aynen bende sorcaktim bunu iyi oldu sordugun niye son stad larinin ismi bile bu ;
A Milli Futbol Takımımızın İzlanda'nın başkenti Reykjavík'te bulunan Laugardalsvöllur Stadyumu'nda oynayacağı maç TV 8 ekranlarında canlı yayınlanacak.
İzlanda kültürüdür bu. Kuzey insanları , kendi atalarına ve kültürlerine bağlıdır. Bizim gibi bozulmamışlardır. Bizdeki bozulan kısım 40% ları geçmişken onlarda 10% anca vardır. Kimliklerine fazlasıyla sahip çıkarlar. Nereden geldiklerini çok iyi bilirler.
Birde bu erkekler için geçerli, mesela Şimdi benim adım Rıfkı , dedemin adıda Hulusi Rıfkı Hulusison olur adım. Benim 1 oğlum bir kızım var Oğlumun adı Ahmet, kızımın adı Umay olsun. Ahmet Rıfkıson Umay Rıfkıdöttir olur.
Bunu bir spor haberinde gormustum yanilmiyorsam adamin cocugu olunca soy adina "son" ekleniyormus. cocugu olana kadar da soy adinda kaliyormus cocugu olanlarinki siliniyormus diye gormustum.
Bazı ülkelerde bu şekilde bir isim sonu ekleri olur.. Rus kızlarında mesela hep a ile biter isimler.. Ermeni soyadlarında yan son eki olur. Bulgarlarda ov..
Oğlu takısını koymuşlar nüfus sayımında hepsinin soyadına :D İzlanda kültürünü yaşatmak için katı kurallardan biridir. Son la bitmeyen nadir kişi vardır. Bizde olsa faşistlik olurdu.
Sorunun cevabı ''son'' kelimesinin türkçesi oğuldur. Aynı eski osmanlı zamanındaki gibi , ahmet oğlu mehmet , orhan oğlu şevket gibi. İsimlerinin sonlarına ''son'' gelir. Hepsinin değil ama çoğunluğun öyle.
En İyi Cevaplar