Evet, mason localarında konferanslar, aynı ortak düşman.. Sizce de bunların tevafuk olma ihtimali var mı?
İlber Ortaylı ile ilgili sorumuz, bazı sevenlerinin yüreğine indi.. İnanmam da inanma diyorlar. Bakın İlber Hoca, masonların ısrarla yaymak istediği ve bu sayede milliyetçi kesimin nefretini Osmanlı 'ya yönlendirmeyi planladıkları bir mevzuunun borazancısı olmuş..
İşte çiğnenmiş sakıza dönen " Osmanlı, Türk'e düşmandı " yalanı (Hanedan Türk, nasıl oluyor da Türk'e düşman oluyor anlamak kabil-i mutlak değil)..
Ne demişiz: "Tarih kahpelerin yazdığı değil, Atalarımızın er meydanında yaptığıdır..!"
Buyrun, İlber Hocayı siz okuyun. (İlber Ortaylı toz kondurmamak için, Osmanlı'yı dahi kötü görebilenlere gelsin yalancının önde gideni birilerinin uşagı
Mason tabii. Ulkede ne kadar basarili adam varsa mason ilan ettiniz dinsiz ilan ettiniz, Gidip mustafa cecelilerle , acunlarla , ebru gundeslerle ilgili konusun. İktidar yalakalarini tartisin. İlber hoca iktidar yalakasi degil diye mason olur tabuu
Hepsi iyi güzelde şu konuşmasıda olmasa daha iyi olacak dinlerken uykum geliyor :D yaniiii şimdi o zamaaannlarr moskovaaaada o bilindik çarları gümüş kadehte votka içerlerdi :D bir de üstüne ağzına köfte atmış gibi konuşan murat bardakçı senfoniside çabası :D höbhübühöbölübüblöbblöb falan filan bişi :D
Şahsen tanımadığım biridir ama yürüyem bir tarih kütüphanesi olup bilgisi taşan bir araştırmacıdır. Kendi cipslerine gülüp bunu takmayan kendisiyle barışık ülkenin durumu iyi her vatandaşına örnek olması gereken bir kişiliği vardır (evet durumu olan güzel tahsil yapar acı gerçek)
Herkesin bilgisi tartışılır. Onun bildikleri tarihin %10'unu bile geçmeyebilir. Düşün onun ki geçmiyorsa bizimkisi % kaçtır :) Ne kadar öğrenirsen bilmediğinin o kadar farkına varırsın ve bu adam bilmediği daha bir çok bilgi olduğunun farkında. ''Irkçılık zeka gerektirir'' demeseydi iyi olacaktı aslında.
Ben her şeyi bildiğinden bahsetmedim zaten, çoo şey bildiğinden bahsettim ve bizim bildiklerimiz onun yanında çok yetersiz dedim aynı kapıya çıkıyor senin dediğinin aksinde bişey demedim 😂😂 😂
Evet ben de bilgisi az demedim :D Ama bunun gibi daha birçok tarihçi var sadece capsleriyle kısaca millete ''cahil'' demeyle popüler oldu. Bu adam 5 yıl önce de konuşuyordu ama 5 yıl önce millete İlber Ortaylı ismini söylesek aval aval yüzümüze bakardı.
İlber hoca doğru neyse onu söyler. Kimseye ne hakaret eder ne de yalakalık yapar. Eğer birine canım dediyse niyeti hakaret değil, bir gerçeğin dile getirilmesidir. Üstelik adı geçen şahısla ilgili olarak benim düşüncem de İlber hoca'dan hiç farklı değil.
Fransız türkçe anadil olarak biliyorum. Ingilice ikinci dil (herşey anlarım). Almancam var 3. Dil olarak azbuçuk konuşurum kendime az da olsa ifade ederim. 3 yıl ölmüs dil olan latinceyi öğrendim hem de fransızcam olduğundan tüm latin dilleri anlarım italyanca hiç öğrenmediğim halde 50% rahat anlarım yazı dili olarak (latin dillerden bir rumenceyle aram iyi değil). Bir çok avrupa dilini bildiğim için ve rumca okuyabildiğim için az da olsa deşifre edebiliyorum yazı dilini. Bu sene üniversitede Rusçaya başladım, en büyük slav dili. Bu dili kavradıktan sonra bir çok dile yönelecem bulgarca, ve yugoslav dillerine.
Cevap gelmedi lafından ne kadar ego koktuğun belli oluyor benim umrumda mı senin neyi bildiğin sordum mu? Kesin öyledir onca dil bileceksin gece gündüz ksde takılacaksın he tabi 😂 😂
Önyargılı olmaya devam et ;) kabullenirsen bünyene fazla geleceğini biliyorsun. Fransalıyım bu arada. Hiç bir türkçe eğtimim olmadan konuşuyorum kendim öğrendim
Sen hele bir gizliden çıkıp açıktan cevap versene tatlı çocuk. Görelim boyunu posunu. İlber Hoca senin yaşının tam 2 katı sene hayatını araştırmayla geçirmiş bir alim. Sen kimsin ki bir alime böyle laflar edebiliyorsun. Haddin varsa ortaya çıkar, bildiğini döker İlber hoca'nın karizmasını yarım saatte bitirirsin.
Anladık cahilsin de, bari delikanlı olabilseydin. Pöh.
Yeni girdim. Girdim an yazmaya başladım. Senin gibi sinsice ikinci cevabın gelmesini bekledim. Akıl yaşta değil başta. Hayatı araştırmayla geçmiş olabilir yani bilemem ama yanlış kaynaklardan araştırmış. Türkçe kaynaklar çok kısıtlı sen hiç araştırmadığın içij bilemezsin. En basit örnek normal bir türkçe vikipedi sayfasına (mesela kiraz) sonra onu ingilizce veya fransızca sayfasıyla kıyasla 10 kat daha bilgi göreceksin. Neyse gizliliğimi açtım
Boşver şimdi onu bunu. Sen hele önce bir delikanlı olmayı başar. Saklandığın yerden korkak fare gibi ona buna bok atmak aydın etiğinin neresinde var? Gizliden çık ortaya da görelim boyunu posunu tatlı çocuk. Yazık yaa. Çocukken yoksa tarih fakültesine topun mu kaçmıştı senin yoksa?
Gizli kullanıcı dün işim vardı başka bişeyr bakarken siteye cevap yazmaya zaman kalmadı o yüzden geç cevap verdim kendini bir halt sanma istersen yok sinsice ikinci cevabın gelmesiymiş falan bırak bu safsataları 😂😂😂
Haaha @KumruSahin resmen ergenle konuşuyormuşuz haberimiz yokmuş ya 😂 😂 he evladım he çok biliyosun İlber Ortaylı yı eleştiriyorsun ne boş tipsiniz ya 😂 😂
Bilgi insanıda kibire sürüklediysen artık gönül rahatlığıyla ölebilirsin. Ergen? Aynı yorumun içine 4 tane gülücük atmıyorum 😐 Neyse son yorumumdu 😏 Kim olduğumu biliyorsun, çok merak ediyorsan mesaj atabilirsin.
En İyi Cevaplar