Arkadaşlarla yemek yapıyoruz öğrenci evindeyiz 125 gr tereyağ kaç yemek kaşığı eder lütfen bilen biri cevaplasın emin olamadığımızdan koyamıyoruz herkes farklı bir değer söylüyor :D125 gram tereyağı kaç kaşık eder?
125 gram tereyağı yaklaşık 9 kaşık yapar. Katı şeklinden bahsediyorum bu arada. Katı şeklini kaşıkla ölçtüğünde toplam 9 kaşık elde edebiliyoruz. Ama tereyağını eritirsen ve öyle ölçersen yarım su bardağı kadar tutar. Ölçü birimleri dönüştürücü oluyor aslında. Bu tarz sorunların olduğunda ve hesaplayamadığında internet sitelerini kullanıp ölçebilirsin. Daha kolay ve daha pratik oluyor. Tavsiye ederim kesinlikle. 125 gr tereyağı kaç kaşık eder sorusunu hallettiğimize inanıyorum.
125 gram tereyağı kaç kaşık eder
125 gr tereyağı ne kadar?
Aslında en küçük boylarından başlayıp yazarsam bu konuyu çok daha iyi anlayabilirsin.
50 gram tereyağı 3 yemek kaşığı eder.
100 gram tereyağı toplam 7 yemek kaşığı eder. 100 gram tereyağını eritip ölçersen yarım parmaktan daha azı tutar. 0.4 gram gibi bir şey yani.
125 gram tereyağı toplam 9 yemek kaşığı eder. 125 gram tereyağını erittiğimizde ise yarım su bardağı kadar yer kaplar.
200 gram tereyağı toplam 14 yemek kaşığı tereyağı eder. 200 gram tereyağını erittiğimizde bir su bardağından bir gıdım daha az tutar.
250 gram tereyağı yaklaşık 17 yemek kaşığı tereyağı eder. 250 gram tereyağını erittiğimizde ise toplam bir su bardağı tutar.
125 gram tereyağı ne kadar
125 gr tereyağı kaç kaşık olduğunu öğrenmek için evde bulunan tereyağını da kullanabilirsin aslında. Yani demek istediğim yemek kaşığını kullanarak bölüştür. Zaten tereyağına bir zarar gelmiyor. Eski hali gibi temiz ve taze kalıyor. Ama göz ölçümü ile de ölçebilirsin. 125 gramın ölçümü ve kaşığın ne boyutta olduğunu göz önünde tutarsak tahmini bir ölçüme ulaşabiliriz. Bu arada 125 gram tereyağı kaç kaşık sorusuna 9 dedik ama kaşığın boyutu da önemli. 8.5 civarı da tutabilir. O sizin kaşığınızın boyutuna kalmış tamamen.
kullandığınız telefonun markasını internete yazın sonra özelliklerinden kaç gram olduğunu öğrenin (telefonlar aşağı yukarı o ağırlıklardadır) sonra basit bir terezi yaparak 125 gr tereyağına ulaşın herkese bukadar yardımcı olmam kıymetinizi bilin.
En İyi Cevaplar