Anneme nasıl namaz kıldırabilirim (ÖNEMLİ😥)?

Arkadaşlar annem namaz kılmıyor, ben kendimi bildim bileli de kılmadı diyebilirim. 5 vakit hiç kaçırmadan namaz kıldığını hiç görmedim çünkü. Arada sırada, çok nadir kılar, o da kandillerde falan anca.. Bende önceden kılmazdım (18 yaşıma kadar), fakat bazı şeylerin geçte olsa farkına varıp en ince ayrıntısına kadar öğrendim ve 5-6 ay önce kılmaya başladım namazımı, kılmaya da devam ediyorum çok şükür. Ama annemi bir türlü namaz kılmaya teşvik edemiyorum, zorlamıyorum kesinlikle ama teşvik etmeye çalışıyorum bir şeylerin farkına varsın diye sadece. Fakat çabalarım hep yetersiz kalıyor. İçim acıyor, bu yüzden azap çekeceğini düşündükçe kahroluyorum. Ama onun hiç umrunda değil sanki. Onun için varsa yoksa ev işi. Dünya telaşesi. Namaz vakti geldiğinde sofradan kalkıp namaz kılmaya gidiyorum gecikmeden, hemen söyleniyor "tabii bulaşıkları bana bırak kaç hemen" diye. Diyorum bırak sende kıl beraber kılalım sonra toplarız, sen karışma benim işime diyor. Ortalığı b*k mu götürsün böyle bırakmak olmaz diyo. E o zaman topladıktan sonra gel kıl olmaz mı diyorum. Halim mi var bütün evin yükü bende çamaşır mı yıkancak bulaşık mı yıkancak sofra mı toplancak hiç düşünen yok, sadece ben düşünüyorum siz namaz kılıyosunuz anca diyor. Bende kılmayı isterim de vakit mi var diyor. Oysa namaz kılmadığım vakitlerde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ben ev işlerinde. Bir tanecik 6 yaşında kardeşim ve ben varım başka sorumluluğu da yok, ev hanımı yani. Ama o hep ev işlerini bahane edip Allah'tan uzaklaşıyor. Üniversite sınavına hazırlanma gibi bir derdim olmasa vaktim de olsa derim bırak ben yapayım ev işini, sen kıl. Ama hepsine yetişemem işte. O hepsini benden bekliyor ki anca öyle rahat rahat kılabilsin namazını. Bana ayrıca diyor ki ben bir kere kılıyorum ama huşuyla ağlayarak kılıyorum, içten kılıyorum. Allah ben bir kere kılsam kabul eder belki ama siz on kere kılsanız etmeyebilir. Kalpten gelicek diyor.

Güncellemeler
+1 yıl
E o zaman onca mümin niye her sabah kalkıp uykularından zamanından feragat ediyor da sen bunları yapmadan sırf Allah senin kalbin temiz diye, huşuyla bir kere kıldın diye seninkini hep kılmasanda kabul edecek ki, senin ne özelliğin var diğerlerinden ki?

Bu arada yanlış anlaşılma olmasın annem dinsiz değil, inkarcı da değil. Özel günlerde kur'anını okur, duasını eder, namaz kılmayı, namaz surelerini falan da bilir. Sadece 5 vakit namazını kılmıyor. Nasıl ikna edebilirim, ne yapmalıyım hiç bilm
Anneme nasıl namaz kıldırabilirim (ÖNEMLİ😥)?