Sorsak herkes kadının özgürlüğünü savunur hatta bu kızda kesin feministtir ama lafa gelince kadınlar bile kadınların giyimine karışır herkesin öncelikleri vardır benimki din olur seninki spor ötekininki müzik diğerininki duygu aile bu böyle gider nedir bu kendine göre değerlendirmeler simdi söyleyin bakalım kapalı kadınlar basketbol oynayabilir mi? yoksa başörtüsü topa dolanırda kafasıyla beraber potadan gecer de ölür mü?
Kapalı kadınlar basketbol oynayabilir mi? tariz içerir?
Niye dini sürekli bir şeylere alet etme ihtiyacı içerisindesiniz?
Neden dini kendi içinizde yaşayamıyorsunuzda ''ŞEKİLCİLİK'' modeline gidiyorsunuz.. ?
Din başörtüsü demek değildir. Kur'anda ''BAŞ ÖRTÜSÜ TAKIN'' diye bir ayet varsa bana gösterir misin?
İnsanların uydurdukları geleneklere inanarak bazı şeyler yapıyorlar. Rahibelerden gelen peçeleri giyiyorlar, komik oluyorlar... Din akıl mantık dinidir. Saçtan tahrik olacak adamlar olsa bile bunu sadece kadına indirgeyemeyiz.
Bildiğim tek şey şu. DİN ŞEKİLCİLİK le olmaz. TÜRBAN VB RAHİBE GİYSİLERİ...
Din ruhta olur. Ha oynar mı oynar fakat Basketbol oynarken BAKIN BEN DİNDARIM imajı verirsin. Buda dinen saçma bir düzeye geliyor açıkcası. Kimse senin müslüman olup olmadığınla İLGİLENMİYOR. Özelliklede benim gibiler. Okumayan insan müslüman oluyor... Buna sinir oluyorum.
Git dinini kendi evinde yaşa. Başka işlere alet etme. O zaman buda cıda buda giysileriyle oynasın hristiyanda peçelerle oynasın, ne oldu BASKET DEĞİL DİN savaş oyunları... Te allahım yarabbim, boş insansınız vallahi. Derdiniz kafanıza bir şey takmaksa takın ulan takın oynayın.
İnan bu beni hiç sasırtıp tedirgin etmiyor demagoji yapınca senin gibi hayır olmaz asla diye tepki vereceğimi sanıyordun değil mi? 😄 Ben sizden değilim. Benim dershanemde kızların arasında tek kapalıyken kızlar açık olduğu halde göbeği açık giyinen kızın arkadasından konuştuklarında ne var canım sizde açıksınız giymiyor musunuz orda burda bence normal ne istiyorsa onu giysin diye çıkısan biriyim kimsenin giyimi bana kalmadı ya da yaptıkları gidip demagojilerini başkası üstünde dene
demagoji GERÇEK DIŞI şeyler için geçerlidir. Ortada kan yok ken ortalık kan revan oldu... Demek gibi,,, Bu haber yazım tekniklerinde Tv lerde perfore seslendirmelerinde çok kullanılır, ha bu arada benim söylediklerimde gerçek dışı bir şey yok. Derdin kafana bez takmaksa TAK dedim. Bu görüşte biriysen herkesin görüşüne karışamaz düşüncesindeysen, yolda gördüğün satanist adamın kimliğini eleştirmezsin umarım, onun dini de şeytana tapmak. Ayin yaparak basketbol oynayabilir bence. Hatta başlamadan önce sahanın ortasında bir ayin gösterisi yapabilir, veya birisi bir haç çıkarıp kutsaya bilir salonu? NASIL OLUR SENCE? Basket basketbol olarak kalır değil mi
Spor herkesin hakkıdır kimse kimseyi kısıtlayacak örümcek kafalı olmamalı... Kapalı veya Açık kadın özgürdür oynayabilir. (dipnot feminizm destekçisi değilim şahsi görüşüm )
Ya arkadaşlar ben bazı şeylere karşı olduğumu belirtmek istiyorum. Tesettürlü olan insan her açıdan kendini tesettürleyecek. Yani o kafasındakini süs diye takmayacak. Atıyorum basketbol oynadı (erkek izleyiciler olursa) kıçına giydi bir eşofman. Göğüsleri sallanacak kıçı sallanacak. Ben ne anladım tesettürden. Sen kafanı kapatmışsin. Tarz yaratmışsin. Sen Allah için kapanmamışsin ki zaten. Bu tabi benim düşüncem
Herkes dört dörtlük olamaz bunu Allah söylüyor biz peygamber değiliz çok istiyorsa yapar ben karısamam ya da bundan dolayı Allah gibi davranıp sen spor yaptınn cehennemliksin diyemem 😄 bu dünyadan iki günahla gitmeyeceksin kul hakkı ve namaz.
Dini tam olarak bilmediğin aşikar. Zira kafanı kapatıp g ötünü açmanın doğru gelmesinin başka bir açıklaması yok. Günahtan olabildiğince kaçacaksın. Tesettürlü olacaksan herşeyinle ol. Kafa kapatmayla müslüman olunmaz. Saçma salak konuşma
Dini eğitim alıyorum 11 yaşımdan beri günah olduğunu biliyorum ama napıyım gidip kafasından başörtüsünü mü cekiyim normal geldiği söylemedim karışmam dedim yakınımsa ya da bir muhabbetliğmiz olduysa yanlıs olduğunu söylerim ama onun dışında yolda yürürken gördüğüme yapışmam düzgün giyin diye
Ya karışamazsın tabi karışmaktan bahsetmiyorum. Sen sorduğun sorunun farkına var önce mesele karışmak değil. Ben karşıyım dedim sadece tasvip etmiyorum
evet girerler. hatta geçen bir basketbol takımı görmüştüm kapalı olduklari için sponsorlari falan da sefamerve olmuştu sanirim. ttp://www. objektifhaber. com/tesetturlu-basketciler-290794-haber/
bam arastr istersen canm fıba kabul etmiş bunu. uluslararasi basketbol federasyonu yani. ilk maça cikanda arabistan cide kentinden nette bakarsan gorursn
Insanlar tesettürlü olunca hiç birşey yapmasın kötü şeyler söyleyemez yahu onlarda insan. Herkesler sorguluyor kapalı şöyle kapalı böyle. Başını örtmüşse tenini saçlarını kimseye göstermiyorsa bu yeter. Herkesin dini inancı kendinedir herkes ne yapıyorsa kendine yapar. Bazı haklardan soyutluyorlar dışlıyorlar çok gereksiz. Şuna buna kalsa herşey günah kim uyuyor dinine? Oynaya bilir.
Öyle olur mu onlar kadının özgürlüğünü savunuyor kıçını başını açarsan özgürsün acmazsan köle kimse bizim özgürlüğümüzü basketbol oynayıp oynayamayacğımızı düşünmesin yeter valla su kız sanalda değilde gercelte gelip yüzümr söylese sunları özgürlüğünün anasını ağlatırdım 😄
Şu an bile hala siyasette baş örtü konuşuyor. Kapalı olan insanları hor görme var bir başka gözle bakıyorlar erkek diyor ki kapalı bayan oral yapar mı? ya da seks hayatı nasıldır? malesef insanlar gıt.
Mesela benim metallica dinlediğimi duyan diyordki nasıl dinlersin sen kapalısınnnn 😄 kapalıyım diye kulaklarımda mı yok acaba ya da şey var saclarıma bakım yapıyorum ben baya diyolarki niye bakım yapıyorsun kestir gitsinn kapalısın sennn ya benim kendimi güzel görmeye ihtiyacım yok mu 😄
Benim önceliğim din geliyor dans etmeyi seviyorum ama dediğim gibi herkesin öncelikleri vardırdin öncelik olarak danstan önce geliyorsa buna kim karışabilir? ben kendimi kapalıyken dans ederken hissettiğimden daha rahat hissediyorum.
Yani ben dinime ters düşen bir şeyi yaparken zaten vicdan olarak rahat olamam o zaman nerde olacak benim özgürlüğüm dediğim gibi herkesin hissettikleri farklı milleti buna göre yargılamasınlar yeter
Giyimine gore spor oynayamaz demek yanlis bir dusuncedir. Cahilliklerimizi halen insanlarin dis gorunumune gore yaparak ilerledigimizi dusunuyoruz ne aci ki... Kapali insanlar sanki insan degil de marstan gelmisler.
Kimin ne giydiğiyle ilgilenmem dershanede bir kız grubumuz vardı tek kapalı bendim gıcık oldukları kızlar baya acık giyinirdi hepsi onları cekiştirirken siz açık değilmisiniz sanki olabilir istediğini giyer diyordum insanın zihninin açık olması lazım kimin ne giydiğini beni ilgilendirmz su zamana kadar kimseyi yargılamadım yargılamamda
Ben oynamıyorum ilgimde yok ama oynamak isteyen olursa oynar evet dediğin gibi bazı şeylerden de fedakarlık vermek zorundayız su 60 yıllık ömrümde top oynamısım ya da oynamamısım ne farkı var
Aynen öyle bir ara feminizm sayfalarını takip ediyordum para için alakasız araba reklamlarında oynatılan kullanılan metalastırılan tangalı kadınlar konu olmazken bizim kapanmamız konu oluyordu takipten cıktım hepsini bu başörtüsüde değil din düşmanlığı olarak görüyorum artık gercektede karsılastım bunlarla ama laflarını verdim hayatımı yasayacak mısım ailemde ateistte cok arap gibi kara kara giyinmeyecek misim vs vs
Bunlar bulunulan yere göre değişir. Sen mesela deniz kenarına ninja kıyafetiyle gidersen herkes bu ne alaka der sana bakar. ya da gidip bir mahalle arasında mini etekle gezersen yine herkes bu ne alaka diye bakar. Bunun mini etek ya da başörtüsüyle alakası yok yani anladın mı ortama ayak uydurmayla alakası var. Mesela senin sorunda ki basketbolcudan örnek vereyim. Sahaya 6 kız çıktı nornalde bunlardan en iyi oynayanı dikkat çeker ve gözler onu izler. Diğer türlü yine 6 kız çıktı sahaya ama biri başörtülü diyelim. Nasıl oynadığı farketmeksizin bu ne alaka diye direk gözlerin hepsi ona döner. Bu yorumu da anlayacağını sanmıyorum ama belki anlarsın diye yazdım işte. Hem fazla konuşma benle tanımadığın erkeklerle konuşmak günah benim yüzümden cehennemde yanmanı istemem.
Hz. Musa kuranda iki kızla konuştuğu bölümde günaha mı giriyordu 😄 İslamı tanıyın sonra laf sokmaya çalışın o zaman okulda hocalarımızla olan konuşmalarla da günaha girdikkk inanmıyorummmmmm ayrıca dikkat cekiyor olması onun anormal olduğunu mu gösteriyor? alışırsınız alışacaksınız.
Günah tabi hocalarınızında bayan olması gerekiyor. Anormal demedim dikkat çekmek istemediğin için başörtü taktığını ima ettin ya. Hani açsak başörtü herkes peşinizden koşarmış ya o yüzden o örneği verdim ama tahmin ettiğim gibi anlamamışsın. Alışacak bişey yok benim için çünkü rahatsız olmuyorum başörtü takanlardan. Sadece üzülüyorum körü körüne yaşadığınız için hepsi bu
Nasıl rahatsak öyle yaşıyoruz. Ayrıca günahh tabi diyorsunda hangi ayete göre kafadan uydurmak kolayyy konu dışında mıyız şu an gizlimi konuşuyoruz? sana cilvemi yaptım neymiş günah olan o kadar hoca bilmiyor sen biliyorsun kardes tamam en doğru sizsiniz 👍👍
Ee oynamasalar kapalı kızlardan ne eksilir? Ben eminim ki Rableri için bir şeyleri feda etmek her samimi kulun hoşuna gider , hakiki örtülü bir kızı da bu memnun eder
En İyi Cevaplar