Allah erkekleri neden ustun yaratti?

Guc konusunda erkeklerin gucu kadinlardan daha fazla mesela agir bir yuku erkekler tasiyabiliyor ama kadinlar yine erkege ihtiyac duyuyor zihinsel engelli gibi. ozel iliskiye deginmiyorum bile orda erkeklerin ustunlugu apacik ortada. kadinlar kapanmak zorunda ama erkeklerin oyle bir sorunu yok. ayni sekilde FIZIKSEL olarak kadinin namusu var ama erkegin namusu yok. Kadinlar erkeklerden yeri geldiginde kendini korumak zorunda Allah oyle buyurmus (biz kendimizi erkeklerden korumaya mecburmuyuz) nede olsa gucu daha az sonucta ama erkegin oyle bir sorunu GENELDE olmuyor. kadin 9 ay karninda tasiyip cocuk dogurmak onu emzirmek zorunda ama erkegin ustune O KADARDA is dusmuyor yine. bide kadin kocasina cocuk verirse cennetlikmismis... hemen erkege guzel haber gelince cennetlik oluyoruz. ayni sekilde evi cekip ceviren temizlige erkege gore BIRAZ fazla onem vermek zorunda olanda kadin... neden boyle? Allah benim yaraticimdir tabiiki ama esitsizlik ortada.. bu arada okurken buyuk harflerle yazdigim yerlerde vurgu yapiyorum sonra erkeginde namusu vardir bir kere felan demeyin diye sorulari adam akilli okumayanlar var cunki. Kendi ustunuze alinmayin alinan varsa kendini belli eder zaten.
Allah erkekleri neden ustun yaratti?