Diğer konusunda 18,4b cevap paylaştı. İlla canlı olarak dünyada bir hayat sürüp sonra yine toprak olacaksak neden yaşamaya çalışıyoruz dersek o zaman yaratana isyan etmiş oluyoruz..''Biz size zeka onu kullanmak için akıl verdik ilimin ve bilimin peşinden gidin aydınlanın''diyor kitabında yaratan.. Atatürk öldü mü? da Vinci öldü mü? Ramses öldü mü? Mete han öldü mü? Atatürk öldü mü? Evet canlı olarak öldüler ama hala dünya üzerinde yaşıyorlar.. Demek ki son diye bir şey olmuyor.. Olan sadece karbon formundan oluşan kemiyetin yok oluşu ama keyfiyet devam ediyor. İşte insanlığın anlayamadığı tek konu bu.. Yaşama dair verilen süre içinde iyi bir şeyler yaparak karbon formundan çıkıldığı anda bile yaşamak bir hedef olmalı.
31 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 3,9b cevap paylaştı. Allah bir, yaratmazsa o, olmayan onu ne bilir?
Melekler iradesiz, irade olmayınca şeytan bile onlara pir.
cüsmü halimize, mücerret bir ruh vermiş, yetmemiş idrak vermiş
Dünyaya salmış, her bir akıl ve menfaat vermiş.
Yetmemiş evlet vermiş, birazda benlik vermiş,
"Bakalım hangisine uyacaksın, banamı, benliğinemi" demiş.
o bunun cevabını bilirde, yarattığk ne bilirmiş?
Görsün, bilinmesi, görülmesi gerekeni
lütfu büyük, lütuf etmiş, sende bil istemiş.43 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏
- +1 yıl
Rica ederim ne demek :)
bır ogretmen ogrencısı sınava gırmeden kagıdına onun alacagını bıldıgı ıcın sıfır yazıyor.. ogrencı gercekten sınavdan sıfır alıyor. ogrencı sence ogretmene sen sıfır yazdın dıye sıfır aldım dıyebılır mı? yoksa ogretmen onun o notu alcagını bıldıgı ıcın mı oraya sıfır yazdı?
225 Yorumla- +1 yıl
peki o çocuğun sıfır alacağını bile bile neden onu yarattı?
habi bazı insanların sonu belli cehenneme gidecekler Allah bunu biliyor bizi hatta kainatı yaratmadan önce biliyordu, peki cehenneme gidecek insanları kurtarabilecekken
bile bile onları neden yarattı? - +1 yıl
sorgulayamayız yani tamam
- +1 yıl
İtiraz etmeyelim diye..
Okulda neden sınav yapar öğretmen?
Bilmiyor mudur zaten kimin kaç not alacağını?
Gelip, kimine geçtin kimine kaldın dese direk sınav yapmadan.. İtiraz etmeyecekler mi?
İşte bu dünyaya geliş amacınız da tam olarak bu.. Ne olduğumuzu bilelim diye...
Ki bu öyle bir sınav ki kitap defter açık..
Okumayı bilene..
@Mütefekkir_Seyyah abım acıklamıs - +1 yıl
Ancak fark var
Ögretmen in beklemedigi biri basarili olabilir sinavda
Bizde ise kesin sonuc belli, sirf sadistlik degilmi bu yansin diye birini yaratmak - +1 yıl
@PiliçÇevirme “Madem Allah benim ne yapacağımı biliyor,” denilmekle, Allahın alim olduğu, soru sahibinin ise, o fiili yapacağı kabul edılmez mı. İşte o adamın, söz konusu fiili işlemesi malum, Allahın, bunu ezeli ilmiyle bilmesi ise ilimdir. Ve bu ilim, maluma tabidir.
Baska bır ornek vereyım. sen couklarını 40 yıllık tanırsın dımı. onları egıtır ırfan sahıbı yaparsın. Ama o cocukların hangı yolu sececeklerını onlara bırakırsın. mesela senı bırı sureklı cıgnese dovse evlatlıktan reddeder bırı sana her sartta baksa onu mukafatlandırırsın. - +1 yıl
Cocuklarimi ben secmiyorum ama burda yaniliyorsun. Allah ise beni kasitli ve bilincli olarak böyle yaratiyor, anlatabildimmi? Bana akil ve bilinc veriyor ama verdigi akil gene ona ait
- +1 yıl
varlığına itiraz ettiğimi kim söylediki?
Ben Sadece Allah'ın neden bazı insanları cehenneme göndermek için yarattığını sorguluyorum - +1 yıl
Benim Sorum Şu:Allah Bu kainatı yaratma kararı almadan önce, Peygamberi Hz. adem veya Hz. havva yı göndermeden önce..
Yani henüz hiçbirşeyin planını yapmadan bile önce, olacak bütün sonuçları biliyordu, bazı insanların onu hayal kırıklığına uğratacağını biliyordu.
insanların cehenneme gidip yanacağını biliyordu, işkence göreceklerini, yaptıklarının cezasını çekeceklerini biliyordu.
kısacası bütün evreni yaratmadan önce bütün neticeler biliyordu, sonucun kötü olacağını biliyordu.
Bazı insanların kesin olarak cehenneme gitmelerini engelleyebilirdi, henüz daha yaratma kararı almadan önce.
Ama yapmadı ve kendi mantığıyla yaratmaya devam etti...
Sorum bu işte : Neden bu şekilde yaptı? Allah nasıl böyle bir sadist bakış açısı ile önceden yanacağı bilinen kişileri yarattı?
- +1 yıl
@PiliçÇevirme bu noktada senın kaderı anlamıs olman gerekıyor. sana anlatıyım tekrar. kaderımızı Allah yazıyor bızde onu oynuyoruz degıl. sadece dogdugumuz gun evlenecegımız kısı ve olecegımız gun bellıdır onun dısında kaderını sen kendın yonetırsın. Allah suphesız sonsuz ılım ırfan ve ırade sahıbır. tekrar soylıcem dunyadakı zaman ve ırade kavramını ahıretle bır gözetemezsın. bızım aklımız sadece dunyanın ıslerıne erebılecek yetiye sahıp. Allah bızı ona kulluk etmemız ıcın gondermıstır bunda ego ve sadıstlık arama cunku ego da sadıstlıkde ınsanlar ıcın gecerlı kavramlardır. mantıklı dusunebılen ınsan verdıgım orneklerden bunu ıdrak edebılecektır :)
- +1 yıl
kaderin ne olduğunu senden iyi biliyorum ancak hala bana şunun cevabını veremiyorsun
müslümanlığa göre şu an yaşayan nufusun %90ı cehenneme gidecek, ben bunu soruyorum işte Allah neden izin veriyor buna sende bunu anlamıyorsun.
Bana mantıklı cevap vermektense konuyu saptırıp duruyorsun - +1 yıl
ve cevap veremiceksein şuanda 10 kişiden 9unun neden cehenneme gideceğini
bizi daha farklı yaratabilirdi? - +1 yıl
@PiliçÇevirme konuyu saptırmıyorum sen mısallerımı ıdrak etmemekle ısrar edıyorsun :) Allah, bu kainatı yaratırken, bizim küçük aklımızın mühendisliğine göre değil, kendi sonsuz hikmetine göre tanzim etmiştir. Aklımızın her şeye ermemesi normaldir. sana tekrar ornekle acıklıcam bak. ogretmen ogrencı ornegı. bır ogretmen sınava tabı tuttugu ogrencısının ne alacagını bılır ama ogrencı sene sonunda ogretmenıne sen bıldıgın ıcın ben sınıfta kaldım dıyemez. Çünkü ilim maluma tabidir. Bir şey nasıl olacaksa, öyle bilinir. ogretmen bılmeseydı o yıne sınıfta kalacaktı. bılgısıyle onu sınıfta kalmakla zorlamadı. herkese tanıdıgı ımkanları onada tanıdı. Cehaletinin ve tembelliğinin faturasını hocaya çıkarmak büyük bir küstahlıktır…
- +1 yıl
yahu sen diyorsun insan aklıyla düşünmez diye ama gelip verdiğin örnekler hoca öğretmen :D
ilk yorumundan itibaren kendinle çelişiyorsun bilmem farkettinmi?
ayrıca öğretmen başarısızsa öğrencide başarısız olur faturasıda öğretmene kesilir ayrıca. gelip insani örneklendirmeyi bırak çünkü ozamn bende bu tarz örnekler veriyorum sonrada sen insanı düşünme diyip üste çıkıyorsun :) - +1 yıl
Soyle dusunelim arkadaslar kirmizi bir araba gostersem sizlere rengini sorsam kirmizi dersiniz di mi. peki bu araba siz kirmizi desiginiz icin mi kirmizi oldu. hayir siz onu gordunuz iyle soylediniz allah katinda zaman kavrami olmadigi icinoncesini sonrasini ani hepsini o anda goruyor o yuzden allah diyoruz ya zaten. Iste o yuzden biz yaratildiktan sonra allah bizlerin neleri sececegimizi hangi yoldan gidecegimizi gordu bu kader olayi budur.
- +1 yıl
@opesella
kader oalyını tartışan yokki kaderin ne olduğunu her kez çok iyi biliyor
ayrıca bu örnek kafa bulandırıcı
misal bak benim elimde sihirli bir küre var beni tanımıyorsunuz, ben bu küreden geleceği görüyorum senin ne yapacağına tek tek baktım bu küreden herşeyi gördüm ve tek tek bir kağıda not ettim.
şimdi ben o kağıda not ettiğim içinmi sen o eylemleri gerçekleştireceksin yani kaza yapacaksın yoksa sen zaten o eylemleri yapacağın içinmi ben o kağıda yazdım.
bu örnek daha açıklayıcı - +1 yıl
öğretmen başarısız olamazmı neden?
bu konuda tartışmayalım istersen ksuursuz varlıklarmıdır öğretmenler?
sonuçta sen ve benim değilmi öğretmenlerde
2mizinde yetiştireceği aynı kapasite deki öğrenciler aynı başarıyamı sahip olacak tabiki olmayacak - +1 yıl
@PiliçÇevirme bılgı sabıt bır olgu degılmıdır. ogretmen mufredatın dısına cıkabılır mı. sımdı ben teşbıh yaptıgımda Allah ı kusursuz bır ogretmen olarak konustum. konumuz yuce ırade sahıbı olan Allah olunca ornegımızdekı ogretmenın kusursuz bılgılı bır ogretmen olması gerekmez mı? boyle bır ogretmen bu sartlarda zaten var ama kusursuz ogretmenın kusurlu ogrencılerı olabılıyor. sen bıraz dusun arkadasım :) senın yollarından bende gectım anlayabılıyorum
- +1 yıl
Ben aslında Allah'ın varlığını sorgulamıyorum
Ben islama göre Allah'ın varlığını sorguluyorum
islama göre Allah Kim ne derse desin gaddar ve acımasız olarak betimlenmiş dirki insanların çoğunu yakacaktık 10 kişiden 9unun yanmasından bahsediyoruz burada şuanda
ben buna karşı cvp istiyorum neden bu kadar insanı cezalandırma hevesinde islama göre? - +1 yıl
hayır gözleme dayanarak bunu söyledim
sonuçta müslüman olmayan herkez cehenneme gidecek değilmi burası kesin
sakın hayır deme kesin yani ayetlerde kesin oalrak dile getiriliyor kıvırmaya çalışmanın anlamı yok
müslümanlık büyük bir din değil öncelikle dünyanın yüzde 22si müslüman kimliğine sahip
5 kişiden 1i yani müslüman kimliği taşıyor sen ben ve o gibi bunların içinden yarısından çoğu şüpheci ve sorgulayıcı benim gibi.
benim gibi ler içinde son belli kesin ve net dini sorgulayanların şansı yok bu konuda
yani müslüman kimliğine sahip olanlarında nerden baksan yarısı tam olarak müslüman değil
doğal olarak geriye müslüman diyebilecğein kaç kişi kalıyor?
sen mi belki sen bile yeterince müslüman değilsindir
doğal olarak şu an islama göre cenneti hakedenler çok çok ufak bir azınlık - +1 yıl
evet kapatalım çok uzadı ii günler
Bu kainatın ve bir yaratıcının olduğunun farkına varmak ona kulluk etmek için getirildik bu dünyaya
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
+1 yılİtiraz etmeyelim diye..
Okulda neden sınav yapar öğretmen?
Bilmiyor mudur zaten kimin kaç not alacağını?
Gelip, kimine geçtin kimine kaldın dese direk sınav yapmadan.. İtiraz etmeyecekler mi?
İşte bu dünyaya geliş amacınız da tam olarak bu.. Ne olduğumuzu bilelim diye...
Ki bu öyle bir sınav ki kitap defter açık..
Okumayı bilene..
#Vesselam40 YorumlaDiğer konusunda 800 cevap paylaştı. sınava çalışırsan geçiyorsun çalışmazsan geçemezsin hayatı da öyle düşün sen kendime ait görevleri yaparsan başarılı olursun yapmazsan zaten başarısız olursun
10 Yorumla
+1 yılBu hayatın bir sadece bir sonu olduğunu biliyoruz ama nasıl sonlanacağı bize bağlı. Yaşamın amacıda bence bu sonu bir şölen havasında yaşayabilmek için gereken hazırlığı yapmak. Çünkü her son da başka bir başlangıcın ilk adımı.
20 Yorumla
+1 yılGecici dunya zevklerini insanlar ahirete tercih ediyor yazik asil yerimiz orasi halbuki burasi gecici
10 YorumlaDiğer konusunda 12,1b cevap paylaştı. Yazilmis bir senaryonun oyunculariyiz sahnemizi yapiyoruz the end gorecegiz ama alkislarla ama kufurle
10 Yorumla- Diğer konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılEmek vermeden sen neye ilasa biliyorsun ki yürümek için emeklemen gerekli
Yaşamak için yemek yemen gerekli10 Yorumla - Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılsonunu değiştirmen için Allah sana akıl denen bir nimet vermiş. ot gelip saman gidersen bu senin tercihin ama Allahın verdiği aklı ahiretini kurtarmak için harcarsan zaten cennete nailsin...
10 Yorumla Allah'ın seni imtihan etmeden Cehenneme gönderdiğini düşün. Beni niye Cehenneme gönderiyosun diye sorduğunda, ben senin imtihanı geçemiyiceğini zaten biliyorum dese doğru olur mu sence? Kabul eder misin böyle bir şeyi?
10 YorumlaDiğer konusunda 604 cevap paylaştı. Saçma işte sonumuz falan belli değil benim de anlam veremedigim bir soru
10 YorumlaAllah seni cehenneme sokarsa haksızlık dememen için. Basarisiz bir ogrencinin sonu bellidir ama direkt bırakamazsın
10 YorumlaBu soruyla yaşama nokta koyuyorsun karanlık fikirler kendini sev düşüncelerin değişir
Tıkanıp kaldım soruya cevap yazarken10 Yorumla
+1 yılGormemiz,, bilmemiz,, öğrenmemiz gereken şeyler var..
10 Yorumla
+1 yılSelena nın askerleri miyiz yoksa hadesin mi askerleriyiz bunu öğrenmek için
10 Yorumla
+1 yılsonun nerden belliki allahtan ümidini ancak kafirler keser
10 Yorumla
+1 yılSonumuz ölüm diye düşünüyorsan
Evet boş yere bu dünyaya gelmişsin10 Yorumla
+1 yılBende onu diyorum işte keşke seçme şansımız olsaydı
10 Yorumla
+1 yılo zaman yemek de yemeyelim ölümü bekleyelim hepimiz
10 Yorumlasonumuz belli değil allah akıl ve akibetimizi hayıreyleye
10 YorumlaSececegin yol seninle alakalı sonun degil...
20 YorumlaSorgulasanda cevabı bulamayacaksın.
10 Yorumla
+1 yılSonumuzu bildigimiz halde neden gunah isliyoruz?
10 Yorumla- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılTrajedi de bu ya zaten
10 Yorumla
+1 yılBen Mars'a gidecektim yanlış otobüse binmişim.
20 Yorumladeistliğe giden yollar sorularla doludur.
10 YorumlaSonunu belli falan değil. imtihan dünyasindayız
10 Yorumla
+1 yılpenguenler de çok yalnız.. salla takma bunları
31 Yorumla
+1 yılbence sınavı kazanmak veya kaybetmek...
10 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Tadını damakta bırakmak için🙅
11 Yorumla
+1 yılSınava tabi tutulmak için.
10 Yorumla
+1 yılÖlümü tadabilmek için.
10 YorumlaDiğer konusunda 64,1b cevap paylaştı. Herşey bir imtihan işte
10 YorumlaYapacağımız iş belli neden çalışıyoruz :o
10 Yorumla
+1 yılabla sen de mi sorguluyonvalla hiç beklemezdim? :D
10 Yorumlahadi cevap ver sibel:)
10 Yorumla
+1 yılBilmem birşeyler oluyor ama bende anlamıyorum.
10 Yorumlasonumuz belli değil sonumuz bize bağlı
10 Yorumla
+1 yılAllah bu hayatı bize sınav olarak adadı.
10 Yorumla
+1 yılAcikacaksan neden yemek yiyorsun
10 Yorumla
+1 yılFazla düşenmemek lazım yoksa kafayı yersin
10 YorumlaBu dünyayı göreceğimiz varmış
10 YorumlaDiğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. Sınav falan diyorlar
10 YorumlaBoşver dinsizlik iyidir
00 YorumlaDiğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. Ölmek için
10 Yorumla- Diğer konusunda 376 cevap paylaştı.
+1 yılölünce anlarsın.
10 Yorumla - Diğer konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılBunlar hep sınav
10 Yorumla Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı. İmtihan için
10 YorumlaDiğer konusunda 1,9b cevap paylaştı. Allahın egosu için
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem