Al işte güya müslüman ülkesiyiz biz Türkiyeyiz şu yorumlara bak tesettürlüleri yerin dibine soksalar bile içleri rahat etmiyecek eskiden beri batılaşma batılaşma bizim Kur'an-ı Kerim'imiz Yüce Kitabımız Birdir Allah (cc.) ne derse o olur. Ve sizin yaptiginiza bakin utanc verici dogru kadin orasini burasini açsa herkesin hosuna gider bakmaya doyamaz ama Allah'ın emrettiği farzı kimse yerine getiremiyor. Hâla neyin müslümanlığından bahsediyorsunuz. Allah birdir ve dedikleri yerine gertirilir. Allah'a dua edin ki ebabil kuşları ile bizi taşlamıyor.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Tesettürde paylaştığın fotoğraftaki gibi olmak şart değil. O pek normal bir görüntü de değil.
Siyah giyinme ya da yüzü kapatma zorunluluğu yok. Abartmayın.
Farkındaysan ilkinde kadının göz makyajı var. Niye yapmış yani. Bazı şeyleri karıştırıyorsunuz.
Lütfen şu soruyu sormaktan da vazgeçin. Vallahi billahi bıkkınlık geldi sürekli bu soruyu görmekten.50 Yorumla
Diğer konusunda 525 cevap paylaştı. Şu koyduğun fotoğraflar çekmeye çalıştığın algıyı gizlemiyor. Ben tesettürü severim fakat sizin gibi salaklar böyle toplumda algı yaratıp 2 taraf sanki çok farklıymış gibi izleniö yaratıyorlar. Günümüzde Allah istedi diye kapanandan çok baba isteğiyle kapananlar olduğundan terbiye ve ahlak kıyaslamasına asla girilmemelidir. Açık olanlar ahlaksız diye bir şey de asla olamaz. Lafı fazla uzatmadan asıl konuya geleyim, APTALSIN VE ÖLENE DEK APTAL KALACAKSIN.. Aydınlanman dileğiyle..
90 Yorumla
- Diğer konusunda 658 cevap paylaştı.
+1 yılçırak şimdi herkesin gördüğü ilgi çeker ama unutmamak lazım ben özelimi değerlimi sevdiğimi herkesin görmesini istemem açıkçası benim cevabım tesettürlü çırak ;) :D
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
+1 yılhalamın bir sözü vardı. mücevher neden ilgi çeker. çünkü kapalı bir kutudadır ve sadece sahibi ona ulaşır. açıkta olana herkes ulaşabilir herkes eline alır. kapalı olanı özeldir çünkü kutuya saklanmış kıymetli olduğu için :) bu sözüne bittim halamın.
98 Yorumla- +1 yıl
:) Teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Değer verdiğini sanıyorsun ama tek yaptığın kadına mal muamelesi yapmak. Mücevher değerli falan değildir parayla satın alınan gösteriş nesnesidir, kadın da senin için bu işte. Eşya kadar değerli. İsteyince kutudan alabileceğin, oynayabileceğin sonra kutuya koyacağın bir şey. Bundan hoşlanan kadınlar olması çok acı, evimdeki gardıroba da herkes dokunamıyor mesela. Kadını da bir köşeye koyalım dursun zaten insan mı o? Tesettüre karşı değilim ama çok saygısızca, diğer insanlara ortam malı muamelesi yapan böyle tanımlara öfkeleniyorum. Açık kadınlar günah gecesinden günah gecesine koşmuyor, açıkta olana herkes ulaşır deyip tacizi tecavüzü meşrulaştırıyorsunuz. Tiksiniyorum.
- +1 yıl
Ondan sonra kadınları insan olarak değil mal olarak gördüğünüz söylendiğinde 'Aa olur mu, İslam kadını yücelten bir din bik bik bik bik' diyorsunuz.
Hastalıklı bir düşünce bu resmen. Mücevher niye ilgi çeker biliyor musun? Çünkü sattığında çok para eder, bir enginlik belirtisidir vs.
Verdiğiniz teşbihte bile mantık yok. - +1 yıl
@cloaked_man birincisi ben kapalı kadına mal muamelesi yapmadım. ikincisi açık saçık giyinenlere söz etmedim. üçüncüsü benim dediklerim benzetmeydi sen nerenle anladın bilemiyorum kardeş. o yüzden seninle fazla diyaloğa girmeyecem bu yorumum sana son yorumum. istediğini yazabilirsin ama benden sana cevap gelmeyecek güle güle.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok hıhı tamam
- +1 yıl
Yanlış bir analoji.
Cansız varlık ile insan analojisi.
Insanları bu şekilde saçma sapan sınıflara sokmayın.
Insanın kişiliği, karakteri önemlidir. Kafayı kapatınca namuslu, ahlaklı olmuyorsunuz maalesef.
Bu tamamen sizin saçma düşünceniz.
Açık olup da gayet namuslu, şerefli insanlar da var.
Tabi size göre onların bir değeri yok.
Kadını parayla alıp satılan mücevher yerine koymak kadına karşı iğrenç tutumunuzu gösterir.
Mantığa bak sen.
+1 yılacik kizlar bana hic cekici gelmiyo o yuzdenn tesetturlu cnki tesetturlu hoslandigim bir kiza baktigimda gelecekteki evimin annesi prensesi olarak görüyorum ama acik olanlari öyle dusunemiyom
60 Yorumla
+1 yılbenim için tesettürlü sadece bana özel bende ona...
42 Yorumla- +1 yıl
:D :D
+1 yıltesetturlu ya da degil, kisinin karakteri meselesi degil bence. Namaz kilip, kati dindar bir insan tesettur takiyorsa bu yerindedir, namaz kilip acik geziyorsa (cok acik) bu gunahtir, tesetturu moda icin dapdar giyinerek takmak da gunahtir. cunku diz ve dirsekler gozukmemeli benim bildigim.
10 Yorumla
+1 yılbunun "modern" olmakla falan bir alakası olmadığını düşünmekle birlikte oluşturulmaya çalışılan algının şerefsizliğinden bahsetmrk istiyorum. kadın isterse baştan aşağı siyah kumaşa sarılıf çıkar, karışmak kimseye düşmez. isterse bikiniyle çıkar, yine kimse karışamaz. hayatınıza alacağınız insanlara tabi ki ayırıp karar verebilirsiniz ama insanşarın hayatları hakkında böyle kolayca saçma sapan eleştiriler yapmak.
10 YorumlaNe zaman şu soruları görsem aklıma eski evimiz gelir.
Önünde bir korusu vardı, içinde banklar olurdu. Çok sessiz hatta ıssız bir yerdi. Ne kadar " Kimsenin görmediği tesettürlü" varsa hepsi gelir, koruda yapmadıkları kalmazdı helal sevgilileri ile.
Kimse görmüyordu fakat biz mutfak camından istesek izleyebiliyorduk. Sanırım bu yeterli bir cevap.11 Yorumla- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılTanım yanlış olmuş. Normal kıyafetler giymiş biriyle kafasından aşağı tül, perde kumaşı gibi ağır giysiler geçirmiş, birinin anketi bu.
91 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca üstteki fotoğraf normal bir insandan çok ninjaya benziyor.
+1 yıltesetturlu kadinlarla prensip olarak ilgilenmiyorum jksjsk
100 Yorumla
+1 yılTesettürlü bir esim olsun isterim fakat peceli istemiyorum.
21 Yorumla
+1 yılHerkesin gördüğü demişsin de sanki tüm vücudu açıp geziyorlar. Tesettürsüz kadına çıplak algısı yaratıyorsunuz bunu yapmayın.
62 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum kardeşim. Zamanla onları da eğiteceğiz ne diyebilirim.
Tesettürlü bile gözüküyor madem dine uyacaksınız sürekli dışarlardasınız görüyoruz ki bu ülkede gözlerden bile tahrik olanlar var. Yok tesettürlü gezer de şunu da yapar bunu da yapar diye bir şey yok eski zamanlardan kadınlar ses tonları belli olmasın diye ellerini ağızlarına koyarak konuşurlarmış kocaman fark bu. Ya açıksın ya kapalı tesettür demem ben buna.
12 Yorumla- +1 yıl
Yanlış hatırlamıyorsam Kuran'da 'Mümin kadınlar gerekmedikçe dolaşmamalı' tarzı ibareler var.
Ben şunu anlamıyorum, hem kendilerini kısıtlayan, ikinci sınıf gören bir ideolojiye inanıp hem de özgürlük peşinde koşup duruyorlar.
Bu kadar tutarsız bir kitle daha görmedim şahsen ben.
Diğer konusunda 5,5b cevap paylaştı. kimse görmüyor değil allah görüyor nasılsa yenilen haltları tesettür herşeyi saklamıyor ama saklandığını sanıp rahat rahat her haltı da yemekten çekinmiyor çoğu
40 Yorumla
+1 yılRabbimin emrettiği gibi ayette ve hadiste geçtigi gibi örtülü bir eş inşallah
31 Yorumla- Diğer konusunda 995 cevap paylaştı.
+1 yılC seçeneği olmalı, başı kapalı ama abartı cesur giyinip makyajdan yüzü sevilmeyen bir grup var
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTesettürsüz tabikide
https://i.hizliresim.com/oEDO62.png50 Yorumla
+1 yılAçık.
Kapalı olması inançla ilgilidir.
Doğamız gereği kadının açık, kendi gibi olması normaldir.50 Yorumla
+1 yılherşeyin bana özel olmasını isterim erkek olsam şu düşüncede olurum sadece bana açık ve Allahı biliyor
tartışmasız kapalı112 Yorumla- +1 yıl
ya doğrusu da bu bence
- +1 yıl
Ülkede halen daha kendini bir erkeğin malı olarak görmekten imtina etmeyen kadınlar var. Ne tuhaf.
- +1 yıl
erkek için kapanmıyoruz Allah için kapanıyoruz işte sizin gibiler burda kaybediyor tuhaf sahi
- +1 yıl
Saçı açık yalnız; yolda vajinasi açık gezmeyecek.
Ne saçma insanlarsınız.
Bana özelmiş. Sıfır model BMW değil, kadın o. İnsan o.
Kapalı olunca mı özel oluyor. Zihniyetinizi öpüyorum.
Kadının başını bezle kapattığı zaman çok namuslu olarak gören sizsiniz.
Kişinin içinde olan bir durumdur, açık ya da kapalı olması ile ilgili değil.
Sen birini sevdikten sonra her türlü seversin. Böyle salak şeylere takılmazsın. - +1 yıl
Dediklerinde hak verdiğim konular var namus içinde olur insanın namusuda zihniyetine yansır benim sevmem için Allahından korkması kafi Allah rızası olduktan sonra devamı gelir
Bizdeki öncelik Allah sevgisi dır
- +1 yıl
Allah için kapanıyormuş, 'Erkek olsam bu düşüncede olurum' diyerek kendini bir erkeğe tabii ettiğinin farkında değilsin heralde.
Birşey söylüyorsunuz, bari arkasında durun - +1 yıl
anlamıyomusun algılamak mı istemiyorsun bir kadın bunun için kapanır bunu yapan kişinin içinde Allah korkusu vardır yine arkasındaydım sözümün istiridye mi değerli inci mi boş konuşmayın ben size saygı duyuyorum bu benim görüşümdür hiç kimseyi Alakadar etmez
- +1 yıl
Kadının ne yaptığı önemsiz, erkeklerin kadınları mal olarak görmesini normal karşılıyorsun. Şu 'Ben saygı duyuyorum' lafına da tavım, onu diyince her türlü saçmalığı savunma ehliyeti kazanmış olmuyorsun.
Biri gelip 'Ben sizin görüşünze saygı duyuyorum, ama bu benim görüşüm, bence bütün müslümanlar terörist' gibisinden saçmalasa 'Ha tamam tabii bu da senin düşüncen' mi dersin?
Savunduğun şeyin bir mantığı, bir rasyonelliği olması lazım, öyle bol keseden sallayıp saygı kavramının ardına saklanmakla olmaz bu işler. - +1 yıl
Ben bir erkeğin himayesi altında olduğumu düşünmüyorum bu düşünce yağışın yapısındayken mal olarak da görmüyorum kendimi bu kadına has da değil ben başımı onun için örtmedim tamam o beni bunun için seçti belki ama sizin de yapacağınız şeyler var ben kapalıysam karşı taraftan da bişeyler bekliyorum mesala o zaman siz mi malsınız
- +1 yıl
Tey allam, bu ülkede insanlara laf anlatmak ne zor.
'Sadece bana açık ve allahı biliyor, sadece bana özel', yahu söylediğiniz şeyin nereye gittiğinden bile haberiniz yok. Sizi bu şekilde beğenen her erkek, at pazarından eşek alır gibi seçmiştir 'Hmm, bunu şimdi bir ben görüyorum, herşeyi bana özel, tepe tepe kullanırım, oh mis'
Ne beklentin var erkekten çok merak ettim şimdi. Ya da neyse boşver. Akşam akşam sinirimi bozacaksın belli ki.
Bu kafada olup da sonra 'Niye tesettürlülere karşı ön yargı var' demiyorsanız en azından o konuda tutarlı olmuş olursunuz.
+1 yılKeşke erkeklerde de tesettür olsa. Sevgilimi kimse görsün istemiyorum len. Peçe taktırırdım zorla 😄
20 YorumlaTesetturku tabiki islamin kadinalr icin emrettiqi kanunu inanlar olarak yok sayamayiz
40 YorumlaKişinin başta kalbi önemli karakteri önemli bunlar iyi olursa ben tesettür daha güzel olur (çarşaf hariç) ama onlar olmazsa ki örnek çok hiç bir amacı olmaz ne kapalılar gördüm kişiliksiz karaktersiz ne açıklar gördüm onlardan 10 kat iyi
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYahudi geleneklerini sevmem, tesettürde bu geleneklerin arasındadır.
Kumaşı icat eden Çinliler
kumaştan örtü yapan Yahudiler
Yahudilerden copy paste yapanlar Müslümanlar.40 Yorumla
+1 yılYa kaldirsalar ya su salak soruyu neyi protesto ettigini saniyor ki bu mk trollu
14 Yorumla- +1 yıl
O zaman secenekleri tesetturlu tesettursuz diye soracaksin kaldi kj bu soruyu erkeklere sormak cok aptalca kim karisir tesetturume o allahla benim aramdadir
- +1 yıl
Şıklar oyle demiyor
+1 yılTesettürlü karım açık sekreterim bir tane de manken sevgilim olsun fazla bişey istemedim
30 Yorumlaİmanlı bir eş açık saçık giyinen her yeri harita gibi olan kadın bana gelmesin kapılılar da düzgün kapsın onun da adabı var ütstü iyi altı dar pantolon olmaz olmaz
01 Yorumlarencide etmek değil ama sormanda ki amacı da anlamıyorum neyse ne sen istersen kapan istersen açıl yani insanlarin görüşünü napcaksin anlamıyorum ki ben tesettürlüden korkarım
10 Yorumlatesettürden kastın çarşaf olduğu için açık ama dersen ki ferace pardesü filan başım üstüne
00 Yorumla
+1 yılHerkesin secimleri saygi duymak lazim. ama testtur iyidir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKimin nasıl olduğu kimseyi ilgilendirmez. İsteyen Araplaşır isteyen batı özentisi olur!!!
213 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@hillks Düzgün bir şekilde Allah'ın emrini yerine getirmek? Allah'ın emirlerine uyan insanlara saygım sonsuz ama arap kültürünü Allah'ın emri zannedenlere karşıyım ben!
- +1 yıl
ben de diyorum ki tesettüre girmek araplaşmak değildir. çoğu kişi arapların dini dört dörtlük yaşadığını sanıyor ama ben kesinlikle öyle düşünmüyorum. ki zaten çoğunluğu hak olmayan mezheplerden. Müslümanım diyen bir insan araplara ya da bir başkasına bakmaz, Allah'ın kitabını okur Peygamerimiz (s. a. v) in sünnetlerine bakar ve düzgün bir şekilde fıkhi bilgileri öğrenir.
Cevap sahibi+1 yıl@hillks Tesettürden kasıt nedir? Allah'ın emrettiği gibi giyinmek mi, Yahudi ve Hristiyan adetlerini İslam'a uyarlamak mı yoksa Arap kültürünü benimseyerek kendi yaşantına empoze etmeye çalışmak mı? Ayrıca hadislerin doğruluğu konusunda her zaman şüpheler olmuştur. Buna küçük bir örnek vermek gerekirse Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed bir hadisinde: "Kadınlarınızın hakları konusunda Allah’a hesap vereceğinizi unutmayın. Çünkü onlar Allah’ın size emanetidir." buyurmuş, başka bir sözde hadiste de: "Kadınlar olmasaydı Allah'a hakkıyla ibadet edilirdi" dediği iddia edilmişti. Bir yanda kadına değer veren, diğer yanda kadını aşağılayan bir Peygamber olabilir mi? Şimdi örtünmeye gelelim. örtünmeyle ilgili Peygamber Efendimiz'in söylediği hadislerin hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğundan hiçbir zaman emin olamayız. En azından ben böyle düşünüyorum. O yüzden hadislerden önce Kuran'ın emrettiği gibi örtünmeli insan.
Cevap sahibi+1 yıl@hillks Asıl önemli olan kadının bedenini dünyevi eşyalarla örtmesi değil, düşüncelerini, ruhunu ve kalbini tüm kötülüklere karşı İman örtüsüyle örtmesidir. O yüzden insanların açık mı kapalı mı olduğuna bakmaktan önce Allah korkusu var mı, iyilik yapıyor mu, kul hakkından, gıybetten, dedikodudan ve haramın her türlüsünden uzak durmak için çabaşlıyor mu, Allah'ın emir ve yasaklarına uyuyor mu ona bakmak lazım. Sadece beden örtüsü kullanıp İman örtüsü kullanmayan bir kadın benim gözümde f*hişeden farksızdır.
Cevap sahibi+1 yıl@hillks Bak işte aramızdaki fark. Ben o kadar şey söyledim sen tesettüre önemsiz diyemezsin dedin.
Cevap sahibi+1 yıl@hillks Ben tesettüre önemsiz demedim. Kişinin ruhunu ve kalbini iman örtüsüyle örtmediği sürece üzerine giydiği elbisenin bir önemi yoktur dedim.
Cevap sahibi+1 yıl@hillks Herneyse işte. Derdimi anlatabildiysem ne ala
Cevap sahibi+1 yıl@hillks Esenlikler çocuk.
Diğer konusunda 2b cevap paylaştı. siz saçınızla beraber, beyninizi de kapatıyorsunuz sanırım
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTesettürlü olan müthiş seksi... Bu şekilde bile ne kadar makyajlı olduğu belli oluyor. Büyük ihtimal içinde jartiyer ve tanga var onun. Sutyen bile takmıyordur kim bilir...
00 Yorumlatesettür değil o başka bişey 1500 yıl önceki yahudi fahişe kıyafeti
40 Yorumla
+1 yılAllah gönlünü tesettürlü etsin. dışında ne kadar kapalı giyinse boş
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKapalı isterimde açıksada kapansın isterim..
70 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGörünen yerde de kleopatranın yamağı gibi bir ton boya var, burka seven oğlanla işim olmaz zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben çarşaflıyı kabul edemiyorum. yani saygı duyuyorum ve tesettüre destek veriyorum amaçarşaf biraz itici kalıyor. sen çarşaf mı kullanyıorsun
30 Yorumla
+1 yılTürk memleketinde Arap gibi yaşamayı kabul etmediğim için cevap çok belli..
10 Yorumla- Diğer konusunda 724 cevap paylaştı.
+1 yıltesetturlu diyenlerdenim ama icindeki oncelikle tesetturlu olmali
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsanki tesettürsüzler bu resimdeki gibi a. k. bir de acıklamalara bak
20 Yorumla- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılcok guzel.. tesettürsüz bence
31 Yorumla- +1 yıl
fikir
+1 yılBu kadar değil ama kapalıyim çokta mutluyum
31 Yorumla- +1 yıl
guzel
- Diğer konusunda 18,8b cevap paylaştı.
+1 yılbuna kendi karar vermeli
20 Yorumla Diğer konusunda 11,7b cevap paylaştı. Tesettürlü fantezim var.. Çok daha sexyler..
20 YorumlaBiz ne tesettürlüler gördük be
20 YorumlaDiğer konusunda 401 cevap paylaştı. modern bir kadin olarak tesettursuz
00 Yorumla
+1 yılkişinin kalbine tesettür örtmesi önemli olan
50 Yorumla
+1 yılYani insan nasıl istiyorsa öyle
20 Yorumlaher ikiside fark etmez :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAcigim genelde ic çamaşırı bile giymem
01 Yorumla- +1 yıl
ciddimisin
Gizli Üye(30-35)+1 yıltesettursuz
60 Yorumla
+1 yılbilerek tesettürlü isterem
00 Yorumlatesettürsüz
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOral yapan tesetturlu :)
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılTesttursuz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTesettürlü
10 Yorumla- Diğer konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılher ıkısını alsam
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTesettur bu degil
00 YorumlaDiğer konusunda 25,7b cevap paylaştı. b şıkkı
10 Yorumla
+1 yılkişiye göre değişir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTesettürlü.
20 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?