Guc konusunda erkeklerin gucu kadinlardan daha fazla mesela agir bir yuku erkekler tasiyabiliyor ama kadinlar yine erkege ihtiyac duyuyor zihinsel engelli gibi. ozel iliskiye deginmiyorum bile orda erkeklerin ustunlugu apacik ortada. kadinlar kapanmak zorunda ama erkeklerin oyle bir sorunu yok. ayni sekilde FIZIKSEL olarak kadinin namusu var ama erkegin namusu yok. Kadinlar erkeklerden yeri geldiginde kendini korumak zorunda Allah oyle buyurmus (biz kendimizi erkeklerden korumaya mecburmuyuz) nede olsa gucu daha az sonucta ama erkegin oyle bir sorunu GENELDE olmuyor. kadin 9 ay karninda tasiyip cocuk dogurmak onu emzirmek zorunda ama erkegin ustune O KADARDA is dusmuyor yine. bide kadin kocasina cocuk verirse cennetlikmismis... hemen erkege guzel haber gelince cennetlik oluyoruz. ayni sekilde evi cekip ceviren temizlige erkege gore BIRAZ fazla onem vermek zorunda olanda kadin... neden boyle? Allah benim yaraticimdir tabiiki ama esitsizlik ortada.. bu arada okurken buyuk harflerle yazdigim yerlerde vurgu yapiyorum sonra erkeginde namusu vardir bir kere felan demeyin diye sorulari adam akilli okumayanlar var cunki. Kendi ustunuze alinmayin alinan varsa kendini belli eder zaten.
Cevabın nedir?
+1 yılSen olan biteni pek de anlayamamış ya da belki de yanlış yorumlamışsın nedime...
1- Kadın üreme becerisi, rahmin varlığı, hormonları vs. si sebebi ile çocuk yaştan üreme yeterliliğine sahip olabilmek ve açıkçası insandaki çekici/güzel tür olduğu için de bedensel çekiciliği ve güzelliğe sahip olabilmesi sebebi ile fiziksel olarak erkekten daha zayıftır. Erkekte kas gücüne, kemik kalınlığına vs. gibi fiziksel özelliklere ayrılan enerji kadın bünyesinde üreme yeterliliğine harcanır. Regliniz bile sizi ne kadar yoran yoran aşağıya çeken birşey. Ama zayıflık eksiklik demek değildir ki. Sen neden bu durumu üstünlük/düşüklük olarak yorumluyorsun ki? Sen kadının rahmini al 12 yaşında, ver eline halteri sopayı silahı erkekten hiç bir eksiği olmayan güçlü bir savaşçıya dönüşebilir ki örnekleri de vardır. Hatta rahmini almana da gerek yok. DUygusal olarak o yöne kanalize et, yeter.
2- Kadının 6. hissi ve hatta tüm hisleri erkekten daha güçlüdür. Acıya dayanma gücü fazladır. Üremenin, anne olmanın getirdiği sayısız üstünlük vardır.
3- Kadın, evrimsel olarak erkeği cezbetme gerekliliği sebebi ile güzel olan cinstir. Ve bu bedensel çekiclik zaten üreme yeterliliğini ve gücünü sembolize eden ayrıntılardır. Meme, kalça, dudak, bacaklar vs. gibi uzuv ve organların şekli büyüklüğü sağlıklı olmayı ve üreme yeterliliğini sembolize eder. Bu bir üstünlük değil mi?
4- Kadının duygularının gelişkinliği ve hayata bakışı erkeğe göre çok daha hassas ve gelişkindir. Kadın erkeğe göre çok daha duyarlıdır. Bu bir zayıflık değil üstünlüktür. BU duygu fazlalığını kadınların yanlış kullandığı ise bambaşka bir konu.
5- Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır lafı zaten kadının üstünlüğünü ispatlar. Bir erkek, tek başına bir b. k değildir. Ama kadın isterse tek başına başarılı olabilir. Çünkü bir erkek ne kadar isterse istesin kadının hayata bakışına sahip olamaz. Ama kadın bir erkeğin bakışına sahip olabilir.
Özetle... Erkek üstün falan değil. Öyle görünüyor sadece.26 Yorumla- +1 yıl
bilgi yalnisin var soyledigin cogu sey yaalnis...
- +1 yıl
Söyle yanlışlarımı konuşalım...
- +1 yıl
1) Burada genel olarak erkeğin fiziksel üstünlüğünün sebeplerini yazmışsın tamam bunlar doğru ama yine de erkeklerin fiziksel açıdan üstün olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Verdiğin 12 yaşındaki kız örneği ise tam bir fiyasko olmuş. Eğer bir dişinin rahmini alırsan dişilik faaliyetlerinin hiç birini yerine getiremez ve tam olarak erkek gibi de olamaz istersen testosteron hormonu aşıla gene de tam bir erkek gibi olamaz yarı erkek yarı kadın saçma sapan bir şeye dönüşür.
2) Altıncı his yani olacak şeyleri önceden ön görebilme gibi bir şey bilimsel değildir.
Üstelik dişilerin bu konuda daha üstün olduğu gibi bir şey asla yoktur. Bu tamamen toplumsal yani halkın arasındaki bir değerlendirmedir ben doğru olduğunu düşünmüyorum
şahsen. Üreme ise tek taraflı bir şey değildir yani bir tek kadında yoktur erkek olmadan da üreme olmaz ve üreme ne dişiye ne erkeğe bir üstünlük sağlamaz - +1 yıl
😌 Dünyadaki bütün canlıların yani dişi ve erkek olmak üzere iki bireyle üreyen bütün canlıların erkeği dişisine göre daha… [+]
- +1 yıl
5) Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır bu da saçma sapan gerçekle bir alakası olmayan toplumsal bir algıdır… [+]
- +1 yıl
Peki...
Kur'anı çok okuyan biri değildim fakat okurken cidden bir eşitsizlik sezimliyor insan BU İNKAR etmek değil mesela, 4 kadın alma olayı kur'anda cidden yazıyor kadın suresindeydi sanırsam. Yani kadın neden 4 erkek alamıyor değil mi? Yani yanlış bilgi vermek istemiyorum açıp okuyun, cidden biraz 2. plan gibi hissediyorum bende fakat bu aslında 2. plan değil, kadınlar nefis olarak üstün , bu da çoğu işte başarı demek. Erkekler tam tersi.
Yani Eski döneme göre düşünürsen gayet mantıklı, Erkekler güç unsuru demekti, kadına sahip çıkın koruyun kollayın mantığında bazı şeyler oluşturulmuş. Kadınlar cidden dediğin gibi yaratılışında çok güce sahip değil. Öyle olsaydı zaten cinsiyet savaşları da başlardı.
Yani herşeyin bir akıl mantığa dayalı şekilde oluşturulduğuna inanıyorum ben. Yorumsuz okumak gerekiyor, akıl ve mantık ile Çok merak ediyorsan kur'andan okumalısınız.
eskiden askerler sadece ölmek için varlardı, Savaşırlar ölürler yuva kurarlar ailesini korurlar. Kadınlarsa eker biçer yuvayı bir arada tutmaya çalışır.02 Yorumla
üstünlük takvadadır bu sadece insanoglunun kendi koyduğu saçma tanımlamalar
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
16Cevap
+1 yıl"fiziksel olarak kadinin namusu var ama erkegin yok" cumleni toplumda "kizlik zari" diye bilinen zari "namus" zannetmene bagliyorum. kadin vucudu onu bebekken mikrop kapmasin, hasta olmasin diye olusturuyor. kadinlari yargilama aparati degil o zar kjshksjs
37 Yorumla- +1 yıl
bunu biliyodum zaten. soylediklerimden neden farkli anlamlar cikarmaya calisiyorsunuz sahi bilerekmi yapiyorsunuz? evet o zar bekaret icin verilmemis ama toplum bunu namus isareti haline getirdi. Allah gelecegi toplumun bunu namus isareti olarak girecegini gayet iyi biliyor oyle degilmi? neden kadinda yaparken erkekte yapmadi o vakit? vucut dengesi felan dema Allah istese nefes aldirmadan yasatir insanlari erkegede namusu belli edecek bir isaret verebilirdi...
- +1 yıl
evet haklisin.
- +1 yıl
sen hicbir sey anlamamissin bosver
- +1 yıl
kadinlarda namusu kuldan saklama gibi bir durum olmuyorsa eger erkektede oyle olmali o vakit. ya da kadinin hic olmamali.
- +1 yıl
Kadının namusu evet var ama erkeğin de tamam toplum içinde sadece kadının namusu olarak nilinsede erkeğin de namusu vardır. Allah bizi yaratırken bütün canlılarda olmayan şeyi vermiş Akıl. Biz böyle düşünüyorsak bizi yoktan var eden Allah nasıl düşünmüş. Bazi geri kafalılar var elbette ama biz kendi bildiğimizi yapicaz. Erkek kadın eşittir. Erkegin namusu da vardır kadının da.
+1 yılnisa 34 - Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.
Nisa suresinin içerisinde kadın ve erkek ilişkilerini , evlilik ve nikah gibi bir çok hüküm bulunur tmealini ve tevsirini okumanızı tavsiye ederim sizi aydınlatıcaktır.00 YorumlaHer şeyde bir düzen var kardeşim, o niye böyle şu niye böyle diye bakmaya kalkarsan evreni açıklamaya çalışma işine gireriz. Bir yere kadar anlayabiliyoruz işte bunu. Ayrıyeten üstün diye bir şey yok. Erkekler fiziki olarak daha sağlam olabilir ama kadınlar da başka yönlerden yetenekli. O yüzden diyorum her şeyin bir ayarı var.
04 Yorumla- +1 yıl
ne yonlerinden yetenekli mesela soylermisin? evet cok guzel cocuk dogururlar bumudur yetenek?
- +1 yıl
evet
- +1 yıl
butun kadinlari oyle goruyorum
Bu tamamen evrimsel bir olay. Doğada da var bu , erkek aslan en güçlüsüdür çünkü nesilleri devam ettirmek için erkek olan kutsanmıştır. İnsanoğlu bu geleneği sürdürür. Yuvanın neslini sürdürmesi için yuvaya bakması gerek bu da zor doğa şartlarıyla başa çıkması demek. Yıllardır süregelen bir olay günümüze kadar geldiğinde erkek güçlü olarak evrinselleşiyor. Bunun dışında kalan olaylar inanç , ilişkilere giriyor ki onların doğruluğu olmadığı için kişisel yorum yapılabilir sadece.
15 Yorumla
+1 yılüstün gibi görülmesinin sebebi kadınlar zamanla olgunlaşır biz erkekler zamanla değişiriz ama adam denildiğinde sevdiğini korur değer verir vazgeçmez işte bu yüzden Allah başlangıç vücut ve mental gücü erkeğe verir. Kadınlar bu hayatın zorluğunda kolay vazgeçebilme özelliğinden dolayı erkekler koruyucu olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadına yasaklamış da erkeğe serbest mi etmiş namusu acaba ne alaka zina herkese haram. Evet erkek bakmakla yükümlü aileye tabiki güçlü. Kadin zarif naif hoş yaratılmış. Erkekler de kaba durum budur. ikisi de öküz olaydı bir arada yaşayamazlardı dimi
02 Yorumla- +1 yıl
ikiside nazik olsaydi iyi olmazmiydi sence? ben mamus konusuna o sekilde bakmadim demek istedigim kadinin fiziken namusu varsa erkeginde olsunda her ikiside birbirinin ne mal oldugunu anlasinlar o zaman. kadin iliskiye girince bu evlendigi zaman anlasiliyorsa ayni sey erkekler icinde gecerli olmali diyorum allah bu konuda erkekleri yine es gecmis
Cevap sahibi+1 yılAllah in hiçbir işi eksik yanlış sebepsiz değildir sözlerini düzeltelim önce
Böyle uygun görmüş öyle yaratmış istese kısa bacaklı dört 8 ayaklı da yaratırdı kim ne diyebilir. Vardır Hikmet'i mutlaka. tğm canlıların erkekleri güçlüdür kaslıdır bilemeyiz sebeplerini. Sonuca bakmak yerine iyi insan olmaya odaklanmak gerekli. Herkes olduğu haliyle güzeldir güçlüdür
Üstünlük sadece takva/ ibadetle mümkündür. Erkek ve kadın birbirini tamamlayan (gece ve gündüz/siyah ve beyaz/iyilik ve kötülük/savaş ve barış/soğuk ve sıcak/yaz ve kış/sonbahar ve ilkbahar/ışık ve karanlık gibidir.)
11 Yorumla- +1 yıl
Kadının tesettürü elbisesi/örtüsü...
Erkeğin tesettürü gözleridir.(Haya ve iffet sahibi onurlu bir adam gözlerini yalnızca kendisine meşru kılınan ve kendisine tayin edilen helal daireyi görmeye yorar.)
! Ve Yusuf Züleyha'dan kendini korumak zorundaydı.
! Namusu olmayan erkek namussuz kimsedir. Bu ağır bir yakıştırmadır.
Erkek eğer onurlu bir adamsa 9 ay kendisine bahşedilen yüce bir nimetin rızkının arayışındadır/daha doğrusu olmalıdır bu arayışın ardında.(Helal lokma/alın teri)
! İmtihan sırrıdır anlamak adına çaba sarf etmelidir.
Naçizane fikrim bu.
Gizli Üye(30-35)+1 yılYahu tamam güzel diyosun. İyi hoş. Siz askere gitmiyorsunuz biz gidiyoruz.. Siz çalışmayıp evde oturup kocanızın size bakmasını bekleyebilirsiniz. Kadınlar çoğu erkeği ' kadınsı ' tarafıyla etkileyebiliyor.. Daha sayayım mı kuzum? Çok sonuç çıkar burdan. O yüzden tartışmaya gerek yok
06 Yorumla- +1 yıl
ben dini konudan bahsediyorum farkindaysan allah bize erkekleri etkileyin diye vermemis kadin vucudunu.. ayrica islamda erkek askere gitsin felan da yazmiyor. ben sinen yaklasiyorum konuya sen ne diyosun..
Cevap sahibi+1 yılValla hiç tatava yapma ! şu an boş konuşuyosun. Din den bahsetmişmiş. Haklısın, kuranda çocuk doğurmak yazıyor...
- +1 yıl
umrumda degilsin..
Cevap sahibi+1 yılGerçekler öyle zoruna gider işte. Ayrıca Allah'a sitem ediyorsun...
- +1 yıl
gercekten gerceklerin bana koydugumumu dusunuyorsun? senin gercek dedigin sacma sapan dusunce tarzin. emin ol karsindakinin aptalin teki oldugunu dusundugun zaman umrunda olmaz o kisi.. ukala tavir sergiliyorsa cenesini kapatmak icin mecbur cevap verirsin. simdi kes sesini...
Cevap sahibi+1 yılYa illa küfür ettiriceksin. Be çiçeğine koyduğum madem erkekleri beğenmiyosun laf yapıyosun, hadi ordan git lezbiyen ol çiçek hoşafı. Kendini bir artist sanıyorsun bilmem ne. Sen kimsin lan köpek. Sen kimsin çiçeğine koyim? Sen kim köpeksin kendini üst görüyorsun göt lalesi
Cinsel Yaşam konusunda 1,8b cevap paylaştı. Hayır üstün yaratmadı. Erkeğinde namusu var. Bu cahilliktir sadece. Sen sadece cahillik içinde büyümüşsün. Bak Avrupa'ya. İnsanlar neler başarıyor.
01 Yorumla- +1 yıl
ne diyon olum sen gece gece :D :D
yanlis dusunuyosun bir erkek bebek dogurup besleyip emzirip gece uyumadan basında bekleye bilirmi o yuzden kadınlar kutsaldır
peygamber efendimizin bir sozu var CENNET ANNELERIN AYAKLARİ ALTİNDA dır10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı. Saçma sapan soru hepimiz eşitiz her konuda biraz düşünürsen anlarsın biz kadınlar olmadan sizde erkekler olmadan yaşıyamazsınız bu kadar basit yani
02 Yorumla- +1 yıl
bence soruma verecek guzel bir yanitin yok allaha olan bagliligin yuzunden Allaha guvendigin icin boyle bos yorum yapiyorsun sende..
+1 yılAllah herkesi eşit yarattı.
10 Yorumla
+1 yılsadece he pipim he diyotum
10 Yorumla
+1 yılKadında erkek gibi olsa bir dusun nasil olur
02 Yorumla- +1 yıl
neden erkek kadin gibi olmuyor sen dusun o zaman dunya daha guzel olurdu cunki insanlar esit yaratilirdi herkes birbirine nazik olurdu vs vs
- +1 yıl
çok sacma olurdu emin ol o zaman kadın denmezdi, dusunsene kavga cıkiyor iki gucte esit yumruklu falan 😀 ama ben dusunmustum bu konuyu dengeler bozulurdu emin ol
+1 yılAnnem herkesten üstün.
01 Yorumla- +1 yıl
ona suphe yok kadini erkegi yalan ANNELER ustun :D
Cinsel Yaşam konusunda 500 cevap paylaştı. dusuncen yanlıs bı ısyan sakın yapma kendıne gel
00 YorumlaKadının işi daha zor be bacım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimse kimseden üstün değildir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlar olmasa insanlık olmazdı öyle düşün
11 Yorumla- +1 yıl
erkekler olmasa da olmaz ki
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi