Yaşım 18 ancak 3 ay sonra 19 olucam hala sakalım çok az çıkıyor ve ben bu durumdan biktim. Babamın sakalı gür sayılır iki dedeminde sakalı çıkıyor sülalede köse yok gibi duruyor amcamdada normal. Benim vucut kıllarında sorun yok goguste biraz cikiyor karin bacak falan gayet kıl var. Saçımda kumral renkte
Kardeşim 21 yaşındayım, halen çok gür sakallara sahip değilim. Sana tavsiyem jilet vur diyenlere inat jilet vurma, jilet olan sakalı olgunlaştırır. Ama senin yüzündeki tüylerin olgunlaşıp sakal olmaya ihtiyacı var, bırak kendi kendine olgunlaşsın, kestikçe sil baştan başlayacaksın..
O yaşta çoktan kıllanmaya başlamış olman gerekirdi. En iyi halini almasa da potansiyelini belli ederdi. 17 yaşındaki kuzenim uzattığında 30 yaşında adam gibi bıyık ve sakal bırakıyor. Çok sık jiletle tıraş olursan mevcut yerlerde yoğunlaşma olabilir o da potansiyel varsa. Yani bıyık ve çene şeklinde veya top sakal olarak birkaç sene sonra gürleşmeye başlayabilir ama öyle hayalindeki gibi full sakal bekleme.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benimde 16 yaşında tam sakalı çıkan arkadaşlarım oldu ama ailede ki herkesin sakalı tam diye umutluyum
Benim de amcamin, babamin falan biyiklari firca gibi boyle kenan imirzalioglu biyigi tarzinda cok gur, kalin ve sert. Benimki ince ve yumusak. Her yerimden yeterince sakal cikiyor ama biyigim yeteri kadar gur degil. Babam senin yasindayken 3-5 tel biyigim vardi diyor, benim de umudum bu iste.
2 sene önce tüy yoktu bende şimdi sakal bıyık var benden büyüklerde benim kadar yok :) cıkar kardeşim ama biraz sende uğraşacaksın jilet vur sonra sarımsak sür badem yağı sür biraz tetikle yani zamanla cıkışını izlersin :)
baby facedim hacı jilet vurdum seninki gibi oldu sonra devam jilet vurdum sarımsak sürdüm yavaş yavaş cıkmaya başladı sonra uzattım sadece iyice doldu heryer hala badem yağı ve sarımsak sürerim ara sıra , bazı yerler var sakal kıran gibi oralarıda dolduruyom bak foto atıyım şimdi bıyığı gürleştirmeye çalısıyom zamanla oda hallolacak inşallah :)
Eyv kardeşim bu kısa hali uzatmıyorum kıvırcık oluyo sevmiyorum öyle sen dediklerimi dene bak bende sakalım olsun isterdim hep cok şükür oldu inşallah cıkar en kısa sürede iyi akşamlar
Bir uroloji doktoruna görünsen iyi olur, 18 yasinda bukadari normal degil, hormonlarin bir kontrol edilsin.
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu konuyu araştırmıştım internette doktorlar biraz sakal çıkması hormonların normal oldugunu gösterir diyordu 22 23 yasina kadar beklenir sakal çıkışı eger eksikse o zaman tedavi ya da ekim yapilir diyordu 2 sene daha çıkmassa giderim doktora. Ve goguste karında bacakta falan sıkıntı yok
cikar kardo, benimde oyleydi sadece 3-4 ay icinde 4 defa jilete vurdum sakaallar cikti, bir aydr sakali kesmedim uzun sakallarla uzun sac ama haftaya tras olacam hafiften birakacm
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kaç yaşındaydın benim kadar az mı vardı ve şuanda nasıl?
Yüzünü temiz tut. Yüz kremi kullan. Maske yap. Evine yakın spor salonu varsa yazıl. Sporunu yap. Ben 3 aylık yaz tatilinde bu yazdıklarımı yaptım. Ünide arkadaşlarım sana noldu böyle dedi. Jilet falan vurma sadece kıl köklerini daha kalın gösteriyor.
Kardeşim her sabah sakal çıkacak bölgele jiletle al ama kuru olsun suratın 1 ay sonra sonuçlarini görürsün sert ve dolgun cikar şimdiden yapmaya başka yasın daha genç
Ya sakal modası var benim babam senelerdir sakallı dolaşır hep sakal bırakmak istedim küçüklükten beri bide yaşıtlarıma göre sakalım çok az çıktığı için biraz dert ettim.
hadi acidim size 50 şer gram vereyim size alın hayrini görün 😁 merak etmeyin 22 de bile çıktığı oluyor hadi iysiniz yine traş mastafindan kurtuldunuz 😊
Tam çıkmadı ama çenemde fotodakinin 2 3 katı kadar çoğaldı bıyıklarım yine tüy şeklinde ama biraz daha çoğaldı yanaklardada ve boyundada 3 5 tane daha çıktı