• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Diğer

İslam’ı hiç duymayan kişinin durumu nedir?

SibelErdem
SibelErdem Takip Et
Master Yaş: 54
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Nedir Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Serdarronattt
    Serdarronattt Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 46%
    +1 yıl

Kim doğru yola giderse, ancak kendisi için doğru yola gitmiş olur. Kim de saparsa kendi aleyhinde sapmış olur. Hiçbir günahkâr kimse bir başkasının günahını yüklenmez. Biz, bir Peygamber göndermedikçi kimseye azap edici değiliz. (İsra suresi 15)

Hadisi şerifte buyuruldu ki:

Kıyamette dört çeşit insan kendilerini savunacaklardır. Bunlar: Hiç işitmeyen sağır, deli, bunak ve fetret döneminde Ölen kimselerdir. Sağır şöyle diyecektir: "Ey rabbim, İslam gelmiş fakat ben ondan hiçbirşey işitmedim." Deli: "Ey rabbim, İslam gelmiş fakat o sırada çocuklar benim üzerime deve dışkısı atıyorlardı. (Ben, çocukların oyuncağı durumundaydım.) diyecektir. Bunak: "Ey rabbim, İslam gelmiş fakat ben ondan hiçbirşey anlayamadım." diyecek. Fetret dönemide ölen ise: "Ey rabbim* bana senin Peygamberin ulaşmadı," diyecektir. Bunun üzerine Allah teala onlardan, kendisine mutlaka itaat edeceklerine dair söz alacak ve onlara, cehenneme girmelerini emreden bir elçi gönderecektir. (Rablerinin bu emrine uyarak) oraya girenler için cehennem soğuk ve selamet olacaktır. (Rablerinin emrine uymayarak) oraya girmeyenlen ise zorla cehenneme sürükleneceklerdir.

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• mehcab
    mehcab Takip Et
    Master Yaş: 81 , eic 75%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 18,4b cevap paylaştı.

Yaratan tüm peygamberleri orta doğuya ve 99 peygamberin 98 ini Yahudilere birini de Araplara göndermiş.. bazen düşünüyorum da demek yaratan Amerika ve Avustralya kıtasını hiç görmemiş.. Çünkü oralara hiç bir peygamberin öğretileri ulaşmamış demek ki onların hepsi cehennemlik baştan kaybetmişler.. Aslında Allahın tam müdahelesinin gerektiği bir durumda dünya tam anlamı ile bir insanlık dramlarının yaşandığı yer oldu.. Bu durumda kendi arzusu dışında hiç bir din öğretisi almamış kişinin Allah katında hiç bir günahı yok demektir. Ancak bizim yobazlara göre ''Ne yapalım alsalardı''ifadesi hiç acımasızca kullanılmaktadır. Şu anda yaşadıklarımıza bakarken başta ülkemiz olarak bazan Allahın adaletinden bile şüpheye düşüyorum. Camiye safiyane Allah için giden yoksulun parasını alıp Allah ile kandırarak lüks içinde yaşayan sakallı şeytanlar var iken.

2
    4 Yorumla
    • Hezeyan_Kaan
      Hezeyan_Kaan
      +1 yıl

Dünyada ki bukadar rezilliğe seyirci kalan bir yaradan. Bir tarafta calan çırpan zulmeden diger tarafta din allah diyip gercekten iyi hümanist bir yasam süren. Ve kötünün iyiye hükmettiği bir dünya. Lafa gelince yaradan adaletli merhametli. Kendine inanı inanmayan köle kılan bir adalet. Sorarsın bu ne turşu bu ne perhiz diye. Cevap sen inan sus ses etme ödülün öte tarafta. Tam dolandırıcı lafı. Lakin din bir gerçektir ve insan için gerekli bir felsefedir. Felsefi olarak yaratıcı katılmaz vardır. Ama o nedir nerededir kudreti nedir kaynağı nedir. Sıfatlarını kendimi söylemiştir insan mı ona atfetmiştir. ya da bir din gönderdi de ki bu din bir tavsiye iken insan onu beğenmeyip ken di dininimi yarattı. Merhametin ve adaletin oldugu bir dinde veya adalette yahut yaratıcı kudrettte bu despotizm nedir böyle. Bu nasıl bir merhamettir ki acı ile terbiye edecek. Neden her işi kul eliyle ekleyecek. Cevap ödülün ote tarafta. Sabret. Hey cismi insan olan seytan din ile mi besleniyor kudretin.

Yorumla
    • Hezeyan_Kaan
      Hezeyan_Kaan
      +1 yıl

Din seytanın kudretinin yegane kaynağıdır. İnsanları düzene karsı susturan isyanı engelleyen ve keza bunu da iyiliği emredip susmayı telkin eden ödülü ve somut gercegi öte tarafla saklayan emperyalist ve kapitalist bir zihnin en kuvvetli ve gizli silahıdır.

Yorumla
    • mehcab
      mehcab
      +1 yıl

@Hezeyan_Kaan Din ne yazık ki dünyada sömürünün ve ticaretin en mükemmel şeklidir.

Yorumla
    • mehcab
      mehcab
      +1 yıl

Teşekkür ederim.

Yorumla
  • DijitalŞizofren
    DijitalŞizofren Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 50%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 6,9b cevap paylaştı.

Abla ben bunu dini konuda bilgisine güvendiğim bir kişiye sordum yabancı arkadaşlarımı düşünerek benden daha iyi insanlar var aralarında onlarda mı ebedi cehennem dedim islamı yanlış biliyorlar şuanda gerçekten öyle pek çok yabancı için İslam = terör arştırmıyorlar da peki biz diğer dinleri nekadar biliyoruz neden araştırsınlar bundan sebep sorumlu tutulmayabilirler demişti

1
    0 Yorumla
  • Haberver
    Haberver Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 37%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 604 cevap paylaştı.

Bazı ülkelerde millet karnını doyuramiyor din mi düşünecek ama onlar tabi cehenneme gicek ya :-) Tayip gidecek birtek cennete :-) titreşimli damadini da alır gider artık cennete :-)

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

7

Cevap

38

Cevap

• NeHaldeyiz
    NeHaldeyiz Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl

İmam Gazali şöyle demektedir: “Peygamber Efendimiz’in (asm) gönderilmesinden sonra, inanmayan insanlar üç sınıftır:
    1. Sınıf: Peygamber Efendimiz’in (asm) davetini duymamış ve kendisinden haberdar olmamış kimselerdir. Bu sınıf kesin olarak cennet ehlidir.
    2. Sınıf: Peygamberimiz’in (asm) davetini, gösterdiği mucizelerin durumunu ve güzel ahlakını duymuş olmakla birlikte iman etmemiştir. Bu sınıfta kesin olarak cehennem ehlidir.
    3. Sınıf: Bu iki derece arasında bulunan sınıftır. Peygamber Efendimiz’in (asm) ismini duymuşlarsa da vasıf ve hususiyetlerini duymamışlardır. Daha doğrusu bunlar Hz. Peygamberi küçüklüklerinden beri, ismi- Muhammed olan ve -haşa- peygamberlik iddiasında bulunan yalancı bir peygamber olarak tanımışlardır. Peygamber Efendimiz (asm) hakkında, menfi propagandadan başka hiçbir şey duymamışlardır.”
    İmam Gazali bu sınıfta olanlar hakkında kesin konuşmamakla birlikte şöyle devam eder: “Kanaatime göre bunların durumu, 1. grupta olanların, yani Peygamberimiz’i (asm) hiç duymamış olanların hali gibidir. Çünkü bunlar Peygamberimiz’in (asm) ismini, haiz bulunduğu vasıfların zıtlarıyla birlikte duymuşlardır. Bu ise hakikati araştırmak için insanı düşünmeye ve araştırmaya sevk etmez.

1
    0 Yorumla
  • Dertli69
    Dertli69 Takip Et
    Bilge Yaş: 29 , eic 30%
    +1 yıl

Duymayı bırakma insan nerde doğruysa oranın dinini benimsemiştir mu biz niçin Müslümanız burda doğduğumuz için Avrupa'daki adamın suçu ne gerçi aynı durumuda o bizi söylüyordur demek istediğim nerde doğruysa genellikle oranın dinini benimsemiyor musun?

2
    0 Yorumla
  • azelcan
    azelcan Takip Et
    Master Yaş: 47 , eic 66%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 3,9b cevap paylaştı.

Şüphe yok ki insanlarla Yahûdi olanlardan, Nasrânîlerden, Sâbiîlerden, Allah'a ve son güne inanan ve iyi işler gören kimselere, Rableri katında ecir var. Onlar için ne korku vardır, ne hüzün.
    Bakara 62.
    Buna bilmeyenlerde dahildir. Çocuk Allah'dan korkmaz, Cennetten çıkmaz derler. neden? Bilmiyor diye.

1
    0 Yorumla
  • mesutSakaryaspor
    mesutSakaryaspor Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33
    +1 yıl

islamı hiç duymayan diye bir şey yok. Allah dünya yaratıldığından beri binlerce peygamber göndermiştir. tabi saytılarının bir kısmı bilenebiliyor. en ilkel zamanlarda bile bir elçi vardı ve Allahı anlatmıştı. tabi buna Hz. Muhammetten önce islam diyemeyiz. bir yaratıcı olduğunu insanlara anlatan her dönemde her kabilede bir elçi vardı. Allah uyarmadığı anlatmadığı ve hiçbir bilgisi olmayan kimseleri cezalandırmaz

1
    0 Yorumla
  • Stansfield
    Stansfield Takip Et
    Yoda Yaş: 36
    +1 yıl
    Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.

İnsanlık tarihi boyunca bir çok peygamber gönderilmiştir. Yani peygamber gönderilmeyen kavim yoktur.
    Bu duruma vakıf olmamamız, o kişilere tebliğ olmadığı anlamına gelmez. İman etmişseniz eğer bu duruma da yani tüm kişilere Tanrının buyruğunun duyurulduğuna inanmanız gerekir. Şüphesiz ki Allah doğruyu söylemiştir.

1
    0 Yorumla
  • elderus
    elderus Takip Et
    Yoda Yaş: 52
    +1 yıl
    Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Durumunu boşver Allah neden herkesi dini ile şeferlendirmez gücü mü yetmez. Haaa başka bir şey. Kafa kesen ışidçiler Allah iman ettikleri için suçları varsa cehennemde cezalarını çekip cennete gidecekler. Ama islamı duyduğu halde kabul etmemiş olan ama ürettiği bir aşı ile milyarlarca insanın hayatını kurtarmış olan Pasteur ebedei cehenneme gidecek. :D nasıl din ama

1
    11 Yorumla
    • Öztürk-hakan
      Öztürk-hakan
      +1 yıl

Herkese tebliğ yapılıyorda anlıyacak zekada varken iman etmiyorsa bu onun sucudur? Pasteur örneğinde oldugu gibi adama hersey verilmiş ama iman etmemekte ısrar etmişse bu onun zekasını kullanmadıgının isbatı zaten bu yuzdende cezasını cekmesi normal :)

Yorumla
    • Öztürk-hakan
      Öztürk-hakan
      +1 yıl

İşidcilerin müslüman oldugunu iddia etmek tipik bir zeka dusuklugu göstergesidir :)

Yorumla
    • Öztürk-hakan
      Öztürk-hakan
      +1 yıl

bir jikere asıyı bulan pasteur degil aksemsettin dir. Tarihi kitaplardan okuyalım face capslerinden degil :)

Yorumla
    • elderus
      elderus
      +1 yıl

@Öztürk-hakan Birinin müslüman olup olmadığı hakkında tahminde bile bulunmak peygambere bile bahşedilmemiş bir şeydir. Biraz evvel şirke girdiniz. Işidçiler veya herhangi biri müslümanmıdır değilmidir bunun tek karar vericisi Allahtır ( Bu eğer müslümansanız böyle kabul etmeniz gereken bir şeydir. ) o zaman ışid demeyeyğim size daha belirgin bir örnek vereyim. Eğer iman halinde ise Allahın varlığına ve tekliğine peygamberin de onun elçisi olduğuna iman etmişse biri perşembe pazar bir kadına tecavüz edip onu dilim dilim doğrasa da cezasını çekip en nihayetinde cennete gidecektir. Bu tartışma konusu değildir kuranda belirtilmiş bir bilgidir. Müslüman herkes cennete gidecektir. Ama tüm ömrü insanlığa iyilikle geçmiş bir karıncayı bile incitmemiş bir hristiyan eğer islamdan haberdarsa ama seçmemişse cehenneme gidecektir. ben tüm bunu ancak şöyle değerlendiriyorum Bullshit

Yorumla
    • elderus
      elderus
      +1 yıl

@Öztürk-hakan :D salak aşıyı bulmak ne demek. Pasteur kuduz aşısını bulmuştur. aşının mucididir demedik

Yorumla
    • Öztürk-hakan
      Öztürk-hakan
      +1 yıl

@elderus hakaret ederek konuşma koparır gene sana yediririm o dilini. 0-6 yas bebesimisin sen.

Yorumla
    • Öztürk-hakan
      Öztürk-hakan
      +1 yıl

Kimsenin müslümn olmadıgını söylüyemezsinde ne demek. Kelime oyunlarını biz yemeyiz kocum. İşid ingiliz örgütüdür işidcilerde islamı kullanan münafıklardır. Bu kadar acık ve net.

Yorumla
    • elderus
      elderus
      +1 yıl

@Öztürk-hakan ukalalıktan daha büyük hakaret yoktur. facebook capsıymış. karşındakinin kimn olduğu bilgisi görgüsü hakkına öngörün bile olmadan etiket yapıştırmayı biliyosun ama. Bu arada bir cacık yiyemezsin

Yorumla
    • elderus
      elderus
      +1 yıl

@Öztürk-hakan Arkadaşım sana hakaret etmek istemiyorum da sen pastafaryanismisin. yahu birinin müslüman olup olmmadığı Allahtan başkasının karar vereceği bir şey değildir. bu konuda fikir belirtenler Allahın işine ortak koşmuşlardır şirke girmişlerdir. Git ilk önce dinini öğren. Bak yayvan kardeşim kelimeler ediyosun. Yok biz yemeyiz koçum gibi falan. Sonra nezaket bekliyosun. uyarımı yapıyorum. Ortaya belge bilgi koymadığın ve bu tavırda yazdığın şeyler saygı ve nesaketle cevap bulmayacaktır bundan sonra

Yorumla
    • Öztürk-hakan
      Öztürk-hakan
      +1 yıl

Bu dediğin iyilik olayının kuralı şudur. bir şey yanlız allajçh rızası için yapılırsa ona sevap verilir. Bu zaten kurandada hadistede var. Yani namaz kılan nefsi için kılarsazaten namaxı kabul olmaz. Aynı şekilde samimi iyilik yapan bir hristiyanın o iyilikleri elbet inanmasına sebeb olur yok prof olup maas için calısırsa istediğini yapsın kar etmez :) orası biraz nasip işi bilinmez. ancak inanırsa acıklaması icap eder.

Yorumla
    • elderus
      elderus
      +1 yıl

@Öztürk-hakan :D yuaww işte onu diyoruz ya. Allah günde 5 kere sen en süpermensin senden süpi, rmen yok de sonra istersen kafa kes gideceğin yer cennet. Ama ömrünü iyilikle geçir. Allahın egosuna hizmet etmediysen şiş kebap. :D komik benim onurumuma uygun bir inanış değil ben almiim size kalsın

Yorumla
  • Affedilmeyen
    Affedilmeyen Takip Et
    Mentor Yaş: 42 , eic 52%
    +1 yıl

hic duymayan insan yok aslinda gelisen dünyada internette herkes görüyor biliyor duyuyor. yani hic bilmeyen insana anlatmak kolay olsa bile bilen on yargilari olan birisine anlatmak zordur

1
    0 Yorumla
  • KötülüğüNYükselişi
    KötülüğüNYükselişi Takip Et
    Guru Yaş: 46
    +1 yıl
    Diğer konusunda 4,3b cevap paylaştı.

Senin şu an yaşadığım muslumanlik mi ilk önce onu sorgula
    Sen tagut kelimesinin ne olduğu bir iki saat araştır , kendine bu soruyu sor
    Sen musluman misin?

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

İslamı hiç bilmeyen Bill Gates ve sayamadığım yüzlerce milyarder, dünya için neler yapıyor, sözde müslüman dubai katar şeyhleri para içinde yüzüp, her türlü eğlenceden faydalanıp, asla fakirlere bişey yapmıyor

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

bir kere bu böyle degil. İslamı duymama olanagı yok herkese zaten ulaşıyor. Ezanı dyup arastrmayan birisi tabiki tebliği almış red etmiş oluyor karsılıgınıda elbet görecek. Ayrıca peygamberlerin sadece 25 i kuranda geciyor bu sadece 25 kişi oldugu anlamına gelmiyor. Kuran okumuş olsaydın bu durum için inen ayeti görürdün. Suanda peygamber olmadıgı için salihler evliyalar peygamber varisi olarak tebliği yapıyorlar sen hacı hoca deyip gecersen elbet karsılıgını alırsın :)

1
    0 Yorumla
  • bllrbia
    bllrbia Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 43%
    +1 yıl

ınsan dusunen bır varlıktır. hz. ıbrahım de 10 yasındayken ıslamı hıc duymadan Allahı bılmeden dusunerek O'nu buldu

1
    0 Yorumla
  • Fazılyazar
    Fazılyazar Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl
    Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.

şayet islamı aklıyla bulamadıysa ve islamın bir kelimesi kendine ulaşmadıysa o taktirde o insan kıyamet koptuktan sonra tekrar dirilicek ve hesap verdikten sonra ebedi olarak toprak olacaktır..

2
    0 Yorumla
  • Zafer6565
    Zafer6565 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 42
    +1 yıl

Var mı böyle biri kişi ki her kavme topluluğa nebi gelmiş peygamber gelmiş dolaysyıla böyle bir ihtimal sıfırdır

1
    4 Yorumla
    • Hezeyan_Kaan
      Hezeyan_Kaan
      +1 yıl

Git bakim Afrikaya antartikaya. Herseyde düşünürsünüz de konu din olunca ne bu cehalet

Yorumla
    • Zafer6565
      Zafer6565
      +1 yıl

@Hezeyan_Kaan beynini sadece düşünmekten ve anlamaktan ziyade laf yetistirme derdine düşünce kişi senin gibi oluyor
      Her kavme her topluluğa elçi gönderilmiş ama sana uğramamış baksana okuyup anlamama yeteneğin yüzünden konuşuyorsun

Yorumla
    • Hezeyan_Kaan
      Hezeyan_Kaan
      +1 yıl

5000 yıllık yalanlara inan bir kişi bana zeka demesin. Zira biraz düşünsen senin o din zannettiğin şeyi sana nasıl anlayıp pullayıp yutturduklarını görürdün. Sen allahın gönderdiğin değil seyhlerin uydurduğuna inanıyorsun. Gerci bu lafın anlamında anlamazsın ya sen şimdi.

Yorumla
    • Zafer6565
      Zafer6565
      +1 yıl

@Hezeyan_Kaan şeyh mi Hımmm ilerleme var kesin senin o taraflarda bezin var nasıl kulaniyorsan o beyni artık en iyisi sen o yüksek düzeydeki loblarinda zekanı heBa etme yazık paçalarını kapada kimseye bulaşmasın

Yorumla
  • kaanx
    kaanx Takip Et
    Bilge Yaş: 41
    +1 yıl

Cehenneme odun olacak. O yüzden dua edin Sünni-Müslüman bir ülkede doğduğunuza

1
    0 Yorumla
  • KaldırBasınıSevgilii
    KaldırBasınıSevgilii Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

Onu Allah ahirette iyilik ve günahlarıyla hüküm verecek diye biliyorum.

1
    0 Yorumla
  • benaslindayoqum
    benaslindayoqum Takip Et
    Guru Yaş: 35
    +1 yıl

bir şey değildir. Duymadıysa ne olduğunu bilmiyordur zaten

2
    0 Yorumla
  • zamanbükücü
    zamanbükücü Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

İnsandır. İnsanı değerlere saygı duyup başka kimseye bir kötülüğü yoksa ne olabilir? Tanrı yargılayacak herkesi önemli olan insan olabilmek.

1
    0 Yorumla
  • xantia
    xantia Takip Et
    Xper 6 Yaş: 51
    +1 yıl

Huzurludur. Düşünsene kandıran yok, kullanan yok, soyup soğana çeviren yok

1
    1 Yorumla
    • Hezeyan_Kaan
      Hezeyan_Kaan
      +1 yıl

:-D

Yorumla
  • thescorpion
    thescorpion Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl
    Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.

sonsuz ihtimalli evren olduğunu düşünüyorum, yoksa böyle sınav olmaz

1
    0 Yorumla
  • apro45
    apro45 Takip Et
    Master Yaş: 33
    +1 yıl
    Diğer konusunda 27,4b cevap paylaştı.

Müslüman değilse her türlü cehenneme giidyor ama diğer dinler de hak din çelişkiyi kes

1
    0 Yorumla
  • psksebahattin
    psksebahattin Takip Et
    Guru Yaş: 36
    +1 yıl
    Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.

duymadığı iyi olmuş
    ben müslümanım demeyle yatıp kalkıp dua etmeyle olmuyo bu zaten

2
    0 Yorumla
  • ArnoldSch
    ArnoldSch Takip Et
    Guru Yaş: 28
    +1 yıl

Allah kimseye yüklemediği sorumluluğun hesabını sormaz

1
    0 Yorumla
  • mrt555
    mrt555 Takip Et
    Master Yaş: 50
    +1 yıl

bir iki birşey duymuştum ama doğruluğunu bilmiyorum

1
    0 Yorumla
  • Fevzi47
    Fevzi47 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

ne cennte ne cehenneme gidecekler diye yazıyor fıkıh kitaplarında hayvanlarda da oyle toprak olucaklar

1
    0 Yorumla
  • Trancecolic
    Trancecolic Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40 , eic 55%
    +1 yıl

dünyadaki en mutlu insan olsa gerek :)))

1
    0 Yorumla
  • SoMeDaYS
    SoMeDaYS Takip Et
    Xper 6 Yaş: 42 , eic 50%
    +1 yıl

ALLAH ıslah etsin bunları yaww

1
    0 Yorumla
  • freedom667
    freedom667 Takip Et
    Guru Yaş: 33
    +1 yıl

hiç duymasın daha iyi bence

1
    0 Yorumla
  • gamsızkedersiz
    gamsızkedersiz Takip Et
    Yoda Yaş: 43
    +1 yıl

bu zamanda böyle bir şey na mümkün derim

1
    0 Yorumla
  • DrunkAllSummer
    DrunkAllSummer Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27
    +1 yıl

Araştırmadığı için günahkar o da

1
    0 Yorumla
  • Işıldayanparıltı
    Işıldayanparıltı Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

Hiç duymamişsa suçu yok

1
    0 Yorumla
  • odiningözü5
    odiningözü5 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

1 din eksik afyona maruz kalır

1
    0 Yorumla
  • Sürsil
    Sürsil Takip Et
    Yoda Yaş: 42 , eic 38%
    +1 yıl

Tanımsız küme :)

1
    0 Yorumla
  • Blue_Sky
    Blue_Sky Takip Et
    Xper 5 Yaş: 42
    +1 yıl

Durum kötü kollasın kötü😂

1
    0 Yorumla
  • K4N4T
    K4N4T Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 43%
    +1 yıl

Herkes fetvacı :)

1
    0 Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 11,8b cevap paylaştı.

Kafası rahat

1
    0 Yorumla
  • En-Harbi-Kız
    En-Harbi-Kız Takip Et
    Master Yaş: 107 , eic 32%
    +1 yıl

Allah'a kalmış.

1
    0 Yorumla
  • Rayan2
    Rayan2 Takip Et
    Master Yaş: 50
    +1 yıl
    Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı.

Farketmez

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Cahil insan topluluğusunuz. Aziz Nesin haklı.

1
    0 Yorumla
  • HaksizAdam
    HaksizAdam Takip Et
    Guru Yaş: 40
    +1 yıl

Sorumlu değildir.

1
    0 Yorumla
  • oktay58
    oktay58 Takip Et
    Guru Yaş: 49
    +1 yıl
    Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı.

Bataklık

1
    0 Yorumla
  • diplomalı
    diplomalı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 45
    +1 yıl

allah ıslah eylesin

1
    0 Yorumla
  • DavidLuiz1907
    DavidLuiz1907 Takip Et
    Guru Yaş: 36
    +1 yıl

elbet duymuştur yaa

1
    0 Yorumla
  • Flora_
    Flora_ Takip Et
    Yoda Yaş: 28
    +1 yıl

Vahim

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

durumsuzdur :D

1
    0 Yorumla
  • umutkural
    umutkural Takip Et
    Xper 6 Yaş: 43
    +1 yıl
    Diğer konusunda 327 cevap paylaştı.

sorma sebebin?

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(30)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > İslam’ı hiç duymayan kişinin durumu nedir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

İslam hakkında hiç bir şey bilmiyen insanlrın islam hakkında konuşması tuhaf değil mi? 4 cevap verildi
İslam'dan haberi olmayan insanların yaratılma hikmeti nedir? 9 cevap verildi
İnsanlar islam konusunda hiç bir bilgileri yok neden? 5 cevap verildi
İslam'a inanmayanlar nasıl rahat? 9 cevap verildi
Bana islam dininde hemen hemen herkesin bilmediği bir bilgi söyleyin? 7 cevap verildi
Namaz kılmayan bir müslüman , neye benzer sizce? 6 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Hayatınızdaki insanları kullanmak için mi hayatınızda tutarsınız?
  • Erkek övgüyle, kadın ilgiyle, çocuk sevgiyle yaşar. Siz ne kadar yaşayıp, yaşatıyorsunuz?
  • Ben çay içerken üstündeki kıyafet bende olsaydı, ne giymiş olurdum?
  • Saçlar anıları saklar mı?
  • Bir günlüğüne tarihten biri olsan kim olurdun?
  • Vay... Be Bunu bilmiyordum!" Yüksek bir yerden bakınca benim Ruhum Çekiliyor gibi oluyor, Dizlerimin bağı çözüldü" Dedirten Nedir?
  • TÜİK güncel verileri açıkladı! At ve eşek sayısındaki büyük düşüş sizce neden kaynaklanıyor?
  • Hindistan Başbakanı "Temizlik doğamız haline gelecek, dünyanın en temizi biz olacağız" dedi! Sizce başarabilirler mi?
  • CHP'li vekilin 'taytla geziyor' dediği vali görevden alındı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
  • Kardeşinizin çocuğu olmuyor diye kendi çocuğunuzu evlatlık verir miydiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨