Toplumdaki tofaş algısı nedir herkes fikirlerini yazabilir mi? Genel olarak "kro" yakıştırması yapılıyor ama her ne kadar "Bmw" si olan "Mercedes" i olan "Wolksvagen" i olan insanlar havalı vs vs güzel bir şekilde karşılanırken "Tofaş" cılara karşı bir antipati var bunun sebebi nedir?
Toplumdaki tofaş algısı nedir herkes fikirlerini yazabilir mi?
Tofas saglamlik acisindan berbattir.. bunu kaza yapinca 2 ye bolunmesinden anlayabilirsiniz. Ustelik karsi tarafin en fazla tamponuna hasar verirken kendisi 2ye bolunebilir... ayrica abarti egzost takarak cevreye verilen gurultu miktari insanlari rahatsız ediyor. Baska bir husus arabayi sekil yapacağım diye takilan o beyaz sis ve farlari gunduzleride yakarak karsi tarafa ve onundeki araclarin suruculerinin gozlerini alarak tehlike saciyorlar. Ve arabanin şase ve kaportasi curuk oldugu halde makas ata ata cok hizli gitmeleri kendilerine zarar. Tofas kuş serisi aracini alip normal kullanan insanlarda var tabiki ve bu laflarim onlara degil.. benimde vardi 94 model Doğan SLX im ve hicbir modifiye yapmadan 2 sene kullanip sattım...
içi güneş gözlüklü biralı erkek dolu kız görünce şaha kalkan kibarlıklarından götürelim mi bağyaaan teklifinde bulunulan şekilden şekile sokulan fiatın toplamda o kadar çeşiti yokken şahinin en az 500 çeşiti olan kobay gibi herşeyin üzerinde denendiği kimin ahını aldığı belli olmayan garip bir araba...
Havalı diyenler diğer tofaşı olan kişilerdir. Kullanan kişilerin hareketleri aynı. Sesi sonuna kadar açmalar, arabada egzozun boşuma baş ağrıtması felan hiç çekici bir tarafı yok davranışlarının. Ayrıca son zamanlarda sapsarı ışık takıyorsunuz ve gözümüzü alıyor, karşı taraf gözükmüyor. iki kez kenara çektim Arabayı karşıyı göremediğim için. He sarı far iyimi derseniz iğrenç duruyor, çingeneler takıyor sanıyordum , çğu kişi takmış ülkede resmen.
TOFAŞ'a meraklı kesim 15-25 yaş arası apaçi erkekler amaçları ise genelde kaydırmak ve lastik yakmak bu tür kişilere bakıldığında okulu bırakmış elinde sigara genelde serseri tiplerdir ( hatrı satılır bir gözlemin sonucudur ) o bakımdan pekte çekici gelmez
Kurunun yanında yaşta yanar diye söz var Tofaş'ı kullananlar genellikle 17-30 yaş arası serseri tipli , her ıslak asvaltı bulduğunda sağ sola g. t attıran , başka araca vurup kaçan (birkaç video var bununla ilgili) , egzoz taktırıp anırarak gezen , trafik kurallarına uymayan tipler olduğu için içerisinde bulunan efendi , karakteristik sahibi insanlarada kötü gözle bakılıyor.
Valla bizim insanımız kadar pisi zor bulunur. Hiç tofaş kullanmadım alakamda yoktur ama ulan herkes maddi durumuna göre bütçesine göre birşeyler alıp kullanıyor. Herhalde maddi imkanı olsa bmw ye porsche a bentley e binecekken sahine binmez beyinde yok sizde
Değeri 3 bin lira olan araba onlar sayesinde 10 bin lira. Bir de 3 bin liralık arabaya 10 bin 15 bin lira yatırım yapıyorlar. Egzozun ağzına edip olur olmadık yerlerde bağırtıyorlar. Gecenin üçünde adam sokaktan dip gaz geçiyor. Müzik dinlerken çok yüksek ses veriyorlar. Trafikte abuk subuk hareketler yapıyorlar. Aslında klasik arabaları severim ama bunları yapan adamlar yüzünden arabadan da soğudum.
Kötü araç değildir fakat piyasada p*ç oldu tabirine geldiği için hor görülür. Herkesin alım gücü ve amaçları farklı. Adamın geliri ortadır sadece ulaşım için, ev iş arası kullanacak bir araç ararsa düşünür alır bunu. Ama ne olur orijinal bırakın zira ne kadar da güzel oldu sansanız da b*k gibi oluyor
Aga onu bunu bilmemde Tofaşçının 3 tipi vardır 1. Sersesi / Modifiyeci= milleti rahatsız eden 2. Parasının yettiği kadar 3. Efendi gibi kullanıp sadece cumartesi pazar çıkaran garajdan, Tamamen zevk için sürendir
Kendim arabayı 90 model doğan l de öğrendim, yani güzel araba zevk arabası kimseyi hor görmemek lazım belki parası yeter yetmez. milleti rahatsız edenler hariç tabiki , Sağlamlık konusunda fazla birşey diyemem.
Arka camına baba yadigarı değil alın teri, ön camına kocaman yazıyla bursa 16 aksesuar yazılar yazan ve apaçilerin kullanıp kız tavlamak için kendilerini parçaladıkları araba aklıma geliyor
Çünkü parçası ucuz, trafikte hayvan gibi kullanıyorlar, canlarını geçtim başka canlara kast ediyorlar... hepsi tofaşçı değil tabiki ama çoğu tofaş... bir yere vursak ucuz nasıl olsa rahatlığı var..
Birde tofas hastasiyiz diye birsey var tofas hastaligi yoktur parasizlik vardi neyine hasta olucan motorlu tenekenin turkiye sartlarinda ortalama gelir dusuk oldugu icin cogu insan onu alabiliyor
Bu kanıya sahiplerinden ve zevklerinden varıyoruz efenim. Genellikle saçma sapan modifiyeler ile kulaklara zarar sesler ve görüntü sergilemeleri yüzünden.
Demek istediğim, eski araba oldukları için sahibinin bir ayağı hep tamircide olur. insanlardaki imajına gelirsek arabaya değil de kullanana bakmak lazım, adam asgari ücretle onu alabilmiş ne yapsın
Yani şoyle : 10 kiside Tofas var.. bunlardan 3 ü maddi durumdan oturu ucuz diye almis.. isini goruyor.. Ama geriye kalan 7 kisi Kro olduklarindan oturu almislar.. Onlari zaten 1 km den tanirsin.. arabanin heryeri ışiklarla doludur.. pavyon gibi.. OZETLE: Her tofas sahibi kro degildir.. ama Krolar tofaş alir.. :) opuyorum seni
En İyi Cevaplar