Sürekli karşıma çıkıyor ben olgun severim sevmem olgun tecrübeli işini bilir gibi. Olgun sizce kaç yaşlarında başlar ya da olgun sizce nasıl özellikleri vardır?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Bebek Bakımı
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Olgun, duruş, ağırlık ve akılla alakalı bir nitelemedir. Yaşla ilgisi pek azdır. 23 yaşında sevgilim vardı, oldukça akl-ı selim ve duruşunu bilen biriydi. 32 yaşında sevgilim vardı. 18lik kezbandan daha kezbandı.
Yaşa takılmadan kişileri tanımak lazımdır.
şimdi bak düşünce olarak olgun insanlar vardır benim gibi ama davranıs olarak sorumluluk alamayn cocuksu hisseden insanlarda vardır. bu ikisi aynı anda ancak 25-30 gibi yerleşir bence. agır seyler yasayan daha cabuk olgunlasır
Olgunluk, hayatın kişiye neler kazandırdığı ile birlikte geliyor. 18 yaşında olup da 40 yaşında biriymiş gibi muhabbet edenler de var, 45 yaşında olup da saçma saçma muhabbet edip çocuk gibi şaklabanlıklar yapan da var. Bence bu sorunun cevabı yok.
Eğer erken olgunlaşmaya mecbur bırakılmamışsa bence insanlar 25-30 yaşları arasında tam olgunlaşmış oluyorlar. Ama tabiki hayat faktörleri bazen 12 yaşındaki bir çocuğu 32 yaşındaki bir kişiden daha olgun kılabiliyor.
Cevap
82Cevap
Olgun dediğin yaşla olan birşey değil benim o kadar tanıdığım var 30 yaşında çocuk gibi olan 20 yaşında olgun olan olgunluk insanın karakterine bağlıdır yaşanmışlıklarına bağlıdır ki olgun insan her zaman sevilir ne yapması gerektiğini iyi bilir yanlış hareketler yapmaz adımını sağlam atar
olgunluk bir anda başlayan bir kavram değildir, tecrübe edindikçe gelişir insan. geliştikçe olgunlaşır.
60 yaşındaki bir insanın bile öğrenecek çok şeyi olabilir. sonuçta sadece şu an bile yaşayan 7 milyardan fazla insan var. her insanın dünyaya bir bilgi aktardığını düşünürsek, ölene dek olgunlaşma sürecindeyiz.
bana göre...
ülkemizde yaşam süresi 70 yıl...
ilk 18 yılı bebeklik, çocukluk ve ergenlik
son 18 yılını da ihtiyarlık ya da kibarca yaşlılık diye düşünsek,
18-30 arası gençlik dönemi olduğunu,
40-52 arasını da yaşlılığa geçiş olarak varsaysak;
geriye 30-40 arası kalıyor sanırım olgunluk bu yaşlar arası..
kısacası ortalama yaşam süresinin yarısının 5 yıl eksiği ve 5 yıl fazlası...
30-40.. olgunluk...
Davranış olarak olgunluğun yaşı yok.
Fiziksel olarak 30'dan sonrasıdır. İnsan o yaşlarda vücudun metabolizması yavaşlamaya başlıyor, yüz hatları artık oturmuş oluyor. Genel olarak aklar düşmeye başlıyor, yüzde çizgiler oluşmaya başlıyor v. s.
Olgunluk kavramı kişiye göre değişir.. hayat tecrübesi yaşanmışlıklar , öğretiler insanı çok erken yastada olgunlaştırır..
Bunu fizyolojik bir yasa bağlamak doğru gelmiyor 🤗🤗
Olgunluk yasla olan birsey degil 40 yasinda olup cocuk gibi davrananlarda var 18 yasinda olup oturaklı olgun davrananlarda is yasta degil beyinde bitiyor yasadıklari olgunlastirir insani
Bu dediğiniz şey yaşla ilgili değil karaakterle ve kişilikle alakalıdır. kimisi 15 yaşında ogun ve kişilikli olur ama kimisi 50. yaşında karakter ve kişilik bulamazsın.
bence anne babasının arkadaşlarıyla onlar gibi sohbet edebilen kişi olgundur. bu yaş 15 te olabilir 45 te. fiziksel olgunluk dersen boy uzamasının bittiği yaştır
olgunluğunu fiziksel yaşla alakası yoktur, burda 40 yaşında olup çocuk aklına sahip olmayan tipler var, ayrıca işini bilir derken olgun aramakta ki amaç az çok belli
Ben 23 yaşından sonra olgunlaştim aslında bu yaş ile alakali değil ama hayat yaşantı ve düşünce ile alakali
Olgunluğun yaşla alakası yoktur bence insanı yaşadıkları olgunlaştırır yaşı değil Özellik olarak da ciddi mantıklı ve geleceğe yönelik düşünenler olabilir
50 yaşında 10 yaşında çocuk gibi insanlar var, yaşla olmuyor bu olgunluk..
Kafada başlar yaşta degil :) İnsanlar yasadıklarıyla olgunlaşır yaşıyla hiç değil :)
Neye göre kime göre olgun olduğuna bakmak lazım. 20 yaşında bir çocuk senin için olgun severim diyebilirken, ben sana daha bebesin diyebilirim.
yaşadıklarıyla alakalıdır..
15 yaşında sevdiği herkesi kaybetmiş birisi 30 yaşında hayatında hiçbir zorluk çekmemiş birisinden çok daha olgundur..
yaşadığımız acılardır bizleri olgunlaştıran..
Olgunluk yaşadığın ilk büyük olayda başlar iyi ya da kötü
Yaşla alakalı değil bence olgunluk... yaşadıklatı görmüş geöirmişliği ve çıkardığı derslerle alakalı.
Ne kadar acı çekmişse o kadar olgundur insan
Acı insanı güçlü kılar
7 yaşında çocuk 50 yaşındaki adama bedeldir
Olgunluk görecelidir. Yaşla ilgili olamaz. Ama illaki yaş istiyorsan, arada 10 yaş fark var ise ve kişi ağırbaşlı ise olgun sayılabilir.
Yasanmislikla
Alakali birsey bence aile arkadas cevre yasa bakmaz 40 yasinda adam var hala mal gibi benim gozumde
Aslında olgunluk karakter ile alakalı bir durum ama genelde 30 yaş ve üstüne denir
Acılara dayanma gücü kazandığında ruhta baslar olgunluk
olgunluk için acıyınca başlayan ve hiç sönmeyen bir ateştir
yaşla ilgili değil yaşadıklarınla ilgilidir olgunlaşma süreci 40 yaşında adam pek bişey görmemiş yaşamamıştır çok olgun deildir 25 yaşaında bir adam çok şey görüp geçirmiştir daha olgundur
Görmüş geçirmiş hayatın gerçekleri ile yüzleşmiş hayallerle yaşamayan kişilere olgun gözü ile bakıyorum. Sanırım bu da bazen 30 bazen de 40 tan sonra oluyor.
Bayanda mı olgunluk erkekte mi
Bayanda 30 yaş derim erkekde bjnu bir 37-40 arası yaparım
genelde hayat şartları olgunlaştırır. Tahminimce 25 gibi.
Yas olarak bisey demek tam dogru olmaz ama 30 ve ustu genelde olgun diye dusunulur
Olgunluk karakterle ilgilidir , yaş bedeni olgunlaştırır kafayı değil.
Olgunluk hayat tecrübesidir. Kimin neyi tecrübe ettiği etmediği belli bir yaşta kesinleşmez. Yaş mevzuna çok girme bence.
düştüğün yerden kalıp sana ders olduğunda olgunlaşmış olursun
sexualite olarak 30 da başlar. diğer yandan akıl yaşta değil başkadir. birisi 15 yaşında herşeyi yaşamıştır oteki 45 yaşında çocuktur.
Olgunlugun yaşı olmaz ki. Ama genelde yaşı verdiğin bir ağırlık var illaki.
olgunluk yaşla değil tecrübeyle alakalı bir durumdur...
Bence 40-50 arasıdır. ya da dahada yükselebilir. Sadece tahmin :)
Olgunluk yaşla değilde kişiliğe, ve ağır başlı olmaya gore değişir
30-35 gibi başlar.. ergenliğin tam tersi özellikleri taşır.
biz erkekler karpuz gibiyiz gec olgunlasiyoruz 30 ustu diyelim erkeklere
kizlar 25+
30 yaş olgun sayılabilir. ve her anlamda nerede ne yapacağını bilen olgun kişidir.
Kişiye göre değişir, bildiğin 40 yaşında adam gibi çocuklar görüyorum
olgun diyorsan kendinden 10 yaş büyüğü kastediyor olabilir
Yaşla alakalı değil insanın yaşadıkları ile alaklıdır
28ustu agirbasli fazla yerinde oturan kosesine cekilmis kendinden emin
Olgun insan; neyi, neden, ne için yaptığını bilen ve ne istediğini bilen kisidir
Fiziksel açıdan belki 30 belki 40 . Ama işin bir de ruhsal boyutu var ki orada işler yaş ile ilgili değil, yaşanmışlıklar insani olgunlaştırıyor
kişiliği oturmuş ise hal ve hareketleri gerekli yerde yapan arkadaşlara olgundiyoruz
30 yasinda olgunlasdim 35 yasima geldigimde kafa tam pisiyor
yaş sadece bir belirtidir olgunluk ise insanın kendi seçimidir.
kimine göre olgunluk fiziktir kimine göre beyindir bence bakış açısı önemli
Olgunluk yaşadağın tecrübelerin karşısında olgunluk olmanı sağlar.
olgunluk kafada başlar
Yasla olduğunu düşünmüyorum
Yaşam bunu sağlar yaş belli ölçüde
Amacın ne senin yahu nick falan hayırdır😄
Kafada başlar yaş ile ilgili değil.
30 lu yaşlarda başlar
Yasa bakmıyor yasanmisliklara
Yaşla değil karakterle ilgisi var!!!
30 minimum
35 yaşından başlar benim için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar