yani diyelim once yuzumuzu yikayacagimiza kolumuzu yikamisiz?
ozellikle gusul abdestinde sorun olur mu?
ozellikle gusul abdestinde sorun olur mu?
namaz abdestinin farzları şunlardır tümünü yazmamdaki neden hangi mezhepten olduğunuzu bilmediğim için
farzları sırası ile yaptıktan sonra sünnetleri şaşırsanızda önemli değil
Allah kabul etsin
Hanefî mezhebinde:
1- Yüzü yıkamak,
2- İki kolu yıkamak [Eller kola dâhildir],
3- Başın en az dörtte birini mesh etmek,
4- İki ayağı yıkamak.
Mâlikî mezhebinde:
1- Niyet,
2- Yüzü yıkamak,
3- İki kolu yıkamak,
4- Başın tamamını mesh etmek,
5- İki ayağı yıkamak,
6- Muvalat [Ara vermeden, uzuvları peş peşe yıkamak],
7- Delk [Yıkanan yerleri ovmak].
Şâfiî mezhebinde:
1- Niyet,
2- Yüzü yıkamak,
3- İki kolu yıkamak,
4- Başın, az bir kısmını mesh etmek,
5- İki ayağı yıkamak,
6- Tertip [Sırayla yıkamak].
Hanbelî mezhebinde: Abdestin farzı altıdır. Abdestin şartları da farzdır. Bu farzlar da dâhil edilince, abdestte farzlar on oluyor:
1- Niyet,
2- Besmele çekmek,
3- Ağzı yıkamak,
4- Burnu yıkamak,
5- Yüzü yıkamak,
6- İki kolu yıkamak,
7- Başın tamamını mesh etmek [Kulaklar başa dâhildir],
8- İki ayağı yıkamak,
9- Tertip,
10- Muvalat.
Bu mezhep muhabbeti ne hepimiz insan değilmiyiz 😄
@Kubilaysimsek Evet hepimiz insanız ama insanların yaşam tarzlarına karışmak varmıdır
Bence birbirini ayırmak yaşam tarzına karışmamak veya özgürlük demek değildir sivaslıyım diyorum insanlara hemen alevimisin diye soruyo bir sebebpten ötürüde değil laf olsun diye olsamda olmasamda bşey değişmiceğimini bildikleri halde bu rahatsız edici bşey bence ki alevi değilim sürekli bunu açıklama gereği duymak hoş değil nr alaka diceksin bunun böyle olmasının sebebi böylr ufak ayrımlar çünkü özgürlük adı altında olan ayrımlar
@Kubilaysimsek bende onu açıklamak istedim size bakınız Sivaslıyım dediğinizde size sorulan soru sizin yaşam tarzınıza müdahaledir buna kimsenin hakkı yoktur
Ama işte bunu insanlar kötü niyetli yapmıyolar aslında sadece bilinçaltlarında varolmuş artık o yani ayrım yapmasalar bile merakları uyanıyo gereksiz bir biçimde bu da bu soruya gelen cevapta ki gibi şeylerden kim nasıl iman ediyo nasıl ibadet ediyo kimseyi ilgilendirmemeli bence
EİG için teşekkür ederim
Sırasını şaşırmamaya gayret et. Normal abdest konusunda emin değilim ancak gusl abdestinde önce ağıza 3 sonra burna 3 defa kez su verilir sonra tüm vücut yıkanır. Gusl de sırayı karıştırman çok çetindir zaten. Normal abdest için ise sana küçük çocuklar için bestelenmiş olan ilahileri öneriyorum. Youtube dan "abdest ilahi çocuk " filan yazarsan bulabilirsin.
-Azerbaycanlımısın?
Tekrar alcan
Cevap
15Cevap
sırasını şaşırmak istemiyorsan şöyle düşün: önce yukarı (yüz) sonra aşağı (kol), sonra daha yukarı (baş) ve sonra daha aşağı (ayak). Garip gelebilir ama ben böyle yapıyorum, kafamda öyle canlanmış ve kalmış.
Vardır sırayla yapmak önemsiz olsaydı sırası olmazdı diye düşünüyorum
yapacağın zaten önce ağıza sonra burna su vermek bunun da sırasını bir zahmet unutmayıver. Ha dersin kafamdan hastayım eyvallah.
ufak karşıklık problem olmaz hani en başı en sonda en sonuda en başta falan o kadarda değil yani
Sırasını yazıp karşına koyarsan sorun olmaz. Nasıl alışırsan öyle gider.
Gusulde onemli diil agza burna su ver ve vucudu kuru yer kalmicak sekilde yika
Zaten üç tane şey yapcan onuda unutma mk
valla haklisin :D
😃 adam hakli...
Önemli olan yıkanacak yerleri yıkaman sağ taraflardan başla ama.
Aklın nerde abdest alırken?
Bırak sırasını hayatımda hiç almadım sorun olmuyo
sonradan olacak gibi gorunuyo
Görüyosan bişey diyemem
ben cok karistiririm 😳
olmaz diye biliyorum
Olur
sorun olmaz
Sana iyi
Niyet onemli
olmaz öğrenmen lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?