Merhabalar. Siyah kotların solması herkesin sorunudur eminim. İnternetten araştırdım ve bir kaç yöntem buldum. Acaba bunları deneyip olumlu sonuç alanlarınız var mı? Ya da sizlerin uyguladığı yöntemler var mu?
1- kumaş boyası kullanmak (solan kotlar için) 2- siyah pantolonu tuzlu su içinde ya da sirkeli suda bekletmek (yeni kotlar için)Siyah kotların solmaması için
Özellikle siyah eşyalarda yaşanıyor bu sorun. Sadece kot pantolonlarda değil, tişörtlerde, nevresimlerde de yaşanabiliyor. İlk alındığında yoğun siyah olan kıyafetler, yıkama sonrasında griye dönüyor. Tam olarak gri de durmadığı için kirli bir görüntü oluşturuyor. Haliyle de kötü duruyor, tekrar giymek ya da kullanmak benim de içimden gelmiyor böyle olunca :)
Siyah kotların solmaması için nelere dikkat etmeli?
Siyah kotların solmaması için
Koyu renk kotlar yüksek derece sıcaklıkta yıkanmamalıdır. Bu renginin daha çabuk solmasına yol açacaktır. Siyah kotlarınız için 30-40 dereceleri tercih edebilirsiniz. Çok kirli değilse program olarak da kısa programı tercih etmenizi öneririm. Böylelikle siyah kıyafetler daha uzun ömürlü oluyor.
Siyah kıyafetlerinizin doğrudan güneş ışığına maruz kalmasına da engel olmalısınız. Asarken güneş gelmeyecek şekilde asmanız gerekiyor. Çünkü siyahlar güneşi en çok çeken renktir, güneşi çekmesi de renginin daha kısa sürede solmasına yol açabilir.
Siyahların solmaması için muhteşem çözüm: Rinso Sıvı Çamaşır Deterjanı Kömür Siyahlığı
Rinso Sıvı Çamaşır Deterjanı Kömür Siyahlığı
Yıkarken sirke koymak rengi canlandırır, karabiber serpmek müthiş gösterir gibi birçok yöntem denedim. İnanın hiçbiri çare olmuyor siyahların solmasına. En etkili çözümü Rinso Sıvı Çamaşır Deterjanı Kömür Siyahlığında buldum. O gün bugündür tüm çevreme öneriyorum :) Rinso Sıvı Çamaşır Deterjanı Kömür Siyahlığı siyah kıyafetlerin rengini kusursuz bir şekilde koruyor, lekeleri tek yıkamada çıkarıyor. Siyahlar ilk günkü gibi parlak ve yoğun kalıyor :)
İçeriğindeki fiber-care teknolojisi sayesinde çamaşırların dokusunu da korumaya destek oluyor. Ben Rinso'nun diğer sıvı çamaşır deterjanlarından ve toz çamaşır deterjanlarından da memnun kaldım. Hem renkliler hem de beyazlar için kullanılan seçenekleri de bulunuyor, dilerseniz sadece beyazlar sadece renkliler için olan deterjanlarını da tercih edebilirsiniz ♥
sivi deterjan ve siyahlar icin ozel kullanman tersten ve soguk suda yikaman yeterlidir ; ayrica iyi kumasta solma olmaz; sana 5 senelik siyah jean gostersem yeni mi aldin dersin ;)