365 kd olarak gidicek. akıllı telefon götürmesin askersel ve basit bir telefon kullanabilir. Alışsın, söz sahibi olsun sonra akıllı telefon kullanır. Askerde akıllı telefon yakalatma 7 gün askerliği uzatmak demek. Gaziemir de garaj nöbeti tutar, bol bol mıntıka yapar, ihtiyaç duyulduğunda araç kullanır. Belki makam şoförü olur. Acemilik güzel geçerde, esas birliğinde üst devrelerinden devrecilik ve sıracılık görebilir. Genelde Komutanların ve askerlerin ağzı bozuktur. Herşeyi üstüne alınmasın. Sabırlı olsun ve devreleriyle ve 364'lerle takılsın. uzun dönemlerden uzak dursun. Ve aklını nizamiyede bıraksın :D
Izmirdeki bir komutanliga bagli ama egitim yeri manisa. Ynai acemilik manisada.
Ukuslararasi egitim dedigine gore , usta birligini yurt disi bir ulkede yapabilir. Mesela Kosova daki turk birliklrrine de katilabilir. Kibrista da olabilir veya turk birliklerinin dis ulkelerde nerede ussu varsa orayada gonderebilirler. Guzelde maas alir. Dolar veya euro olarak.
Biz hudut tehlikeli bolgelerde askerlik yapmak icin can atiyoruz izmirde yapilan askerlik hic bisey degil yatiş yani bol bol sigara izmariti toplar yerden
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tamam da napacak orda. Manisada da falan napacak bide. Telefon kullanmasi yasakmi ikisinde
Yok İzmir Foça olsa belki ama Gaziemir den doğuya adam göndermezler bu işin içinde olan biriyim Hakkari Çukurcada görevli bir uzmanım. İçiniz rahat olsun
Basina is gelir, hovardslik falan yapar die. Istanhulda yasiyordu annesinin babasinin yaninda ozaman evden cikmazdi, ama simdi İzmir gibi yer. Ben almanyadayim hic bir askerliginde gidemiycwm yaninda :(
Manisa'da askerligin temelini ogrenecek. Sonra yemin edip gercek bir asker oldugunu ispatlayacak. Oradan da izmir'e askerligini tamamlamak uzere gidecek. Korkma askerdeki adam bunlari dusunmez. Kisa donem hic dusunmez. O alisiyim ediyim diyene kadar biter askerligi.
manisa acemilik dedikleri yer, orada olayı öğrenecek, usta birliğinde de görevlendirildiği yerde emredildiği şekilde araç kullanacak, gerekirse yüzeysel bakım işlerinde yer alacak. makam şoförü de olabilir minibüs de kamyon da. o belli değil, becerisine, güvenilirliğine ve belirleyene göre değişir. şoförlerde cep telefonu sürekli oluyor bildiğim kadarıyla. her birlikte aynı mıdır bilemem. özellikle kullandırıyorlar, acilen ulaşılması gerekebilir bir de dış görev falan olur. lazım
askeri araçları kullandıracaklar. ehliyeti vardır zaten, bir de askeri ehliyet verirler. ille de şoför olacak diye bişey yok, belki orada araç sevk işlerinde idari işlerde de görev verirler. dedim ya, artık birliğinde onlardan sorumlu olanların, emrine verilen kişilerin kararları belirleyecek. genel olarak rahat bölümdür ulaştırma.
cep telefonu kullandırırlar ama akıllı olanlardan değil. fotoğraftı kayıt vs. idi yapan cihazlara izin vermezler. gizlice sokup yakalanmadan kullanabilir ancak o tür telefonları.
hmm, yurtdışındasın sanırım. 3 - 4 sene içinde uygulama değişmediyse ki askeriyede kolay kolay bişey değişmez :) hala bahsettiğim şekildedir. yasak. bilgi güvenliği falan. foto, video, ses kaydı vb. özellikleri olan şeyler kullandırılmaz. istihbarati açıdan tehlike arz eder.
bunu gel de anlat. herkes potansiyel tehdittir ve tedbir herkes için geçerlidir. ancak başarabilirse gizlice, içeri akıllı telefon sokup yakalatmadan kullanabilecek.
acemilikte yani manisada iken sanmıyorum, dışarı çıkış bile ilk haftalarda olmaz. usta birliğinde iken haftasonları ya da haftaiçi dışarı çıktığında görüşürsünüz tabii.
En İyi Cevaplar