İfade verdikten sonra mahkeme olacak mı olmayacak mı ne zaman belli olur?

Hakkımda atılmış bir iftira var. Eski nişanlımın fotoğraflarını internette paylaştım diye. Asılsız bir suçlama. Savcılığa şikayette bulunmuş. Tabi 1 ay öncesinde de koruma kararı çıkarılmış. Şehir dışındaydım 2 aya yakın. Ne aradım ettim ne de evine falan gittim. Neyse detaya fazla girmeyeceğim tamamen iftira.

Ben, 2 hafta önce karakolda ifade verdim. Bilişim suçları savcısı. İftira olduğunu bildirdim. Barışmak için yaptığını söyledim. Ayrılırken hakaret ettim ''uzak dur benden ve ailemden o... pu''. Bunu kabul ettim. Uzlaşma istemedim ve şikayetçi oldum. İfade verdikten hemen sonra hemen savcılığıa gidip iftira olduğundan şikayette bulundum. 1 hafta sonra da annem savcılığa ayrı şikayette bulundu. Bir kaç kez bizi aradı ve babasının beni öldüreceği şeklinde tehtid etti diye.

Yani ben ifade verdikten sonra ve ayrıyetten şikayet ettikten sonra 2 hafta geçti hala ses seda yok. Acaba mahkeme olacak mıdır olursa da ne zaman olma ihtimali var çünkü 2 hafta geçti ses seda yok. Savcı da ifademi almadı sadece karakol aldı.

Baya stres yaptım. Tek korkum evime gizlice girip bilgisayarımdan işlem yapmış olma ihtimalidir. Çünkü evime girip çıkan bir kızdı ve anahtar verdiğim de çok oldu. Kopyalamış olabilir ve şehir dışındayken girmiş olabilir. Yani zaten suçsuzum delil olmadan nasıl dikkate alıp ifademi alırlar anlamadım.
İfade verdikten sonra mahkeme olacak mı olmayacak mı ne zaman belli olur?