Merhaba. Köpeğimin patisinde yara olduğu için orayı yalamaması için ayağına çorap giydirip bağlamıştım sabah. Sanırım çok fazla sıkmışım eve geldiğinde patisi böyle şişmişti. Ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varsa acil yardım edebilir mi?
Kıızım manyak mısın sen hayvan kendini temizliyor yalayarak sen neden onu engelliyorsun çorap giydiriyorsun salak salak işler yapmayın köpek bakmayı bilmiyosun madem neden alıyorsun hayvanı sakat bırakırsın yapma br daha bırak arkadaş yalasın ayaklarını hayvan kendini temizliyo
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya aptal mısın? Ayağında yara olduğu için yalamaması gerekiyor ve ben evde yokken mecburen önlem alıyorum. Açıkladım üstelik yara olduğu için bağlamak zorunda kaldığımı. Köpek bakmayı bilmiyorsun diye önyargıyla yaklaşırken bu hayvanla kaç senedir beraber uyuduğumu biliyor musun ki? Bu kadar kötü olmayın.
benimde 7 tane köpeğim var biliyorum ama yara olması ayaklarını yalamaması anlamına gelmiyor yalayarak geçiriyor kendi yarasını bak maykıl kişi kendi köpeğinin veterineridir veterinerler sadece para israfıdır bana göre o yüzden mantıklı ol ayaklarını yalasın geçer o yara
Anlamıyorsanız zevk için eve alıpta girmeyin şu yavruların günahına ya yazık değil mi git götür veterinere bir de burdan soruyorsun belki yanlış yönlendiriliceksin biraz bilinçli olalım lütfen ya
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benim bilincimi sorgulamak sana mı düştü? Belki yakınımda veteriner yoktur? Belki şu an veterinere gidecek durumun yoktur? Nasıl böyle bir önyargıyla yaklaşabiliyorsun ya? Ne zevkinden bahsediyorsun ki sen? Alıp da eve getirmek? Senelerdir beraber uyuduğum hayvandan bahsediyorsun. Belki bilinçli iki insan vardır da ilk müdahaleyi evde gerçekleştirebilirim diye yazdım, ama sizin gibi canım laf ebesi dolu ortalık.
sizin bölgede belediye vardır dimi bir araştırsaydın ya hani o belediyelerin veterineri de olabiliyor ille paraya gerek olmayan yerlerde var yani. Evde patisini elinin ayarı olmadan bağlamaktansa bir eczaneye bile götürüp danışabilirdin senelerdir bir hayvana bakıyorsan nerelere sorabiliceğini daha iyi bilmen gerekiyor. Belki burdan bir insan doğru bilinen bir yanlışı sana söyledi yap diye sen de inandın yaptın o zaman ne olucak sağlık konusu bu öyle hafife alınmaz onu bir bebeğin olarak görmen lazım ben çocuğumun bir yerine birşey olsa gelip önce burdan ne yapmam lazım demek yerine işin ehline giderim eminim sen de öyle yaparsın
Maalesef belediye veterinerleri ilgilenmiyor burada evcil hayvanlarımızla. Ki benim de azıcık aklım varsa saçma sapan yorumları dikkate alıp uygulamam değil mi hayvana? Belki aynı durumu yaşayan biri vardır, ne yapılacağını biliyordur diye fikir almak istemem nasıl bu kadar sizi rahatsız ediyor anlayamıyorum. Sadece birinin kalbini hele de tanımadığınız ve zor durumda olan birinin kalbini kırmak için yaşamayın. İyi olmak zor değil.
başka bişey diyemiyorum sana çünkü yaptığının %100 doğru olduğunu düşünüyorsun umarım en yakın zaman da götürürsün hayvanı düzgün bir yere normal veterinerler de danışmaya para almıyorlar burda sizin oralar da nasıl bilemiyorum tabi
Ben yaptığımın doğru olduğunu değil sizin yaptığınızın yanlış olduğunu düşünüyorum. Ve şu an patisinde neredeyse hiçbir şey kalmadı iniyor. Sizin gibi insanlara kötülük değil de yardım etmek isteyen insanlar olduğu için problemi çözebildik.
Hareketinde bir kısıtlama var mı üstüne baabliyormu dokunduğunda ayağını çekiyormu şişlik dşında herhangi bidurum gözüküyormu? Buzla tampon yapmayı dene
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Buz uyguladım. Herhangi bir başka durum yoktu, hoplayıp zıplıyordu. Şu an neredeyse yok denilecek kadar indi zaten
sakin ol basit bir şişme duruyor zaten.. ama arada kontrol et hareketlerini üzerine basabiliyormu diye.. birde öyle bir durumda ya bir veterinerden yardım al ya da bir eczaneden spanç alıp hafif pansuman yapıp bandajla olurmu :)
Ya sen manyakmısın , o kadar sıkılır mı , kangren mi ettin hayvanı, mal gibi durma hemen veterinere götür. kaş yapayım derken göz çıkardın, aferin sana hayvansever de değilsin.!
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Özellikle mesaj atacaktım sana kendi profilimden fakat kapamışsın profilini. Burada kimseye hakaret etme hakkın olmadığı gibi her gün sokak hayvanlarını besleyen, her gün kangren ettin hayvanı dediğib hayvanla beraber uyuyan insana sen hayvansever değilsin diyemezsin. İnsanız hepimizin hataları olabilir. Günlerdir böyle bir çözüm buldum yaralarını büyütmesin diye. Bugün farketmeden fazla sıkmışım. Kendisi de çıkarmaya çalışınca dağa da zorlamış. Bilerek yapmışım gibi sen kimsin bana mal diyebiliyorsun, nasıl bu kadar kötü olabiliyorsunuz anlayamıyorum ya. Şu an veterinere gitme durumum olmadığı için burdan ilk müdahaleyi kendim yapabilmek adına bilinçli birileri vardır diye yardım istedim. Ama şaşırmadım ki, sadece hiçbir şeyden haberi olmayan laf kalabalığı yapan insanlardan başka hiçbir şey yokmuş. İğrençsiniz, gerçekten.
Lan , senin o dediklerini bende yapıyorum ama aklın var dimi o kadar kendini sıksan bir bezle canın acır, hiç mi düşünmedin. Ben evde kedi besliyorum uyurken patisini alta koymuş saatlerdir patisinin üstüne yatmış ve şişmiş acaba böyle olabilir mi dedim ama sen çorapla sıkmışsın, ve mosmor olmuş, kangren olmaz inşallah ama kangren e benziyor el de hiçbişey yapamazsın en azından veterineri ara sor ne yapmam lazım diye. burda kimse veteriner değilki mantıklı cevap bulasın. Laf kalabalığı yapan sensin boş boş öteceğine git hayvan için bişeyler yap, yazık değil mi o şu an acı çekiyor, tamam uykusuzsun sende üzülüyorsun ama çözümü burdan arama ayrıca iğrençsiniz yazmışsın inan hayvana çorap bağlayacak kadar iğrenç değilim.
Ben veterinerin tavsiyesi üzerine oraya çorap bağladım, hala aptal aptal konuşmaya devam ediyorsun. Ben evde değilken gözetim altında başka türlü tutamam onu. Ha morluktan bahsediyorsun. Morluk yok. Bahsettiğin yara o. Hani yalamasın diye bağladığım. Ve inanır mısın şu an hiçbir şeyi yok. Gerçekten keyfimden bağladığımı düşünüyorsun? Nasıl bu kadar çirkin olabiliyorsun?
Valla çorap bağla diyen veterineri ilk kez duydum. Burdan mor olarak gözüküyor, embesil. şu an hiçbişey yok diyorsun da nerden biliyorsun , o kadar kızarmış bari merhem sür. Keyfinden bağladın demedim cahilce yaklaşmışsın. Asıl sen nasıl bu kadar çirkin olabiliyorsun?
oyyyyy askıma bak yaaa nolmus böyle bunaaaaa veterinere götürmelisin 😱😰
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hareketlerinde bir kısıtlama yoktu, açıkçası benim de şu an veterinere gidecek durumum yoktu. O yüzden belki aynı durumu yaşayan vardır diye bilgi almak istedim. Neyse ki indi şişliği. 😊
Acı çekmediğini bildiğim ve şu an kalkıp veterinere gitme durumun olmadığı için buradan yardım istedim. Hoplayıp zıplıyor çünkü. Neyse ki şu an şişliği de indi
bağlama dokunma geçer telaslancak birşey yok fucidin krem varsa sur yoksa vazelin sur
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederim. Buz ve sıcak su uyguladım. Şimdi Patisini yüksekte tutmaya çalışıyorum şişliği insin diye. Bir acısı yok sanırım. Hoplayıp zıplıyor. İlk müdahaleyi kendim yapabilmek adına yardım almak istedim fakat hakaret bile yiyorum. Tuhaf 😊
Acı çekmediğine eminsen sadece sisliktir o. bide yarası var demistin keşke baglamasaydin neyse.. Açık havada yara daha çabuk iyileşir eğer kanama yoksa.. Hakaretlere aldırma 😉
Sürekli yalayıp daha da kötü hale getirdiği için sadece ben okuldayken bağlıyorum. Onun dışında açık, gözetimim altındayken izin vermiyorum zaten yalamasına.
gün içinde inecektir. merak etme. hareket ediyormuş zaten, dolaşıma karışır gider zamanla. başka bir sıkıntı olursa bana ulaşabilirsin. en azından klinisyen arkadaşlarıma sorarım.
Ya sence böyle bir amacım olabilir mi? Böyle bir durumda bile insanlara nasıl önyargıyla yaklaşabiliyorsunuz, nasıl bu kadar kötü olabiliyorsunuz anlamıyorum. Günlerdir böyle çözüm bulmaya çalışıyordum patisindeki yarayı yalamamasına. Bugün fazla sıkmışım. İsteyerek bilerek böyle bir şey yapabilir miyim. Kendinize gelin ya.
sana isteyerek bilerek mi yaptın dedin ben? dıyorumkı hayvanı kangıren mı yaptın bılerek böyle bısey yapmıcagını zaten bılıyorum. bbian önce veterınere göster bence. ya yalasada bısey olmaz zaten onların dılı bakterılerı ölduruyo. sen bıraz hafıfce ovala bekle gecer ama gecmezse doktora götur
Bilerek yapmadım, onu azıcık rahatsız edince kendi de zorlamış daha da kötü olmuş. Günlerdir yapıyorum aynı şeyi, yapmak zorundayım çünkü. Her insan hata yapabilir, seninki neyin kafası?
Evet hayvanın daha hassas olduğunu tabiki biliyorum, gözüm gibi bakıyorum kendisine zaten. Hemen kalkıp veterinere gitme durumum olmadığı için şu an, aynı durumu yaşayan vardır belki diye yardım istedim. Şu an düzeldi de zaten. Yorumları okudunuz mu bilmiyorum ama, hakaret edenlerden tutun, sizin gibi tersleyen bir sürü insan oldu. Kalp kırmak çok kolay evet ama şu an zor durumda olan bir insanın kalbini kırmak yerine yardım edilmesini beklerdim. İyi niyetlerinizi arka cebinizde saklamayın.
Evet kesinlikle daha dikkatli olmalıydım zaten hatamın farkındayım ama bu kadar ağır tepkiler alacak kadar kötü bir şey yaptığımı da düşünmüyorum açıkçası. İnsanız.
En İyi Cevaplar