+1 yılIcra gelir ama gelen avukatla terslesirseniz adam isterse tüm evi kaldırır götürür. Ondan dolayı gelen avukatın suyuna gitki uyuz olup eşya almasın. Evden eşya kaldırmak avukata büyük masrafdir. Ha o masrafida borcunuza ekliyor ama evdekilere uyuz olmadıkça en fazla haczeder ve yeddiemin olarak size teslim eder.
Gelelim hapis olayına... annen hiçbir şekilde ne yazılı nede sözlü olarak tahhutname imzalamasin. Yani borcu şu tarihte ödeyeceğim diye bir kağıt imzalarsa ya da telefonda tarih verirse ve yasalara uygun bir ses kaydı yapılırsa 90 gün hapis cezası var. Bu ceza ertelenmez ve hemen infaz edilir açık cezaevinde.
Bundan dolayı telefonda bile "battim, maddi olarak kötü durumdayım, borcu nezaman odeyebilecegimi bilmiyorum, kısmı bir ödeme için bile tarih sözü veremem" cümlelerini kullansın ve hiçbir kağıt imzalamasin.
Geçmiş olsun.228 Yorumla- +1 yıl
Bu arada evin tapusunun annenin üstüne olmadığını ve annene ait tapulu bir taşınmaz ya da ruhsatı bir araç olmadığını varsayarak söyledim tüm bunları.
Soran+1 yılÇok tesekkur ederim. ama ben su an çalışıyorum. Annemin borcunu bana ödetmeye çalışırlar mi? Maaşıma icra vs gelir mi? Reddi miras davası aç diyenler oldu. Bu konuda fikriniz var mi?
- +1 yıl
Herkesin yorumunun altına birşeyler yazdım oku :) annen sağ iken borcunu odetemezler. Sağ insanın mirası olmaz. Annen oluncede ne yapman gerektiğini uzun uzun diğer görüşlerin altına yazdım.
Soran+1 yılÇok tesekkur ederim çok yardımcı oldunuz
- +1 yıl
Önemi yok arkadaşım. Sor cevaplim yine. Batmak nedir bilirim.
Soran+1 yılO zaman bisey daha sormak istiyorum
- +1 yıl
Sor..
Soran+1 yılBiz 3 kardeşiz. Ben ve diğer erkek kardeşimin babaları bir, diğer reşit olmayan kardeşimle babalarımız farkli. Reşit olmayan kardeşimin babasından anneme para kaldı ve ben anneme o evi reşit olmayan kardeşimin üstüne vermesi konusunda sürekli sıkıstiriyorum çünkü onun babasından kalma bir para, dolayısıyla onun hakki annem bu evi küçük kardeşimin üzerine verebilir mi? Avukatlar annemin borcu yüzünden reşit olmayan bir çocuğun evini alabilir mi?
Soran+1 yılYani anneme kalan para küçük kardeşimin babasından kaldı ve o evi de o parayla aldık. Durum biraz karışık kusura bakmayın anlatamadım belki
- +1 yıl
Beynim yandı dur. Kafamda iyi. Birkackez okuyayım öyle cevap vereyim.
- +1 yıl
Şimdi adım adım gidelim. Çok karışık yazmışın. Ben sorayım sen cevapla ok?
Soran+1 yılAnnemin 2. Evliliğinden bir kardeşim oldu ve babamız farklı iste. Kardeşimin babasından kalan para onun hakki yani.
- +1 yıl
Üvey baban sağ mi?
Soran+1 yılVe bide annem kendi mallarını bile erkek kardeşime verdi bize bisey vermedi nedense
Soran+1 yılHayır öldü ve oyaktan 113 bin lira para kaldi
- +1 yıl
Üvey kız kardeşinin babası sağ mi
Soran+1 yılTelefon numaranızı alsam, whatsapptan konuşsak olur mu acaba? Sonra silerim numaranizi
Soran+1 yılKimseye vermem
- +1 yıl
Bu 113000 tl paranın birkere tamamı annene ait değil. Kanunen annen ve üvey kardeşin iki mirasci. Lakin annen veli olduğu için paranın yönetimi onda ve tahminen onun hesabinda. Eğer bu para annenin banka hesabinda ise çoktan blokaj konmuştur o paralara.
Annen eğer paraya blokaj konmadiysa hemen bir bireysel emeklilik hesabı açsın, üvey kardeşini lehtar yapsın. Hem 5 sene sistemde kalırsa yani 5 sene o paraya dokunmaxlarsa %25 devlet katkısı gelir hemde icra edilemez - +1 yıl
Yaz özelden.
Soran+1 yılHayır ben anlatamadim. durumu
Soran+1 yılTakip edeyim siz yazın yazamadim ben
- +1 yıl
Ok takip et
- +1 yıl
ya yorumları okudumda herkes hukukçu kesilmiş dinine yanayım :) ama kimsenin bir bok bildiği yok :) bence ile hukuk mu olur :)
Soran+1 yılBeynim çorba gibi oldu cidden herkes bir şey diyor ve ben de hemen inanıyorum
- +1 yıl
Her yorumun altına doğrusunu uzun uzun yazdım. Oku.
Soran+1 yılEvet okudum tesekkur ederim.
- +1 yıl
Önemi yok.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 724 cevap paylaştı. Oncelikle bankaya gidip kredinizi tekrar taksitlendire bilirsiniz daha az ödeyerek daha uzun bir sürede ödeye bilirsiniz ama siz bunları yapmazsanız malesef ki avukatlik olursunuz icraa ile mallarınızı elinizden alamazlar fatura sizin üstünüze olsada annenizin esyalarını alirlar avukat ücretini bile annenizden alırlar bunun için kanuni yollar var araştırın anneniz geliri olmadığına dair belge alsın aslında bu konuda uzman birilerine sorsanız daha fazla yardimcı olur geçmiş olsun
23 Yorumla- +1 yıl
Eve gelen avukat fatura iplemez haciz işlemi için. Diğer yorumların altına yazdım bu işin nasıl olduğunu
- +1 yıl
Yanlış biliyorsun dostum. Düzeltelim hemen.
Haciz işleminin gercekkesebilecegi yerler:
1) Avukat borclunun ikamet adresinde haciz yapabilir. Bu evin tapusunun ya da kira kontratinin borclunun üzerine olmasına GEREK YOKTUR.
2) Avukat borclusunun ikamet etmediği ama şu, elektrik, doğalgaz, internet, digitürk, dsmart gibi aboneliklerinin olduğu yerde haciz yapabilir.
3) Avukat tüzel kişiliği olmayan gerçek işletmelerde borclunun adına vergi levhası varsa haciz işlemi yapabilir.
4) avukat borcluya ait resmi bir Evrak olan ama borclunun gerçekten ikamet etmediği bir ikametgahda (tüzel kişiliğe ait lojman olmamak kaydı şartı ile) haciz işlemi yapabilir.
Eğerki haciz işleminde herhangi bir kusur olduğu dusunuluyorsa borçlu yasal süre içinde sulh hukuk mahkemesine başvurur.
Dostum bak bunlar hukuksal bilgiler. Vereceğin en ufak bir yanlış bilgi insanlarda büyük maddi manevi zararlar yaratır. Onun için hukuksal konularda bilmiyorsanız bilmiyorum demeyi öğrenin.
+1 yıldur öyle hemen telaşa kapilma. . bence bankayla tekrar görüşün en başta. . size belki yardimci olacak işinizi hafiflecek bir yontemleri olabilir. .
12 Yorumla
Soran+1 yılYa abla ben bu eşyaların parasını ne zorluklarla ödedim bir bilsen. bir tarafta da annem var atsan atılmaz
- +1 yıl
Tahmin edebiliyorum. . son durum nedir merak ettim açıkçası? ?
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bildiğim kadarıyla haciz gelmiyor artık ha çok büyük miktar borç varsa bilemem. Allah yardımcınız olsun...
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
evde iki adet olmayan hiçbir eşyayı kaldırıp götüremez bu bir.
annen avukatlara yapılandırma talebinde bulunursa eğer bu yapılandırmayı bozduğu gibi hapis cezası alacaktır bunu sakın unutma. evde tek televizyon tek dolap tel çamaşır bulaşık makinası felan olsun.10 Yorumla- Diğer konusunda 850 cevap paylaştı.
+1 yıleve haciz gelebilir ama luzumlu esyalar alinmaz. icra borcundan dolayi tutuklanma olmaz. baskasinin borcu baskasina odettirilmez rahat ol sikinti yapma
19 Yorumla
Soran+1 yılEve neden haciz geliyor ki bir eve ben bakıyorum ev faturası va benim uzerime
- +1 yıl
ikametgahinda o varsa gelebilirler ama merak etme eve haciz olayi nerdeyse kalkti cunku geldiklerinde alacak biseyleri yok neredeyse son yargitay kararina gore. arayip sizi tehtid etmelerine de bakmayin sadce goz korkutma avukatlar yapiyor bunu
Soran+1 yılBak evin kira kontratı faturaları ba her şey benim üzerime ama yine de gelirler mi? bir de annemi hapse atmazlar inşallah. Bize sürekli busey imzalatmaya çalışıyorlar ama korkuyorum imzalamıyorum
- +1 yıl
imzalama hapis olayi yok merak etme. eve gelme olasiliklari da dusuk ama gelebilirler ama gelirlerselrde luzumlu esyalari alamazlar
Soran+1 yılÇok tesekkur ederim. En korktuğum. şey ben işteyken eve gelip eşyaları veya annemi alıp goturmeleriydi. Çok tesekkur ederim içimi rahatlattin.
- +1 yıl
ya merak etme yok oyle hlbisey rahat ol senin dediklerin eskidendi son yasal duzenlemelere gore sadce nakit ve altin gumus gbi malzemeler alinabilit. veya bazi esyalardan 2 tane varsa ornegin 2 tane buzdolabi varsa 1 tanesini alabilirler yoksa hic bisry alamazlar
Soran+1 yılOf çok sağol allah razi olsun
- +1 yıl
rica ederim :)
- +1 yıl
Avukat isterse tüm evi haczeder. Öncelikle bu yanlış bilgiden kurtulalım :) Yargıtay kararı falan ziklemez :) ancak sen hacizden sonra istikhak davası açarsın haciz usulsüz oldu diye. Bu neye benziyor? Geçenlerde fabrika çıkışı 4 cami filmli arabama polis ceza kesti. Adama internetten benzer Yargıtay kararlarını gösterdim fabrika çıkışı arabaya kesme olayını Yargıtay bozmuş diye. Dinlemedi kesti :) bende mecburen bir çeşit istikhak davası açtım sulh hukuk mahkemesinde ceza iptal oldu. Ama bir ton uğraştım :) keşke cezayı odeseydim yani :)
Ha avukatı uyuz etmedikçe avukat asla evden mal kaldırmaz. Neden? Çünkü evden mal kaldirmanin hamal, nakliye ve yeddiemin parasını avukat cebinden ödeyecek. Ha sonra yine senin borca eklicek ama adamın butcsinden nakit çıkacak.
Avukat eve kadar geldiyse haciz yapar ama yedfiemin olarak borcluya teslim eder malı.
merak etme 3 -4 ayda pek bişey olmaz, benim de var o tip şeyler ama 1 seneden önce pek işlem yapılmıyo. İnsanlar bilgisi olmadan korkutuyolar, belki zamanında yapılmış öyle uygulamalar da şu an korkma. düzeltirsiniz zamanla ne diyim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence haciz gelir...
burada dikkat edilmesi gereken nokta haciz gelmeden önce icra ceza mahkemesi annene mal bildirimi yapması için çağrı kağıdı gönderir.
o çağrıya uyup da ilgili icra mahkemesine giderek mal beyanında bulunursa sorun kalmaz.. yani hiç bir malım mülküm de yok şu an başkalarının yanına sığındım ve kendime bakamıyorum da diyebilir. o zaman sıkıntıyı aşarsınız.. ihmal etmeyin.
bir avukata danışın derim..014 Yorumla
Soran+1 yılEvin kira kontratı ve fatura vs benim üzerime. Kirada evimiz var ama o da kardeşimin üzerine annemin hic mali mülkü yok
Cevap sahibi+1 yılbence yakın akraba olmanız o kontratları geçersiz kılar.. unutmaki siz onun mirasçısısınız. mirasını alabildiğiniz gibi borcunuda kabul etmek zorundasınız.. yasal olarak ilgili bankalar bu borcu sizden tahsil etmek isterlerse yasalar onların yanında bilmiş ol.. dediğim gibi en sağlıklı bilgiyi sana bir avukat verebilir..
Cevap sahibi+1 yılson olarak sana şunu söyleyeyim..
annenize reddi miras davası açarsanız bundan kurtulurmusunuz?
bunu araştırın bence..
yani mirasını da borcunu da ret etmiş olursunuz...
tabiki kardeşlerinle birlikte bu davayı açman gerekir...
Soran+1 yılKafam karıştı ama annemin borcu beni neden ilgilendirsin ki? Ona ben bakıyorum evet ama borcu beni ilgilendirir mi? Mirasıni kabul edersem. borcunu da kabul etmiş oluyorum evet ama annemin bana bisey bırakacağı yok ki. Onun tek. gözdesi erkek kardesim ve her şeyi onun üzerine
Cevap sahibi+1 yılyasal olarak mirasçısısın.. borç da bir mirasdır.. beni ilgilendirmez diyemezsin.. onun malından ve mülkünden faydalanabildiğin gibi borcundan da etkilenirsin. bunun önüne geçmek için reddi miras davası açmanız gerekir.. dava sonucunda annenizin malından ve borcundan etkilenmezsiniz.. yani sanırım siz bayansınız ve çalışıp çalışmadığınızı bilmiyorum. eğer çalışıyorsanız maaşınıza da haciz gelebilir. tabiki bunlardan eşiniz etkilenmez.. çünkü onun kan bağı yok. erkek kardeşiniz varsa o sizden fazla etkilenecektir. bütün bunlar kredi sözleşmelerinde yazıyordur ama bizler kredi çekerken maalesef ayrıntıları okumuyoruz. unutmaki banka yaş tahtaya basmaz. dilerim söylediklerim gerçekleşmez...
Soran+1 yılUmarım dediginiz gibi olmaz. Tesekkur ederim araştırıcam soylediklerinizi
Cevap sahibi+1 yılumarım.. benim dediklerim doğru.. ama bir kaçış yolu var mı ya da istisnai haller neler bunu sana ancak işin uzmanı olan avukat söyleyebilir ve yol gösterebilir.. dilerim iş tatlıya bağlanır da huzurunuz daha fazla kaçmaz. yoksa anneyi de atamazsın ya da bana ne de diyemezsin.. geçmiş olsun düzelir inş...
Soran+1 yılİnşallah teşekkür ederim ama internette araştırdım, kan bağı bile olsa A nin borcu B yi bağlamaz diyorlar. Kafam cidden çok karışık gözüme uyku girmiyor
Cevap sahibi+1 yılonu söyleyenler hukukçu mu acaba? aşağıdaki yorumlara bakın herkes aklına geleni yazıyor..
unutmayın ebebynlerden yani anne ve bababadan mal, mülk miras yoluyla size geçebileceği gibi borçlar da yasal olarak miras kabul edilir. ayrıca siz biribirini tanımayan bir A ve B değilsiniz.
durumu ciddiye aldığınızın farkındayım ama bence avukata danışın.. geçmiş olsun.. hoşçakalın...
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Borçta, alacakta, malda, mulkte mirasdir. Reddi miras davası için diğer kardeşlere ihtiyaç yoktur. Isteyen bireysel olarak mirası reddedebilir. Miras reddedilmez ise reddetmeyenler borca da ortaktir. Lakin neredeyse tüm kredilerde hayat sigortası var. Olum halinde hs li krediler sigorta tarafından ödenir. Lakin sigorta Sirketi mirascilara rucu davası açabilir. Bu yüzden kalacak mal mülk yok ise reddimiras iyidir.
Öte yandan annenizi reddi miras ederken anne tarafından desenize ve anneannenizide otomatikman redfimiras etmiş olursunuz. - +1 yıl
Ha unutmadan. Eğer annen abine kendi üzerindeki bir evi devrettiyse akıllı bir avukat o evi sattırır kanunen :) çünkü bu satış hukuken muvazzali satış kapsamindadir.
Cevap sahibi+1 yıl@sahralmina siz konunun bütünlüğüne bakmadan yazmışsınız.. diğer kardeşime de haciz gelir mi diye soruyor.. doğal olarak reddi miras davasını kardeşleri ile birlikte açmak zorunda.. konuyu okudunuz mu?
- +1 yıl
Okudum dostum. Arkadaşla telefondada konuştum.
Annenim üstüne biley yoksa evide hipotek etmediyse alamazlar ve hapis cezasıda kalktı
10 Yorumla
+1 yılBankayla konuşup borçları yapılandırın ayrıca haciz eve gelmez araba veya değerli mülkiyete gelebilir yani eskiden olduğu gibi tv yi buz dolabını çamaşır makinesini alıp gitmiyorlar.
00 Yorumla- Diğer konusunda 607 cevap paylaştı.
+1 yılev kime ait. annen ssk emeklisi ise ve üzerine kayıtlı mal yoksa birşey alamazlar. eğer mal varlığı varsa el koyarlar. emekli sandığına tabi ise alabiliyorlar
010 Yorumla
Soran+1 yılEvin biri kardeşimin üstüne ama biz kirada oturuyoruz su an
- +1 yıl
evin kira sözleşmesi kime ait. ayrıca yukarıda yazdıklarıma cevapp yazmamışsın
Soran+1 yılEvin kontratı falan da benim üzerime annem rahmetli dedemin maaşını alıyor o da bağkur. Annem emekli değil
- +1 yıl
ev benim dersin icra yapamazlar. bağkur olayını bilemiyorum yinede. bence bir avukattan bilgi alırsanız daha sağlıklı olur. ben yine de yanlış yönlendirmek istemem. bildiklerimi söylemeye çalıştım.
Soran+1 yılTesekkur ederim
- +1 yıl
rica ederim. mal beyanını bildirin ama tutuklama emri çıkar vermezseniz
- +1 yıl
Mal beyanı kalktı. Çok eski yaşa o
- +1 yıl
@sahralmina bilmiyorrdum kanka olabilir. en iyisi avukattan bilgi almaları
- +1 yıl
Gerek yok la ben varım :)
- +1 yıl
@sahralmina sen varsan sıkıntı yok
+1 yılHaciz gelmeden bankaya gitsin ödeyemediğini yapılandırmak istediğini söylesin
01 Yorumla- +1 yıl
Eğer yapılandırma işleminden sonra ilgili borç odenmeyecek/ odenemeyecek ise en tehlikeli işlem budur. Zira şubede yapılandırma evraki yanında taahhütnameyide küt diye imzalitirlar. Ve eğer o borç odenmezde taahhüt bozulursa ertelenmeyen 90 gün hapis cezası infaz edilir.
+1 yılSakin ol sanmıyorum:) hipotekse ayrı, kolaylık isteyin bankadan. Annenin hapse girmesi bankanın işine gelmez
01 Yorumla- +1 yıl
Taahhüt yoksa hapis yok :) rahat olun :)
haciz gelmeden önce size bir bildirge gelir o geldimi
02 Yorumla
Soran+1 yılBen evde yokken gelmis ve durmadan surekli ariyorlar ama surekli
Adam ol da git bir işe gir, o krediyi ödemek için destek çık anana, yan gelip yatma evde..
010 Yorumla
Soran+1 yılBenim çalışmadığını nerden biliyorsun adam. olmuş. sen adam. ol da insanlarla nasıl konuşulması gerektiğini öğren ben calismazsam kim bakacak bu eve
Soran+1 yılNe biçim konusuyorsun hayvan defol git burdan
Soran+1 yılDilerim. allahtan ayni duruma düşersin. Uzaktan havlamak kolay di mi.
Soran+1 yılBana mi sordu para çekerken sanki? Hic bir halt bilmeden kinayeli konuşuyorsun boyle herşeye atlama bilip bilmeden
Soran+1 yılAma benim eşyalarım var onları ben ne emeklerle aldım ve üzerine evi falan vardı onu da erkek kardeşime vermiş bana zırnık koklarmiyoe bir de borç takti
- +1 yıl
Haciz durumu olmadan önce eve kağıt gelir. Kağıt geldikten sonra değerli eşyaları bir başka eve taşı, veya bir depoda tuttur. Gelir bir kez bakar, bulduklarını alır giderler. Bilhassa kendi aldığın eşyaları götür evden kağıt geldiği zaman, sana zeval gelmemiş olur. Annenin eşyalarını götürürler..
+1 yılHic bisey olmaz annen hapsede girmez sikinti yok
10 Yorumla
+1 yılhapis cezası yok
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbankayla saka olmaz
10 Yorumlaborç ne kadar ki
01 YorumlaAnanı ver kurtul
06 Yorumla
Soran+1 yılAllah cezani versin komik mi oldugunu saniyosun
- +1 yıl
Sakın olun Şampiyonlar :)
- +1 yıl
kardeşim yaşından başından utan, ergen beyinli.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar