Arkadaşlar bilgisi olan verebilir mı? AIDS nedir bı kere ilişkiden dolayı cabuk bulaşır mı omzumda küçük küçük sınek ısırığı şeklinde yumruk kadar kırmıızı leke çıktı ve saçların da aşırı dökülüp bunlar belirtisi olabilir mı? üzerinden 1.5 sene geçmişse testte belli olur mu olursa bu test ne kadar dır? :(
Cevabın nedir?
+1 yılAids virüstür, vücuduna zerk olur ve canı isterse bekler bekler. Küçücük bir grip olursun pat diye bir anda beklediği yerden fırlar. 12 yıl kuluçkada beklediğini okumuştum hiç ortaya çıkmadan hem de taşıyıcı bir bayanda değil erkekte. Öyle hemen yara bere çıkmaz merak etme önce resmen vücudu ele geçirmesi lazım Allah korusun. Elisa testi yaptırmalısın, özel hastanelerde paket test diye geçer hiv-hepatit vs 3-4 testi bir arada yapıyorlar. İşe başlayacağım stajım var diyerek paket test yaptırarak öğrenebilirsin pozitif mi negatif mi. Umarım yoktur
06 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi bu test ne kadar dır özel hastane gibi bı yerde yaptırsam iki kere mı yapılıo ve üzerinden 1/5 yıl geçti belli olur mu ki ya :(
- +1 yıl
Bu sene 70 ile 110 arasında değişiyordu stajyerler için. Sen de ara staj için paket test yaptıracağım diye bilgi iste hiv ve hepatit mutlaka var değil mi diye teyit al.
Soran+1 yılNasıl stajyer nasıl olacak anlamıyorum ki ben bugün sağlık ocağına gıttım zona vs olmadığını cıldıyecıye gıtmemı söyledi
- +1 yıl
arayacaksın bir özel hastaneyi, paket test yaptıracağım diyeceksin onlar da sana ne testi diyecek, sen de hiv-hepatit felan diyeceksin stajyer öğrenciyim diyeceksin o zaman ucuza getirirsin. Aksi takdirde direk hiv testi yani elisa istiyorum dersen belki fiyat farklı çıkabilir anladın mı?
Allah korusun bir de pozitif çıkarsa direk devlet kanalını haberdar ediyorlar onu da hesaba kat
Soran+1 yılAllah vermesin ya ;( stajyer öğrenci ne oluyor kı
- +1 yıl
ABİCİĞİM; yordun sen beni gerçekten yordun bak. Ara bir hastaneyi elisa testi yaptırmak istiyorum yapıyor musunuz-kaç para de onlar da sana fiyat versinler. Cebine göre uygunsa yaptır bitsin gitsin.
Umarım yoktur birşeyin gereksiz korkudur tamam mı
Haydi kal sağlıcakla
En İyi Cevaplar
+1 yıl1,5 yıl geçti diyorsun belirtileri daha erken başlar AIDS'in korkma hemen. Trombosit bağışı yap, zaten hastaya ulaştırıldı diye bilgi verirler sana bu da demek olur ki sağlıklısın bir şeyin yok ☺️
139 Yorumla
Soran+1 yılTrombosit yanı kan bağışı mı
- +1 yıl
@Potak HIV virüsü bulaştıktan 1-6 hafta arası zamanda çoğalır ve akut enfeksiyona sebep olur. Böyle birşey yaşamamış arkadaşı strese sokmak yerine rahatlatmaya çalışıyorum. Bunun neresi yanlış?
Bu arada dostum trombosit kanın beyaz olanıdır. Sıvı şeklinde gözle görünce kan olduğunu düşünmezsin ama öyledir. Korkma sadece iki kolundan makineye bağlayacaklar... - +1 yıl
Rahatlat tabı ama bence yaptıgın yanlıs hadı dıyelım kan verdı test yaptırmadan Allah korusun virüsude tasıyo bı sekılde o kan baskasına ulassa ve bulassa günahını cekebılırmısınız baskasınada sebep olursunuz bunun ıcın testler var en güzelı test yaptırmak aids oldugunu dusunmuyorum belırtılerı 1,5 yılda mutlaka cıkardı
- +1 yıl
@Potak eğer öyle birşey varsa bu bağışta ortaya çıkıyor.
Soran+1 yılİnternette belirtileri semptomsızdur diyor ama ;(
- +1 yıl
@Potak kurum hatası olur o zaman.
Madem öyle diyorsun en garantisi gitsin 900₺ versin. - +1 yıl
Peki öyle olsun o zaman.
Soran+1 yılNasıl kac kişiyle bulaştı bu kadar çabuk mu bulasıo
- +1 yıl
Dediğini anlayamadım 😕
Soran+1 yılBerberden falan demıssınız ya onda diyorum birşey sorabilir mıyım?
- +1 yıl
Berberden diye bişey demedim ben
- +1 yıl
Sor
Soran+1 yılHiçbir şekilde boşalma olmadıysa peki bulaşma ihtimali yine aynı mıdır
- +1 yıl
Evet kesin bir temas bile yeterdir. Cinsel olarak...
Soran+1 yılOfff tamam saol ;(
- +1 yıl
Üzülme
Soran+1 yılBen su an calısamıyorum özel hastane ye gitsem pahalı devlete gitsem kayıt altında bakılabılıyor ne yapacam bılmıyorum
- +1 yıl
Bilmiyorum :(
Soran+1 yıl@Potak bilen kimdi bilsem girer mıyım ya
- +1 yıl
Yanılıyorsun.
Kadınlar erkekler gibi değildir, farkına varmadan ömürlerinin sonuna kadar taşıyıcı olarak kalabilirler. kaldı ki erkekler de hemen hasta olacak diye bir durum yoktur. Erkekler taşıyıcı olamazlar fakat bağışıklık sağlamsa bünye tamamen savunmasız kalana kadar kuluçkada bekleyebilir hiv. Bu da ne kadar sürer ancak virüsü alan bünyenin sağlamlığıyla orantılıdır - +1 yıl
@MetaProlol bravo hepiniz doktor kesildiniz. Ben arkadaşa yardımcı olabilmek adına arama yapıp öyle yorum yaptım. Vay be 6 yıl üniversite okuyan, yüksek lisansını yapan adamdan daha iyi biliyorsunuz...
- +1 yıl
@Potak ya sana da lafım yok bu işin garantisinin olmadığını yine de test yaptırması gerektiğini de söyledi. Burada kesinlikle yanılıyorsun lafına takıldım. Kızın derdi var o ordan kalkmış doktorluk yapıyor. Doktorlar dizisinin yapımcısını mahkemeye vericem artık yeter!
Soran+1 yılHepiniz yardımcı olmaya calısıosunuz Allah razı olsun
- +1 yıl
Senden de Allah razı olsun. Acil şifalar dilerim dostum. Kendine çok dikkat et bundan sonra tamam mı?
Soran+1 yılBen test yaptıracam ve bı kere yaptırsam yeterli mı test iki test mı olmalı 1.5 sene sonra kesin sonuç mudur çıkan negatif bulgu?
- +1 yıl
Bununla alakalı detayı doktorun verecektir zaten şimdi bu kadar düşünüp kendini strese sokma
Soran+1 yılAnladım çok saol
- +1 yıl
Rica ederim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Soran+1 yılCabaladın önemli olan bu yardımcı olabılmen için çok çok saol inşallah birşey yoktur inşallah Allah kimseye vermesin
- +1 yıl
Amin.
Soran+1 yıl@Potak hıc birşey söylemedi ben olaydan sonra konusmadım zaten de çok kişiyrl yattığını soyledmıstı bende de leke cıkınca aklıma geldı
Soran+1 yıl@Potak inşallah yoktur
Gizli Üye(25-29)+1 yılOmuzundaki şey zona olabilir
Saçların vitamin eksikliğinden dolayı dökülebilir
Evet her zaman ortaya çıkabilir
Devlet hastanesinde test ücretsiz diye biliyorum (SGK varsa tabi)09 Yorumla
Soran+1 yılBen de zona diyorum çok araştırdım ama zona AIDS un belirtisi de olabilir mis SGK dan yararlansan kayıtlara düşüyor daha sonra ortaya cıkabklır diye korkuyorum :(
Cevap sahibi+1 yılEğer öyle birşey varsa hem kendi sağlığın açısından hem de toplum sağlığı açısından kayıt altına alınmalı zaten
Hem AIDS sadece cinsel yoldan bulaşmaz (eğer bunun ortaya çıkmasından korkuyorsan)
Soran+1 yılYok kanla da bulsaır biliyorum ama kaldıgın şehir çok küçük ve eninde sonunda devlet hastansınde kayıt altında tutulur diye düşünüyorum şimdi ben test yaptırsam özel bı yerde hemen çıkar mı acaba bı test yeter lı mı iki mı olması gerek
Cevap sahibi+1 yılYeterli bir test cok emin olmak istiyorsan ikinciyi de yaptirabilirsin
Saklamak doğru değil diğer insanların hayatını da tehlikeye atarsin
Sana nasıl bulaştı diye sorduklarında illa cinsel yolla demene gerek yok kulak deldirirken bile bulaşabilir yani hesap vermene gerek yok
Soran+1 yılÖzel hastane se çok pahalı mıdır ve 1/5 yıl olduysa direkt çıkar mı
Cevap sahibi+1 yılFiyatını bilmiyorum
Zamanı farketmez virüs bulasmissa direkt çıkar
Hastalık belirtileri geç ortaya çıkabilir ama virüs hemen çıkar testte
Soran+1 yılSağlık ocağına gittim ve zona olmadığını söyledi bana doktor ve yüzde yüz eminim dedi cıldıyeye yönlendirdi bu biraz içime su doksun mu yoksa napayım
Cevap sahibi+1 yılDoktora sorsaydin ya cildiyeye gidince sor
Soran+1 yılDoktora sordum da zona değil dedi cildiye ise çok AIDS kaynaklı değildir diye dusunuyorum
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
23Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılteste para verme git tropbosit bagısı yap orda cıkar. bir günde hatta cepine mesaj gelir bagızladıgınız trombosit hastaya nakil yapılmıstır. diye hızlı bir sekilde ögrenmiş olursun anal yaparken prezervatif ve su bazlı kayganlastırıcı kullan kayganlastırıcı sart anal fussur olma prezervatifi her zaman kullan HER ZAMAN ve haftada 2 kere 5 gün ara ile yap analı bence degilsin
piskolojik bir vaka evde kedi hayvan besliyorsan alerjide yapmış olaabilir.
cinsellik bile yasarken vucudunu saglıgın partnerinin saglıgını dusun partnerin senin saglıgını dusunmuyorsa sana deger vermiyor demekttir. lise univesite evlenene kadar. ilişki yasadıgım bakire kızlarla bile prezervatifsiz yapmadım. prezervatifim bittiginde gece tekel bayi ecz aradıgımı bilirim. kız yap dese bile yapmadım.
06 Yorumla
Soran+1 yılTest ne kadardır ki bağış falan uğraşmak ustenıyorum dreky cvp almam lazun bı de 1.5 yıl oldu çıkar mı kesın
Cevap sahibi+1 yıl900 tl hıv testi hıv bile olsan hemen saglık bakanlıgına bildiriyorlar. nerde yaptırırsan yaptır. trombosit bagısı kızılaya ver bir gün sonra cep telefonuna verdiginiz bagıs hastamıza ulastırmıstır. diyor. demekki kanında hicbir sey bulamamıslardır. trombosit testlerinde özel farklı tahliller var hızlı cabuk 1saat bagıs suruyor o kadar . saklanması uyuması birsey ifade etmiyor. korkma kesin HIV DEGİLSİN ama en azından prezervatifin degeri ve anlamını ögrenmiş oldun.
Soran+1 yılPrezervatıf vardı ama yırtıldı geri
Cevap sahibi+1 yılbir seyin yok merak etme benimde universitede bir hayat kadını ile oldu yırtıldı. 30 gun kafamda deli sorular sonra önce trombosit verdim capada bir hastaya 10 gün sonrada kan verdim. sonra gönüllü bagıscı olarak devam ettim. korkma
Soran+1 yılVarsay ki trombosit versin mesaj geldi uygun değildir acilen kontrol altına alınmanız lazım o zaman dağa çok kişi duyar
Cevap sahibi+1 yılYOK sadece seni arıyorlar en yakın hasteneye yönlendirirler
özeldede yaptırsan bu sonucları saglık bakanlıgına bildiriyorlar yoksa göoootlerinden kan cekerler hastane laboratuvar kapanır bile
+1 yıl1.5 sene geçmiş üzerinden, belirtileri yeni mi çıktı? Yani en geç 1 ay içinde ilişkiden sonra belli olurdu zaten bulaşsaydı. Ayrıca, biriyle ilişki yaşamışsın o da AIDS mi çıkacak şansına? Çok zor. Bulaşsa, o zamanlar da hemen anlardın. Bu başka bir hastalık belirtisi. 1 sene sonra çıkmazdı yani belirtiler, kızarıklık falan... Hemen doktora git, bir araştırılsın.
05 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah yoktur prezervatif vardı sanırım ama yırtıldı diye hatırlıyorum
- +1 yıl
Onunla alakası yok. 1.5 sene önceki bir ilişkiden hastalık kapsan, o 1 ay içerisinde olan olurdu. Yeni çıkmaz belirtileri dediğim gibi, korkma. Ama bir kontrol ettir kendini bakalım, ne var. Belki hiçbir şey yoktur. Ya da ufak bir hastalıktır.
Soran+1 yılÖzelde baktırcam inşallah ücret bılıo musun
- +1 yıl
Muayene ücreti klasiktir, bilirsin. Bir şey yapmayacak sonuçta. Sadece muayene edecek o kızarıklık olan yeri görüp, o kadar. Özel hastanede, 50 lira falan galiba muayene ücreti. Devlette ücretsiz diye biliyorum sigorta gerekiyor ama galiba...
Soran+1 yılBen elisa testını dıorum
+1 yıl1. Yanlış insanla sevgili olduğuna göre seçici değilsin.
2. Sevgilinde olsa başbaşa kalmak doğru değil bekaretinde gidebilirdi hamilede kalabilirdin.
3. AIDS değilsin panik yapma şuanki durumun psikolojik.
4. Allah bu sıkıntılarını günahına kefaret sayar inşallah sende tövbe et geçmişini kapat insanlara duyurma.05 Yorumla
Soran+1 yılBen bılemedım boyle birşey olacağımı baş başa degıldık ben öyle sanıyordum benim arkadasımla onun arkadaşı da sevgili onlar gelecek gel film ızleyelım dedi tamam dedim zorla yaptı analdan doğrulttu ben çok ağladım bagırdum kimse yetırmedu apartmanda Delirdim hala bakire mıyım diyorum 2 yere gittim bakıresın dediler sonra hamılemıyım acaba dedim 9 ay her gün uç kez test yaptım özel en iyi hastanelere gittim pgrencıydım ve battım resmen onlar negatif çıktı şimdi bu çıktı ben çok düşünmekten ölecem vallahi ağır psikolojik travma yaşıyorum 70 den 42 ye düştüm uzun belımın altında saclarımı kazıdım dayanacak gücüm kalmadı
- +1 yıl
Malesef senin durumunda olan çok kız var korkudan şikayette edemiyor. Annen nasıl bir insan bilmiyorum ama sende bir sorun olduğunu düşünüp seni konuşturabilirdi. İnsan sıkıntısını paylaşmayınca daha çok sıkıntı yaşıyor. Artık senin morale ve geçmişi unutmaya ihtiyacın var.
Soran+1 yılBiliyorum ama olmuyor durduk yere neden kızarıklık çıksın bilmiyorum burda test de yapamıyroum evlensem eşime çocuğuna da gecırırım sonra ben onlara ne derım hayatımı kararttı Allah tan dilerim bana yasattıgının nı mıslısını yaşasın dayanacak güç kalmadı bende dayanamıyorum artık
- +1 yıl
AIDS bambaşka birşey ve ülkemizde o kadar yaygın değil korkma sendeki belirtiler onunla alakalı değil. Bende küçükken kendimi kanser zannetmiştim😊
Soran+1 yılKanser olmaya razıyım :(
iliskinin sıklığı onemli degil. bir saniye bile aidsli biriyle beraber olduysan virusu kaparsin. fakat sadece cinsel yolla. opusmeyle falan gecmez. aids virusu 10 sene kuluçka yapabilir. virusu kaptiktan 10 yil sonra kendini daha yeni gosterip oldurebilir. Ama virus oldurmez. vucudun direncini kırar. üşütsen ölücek dereceye getirir ve öldürür.
00 Yorumlahastaysan 10 sene önce de yapmış olsan testte çıkar ortaya. Ama benim bildiğim kadarıyla genital bölgede çıkar ilk, o senin dediğin sivilcemsi şeyler. Oralarda bişey yoksa biraz için rahatlasın. Ama bir baktır tabi yine
015 Yorumla
Soran+1 yılBen delırecem anal yoldan zorladı gondom mu ne kullandı ama yırttı hayvan üzerinden 1.5 sene geçti hala korkuların var bı de bu çıkınca delıecem düşünmekten çok küçük bı yerde yaşıyorum ben nasıl test olacm özel klinik te ücret ne kadar dır hemen bı testte olup olmadığı çıkar mı
Soran+1 yılBöyle öğrenmek çok yıkar beni delırırım :( Allah ım korusun millet hergun birşeyler yasıo ben 1.5 2 senedir acı cekıyorum
- +1 yıl
Fakat bu virüs, vücuda girdikten hemen sonra hastalık görülmez. Ayrıca, bu virüsün vücutta bulunduğunu gösteren herhangi bir şikayet ya da bulgu da yoktur. Ancak yapılan kan tetkikleri sonucu farkedilir. Yaklaşık 10-12 yıl sonra belirtiler görülmeye başlar. Bu zamana kadar kişi, mikrobu başkalarına bulaştırabilir.
- +1 yıl
Ayrıca lenf bezlerinde büyümeler, ağız ve deride tekrarlayan uçuk, vücutta yara ve kırmızı lekeler, nedeni bilinmeyen uzun süreli ateş, gece terlemeleri, kilo kaybı, ishal, öksürük görülür. Ağızda pamukçuk, diğer bakteri, mantar ve protozoon hastalıkları gibi fırsatçı enfeksiyonlar ortaya çıkar.
Soran+1 yılİşte ondan korkuyorum bı kere test yeter lı mı iki kere hcv ve elısa diyor iki test yapmam lazım bı de ne kadar özel klinik yapar bilmiyorum :(
- +1 yıl
urun.gittigidiyor.com/.../evde-hiv-testi-evde-aids-testi-anti-hiv-aids-testi-evde-tek-kullanmalik-hiv-test-kiti-241290767
bak bu linke tıkla, evde hiv testi 60 lira.. hem kimse de bilmemiş olur. Gitti gidiyordan sipariş verecen o kadar
Soran+1 yılYok kızarıklık sac dökülmesi var ama daha önce bulasmıssa bu 1.5 yıl içinde pozıtıfe dönmüşse önceden bilmiyorum :(
Soran+1 yılBen nasıl anlayacam ki özel klinik daha iyi değil mı ben bunu yapsam alsam sonra yanlış mı baktım yapamadım mı yine delırecek gibi olurum çok taktım bu olaya o psikoloji gerçekten çok ağır
Soran+1 yılİşte anlıyrıum çok saol yardımcı oluyorsun ama ben kendim alıp yapsam acaba çizgi var mı var da ben mı görmek istemiyorum falan benim psıkolojım çok kotu psıkologa gıdecem gıdemıyorum ailem duyacak diye delırıyorum hergun
- +1 yıl
Sen iyi değilsinki, ama durumun aidsle alakası yok. Tecavüzün getirdiği psikolojik bunalım, bunu kendin çözememişsin 1,5 yıldır. O zaman ya doktora görün, ya da git bul bir yakın arkadaşını al testi de yanına birlikte bakın sonucuna. Belki öyle ikna olursun. Ya da ne biliyim testi aldıktan sonra git uzak bir eczaneye de ' ben evham yakıyorum, şu teste bakar mısınız' kimse seni geri çevirmez.
Soran+1 yılEvde mı yapayım yanı testi ne kadar doğru olur kı
+1 yılGordugum kadariyla aids degil, agir stres ve psikolojik travma belirtileri gosteriyorsun. Bana ozelden yazsana bir . Kafani toplamak istiyorum senin.
02 Yorumla
Soran+1 yılXper yetmıo atamıyorum ki ;(
- +1 yıl
Mesaj attim. Cevap bekliyorum.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBulunduğun ilde üniversite hastanesi varsa oraya yoksa devlet hastanesi de olur, infeksiyon servisine git. Onlar sana cinsel yolla bulaşan hastalıkların (hepatitler, frengi, hiv, vs) testlerini ücretsiz yaparlar.
05 Yorumla
Soran+1 yılNe dıcem AIDS testi mı yapın dıcem
Cevap sahibi+1 yılÇekinme, orada çok normal bu testler. Git deki benim bir gecelik bir ilişkim oldu, kendimi iyi hissetmiyorum, hiv ve hepatit testleri yaptırmak istiyorum.
Soran+1 yılAnam vallahi çok utanç verici ve ben bı bayanım tecavüze ugradım zorla yapılan bı hataydı ınandım yanına gittim neler oldu :(
Cevap sahibi+1 yılBaşına gelen üzücü ve yıkıcı bir olay, geçmiş olsun.
Hastanede böyle dersen hastane polisine bilgi verebilirler.
Hiv pozitif hasta sayısı çok fazla değil.
Bir de hiv pozitif ya da aidsli biri ile tek ilişkide bulaşma ihtimali yüzde birden düşük.
Soran+1 yılİnşaallah ya inşallah
Hastaneye git hemen testlerini yaptır ve korkma hemen en kötüsü aklına gelmesin
04 Yorumla
Soran+1 yılHastane de kayıt altında oluyor ama
Soran+1 yılÖzel kliniğe gıtsem ne kadardır nı de iki kere test yapılıo sanırım
+1 yılmerhaba . yardımcı olmaya çalışacağım. Omzundaki lekenin net bir fotosunu çekebilir misin? Zona olma ihtimali daha yüksek gibi bence...
02 Yorumla
Soran+1 yılHemen hemen bı hafta önce cıktı şimdi kızarıklığı az geçti ama atayım da nasıl atacam bilmiyorum ki buraya
- +1 yıl
herkes tarafından görünmesini istemiyorsanız sadece bana da atabilirsiniz profilim açık..
+1 yılvalla bilmiyom ki soru güncel kalsın diye bir görüş paylaşiyim dedim
01 Yorumla- +1 yıl
türkiyede de aids lilerin sayısı artıyr ya dikkatli olmak lazım zenciler getirdi bu aidsi türkiyeye :D
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1 ilişki çok bile bulaşması için. Belirtileri olabilir. Sigortan varsa ücretsizdir. Yoksa test kiti 150 tl falan. Ihmal etme. Varsa başkasına bulaşmasın bari dikkat et
00 Yorumla
+1 yılDevlet hastanelerinde ücretsiz yapıldığını biliyorum. Heleki aidis kesinlikle ücretsitdir.
02 Yorumla
Soran+1 yılDevlette kayıt altına alınıyor ama :(
- +1 yıl
Yapacak bisi yok o zaman paran varsa ozele git
Aids hemen bılaşır. hemende belli olur. senin söylediğin belirtiler. de onu gösteriyor
02 Yorumla
Soran+1 yılHemen mı belli olur 1.5 sene oldu belirtisi mı dıosun
- Diğer konusunda 24,6b cevap paylaştı.
+1 yıl1 kerden bile bulasir aids senin vucudunu hastaliklara karsi savunmasiz birakir
014 Yorumla
Soran+1 yılSadece kırmızı leke var başka birşey görmedim bı de sac dökülmesi
- +1 yıl
Sanmam ama nette belirtileri yaziyo
Soran+1 yılOnu araştırdım zaten de pamukçuk ishal boğazda şişlik vs vs ben bilmiyorum bunu yapan kişi çok kişiyle yaptı eminim zorla veya illegal bulunduğum şehirde test yaptıramam oze l de ne kadar alır hemen çıkar mı bılmıyorum
- +1 yıl
Bunun testi basit bisey ya da ucuz oldugunu sanmam boyle biriyle yatcak kadar ne ictin
Soran+1 yıl1.5 sene önce analdan sevgılımle zoraki bı şey yaşadım Delirdim cıldırdım ben istediğimi elde ederim falan derdi hep inan vallaha çok cabaladım kurtulamadım savcılığa gıdecektım ailem duyar diye korktum ağır psikolojik travmalar yaşadım çok para harcadım kaç doktora gittim bakirelik duruyor mu diye duruyor dediler hamile mıyım diye taktik sonra test yaptım test test sürekli her gün 3 test yaptığım oluyordu şimdi bı de bu çıktı ben vallaha delırecem ben birşey ıcmem hem sigara alkol kullanmam ki :(
- +1 yıl
Korkma cok kadinla yatnis adamla sevgili olmak moda oldu zaten
Sende takma
Soran+1 yılBen öyle biri değilim işte bunu anlayamıyorum :( ben öyle biri olduğunu bılsem az şüphe duysam yüzüne bakar miydin bılemedım vallahi bılemedım
- +1 yıl
Hoslaninca adam ne olursa olsun seviyosunuz iste
Soran+1 yılAllah belamı verdi bak tıp bı halt etmıomus
- +1 yıl
Bunu gormek icin illa bunun mu olmasi gerekirdi
Soran+1 yılBen bu kadar tıpe önem vermez dil ki çok ilgiliydi alakalıydı seviyor gıbıydu
- +1 yıl
Kadinlarla yatip kalkmasi?
Soran+1 yılBılıodum bu olay olduktan sonra soyledu bana
- +1 yıl
Ders olsun dicemde olurmu
kime ney yaptırn ki beyle teredüttesinnn çok açıttılar google amcana sor o sana tarif eder
022 Yorumla
Soran+1 yıl1.5 sene önce analdan sevgılımle zoraki bı şey yaşadım Delirdim cıldırdım ben istediğimi elde ederim falan derdi hep inan vallaha çok cabaladım kurtulamadım savcılığa gıdecektım ailem duyar diye korktum ağır psikolojik travmalar yaşadım çok para harcadım kaç doktora gittim bakirelik duruyor mu diye duruyor dediler hamile mıyım diye taktik sonra test yaptım test test sürekli her gün 3 test yaptığım oluyordu şimdi bı de bu çıktı ben vallaha delırecem
- +1 yıl
Sakin ol olan olmuş olmasa dah iyi ama zoraki olmuşş bitmiş korkulacak bir şey de yokkkk bizde bir deyim var tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın sözünde n travva olarak göre bitmiş kendine ugraş bul aklına başka şeyler koy işler yap kitap oku bir şeylerle uğraş unutasın aklına yer edersen unutamazsın aids alaka yok
Soran+1 yılAma hakikaten AIDS varsa ben aileme ne derim babam yıkılır Allahım düşünmekten delırecem artık bk an önce test yapmam lazım ama koy gibi bı yerde yaşıyoruz ben ne yapacam bilmiyorum :(
Soran+1 yılNeyin zevkli olduğunu düşünelim Allah aşkına Delirdim diyorum kafayı tırlatıyorum artık diyorum Zevk dıosun dalga mı gecıosun ya
Soran+1 yılBen kendimi nasıl Seveyim boyle bı batagın eşiğinde iken ben zaten bu yaşıma kadar hep on planda olan bırıydum ondan oldu bu bı daha on planda olmam asla
- +1 yıl
Seni anlıyorum olaylara bakış açını değiştir tecavüz olayında oluşan duygular boğucu ve bunaltıcıdır. Tecavüz travmasından sonra iyileşme zamanlar olur davranışlarını değiştirmen gerek bu olayların her kadınının başına geldiğini düşün kişisel başa çıkma becerilerini artır, kişilik özellikleri, stres öyküsü ve sosyal iletişim ağı ile kendine deneyim kazan. Birde Tecavüze uğrayan bir kızın ise hiçbir sorumluluğu, günahı yoktur. Allah Teâlâ Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır. “Allah, kimseye gücünün yeteceğinden fazlasını yüklemez.” (Bakara, 2/286)
Bu durumda olan kız, elinden geldiği kadar ibadetlerini yaşamalı ve vakti geldiğinde evlenmelidir.
Soran+1 yılÇok güzel konusuyorsun ama su da var ben bu olayı yaşadım sonra tehdit edildim telefonda aılenı arayacaz elimizde video var vs vs dedim ben de artık varsa bana da atın aılemı de arayın çünkü zorla yapıldığı alalen belliydi bunu goze alamaz diye umuyorum çünkü tecavüze ugradıgım çok belliydi Delirdim resmen bu cıktı arada onun psikolojisi de bunalttı beni hadi evlendım kızlık var dıolar ama hadi kanamadı delırıyor muyum gerçekten bılmıyorum
- +1 yıl
kızlık zarın o kadar olay olmasın ya diktirirsin ya da partnerine anlatırsın olayı ama kızlığına bir şey olmadığını söyleyen sensin kuruntu yapmayacaksın takın olmayacak sen evlendiğin zaman eşinle beraber seks yapamazsın korkarsın kaçarsın aklında takıntı yapmışsın uzak durmalısın yanında olsam sana psikolojik destek sağlarım
fıkra : Fadime'ye tecavüz suçundan mahkemede yargılanan Temel'i ülkenin en iyi avukatı savunuyormuş. Karar;10 yıl hapis çıkınca Temel Yargıtaya baş vurmuş, dava yeniden başlamış. Eski avukatının yanına ikinci bir avukat tutmuş. Ama karar: yine 10 yıl hapis...
Yargıtaya tekrar itirazlar yapılmış ve mahkeme son olarak davaya bakma kararı almış. Temel'i bu sefer 3 avukat birden savunmuş, fakat karar; yine 10 yıl hapis. Son kararı duyunca Temel söz istemiş:
- Eğer izniniz olursa Fadime'ye bir soru soracağım Hakim Bey.
Hakim izin vermiş:
- Sor oğlum.
- Ula Fadime!.. Mademki sana tecavüz ettim, de bakayım bana: Şeyimin boyu ne kadardı?
Fadime cevap vermiş:
- 15
Soran+1 yılİnan çok gülmek isterdim ama olmuo
Soran+1 yılNeyi tartısacaz
- +1 yıl
Tecavüze uğrayan kadınların cümleleri
- “Suçluluk duyuyorum, suçlu olmadığım halde. Hep utanıyorum ve kendime acıyorum. Bu beni kahrediyor.”
- “Onun ölmesini, yok, önce acı çekmesini istiyorum. Parçalanmasını, sakat kalmasını...”
- “İntihar etmekten çok korkuyorum. Çünkü bunu yapanların arkasından, ‘Madem ki ölmek istedi, ne yapalım güle güle’ deniyor. Belki önce onu öldürmeliyim.’’ belki bunları konuşmamaız gerekir belk başka burada söyleyemediğin şeyler varsa onun tartışalım dedim - +1 yıl
fıkra :Kasabayı sel basmış. Sular giderek yükselirken, halk panik içinde kaçmaya baslamış. Kilisedeki herkes dağılırken, kaçmayan papaz demiş ki: - Ben yıllardır Tanrıya kulluk ederim. Hep onun yolunda çalıştım, Tanrı beni kurtarır. Sular iyice yükselirken, papaz kilisenin bir üst katına çıkmış, bakmış ki; insanlar kayıklarla geçiyorlar. Kayıktakiler bağırmış: - Hadi peder, atla kayığa!.. - Siz gidin, Tanrı beni kurtarır.
Sular yükselmeye devam edince, papaz kilisenin çatısına çıkmış. İkinci kayıkla geçenler papazı uyarmışlar:
- Hadi peder, çok geç olmadan atla!..
Papaz onların da uyarısına aldımamış:
- Hayır, siz gidin, Tanrı beni kurtaracak biliyorum.
Sular iyice yükselince direğe tırmanan papaz, tepesinde bir helikopter görmüş. Helikopterdeki kurtarma ekipleri papaza seslenmişler:
- İnat etme peder, gel bizimle!..
Papaz yine inat etmiş:
- Olmaz, Tanrı beni kurtaracak!..
Sular daha da yükselmiş ve papaz boğulmuş. Boğularak ölen papaz, öbür dünyada Tanrının huzuruna çıkıp - +1 yıl
Olmaz, Tanrı beni kurtaracak!..
Sular daha da yükselmiş ve papaz boğulmuş. Boğularak ölen papaz, öbür dünyada Tanrının huzuruna çıkıp sitem etmiş:
- Ben sana küstüm Tanrım!
Tanrı merak etmiş:
- Hayrola papaz efendi, niye küstün?
- Tanrım, bunca yıl yolundan ayrılmadım, bir kere başım sıkıştı, sen beni kurtarmadın.
Papazın sitemi üzerine, Tanrı demiş ki:
- Sana iki kayık, bir helikopter yolladım ya, daha ne yapayım?
Soran+1 yılYa hangi kafayı yasıon ki valla ha iyi mısın
Soran+1 yılSu an cıldıracam fıkra anlatıosun napıyım
- Diğer konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılaıds lı bırıyle ılıskı yasasdıgsan hemen gecer tst yaptır negatıf cıkması lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılelisa testi yaptır yoksa bu tür hastalıklar olmasa bile belirtilerini kendinde hissedersin
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yanı ben birşey hıssetmedım aklımın ucundan geçmedi AIDS google da arattım AIDS yazıo cıldırdım valla ya
Cevap sahibi+1 yılbirçok sağlık sorunu aids ile aynı bulguları taşıyor örneğin gece çok terleme unutkanlık gibi
acill tedavi olmalisin
014 Yorumla
Soran+1 yılAma olup olmadığını bilmiyorum bundan 1.5 sene önce zorla yasasıgım bı travma var anal dan zorladı doktor doktor gezdim kızlık var mı diye kızlık var dediler şimdi de bu cıktı vücudunda kırmızı leke işarettir yazıo delırecem
Soran+1 yılBana bunu yapan şerefsiz çok kız yaptım demişti korkuyorum :(
Soran+1 yılÖzel klinik te olsam :( Bende çıksa bile ben eşime ne dıcem offf :(
Soran+1 yılEvli değilim bekarım 1.5 yıl kadar önce analdan zorla yaptı sevgılımdı çok ağır psıkolojım çöktü hastane hastane dolaştım bakırelıgım duruyor mu diye 70 kıloydum 42 kıloyum şimdi düşünmekten Allah onu bildiği yçgıbı yapsın bı de bu çıktı ki o ben istediğimi alırım şeklinde idi bırsuru kişiyle bırlıkte oldum ben demişti ben ağlarken delırecen artık hergun birşey dusunmekten
Soran+1 yıl23 yasındayım burda bı hastanede test yapmam imkânsız çok küçük yer :(
Soran+1 yılHemen çıkar mı sizce iki test gerekiyor diyor internette ve biraz tuzlu sanırım fiyatını da bilmiyorum ki :(
Soran+1 yılTek negatif çıksın ne yapayım kolyemı falan bozdurur telefonumu da satarom
+1 yılBu caheletle yaşaman mucize
06 Yorumla
Soran+1 yılNiye cehalet
- +1 yıl
Kerotin, vitanim eksiliğin var. Saç dökülmesi bu yüzden
Omuzdaki ise strese bağlı sivilce
Dermotoljik bir olayı üroloji gibi görmen cehalet.
Soran+1 yılNerden bılıosun urolojık olmadığını aynı semptomlar bunda da var
- +1 yıl
Yalan konuşma mağdem Aıdsi biliyordun da buraya niye yazıyon bunu yapanın aklından şüphe duyarm.
Soran+1 yılGoogle da belirtisi olabilir dıo bilen var mı diye sordum bence
- +1 yıl
1.5sene olmuş belirtileri yeni var.
Dermotojiye ve üroloji önce üroloji git test yaptır.
bir uçkurunuza da sahip olun sonra Dermotojiye git. Masrafı 250tl civarı olur. Sağlından önemli değil ya hastaysan sana tafsiyem Cehaletin kurbanı oldun 1.5 sene Aıds li biri senin koşulların da yaşaması mucize olur.
+1 yılTestte belli olur gidip yaptır
02 Yorumla
Soran+1 yılAma devlet hastanesinde kayıt altına alınıyor :( duyulursa İzel hastane ne kadar bakıyor bılıo musun veya kaç kere yaptırmak lazım
- +1 yıl
VAlla bilmiyorumda bir kere bakar sanırım
Kimle iliskiye girdin
014 Yorumla
Soran+1 yıl1.5 sene önce analdan sevgılımle zoraki bı şey yaşadım Delirdim cıldırdım ben istediğimi elde ederim falan derdi hep inan vallaha çok cabaladım kurtulamadım savcılığa gıdecektım ailem duyar diye korktum ağır psikolojik travmalar yaşadım çok para harcadım kaç doktora gittim bakirelik duruyor mu diye duruyor dediler hamile mıyım diye taktik sonra test yaptım test test sürekli her gün 3 test yaptığım oluyordu şimdi bı de bu çıktı ben vallaha delırecem
Soran+1 yılAnaldan zorladı üstume cıkrı hayır tabı ki soyunuk değildim benim arkadaşım la onun arkadaşı da var dedı evde film izleriz falan tamam dedim soyubuk değildim cullandı arkadan indirdi eşofman vardı zorla yaptı gondom taktı sanırım göremedim ama yırtıldı falan diye lufredıodu ben bayılmısım kendimden geçmiştim sonuçlar negatif çıktı ilişki hıc olmamış başka birini hamile bırakmış kadını ikna etmeye çalışıyordu bilmiyorum ben hemen bıraktım çok ağır günler geçirdim 70 kıloydum 42 oldum şimdi bı de bu çıktı ben gerçekten kafayı yıycem
- +1 yıl
Aids olduğunu sanmıyorum belirtilerini bilmiyorum tabi bildiğin tecavüz bu şikayet etseydin bitirseydin herifi tanıdığın güvendiğin bir dostun yokmuydu ailenden habersizde dava açabildin zor bir durum söylemek gerek aileye ama demesi kolay tabi bunu. Böyle hasta ruhlu insanlar ne yazikki aramızda dibimizde dolanıyor. Sen nasıl bayılmissin ya sana vurdu mu eliyle
Soran+1 yılBen çok ağladım çok zorladı kurtulamadım kollarım mosmor du hıc oturamadım ağrıdan Delirdim sonra basının çaresine bak defol git dedi başkasını da hamile bırakmış ben ağlarken karşımda anlattı aldırmıyor oru*bu dıodu ben çok şükür kurtuldm dedim bu cıktı yine 3-4 gündür doktora gıdecem korkudan gıdemıyorum ve ben karakola gıttıım hemen savcılığa yönlendirdiler ama öğrenci olduğum için ikametgah almamıstım dava celbı direkt oraya gidecek dediler yoksa :( acacaktım çok da uğraştım :(
Soran+1 yılBen de suç faceden yazıodu arkadaş gıbıyduk nasılsın ne yapıosun böyle iki aydan fazla konuştuk kank yüzünü göreyim bı kere la falan tarzında konuşuyordu cafe de beş dakuka konuştum sonra çcok guzelsın falan filan derdi hep o da çok yakışıklı gelmjstı bana bılemedım konuştuk ama ben bıksem olecegımı yine konusmazdum basıma bu olay geldi ben zaten erkek arkadaş falan asla edınmedım kimseye güvenin kalmadı ki ilk konuştuğum kişiydi ve ben ortamda dikkat çeken bırıydım çok pasif oldum bunları düşünmekten cıldıracam
- +1 yıl
Olay kötü olmuş şansızlığına böyle acınası bisey dek gelmis yine kurtulmussun ondan bisekilde test yaptır kafan rahat olsun yakın şehirlere de gidebilirsin ki sanmıyorum senin aids testi yaptığın kayıtlardan ailene ulassın, yeni bir hayata atılman için kafanı bosaltman bu olayı düşünmemen cezasını allah verecektir, ve temiz bisekilde yaşaman gerekli, sen bakiresin millet gibi canım istedi diye iliskiye de girmedin, ruhunu temiz tut hepimizin sınavı farklı iğrenç mide bulandırıcı olsada
Soran+1 yılÇok çok saol :( Allah razı olsun
Soran+1 yılSağlık ocağına gittim şimdi zona demiştik zona değilmiş cıldıyeye git dıo
Soran+1 yılHemen yıllar geçsin artık sıkıldım yasamaktan
Neden yaptırdın?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBULASIR
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!