Hiçbirşey bilmeyen, cahil bir insan kendini nasıl geliştirir? İnsanın kendisini geliştirmesi için neler yapmaaı gerekir.
Ve en önemlisi okumayan insanda adam olur mu?
Ve en önemlisi okumayan insanda adam olur mu?
Okumadan nasil bilgili olunur nasil gelistirirsin kendini , tabiki bir sürü ufkunu genisleticek kitaplar okuyarak bilgili okumus insanlarla dostluk kurarak belgesel izleyerek herseyden azicik bilgin olucak sekilde birseyler arastirarak ve tabiki imkanin varsa yurt dışına cikip dünyayı gezerek , güzel bir is bulup kendi ayaklarinin üzerinde durarak.
Artık çoğu okullar amacını yitirmiş gibi.. Adam akıllı ders göremiyoruz. ayrımcılık var. bu yüzden bazen okuyamayacagimi düşünüyorum. ve okuyamazsam napicam diye önlemler almaya çalışıyorum. Tabiki güzel bir meslek şart dediğiniz gibi. teşekkür ederim görüşünüz için.
Bende okumus sayilmam orta okul sonrasinda kurs gibi birsey gorerek çocuk gelisimj okudum iki sene cocuk yuvasında çalıştım, yani kendimi yukarda sana yazdığım herseyi yaparak geliştirdim, kimse ne küçük gore bilir nede yargılıya bilir, ama imkanim olsaydi okumak isterdim üniversite de guzel bir mesleğim olsun isterdim. Hala gec degil belki birseyler icin ama o heves yok nedense icimde. Suanda işsizim mesela.. hayırlısı diyim senin icin insallah güzel yerlere gelirsin.
Sonuç olarak kendinize güvenerek biryerlere gelmişsiniz tebrik ederim sizi :) Insallah daha da güzel şeylerle karşılaşırsınız.. Bende teşekkür ederimm.
Okumak lazım tabi
bir insan okumasa da yaşadığı süre boyunca kendini geliştirebilir. Insani cahiliyetini azaltacak olan kendisidir. Cahil insan bilmediği bisey hakkında fikir yürüterek soz seyleyen kişidir ve bu kişi kendini asla savunduğu konuda haksız görmez.
Bunu dinleyerek ve öğrenme çabasıyla uzerindeki cahilliği eksiltebilir.
İşte duymak istediğim şeylerden biri.. Çok haklısınız. Teşekkür ederim. Bende onlardan biri olmak veya onlardan biri olarak kalmak istemiyorum..
En başta boyle diyip kestirip atmak yerine neymiş diyip araştırmak öğrenmek gerek. Her insanın bilmediği birşey vardir ama önemli olan bu konu hakkinda nasil görüş bildireceğidir.
Teknoloji cağında ve global dünyada cahillihi yenmek kolay youtubeda hergun 1 saat dolansan güzel kanallar var o bile yeter tabi kitap okumak ayri ve şart
Peki youtube deki kanallardan önerir misiniz? Ve birde kitap.
Çok teşekkür ederim :)
Cevap
16Cevap
eğitim her yaşta şart.. ama mesele okula gidip okumaktan ibaret değildir. isteyen kendi çabalarıyla da eğitimli kültürlü olabilir. cahillik apayrı bir şey.
Lise terk olsam nerde nasıl bir yerde çalışabilirim.
önümde nur topu gibi örnekler var, okumayan insandan adam olmuyor. kitap oku, sözlükte bişeyler oku farklı fikirler gör filan, ne bileyim insanlarla konuş tanış
asoslay biriyim insanlarla tanışmadan da kendimi geliştmek istiyorum.
neden asosyalsin
Çok Seçiciyim çünkü. Nefret ettiğim veya sevmediğim insanlarla asla takılmam. Çevremde de inanin bana uygun biri yok.. Bu yüzden asosyallestim.
haha :)
insanlarla tanışmadan sana uygun olup olmadığını anlayamayacağını bilmiyo musun peki?
Biliyorum. Anlayamayız tabii. Ama belki yargılıyorumdur diye gziliden takip ederim bazen yanyana olmadan :D ve yargılarımda da yanılmam yani bir insanında beni sevip sevmediğini çok çabuk anlarım..
Crystalle. aynen..
ya tanışın olm beğenemzseniz konuşmazsınız, bak mesela neden mesajda birbirinizin neler yaptığını sormuyosunuz, konuşun beğenmezseniz en fazla konuşmazsınız nolcak :D
bir kere okumak veya okumamak herkesin kendi tercihi bol bol kitap okuyarak bilmediği şeyleri internetten araştırarak müzelere giderek öğrenebilir
Duyduğun ve gördüğün herşeye inanma konuyu araştır, dünü unutma. Bu üçünü yapan cahil olmaz bence.
Teşekkür
Okuyanlar sokaktaki insanlardan daha cahiller.
Aynen öyle... Katılıyorum.
Bir arkadaşım var okuma yazma bilmiyor ama 70 80 tane adam çalışıyor yanında 😀
Bazi okumayan insanlar varki okuyanlardan daha kulturlu saygili nerde nasil davranacagini bilen
Okul okumasa da kitap okumalı.
Onu yapıyorum zaten
Yeter öyleyse. Paran varsa birazda kültürel geziler yaparsın. Yeter insana.
Bol bol gezsin sürekli Yen'i insanlarla tanışsın
Dediğiniz şey o kadar basit değil..
Ondan bahsediyorum bende zaten.
Okumayan insan adam olur ama cahil cahildir gelistiremez
Sosyal ortamlara katılarak
Ne gibi
Nasıl desem yaninbi arkadaş bile olsa mesela kğltür etkşnliklerine katılabilirsin. Ordaki kişilerle sohbet ederek arkadaş olabilirsin yani. Nerde oturuyorsun?
Okumakla adam olunmaz.
peki bişey daha, okumadan nasıl bir yerlere gelinir nasıl bilgili olunur?
İyi bir dinleyici ve gözlemci olmak gerekir.
peki sagolun
her okuyan insandan adam oluyor mu?
Okuyanlarda çok adam ya
Kitap okuyarak..
önerin var mı kitap olarak
Düşün ve başar ve başarının gücü simdilik :)
yaşanmışlıklarrr
Cahil...
olur zamanla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar