Ben Kedi almak istiyorum ama hiç bir bilgim yok. Mesela ne almam gerekir kedi için? Evde koku yapar mı? Ayda ne kadar masrafı olur bir kedicigin?
Cevabın nedir?
Merhaba. Cinsi hiç önemli değil, beslemeye başladıktan sonra zaten bunu sen de anlayacaksın. :) Kedi köpek gibi hayvanların bakımı maalesef evet masraflıdır. Beslenme masraflarının yanı sıra ileride doğabilecek sağlık masrafları için de daima hazırlıklı olabilmek lazım. Bunları göze alarak bir hayvanı ömürlük sahiplenmek senin için de, o hayvan için de çok daha yararlı olur. Benim için aylık mama masrafı ortalama 100 ila 150 lirayı buluyor. Bunun yanı sıra ev yemeklerinden de tattırıyorum. Tuvalet eğitimi çok önemli, her şeyden önemlisi ise ilgili. Zaman zaman kendinden feragat edip, sevdiğin şeylerden vs sadece ona zaman ayırma lüksünde olman lazım. Şöyle düşün; o kısacası senin bebeğin, bir süre sonra da çocuğun olacak. Haliyle her türlü sorumluluğundan daima sen mesul olacaksın.
Bu yazdıklarım gözünü korkutmasın, çünkü bir öpüp koklaması, bir sarılması bile fazlasıyla tüm çabanın karşılığını veriyor. :) Bunları bil diye söyledim ki, bu sorumluluklara baştan hazırlanıp daha kaliteli bir birlikteliğiniz olsun. Son olarak; lütfen para ile satın alma, barınaklardan al. Orada binlerce ana kuzusu, senin gibi birilerinin hayali ile tüm yaşanılmaz koşullara göğüs geriyor her gün. Haliyle oradan alacağın bir hayvan ile oluşacak bağ her ikiniz için de eşsiz olacaktır. :)27 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Ev & Yaşam konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılAnnem ile 14 yıldır besliyorum. Tuvaleti için 2 haftada bir Lidl'den 2,99 €'ya olan topraktan, artı yaş ve kuru mama alıyoruz ama fiyatları şu an aklımda değil. Zira annem daha çok alışverişini yapar.
Koku konusuna gelince tuvaletin ve yaş mamanın dışında pek kokusu olmuyor. Her ne kadar tarasak da, kedinin tüyleri biraz da olsa dökülüyor. En önemlisi gerçekten severek bakacaksan almanı tavsiye ederim. Hatta annem, kediyi 2002'de aldığımızdan beri sırf onu yalnız bırakmamak için bir yere artık seyahat etmez oldu.
Bu arada Almanya'nın hangi şehrindesin?16 Yorumla- +1 yıl
Gerçi her kedi ayrı bir tatlı oluyor. Ben ise Berlin'de yaşıyorum.
- +1 yıl
Birkaç diğer görüşlerde dedikleri gibi eğer gerçekten bakabileceksen almanı tavsiye ederim. 😊
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılYurtdisi fiyatlarını bilemiyorum. Bir kere kedimin ayağına cam batmisti. Bütün vücudunu enfeksiyon sardı neredeyse ölecekti zor kurtardık. 800 tl veterinere gitti. Ayrica titizsen kesinlikle alma. Çok tüy döküyorlar. Animal model süpürge tüy toplama ruloları. Çamaşır kurutma makinesine ihtiyacın olacak (çünkü kıyafete yapışan tüyler yikamakla çıkmıyor). Kum kullanacaksan en iyisi ever clean. Ya da kediyi klozete alistirirsin. Citikitty diye bir aparat var onunla
16 Yorumla- +1 yıl
Citikitty kargoda daha başlamadım. Öğretmem lazım. Çok değiştiriyorum ben kumu hem pahalı oluyor hem de hijyenik değil.
- +1 yıl
Yemesine göre değişir heralde. Benim kediler yetişkin. Günde 4 kez çiş 2 kez dışkı yapıyorlar.
- +1 yıl
Her yaptığında hemen alirsan ev kokmaz. Ever clean marka kullan. Diğer kumların kendi kokuları da çok kötü. Ever markanın hiç kokusu yok. Ayrıca. Diskilari ayrı bir çöpe at. Mutfak çöpüne atma. Ve buzdolabı poşeti kullanabilirsin kokuyu dışarı vermez market poşeti gibi.
Tuvaletini yapması için kum, kum kabı, mama kabı, bide kumunu temizleyebilmek için elek, tarak alman lazım. Düzenli tararsan fazla tüy dökmez. Kumu temiz olduğu sürece kum kabı dışına pisliğini de yapmaz. Sonra sürekli oyun ister, sevilmek ister. Çok güzel varlıklar
14 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
20Cevap
Bir kaç öncesine kadar minik bir yavruyu büyütüp sahiplendirdim. Evde kedi beslemek maalesef çok zor. Koku yapmıyor diyen varsa yalan söyler inanmayın. Kesinlikle eve kokusu siniyor. Ayrıca ev eşyalarına çok zarar veriyor. Kılı falan ne kadar tararsan tara. Maneviyatı çok güzel ama balkon ya da bahçe olmadıkça zor..
36 Yorumla- +1 yıl
Zaten sıkıntı evde olmadığınız zaman :) Siz evdeyken o çok uslu olacak evde yokken de balkona bir yuva yapıp oraya alıştıracaksınız. Tabi düşmemesi için önlemde almak lazım ama kediler çok akıllı. Balkonun bir önemide kumunu balkona koyarsanız ev de koku olma olasılığı çok düşük olur. Birde balkonda enerjisini atıp evde rahat duracaktır. Bizim balkon çok kücüktü o yüzden yer yapamadım evde baktım ama balkon geniş olsa yine bakardım çok keyifli insanın çocugu gibi oluyor.
Kizan doneminde evin sagina soluna koku birakir ciddi derecede koku yapar kisirlastirmazsan bas edemezsin. Kediyi aldiginda mutlaka tirmalama tahtasi al yoksa mobilyalarinin azina tukurur. Aylik masrafi orta halli bir mama tercih edeceksen 50tl. Asilarini falan dusenli yaptirirsan ilk sene aylik 100 tl yi bulabilir
22 Yorumla
+1 yılkedi alınmaz, can dostu, en iyi dostlarımız satın alınamaz onun yerine gidin bir barınaktan sahiplenin ! ne alacağına gelince, bir tırmalama dediğimiz şeyden alıcaksın, bide kedi kumu yeter mümkünse sentetik al çişini kakasını yapınca o topaklanıyor koku filan olmuyor, aylık masrafı 100 lirayı geçmez, iç dış parazit yaptırman lazım tabiki
110 Yorumla- +1 yıl
hayvan barınaklarından ücretsiz sahiplendirme yapılıyor dostum, benim evimde barınaktan sahiplendiğim bir tane scottish fold var birtanede border collie cinsi köpeğim var, köpeğimi yaralı bir halde buldum yavruyken sokaktan, inan bence sahiplenmek daha güzel birşey, en iyi dostunu parayla satın alamazsın, dışarıda sıcak bir ev bekleyen bir sürü yardıma muhtaç hayvan var
- +1 yıl
scottish fold kedi cinsi bu arada yanlış anlaşılmasın, tekir kırması çok tatlı birşey
- +1 yıl
işte bizim türkiyede malesef zengin bebelerinin eline veriyorlar hayvancağızları 1-2 ay bakıp sokağa atıyorlar, bakamıyoruz, koku yapıyor, ya da yaramazlık yapıyor diye, barınaklarda çok güzel cinslerde ve sevimli dostlarımız bizleri bekliyor.. türkiyede olsan kesinlikle ve kesinlikle barınakları tercih et derdim, almanyada sistem nasıl işliyor bilmiyorum
- +1 yıl
Burda kontröl altında oyuncak edilmiyor hayvanlar illegal ülkeye girişleri de yasak çok sevilen cinsler oluyor ya Polonya üzerinden illegal satılmaya çalışıyor ama geçiş yok. Belgeli aşili anası babası belli şekilde satılıyor burda ayrıca belirli hafta annesini emeği bıraktıktan sonra anca veriliyor. Yani kontrolü sağlam herkes de bilincinde bir hayvanın oyuncak olmadığını. Sokakta hayvan da yok sahipsiz gezen ne kedi ne köpek. Madur olan hiçbir hayvan yok. Bende Tr den alıp getirmeyi düşündüm ama giriş yapmadan 3 ay önce bütün aşılarını yaptırmış olmam lazımmış ve veteriner raporları falan lazımmış yani o da benim için mümkün degil
- +1 yıl
dediğiniz gibi ise eğer yapacak birşey yok, petshoptan tedarik etmekten başka şansınız yok o zaman, hayırlı olsun diyelim :)
- +1 yıl
burada satılıyor vallahi, biraz araştırdımda sanırım sizde kedi köpeğe bile sigorta yapılıyormuş çok şaşırdım vallahi, neyse hayırlı olsun tekrardan :)
1 adet kapalı kedi tuvaleti 50 TL
1 adet tırmalama tahtası 20 TL
Kedi kumu 10-20 TL (1-2 ay gider)
Kedi maması Pet Shoplarda açık bulabilirsin kilosu 10-20 TL civarında.
Kedinin aylık gideri 30 TL falan olur.
İyi bir tuvalet kumu ve iyi bir kapalı tuvalet alırsan koku yapmaz.
Düzenli tararsan tüy dökmez.
Aşılarını yaptırırsan tüyleri zararsız olur.19 Yorumlaçok kotü koku yapar.. tuvalet külturü olmasina ragmen bazen cekyatin arkasina gidip yapiyor. hrp gixli yerlere yapar..2 hafta sonra cekyattan koku grlmeye basladim. bir actim biyuna boklamiş.. sonra dişari attim.. copluğun oraya gitti. hemen ettafininsokak. kedileri sardi. bide dişi kediydi.. sonra tecavuz mu ettiler naaptilar bilmiyorum.
18 YorumlaAylık 50 tl anca masrafı olur aldığına değer eve gelince seni sıcacık karşılayan biri olur gece uyurken bir bakmışsın boynunun yanına uzanmış uyumaya başlar kedi iyidir
110 Yorumla
+1 yılevet beslıyorum.. bakımı en kolay hayvandır tuvalet alışkanlığı önemli ama.. scottish fold besliyorum oyuncağın canlanmış hali :D
29 Yorumla- +1 yıl
onlar da solunum yolları sıkıntı oluyor çok hasta oluyolar :D bence scottish fold daha sevimli :D
- +1 yıl
aynen :D yavrusu olursa veriyim :D
- +1 yıl
evet var :D
- +1 yıl
alırsın inş :D
- Ev & Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılben besliyorum ama müstakil olduğu için dışarıda tuvaletini falan yapıyor sadece evde beslemek istersen eğer tuvaleti için kum havuzu falan yapman gerekecek ayrıyetten tüy dokmesini engelleyen mamalar var onlardan yedirmen gerek yoksa tüyleri çok sıkıntı çıkartır ama herşeye değer kedi candır :D
20 Yorumla
+1 yılkediye yapacağınız masrafı kimsesiz çocuklar vakfına yapın ya. nedir bu özentilik anlamıyorum.
15 Yorumla- +1 yıl
:D sigara içmedim hiç :D yeni tavsiyenizi alabilir miyim. Sanki kedi sevmeyen herkes sigara içiyormuş gibi ahahaha
- +1 yıl
- +1 yıl
Kedi sevmek zorunda değilsin o zaman soruya gelmeseydin. Kedi sevmek evde beslemek de demek değil ki ben kimseye yardım etmiyorum. Sigara ilk aklıma gelen oldu param yok diyen herkesin ağzında sigara var Türkiye de. Ayrıca almanyada yaşıyorum burda yardım edilecek kimse yok suriyeliler bile kral gibi yaşıyor
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
+1 yılEğer kediyi sonradan alıp dışarı atacaksan hiç alma bunu iyi düşün olumlu yönlerinden önce olumsuz 👎 yönlerini düşün🤔 sonra kedicik 🐱 ziyan olmasın
30 YorumlaKedi kumu, mama kabı, tırmalama standı, veteriner için taşıma çantası vs aklıma gelenler bunlar. İyi bir kuru mamayla birlikte hafta da bir kaç defa yaş gıda verirsen kedin için iyi olur. Whiskas asla alma hem dandik hemde tiryakilik yapıyor...
20 Yorumla
+1 yılbu konuyu bende merak ediyorum evi çok kirletiyor mu acaba kirletmiyorsa bende alıcam bir kedi :)
11 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 895 cevap paylaştı.
+1 yıldüşündüğünden çok masrafı olur kumuymuş mamasıymış oğrenciysen hiç bulaşma
20 Yorumla Ben ben ben ben ben *-*
12 Yorumlabahce dolu :) hiç bir masrafı yok :)
10 Yorumla
+1 yılben besliyoum
15 Yorumla- +1 yıl
@KediCocuk nasıl kıl döküyor
- +1 yıl
yani her kedi farklı ben kedimi çok bunaltarak sevdiğim icin kucagımdan inerken kucagım tüy dolmuş oluyo hep üstümü değişmek zorunda kalıyorum ahahah :D ama her kedi farklı işte bazısı çok bazısı az döker dökmemesi için bazı vitaminler falan alman gerekiyo veya beslenmesi iyi olması grekiyo bu ve bunun gibi seyler
+1 yılİstiyorum ama olmadı😑
10 Yorumla
+1 yılhayır beslemıyorum
10 Yorumla
+1 yılvardır galıba
10 YorumlaEv & Yaşam konusunda 2,3b cevap paylaştı. yoktur
10 Yorumla
+1 yılSevmem.
10 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz