Türkiye'de yaşamaktan memnun musunuz ?
Memnunum.
Memnun değilim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kesinlikle değilim. Avrupayı ve diğer ülkeleri en az 1 asır geriden takip ediyoruz. Yeşil alanlar azalıyor, insanlar yaşamından ve çalışma şartlarından memnun değil, gelecek kaygısı siyasi düşüncelere ve eğilimlere etki eden ilk faktör olmuş, Atatürk ilke ve inkılapları sadece sözde kalmış, insanlar arasında gelir dengesizliği artmış, yargının ve medyanın özerkliği de engellenmiş durumda. Tüm bunlara insanlar dini duygularının istismarı yüzünden katlanıyor/ katlanmak zorunda bırakılıyor. Sonra birisi gelip de "Giden geleni aratır.", "Cennet vatanım benim sen diyorsun xxxx" falan tarzı aşırı laflar edince aşırı duygusal ve hemen gaza gelen milletimiz her şeyi unutuyor.
Türkiyede yaşamaktan memnunumda insanlarından memnun değilim bir ayar çeksek şu insanlara :P
bakıyorum bir çoğu türkiyede yaşamaktan memnun değil.
bende türkiyede yaşayamamaktan memnun değilim.
almanyadayım. kıymeti bilinmiyor o güzelim ülkenin..
Nefret ediyorum bu ulkeden deee bu ulkenin basbakanindan daaa bu ulkenin igrenc insanlarindan daaa herseyinden nefret ediyorum
Cevap
49Cevap
İyi ya da kötü kendi memleketimde yaşamaktan onurluyum.
Emperyalizme ilk ve en sert tokadı vuran devletimde yaşamaktan onurluyum.
Nazım Hikmetin dediği geldi aklıma...
yani benim fakir, cesur, çalışkan, milletim,
her millet gibi büyük Türk milleti.
memnunuz memnun olmasına da,memnun olmadığımız bazı konular da var tabii.profesyonel sporlarda oldukça geride kalmışız.futbol haricinde tabii ki.çünkü spor denince akla ilk futbolun geldiği bir ülkedeyiz.keşke futbolun ardından başka sporlarda gelse ama gelmiyor işte...profesyonel olarak atıyorum boks için tee almanya'ya kadar gitmen gerekiyor vs.vs.
Son iki haftadır gayet iyi gidiyoruz. Böyle devam.
@kahloo Direne direne dirileceğiz.
değilim ...
eğitim yok
vergi sistemi kötü
her şey torpil
havası güzeldir, yeme içme güzeldir orası ayrı ama gel gör ki cennet gibi ülkede cehennemi yaşıyoruz ...
Bazen çok iyi saf temiz dünyanın hiçbir yerinde bulamayacağın güzel insanları görüyorsun, gerçekten yaşanabilecek en iyi yer. Fırsat eşitsizliğini, torpili, bir kaç gereksiz insanı görüyosun yaşayasın gelmiyor. Ama yine de birinci cümle daha ağır basıyor sanırım.
Elimde olsa Japonya, Hong Kong veya Singapur'a kaçarım. Zaten düşünmüyor değilim. Ailemle de bu konuyu konuştum. Üniversiteyi bitireyim, gideceğim buralardan.
Kim bu cennet vatanın uğrana olmaz ki feda...
Bu topraklarda doğduğum için her zaman şükretmişimidir. Ülkemde yaşadğım için gayet memnunum. Ve kısmetli olduğumu düşünüyorum. Her köşesi ayrı cennet. Her köşesi ayrı güzel
Beni doyuran ve ustunde yasadigim bu yasima kadar veldigim turkiyeye canim fedadir.Ne adarsikintisi olursa olsun.Hepsi cozulur.Yeter ki sevelim gercekten
Türkiye güzelde Tayyip'siz güzel.
O yokken her şey tamam, o varken her şey yalan.
Ben yurtdisinda yasiyorum ama en fazla 4 yil sonra temelli Turkiyeye yerlesmek istiyorum.
Cok seviyorum,kendimi sadece Turkiyeye ait hissediyorum.Canim Turkiyem :)
Tüm dünyanın ulaşmak istediği, burayı almak için yüzyıllarca savaştığı bu eşsiz iklim,doğa,yer şekillerinde,tarihi yapıtlarında yaşamaktan memnun olmayacağım da başka yerde mi memnun olacağım? :)
:)
vatanımı bu kadar sevmesem eskıye aıt yaşananlar olmasa gıderdım lakın bırakıp gıdemem..bastığım toprak yabancı gelır..urker yuregım. yasamaktan memnun olmasam bıle gecmıse daır saygımdan gıdemem.
Değilim bu yüzden gitmeyi düşünüyorum. Tabi artıları da var eksileri de var ama yeni heyecanlar aramak iyidir. :)
Avrupada bir cok ülkeye gittim ama yasanacak tek yer var oda TÜRKIYE
kötünün iyisi sayılır.sonuçta paran varsa durumun biraz iyiyse heryer paris
valla 3 yıl önce evlenmemiş olsaydım şimdi yurtdışından biriyle evlenmiş olabilirdim ve türkiyede yaşamazdım kesinlikle.
yined ene olursa olsun
ülkemiz bizim türkiye ben memnunum
sen ne kadar memnunsan bende o kadar memnunum sanırım
kesinlikle memnun değilim diyeceksin niye yaşıyorsun valla kaçamadım :)
Evet memnunum .yurt dısında yasayan bır cok tanıdıgım var hepsi buranın hasretı ıle yasıyor orada
gerizekalıları plüton da hayat var diye kandırıp postalasak tadından yenmez of ne harika hayal kurdum
herşeyin, her sektörün hallederiz abicimi bitmediği sürece bu ülkede ne yaşanır ne de bu ülke sevilir.
Bu direniş bize ülkemizi daha yasanilir hale getiricek umarim
Memnunum. Vatanım benim... Rabbim bizi vatanimizdan etmesin.
ben yurt dışında doğdum büyüdüm ve şuan türkiyedeyim ...
-cevabım ise evet memnunum türlkiye gibisi yok... asla dönmem bidaha yurt dışına.
karnımın doyduğu yer vatanımındır...para kazanıyorum şuan o yüzden memnunum...
Türkiyede yaşamaktan eveet. ama bazılarının da Türkiyede yaşamasından hayır.
Ülkemi toprağından ötürü seviyorum ama insanları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
tbiki memnunum türkıyemın her karış topragına aşıgım
Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin memnunum.
Buna şükür edip
dünyadaki diğer ülkelerin durumunu göz önüne getirmek lazım
Mmemnun değilim. Nedense dünyada en pahalı benzin fiyatı bizde :S
memnun değilim.bir ev almak için bir ömür ancak yeten bir ülke.
atalarımın emanetı oldugu için ve yaşanılası oldugu için yaşamaktan memnun olmak ne kelıme uğrunda ölürüm
Ben memnun değilim avrupalılar gibi mezhebi geniş rahat ve kendini geliştirmiş insanların içinde yaşamayı daha cok isterdim ülkemiz cok bagnaz maalesef.
Yönetimde bozukluklar olsada VATAN ımdan vazgeçmem...
Allahıma çok şükür dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyorum. Memnun olmayan varsa defolsun gitsin ağzımı bozmiyim sabah sabah ;)
Türkiye'nin karış karış toprağını, batısından doğusunu, tarihi kalıntılarını, o deniz sesini , çayını , her yerini seviyorum.
defolup gidicem buradan.
seni lanet olası pislik :D
Böyle bir ülke ve memnun olmak haha , gerçi aktroller olmazsa fena ülke değil...
DİN TÜCCARLARI OLMASIN YETER :)
Memnun değilim, ama ülkemi ve milletimi seviyorum.
Yüzde elli memnunum ,Yüzde elli memnun değilim:)
Diktatör başımızda olduğu sürece değilim.
İmkanım olsa Türkiye düzelinceye kadar başka ülkede yaşardım
Vatan olarak güzel. Geri kalan her şeyi boktan.
yaşasam memnun kalıcm
Türkiye gibi ülke nerede var ..
yönetim böyle olmasa evet diyebilirdim
faşizim olmasa daha memnum olucam
Bazı mevzular gerse de beni türkiye güzeldir
Yaşama şartlarından dolayı sanırım hayırlar.
Türkiye de yasamiyorum.
angarada yasamaktan memnunum.
Çok memnunum vatan gibisimi var
+1
memnun olmasam çekip giderdim.
HAAAAYYYIIIIIIIIIIAAARRRRR
uzatmaya gerek yok hayır ..
nankörlük etmeye gerek yok memnunum gayet
memnunum kovir misin yoğsa ağam
Türkiye kadar güzel bir yer varmı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar