www.habervehayat.com/.../ku.jpg
Kulakları olmadığı halde kuşlar sesleri nasıl duyar?
www.habervehayat.com/.../ku.jpg

Kuşların kulakları başlarının iki yanında, gözlerinin biraz altında ve geridedir. ancak kuşların kulak kepçeleri yoktur ve kulaklarının üzeriminik tüylerle kaplıdır. bu nedenle kolay farkedilmezler. kulaklarının üzerini örten tüyler , rüzgarın uğultusunu keser. kuşlar bu sayede uçarken de sesleri işitebilirler. baykuşlar gibi bazı kuşların başının tepesinde, görünümü kulağı andıran tüy öbekleri bulunur. ancak onların da başlarının iki yanında, tüylerinin altındadır.
teşekurler
Rica ederim 😊
ALLAHIN hıkmetınden sual sorulmaz derlerler bence ışte yaradanın kuşlara bahseyttıgı bır ozellık olsa gerek dıye duşunuyorum
Yakın zamana kadar kuşların sesleri duyup ayırt edemediklerine inanılıyordu. TUM Chair of Zoology Aratırmacılarından Hans A. Schnyde kuşlarla ilgili yaptıkları deneylerde kuşların kafasının yuvarlak olduğu için bir çeşit kulak görevi gördüğünü ve kafalarının, çarpan ses dalgalarını ayırt edebildiklerini söyledi.
Ablacigim sorunun cevabini bilmiyordum. google dan hemen baktim dis kulaklari yokmus ve bütün kafasi dis kulak görevi görüyormus
Cevap
21Cevap
https://kuslar.biz/resimler/92218114156.jpg
Kim demiş olmadığını tüylerinin altında
kulakları var onların ama işte yaratan öyle güzel yaratmış ki belli bile olmuyo
İçgüdüleri İle Duyuyor olabilirler yinede yanlış bilgi vermek istemem
Nasıl yani,
Şimdi sen kuşların kulakları olmadığını mı sanıyorsun 😂😂😂
mevlam hiç bir canlıyı ihtiyacı olan bir şeyden noksan yaratmamıştır
Kuşların kulağı yok mu zannediyorsun
Sadece bir soru :)
var olm onların kulakları
Sana mı sorucam ne yapıp yapmayacağımı. Ayrıca o kafanı biraz çalıştır ve neden güncellediğimi bir gör istersen. Kuşların kulakları var mı yok mu o zaman o küçücük beynin ile anlarsın belki. Ayrıca sen kimsin ki olum lu falan konuşuyorsun bir bayanla...
kim demiş kulakları yok diye
Minnak bişey zaten onun kulağıda ufacıktır
Allah herşeye kadirdir o isterse her şey olur
Cenaburrabbilalemin işi
yaradan her halini düşünmüş zaten
e kafası zaten kulak görevi görür
gözleri olmayan yarasalar nasıl görür?
yaratan allah onlara ona gör duyum vermiştir
Kulakları olması gerek
Kulakları var tüyden gözükmüyor
Kim demiş kulakları yok diye?
Kulak ları var
kulak var onlarda
Sen şaka mısın? Onların kulakları var
Zahmet edip güncellemeyi bir okursanız şaka mıyım gerçek miyim anlarsınız?
Soruyu sormadan önce zaten konuyu araştırıyorum ve öyle soruyorum emin olun. Ayrıca zaten buraya güncellemeyi yazar isem ne anlamı kalıyor soru sormanın dimi. Ama sizin gibi arkadaşların gereksiz yorumları yüzünden bu güncellemeyi yapmayı uygun gördüm. Asıl sen bana cevap vererek yağ gibi yüzeye çıktın durmaya çalışıyorsun ama başaramıyorsun...
Ne soru sordun be
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar