Annem demin ablam yüzünden küçük bir böceği öldürmeye çalıştı.Vurdu defalarca ama ölmedi.Ben de çok üzüldüm.Acı çekmesin daha fazla diye hızlı bir şekilde vurdum öldürdüm.Ben hiç öldüremem böcekleri.Vicdan azabı çekiyorum şimdi.Ne yapayım sizce? :((((( Çok üzüldüm ama ya.
Cevabın nedir?
Bundan çoook çook eski zamanlarda bir gezgin 3 saat at üstünde yolculuk yaptıktan sonra biraz uzanıp dinlenmenin iyi olduğunu düşünmüş. Güzel bir gölgelik bulup atından inmiş ve yere bir kazık çakıp atını o kazığa bağlamış. Dinlendikten sonra yoluna devam etmeden önce tam çaktığı kazığı sökecekken aklına birşey gelmiş.
Burada benden başka birisi de dinlenmek için durabilir ve o zaman bu kazığa ihtiyacı olacaktır der ve kazığı olduğu yerde bırakır.
Bir zaman sonra başka bir adam gelip gezginin bıraktığı kazığa takılır düşer ve kafasını yarar. Adam baygın bir şekilde ne kadar kalır bilinmez başka bir yolcu onu sarsarak uyandırır ve yarasıyla ilgilenir. Tam oradan uzaklaşacakken de bu kazığı burdan sökelim başkası takılıp düşmesin derler ve kazığı söker yollarına giderler.
Bu adamlar içerisinde kötü olan birisi varsa. Sen de kötüsün.
Belki böcek iyileşip uzuunca bir zaman yaşayabilecekti ama sen onu daha fazla acı çekmesin veya ölürken acı çekmesin diye öldürmüşsün. Bu seni kötü değil iyi bir insan yapar.64 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılEger soylediklerinde ciddiysen cok etkilendim dogrusu hic boyle bir insan gormemistim karincaya merhamet bende ederim ama bocege merhamet eden ilk kez goruyorum bu denli seviyede Allah banada insallah boyle merhametli bir es nasip eder sanada insallah
11 Yorumla
bence pek üzülmedin burada herkes sana ay kıyamam ne kadar duygusalsın sevecensin desinler diye bunu yayınladın yalanım varsa? :D
13 Yorumla
bende öyleyim canım ya kıyamıyorum öldürmeye. çok üzülüyorum ama yapıcak bişey yok
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
36Cevap
Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Seni tanımıyorum ama ülkemde hala senin gibi sırf canlı olduğu için hayvanlara yaşam hakkı tanıyan, bunu ihlal ettiğinde ya da bu ihlal edildiğinde üzülenlerin olduğunu bilmek gurur verici ve sevindirici...
21 Yorumlagece rüyana gelecek bak gör... pinokyo öldürmüştü burnu uzamıştı sonra ruhu gelmişti musallat olmuştu...dahasıda var ama söylemiyim şimd, :)
26 Yorumlaönce böceği göm bir mezar yap bu gün den itibaren 7 gün say,tam 7. gün bir yasin okutup helva dağıt :)))
115 Yorumlaaynısını bende yaşamıştım
boşver üzülme sonuçta isteyerek yapmadın :)
baska bir hayvanın karnını doyur iyilik yap başka bir hayvana en azından o şekilde telafi et için biraz olsun rahatlar..20 YorumlaDiğer konusunda 14,3b cevap paylaştı. O böceğin anası belki yavrıları bekiyordur şimdi eve gelsin diye:(
21 Yorumlaherşey bir böcek öldurmeyle başladı veeeee o gece :D
12 Yorumlayerim seni ben ya nekadar masum o vicdan azabı sana yeterki için güzelmiş sen acı cekmesin diye vurdun sorun yok
15 YorumlaDiğer konusunda 363 cevap paylaştı. bunu düşünüyor olman bile güzel bir şey.. günaha girmez, aksine Allah'ın gözüne girersin.. ayrıca haşereleri öldürmek günah olmaması lazım ama tam emin değilim.
10 YorumlaPekmezi çıkmadıysa sıkıntı yok :) Makarası bir yana bunu düşünüyo olman da yeter. Canlılarında yaşam hakkı olduğu unutulmamalı. Dünya sadece insanlara ait değil; he ev sana ait o ayrı =)
10 YorumlaEn iyisini yapmışsın Hızlı bir şekilde öldürmen acı çekmesinden iyidir.
11 Yorumlacan çekişen atları vururlar yavrucum . iyi etmişsin
15 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBöcek familyasının bazı türleri hariç tüm hayvanları seviyorum, fakat kendi fobim için bazen onları öldürebiliyorum, doğa için yararlı, insan için zararlılar, böcek türünün % 70 lik bir kısmı zehirlidir, ve parazitler ile doludur. buda insan sağlığı açısından tehilikeli.. yani sözün özü boşuna üzülme...
10 Yorumlai ibicege naptiniz, annen vurdu da bir turlu denk getiremedi sen mi tam isabet vurdun, yoksa annen yaralamis miydi bocekcigi... o bocegin ne sucu vardi da el birligiyle katil oldunuz
11 Yorumla
+1 yılÖte tarafta o da sana öyle basar sende ölürsün ödeşirsiniz.
17 Yorumla- +1 yıl
Tamam işte sen şimdi orda yanınca acı çekeceksin ya o da sen acı çekme diye basar zaten
- +1 yıl
Kim demiş olmuyor diye sor soruştur hele sonra olmuyor de
- +1 yıl
Şaka la şaka :D öldü artık o yapacak birşey yok
Gizli Üye(36-45)+1 yılöbür dünya da o da sana öyle vuracak ha ha ha ha :P
119 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılez beni ez beni ::^^^
Cevap sahibi+1 yılezilirken öyle diyordur böcek ... "batsın bu dünya" eşliğinde ... belki de hayattan bıkmıştı sen de onu kurtardın iyilik yaptın :)
çok memnun olmuştur
Cevap sahibi+1 yılruhuna fatiha oku o böcek cennetine gider helalleşmiş olursunuz
Cevap sahibi+1 yılonu da ezer miydin eşeği kurtarmak için )
Cevap sahibi+1 yıleşeğe biner kaçardın yetişemezdi sana )
Cevap sahibi+1 yılfoton da güzelmiş bu arada )
Cevap sahibi+1 yılben kaçıyom iyi geceler
o sevimli surattan da canilik beklenemez zaten. :D sana inanıyoruz sen kötü biri degilsin :P
20 Yorumlaöldürmek yrne alıp dışı atsydı keşke anne bn cok kızıyorum öldrnlre de sen gerknı ypmışsın acı cekmsnden dha iyidr
doğprusunu yapmışısn o yüzden uzulmene gerk yok10 Yorumla- Diğer konusunda 511 cevap paylaştı.
+1 yılHAHAHAHAH. Çok. Güldüm vallahaa ya bişey olmaz cennete gitmişlerdirr
10 Yorumla
+1 yılBöcek sizden korkuyor
siz böcekten
evde böcekten korkmayan birisi peçete ile alıp
camdan ataydınız ya20 Yorumla
+1 yılOha millet uzuluyor ben hepsini toplayip toplu katliam yapiyorum yavas yavas olsun picler aci ceke ceke:D
31 Yorumla
+1 yıl'' .Ben de çok üzüldüm.Acı çekmesin daha fazla diye hızlı bir şekilde vurdum öldürdüm.Ben hiç öldüremem böcekleri.Vicdan azabı çekiyorum şimdi ''
süper ya :D10 Yorumlabir fatiha oku. Allahim yarabim daha baska seyler var uzulmek icin. allah rahmet eylesin ne diyem
20 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Böcek sonuçta. Zarar felan verebiliri. Ki sen acı çekmesin diye öyle yapmışsın.
10 Yorumla
+1 yılhiç mi vicdanın sızlamadı o savunmasız minicik hayvanı öldürürken !
31 Yorumla- Diğer konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılSen o böceğin daha fazla acı çekmesini önledin. Gerçektende tatlı ve hassasmışsın.
20 Yorumla bi arkadaşım ölmek üzere olan kediyi acı çekmesin diye boğarak öldürmüştü.. ötenazi yapamadılar ama üzücü ..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılküçükken benim kuzenimde elleriyle sinekleri öldürürdü ondan sonra bana da alıştırdı ben de öldürüyordum büyünce bunları bıraktım ve hatırladıkça ben de çok üzülüyorum... :(
10 YorumlaHemen bir tabut hazirlat guzel bir torenle onu defnet ve mevlut okut :)
10 Yorumlaen yakın karakola teslim ol, kanundan kaçamazsın
21 Yorumlahayat çok acımasız değil mi
11 Yorumla- Diğer konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılkara fatma görsen öldürmez misin?
16 Yorumla- +1 yıl
korkmazmısın miden bulanmaz mı
- +1 yıl
yatağının üstüne çıkarken görsen yine öldürmez misin
senin gibi insan zor bulunur helal olsun
20 YorumlaHerseyin bir ilki var
119 Yorumla
+1 yılkatilsin sen hemde sapıç bir katil
15 Yorumla- +1 yıl
bitkisel hayatta olduğunu düşün ve biri gelip seinin üstüne bastı ne hissedersin
- +1 yıl
yaa vıcığın çıktı beyninin suyu kenara aktı ne kadar iğrenç dimi
neden acı çekiyosun ki
156 YorumlaSıkma tatlı canına :(
11 Yorumla
+1 yılAyağı krılan atları vururlar ...
10 Yorumlacenaze töreni yap göm bir yere
22 Yorumla- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılpolise git teslim ol suçun kabul et cezanıda çek
10 Yorumla doktora git böceğin ak evde ne geziyor
10 Yorumla
+1 yılarkasından dua et
11 Yorumla- Diğer konusunda 472 cevap paylaştı.
+1 yılel faaaatiha
20 Yorumla
+1 yılKatiiiiil :( :( :(
10 Yorumla
+1 yıl:D
..10 YorumlaDiğer konusunda 873 cevap paylaştı. #Direnyürek
10 Yorumla
+1 yılgit bir doktora mk
03 Yorumla- +1 yıl
Lahmacun seni yerim bak :D kizlar hasta sacima
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında