Oyundan Bir Kaç Sahne Paylaşmaya Çalıştım Açıkcanası Oynarken Çok garip hissettim oldukça farklı bir duygu oldu ilk kez 1. dünya savaşını oyunda bile olsa görerek hissederek tüm gerçekliğiyle yansıtılması hoşuma gitti Buradan Tekrardan Vatanı Uğruna Canını Hiç Düşünmeden Feda Eden Bütün Şehitlerimizin Ruhları Şad Olsun
Çanakkale Türküsünü Açarak Yazanları Yavaş Yavaş Okursanız Sevinirim :)
Battlefield 1 Çanakkale Savaşını Konu Alması Hakkında Düşünceleriniz Nelerdir?
Bence olmamış ya. Çunku savaş oyunları nasıldır, bir tane şeytan belirlenir paso ona yüklenilir. Mesala 2. dünya savaşı oyunlarında Nazilere vur babam vur! Ya da ortadoğulu teröristlere. Ama 1. dünya savaşının kotu adamı yok. O yüzden biraz eksik kalıyor bence senaryo. Biraz da ingiliz yanlısı ayrıca sinir etti. Arap Şawrence falan melek gibi tanıtılmış
Arap Lawrence bir kahraman gibi ve yıllar boyu Osmnalı himayesinde yaşayan Araplar da pek bir hain. He gerçekte de öyleydiler aslında yalan değil ama olsun insan sinirleniyor biraz :D Ancak taktir etmek lazım. 1. ds konulu bir oyun yapmak hem riske girmeyi hem de daha çok uğraşı gerektirir yani. Ayrıca firma oyunlarında zaten savaş karşıtı savaş oyunları görüldüğü için bence çok guzel istediği mesajı vermişler
Oyun çok kaliteli ilk kez Türkçe yaptılar birde çok ayrıntılı yapılmıs tam olarak bilmiyoruz bize karsı illa vardır giydirmeler ama güzel olmus oyun cok kaliteli.
Oyunun Yapımcısının Yaptığı Bir Açıklama Şöyle Diyor "Çanakkale savaşında Osmanlı askerlerini öldürdüğümüz için çok tepki alan Battlefield 1'in geliştirici firması DICE, yaptığı bir açıklamada, ''Türklerin lideri olan ve dünyaya gelmiş geçmiş en iyi lider olan Mustafa Kemal Atatürk'ün ve onun askerlerinin mücadelesini biliyor, derin saygı duyuyoruz. Oyunda herhangi bir aşağılama yok. Zaten fark ettiyseniz her ne yaparsanız yapın Gelibolu adasını geçemiyorsunuz ve Anzak birlikleri geri çekilmek zorunda kalıyor. Yani her şey tarihe uygun işliyor. Evet, senaryo modunda Osmanlı tarafını seçemiyoruz çünkü genel kurgu Dünya Savaşı üzerine ve savaş sadece Çanakkale'de geçmiyor. Türklerin tarihini, Türk tarihçilerinden öğrendik ve muazzam bir tarihe sahipler, bunun bilincindeyiz.'' ifadelerini kullandı."
yapmıslar yapacaklarını sözlerle de işliyolar işte klasik senaryo :) oyun kalite olarak güzel fakat biz böyle projelere adım atmadıkça gevura bırakıyoruz istedikleri gibi yazıp çizip önümüze koyuyorlar...
ben az önce bitirdim yani ne bileyim çok farklı bir duygu giydirme var mı yok mu bilmiyorum tabi ama ilk kez türkçe çıkan bir oyun ve ülkemizin en önemli savaşının konu alınması çok hoşuma gitti
En İyi Cevaplar