veya doktor muayenehanesinde yapılabilir ve genellikle kan testlerinden daha ucuzdur.
Bir kadın idrar testi yapmak için idrarının bir örneğini bir kapta toplar. Daha sonra idrarda insan koryonik gonadotropin (hCG) hormonunun varlığını test etmek için bir ölçüm çubuğu veya hamilelik testi kiti kullanır. HCG plasenta tarafından üretilir ve seviyeleri hamileliğin erken döneminde hızla yükselir.
İdrar testi pozitifse, hCG'nin mevcut olduğu ve kadının büyük olasılıkla hamile olduğu anlamına gelir. Testin negatif çıkması hCG'nin olmadığı ve kadının hamile olmadığı anlamına gelir. Hamilelik için kan testleri genellikle bir doktorun ofisinde yapılır. İdrar testlerinden daha pahalıdırlar, ancak aynı zamanda daha doğrudurlar.
Hamilelik için iki tür kan testi vardır: kalitatif hCG testi ve kantitatif hCG testi. Kalitatif hCG testi, kandaki hCG varlığını basitçe tespit eder. Test pozitifse, kadının hamile olduğu anlamına gelir. Test negatifse, kadının hamile olmadığı anlamına gelir.
Kantitatif hCG testi, kandaki hCG miktarını ölçer. Bu test, bir kadının hamileliğinin ne kadar ilerlediğini belirlemek için kullanılabilir. Ektopik gebelik gibi belirli durumları teşhis etmek için de kullanılır. Hamilelik testleri, hamile olabileceğini düşünen kadınlar için önemli bir araçtır. Evde veya doktor muayenehanesinde yapılabilirler ve bir kadının hamilelik durumu hakkında hayati bilgiler sağlayabilirler.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
30 haftalık gebe olarak cevap vereyim :))
ilk belirtim adet belirtisi gibyidi herkes güzelleştiğimi söylüyordu anneannem kirpiklerin karışmış sen gebesin dedi komşularım popon büyümüş sen gebesin dedi 5 gün adetim gecikti belimde iyice ağrımaya başlayınca test yaptım ve 2 çizgi.
yani en belirgin belirtim bel ağrısıydı.12 Yorumla- +1 yıl
allah analı babalı büyütsün kardeşim :)
Tatlım, nediyim bilmiyorum, hayırlısı olsun. Bendeki ilk hamilelik belirtileri ilk haftadan beridir vardı. aşağıya bir link bıraktım orada her şey var bakabilirsin. Öptüm seni...
sagliklibilgiler. com00 Yorumla
+1 yılEşimde görülen ilk hamilelik belirtisi bel ağrısı ve halsizlikti. Kız kardeşimde de mide bulantısı ve baş dönmesi çok olmuştu. Ancak erken hamilelik belirtileri kişiden kişiye göre değişiklik gösteriyor. On dakika mutfak tezgahında iş yapamaz hale gelmişti eşim mesela. Ama
burada 12 tane saymışlar. İsterseniz bir bakın10 Yorumla
+1 yılkişiye ve yapısına göre değişir galiba aman mide bulantısı vermesin allah :)
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > İlk hamilelik belirtileri neler? Hamilelik belirtileri ne zaman ortaya çıkar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat