kesinlikle kınayarak ya da başka bir şekilde sormuyorum sadece fikrinizi merak ettim. feracenin yeterli olduğunu düşünüp çarşafı abartı buluyormusunuz?
Cevabın nedir?
+1 yılbaşımızın tacıdır allah için olduğu sürece kapanma şekilleri değişiklik gösterebilir hiç kimse net tesettür şekli bu olacak diyemez bunun ölçüsü bellidir zaten allahın emri olan farzı modanın gerekliliğine uydurmaya çalışanlar bu konunun dışında kalsın allah her bireyin niyetini biliyor onun için bu farza nefsimizden birşeyler katmayalım eksiltmeyelim veya değiştirmeyelim allah emrettiği için yapalım kocam böyle istedi bu modaya uymadı bu renk bunu tamamlamadı kısmı tahkiki iman sahiplerini ilgilendirmez onlar allah emretti diye yaparlar bu farzı
51 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kendini gizleyen ve koruyan her kadının namusu şerefi her türlü sorumluluğu kardeşim den farksız bana ayittir bu gözle bakıyorum tebrik ediyorum helal olsun diyorum çünkü ben kimim nerden geliyorum biliyorum
20 Yorumla
+1 yılBunun hakkında bir şey düşünüyor musunuz? Demeniz bile özgürlüğünü sorguladığınız anlamına geliyor o kişilerin.
Çarşaf giymelerinin sebebi dini inançları o yönde olduğu için. Madem sadece merak ediyorsunuz çarşaf giyen bir bayana bu soruyo yöneltin. Bizler ne çarşaf ne ferace giymedğimiz için onların neden çarşaf tercih ettiğini bilemiyoruz. Ki bence çarşaf feraceye göre hatları daha iyi örtüyor o yüzden tercih edebilirler.00 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi tercihidir. Yüceltilip abartılacak bir şey olarak görmüyorum, bence vücut hatlarını ortaya çıkarmayan bir ferace ve büyük örtücü bir eşarp yeterlidir ama çarşafla rahat eden de onu giyer. Kimi insanlar ve cemaatler çarşafı dinin bir parçası olarak görüp onu giymeyen örtülü değilmiş gibi davranıyor buna karşıyım. Ama çarşaf giyene de abartıyor diyemem, tercih meselesidir.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
45Cevap
+1 yılSevmiyorum, hoşuma gitmiyor.
Kendilerine tutsak ediyorlar resmen. Yalnızca başını kapatanlar ile bir sorunum yok ama çarşaf giyenler abartı geliyor.
Bir kadın özgürce giyinebilmeli.
Dinlerin dayatmasına maruz kalarak hayatından etmemeli. Ortadoğu hep böyle insanlarla dolu. Kadınlar da baskıya karşı gelemiyor normal olarak. Zaten hiçbir kadın kendi isteğiyle çarşaf giymez. Böyle bir şey kim neden istesin ki? Bu tamamen Ataerkil düşüncenin ortaya attığı bir sistemdir. Kadına bu kadar karışılmasını doğru bulmuyorum. Kadınlarda insandır ve onlar da istediği gibi giyinebilir. Sırf çarşaf giymedi diye bir kadını aşağılamak iğrenç bir davranıştır. Bu bizim ülkemizde fazla olmasada Ortadoğu'da oldukça fazla görülen bir durumdur. Böyle salakça zihniyette olan ülkelerin gelişmesi de normal olarak beklenemez. Bir kadının hayatına bu denli karışmak kadın için de kötü bir psikolojiye sahip olmayı sağlar.46 Yorumla- +1 yıl
hiçte zannettiğin gibi değil ama benim tanıdığım vaya rakadaşlarımın tanıdığı bütün çarşaflılar kendi hür iradeleriyle giyidler o çarşafı. genç olsun yaşlı olsun kendilerine yakıştığı için değil allah böyle emrettiği için kapandılar. allah ayette hiçbir azanın belli olmayacağı şekilde kapanın diyor. bu da çarşaftır onlar zaten istediği gibi giyiniyor. ve burda kimse çarşaf giymedi idye aşağılanmıyor onun nefsine ağır gelmiştir kapanmamıştır bunu kimse kınayamaz. velhasıl kelam çarşaf tutsaklık veya zorunluluk değildir.
- +1 yıl
Kur'an'da kesinlikle çarşaf giyeceksiniz diye bir ayet yok. Sadece örtünmekten bahseder. Ve muhafazakar bir aileden geliyorsanız çarşaf giymeniz normaldir çünkü aileniz size bunu bu şekilde öğretmiştir. Bu çocukların yetiştiği yere bağlı.
Çevrede çok dinci olunca insan normal olarak kapanır ve bunu da kötü bir durum olarak göstermemek için kendi iradeleriyle kapandıklarını var sayarlar. Ben senin çevrenden bahsetmiyorum genel olarak bahsediyorum.
Peki Din diye bir şey olmasaydı ya da modern bir aileden gelseydiniz yine kara çarşaf giymek ister miydiniz kendi hür iradenizle? İslam dinine mensup olmasaydınız yine de giyer miydiniz? Ya da o zaman çarşafa olan bakış açınız nasıl olurdu?
- +1 yıl
kuranda örtünün diyor ama bu örtünmeğide açıyor. hiçbir azanın belli olmayacağı şekilde örtünün diyor. tamam çarşaf giyilmesin çuval giysinler oda aynı işlevi görüyor. çarşaf bu ayete en uygun olnanı eğer uygun olmasaydı veya gereksiz olsaydı peyhgamber efendimiz zamanın dda giyilmezdi
- +1 yıl
Bu konu üzerinde görüş ayrılıkları var. Çoğu din adamı da çarşaf diye bir şeyin zorunlu olmadığını söylüyor.
Her neyse beni ilgilendirmiyor.
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. islamiyetin henüz ayet ayet ilk indiği zamanlarda, kölelik de varken, köle kadınlar yarı çıplak dolaşırlarmış. bunun üzerine islamiyeti kabul etmiş kadınlar kapansın bu şekilde dolaşmasın denilmiş. bu kapanma olayı da türbandan burkaya kadar gidiyor. popon başın açık dolaşmayacaksın topluluk içinde yani. türban falan da ortaçağdaki engisizyon rahipleri ayarında olan hacı hocaların uydurması. hadislerle gelirler size hep bu konularda. çarşaf da daha beteri. ama isteyen poponu açar isteyen de çarşaf giyer. öyle de yapıyorlar zaten yapacak bir şey yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl"ben bu bilinci şöyle ifade ettim, iki cinsi bir araya getirirken, estetik formu olan kadını, güzellik simgesi olan kadını, erkekle karşı karşıya getirirken, islam, kadını hayattan çekmemiş. bugün ama öyle bir anlayış var ki, kadını hayattan çekiyor, hayattan koparıyor, bunun da adını 'din' koyuyor. dolayısıyla örtüye mörtüye gerek yok zaten, hayattan çektiğiniz kadını örtmenize ne gerek var ki? islam'ın örtü konusunda getirdiği şeyin arka planındaki bilinç şu: kadınla erkeği yani iki cinsi karşı karşıya getirirken, estetik form olan, eskilerin eskimez ifadesiyle cins-i latif olan kadının, karşıt cinse şu mesajı vermesini istiyor: “benimle irtibata geç fakat cinselliğim üzerinden değil, inselliğim üzerinden. yani cinsel kimliğim değil, insan kimliğim, cinsiyetim değil, insiyetim üzerinden, dişiliğim değil kişiliğim üzerinden irtibata geç! onun için de ben, senin karşına, dişiliğimi arkaya, kişiliğimi öne alıp çıkıyorum. benim dişiliğime odaklanacaksan verdiğim mesaj budur."
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılmustafa islamoglu'nun yazısı bana ait değil :)
Cevap sahibi+1 yılilginiz için teşekkür ederim haklısınız
+1 yılÇarşaflı eşim olsun isterim. tenine göz değmemiş olması sahibine özel zarf misali elimde açılsın isterim. Okunmuş olmasın başka gözlerce onu ben okuyayım isterim. 😊
40 YorumlaDiğer konusunda 27,4b cevap paylaştı. Çöp poşetine girmiş düşünüyorum
img-s2.onedio.com/.../...5472740bc5d0513de533e.jpg50 YorumlaSelam çarşafa dolanan yorgan,
Kardeş, kendi seçimleri. Tabi ben de çok gerekli görmüyorum Çarşafı, normal bir tesettürlü giyim kafi.
Çarşaf, sıcak ülkelerde olan vatandaşlar için ideal. Çünkü çarşafın altına ince bir giysi giyer ve üstüne çarşafı çeker, sıcak bunaltmaz.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇarşaf giyme zorunluluğu yok. Allahü Teala örtünmeyi emretmiş ama belirli bir kıyafet yoktur bakınız;
https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=104629 Yorumla- +1 yıl
çarşaf farzdır net
- +1 yıl
@kloroplastsızbitki bunu anlatmaya çalışıyorum onlar bunu ferace olarak algılıyolar. çarşaf farz ewet. bunu kabul etmek istemiyenler çuval giysin o zman hiçbir azası belli olmuyor sonuçta şehvet uyandıracak hiçbir şeyi yok. ayette belirtilmek istenen buna da bu devirde en uygun örtü çarşaftır.
Cevap sahibi+1 yılÇarşaf farz değildir. Vücudun şekli belli olmayacak şekilde örtünmek farz illa bu giysiyle örtünülecek diye bir şey yok
Cevap sahibi+1 yılŞu link yardımcı olur;
https://dinimizislam.com/detay.asp?id=10- +1 yıl
zaten vücudu belli etmicek şekilde giyinmek çarşaf giymekle aynı şey
Cevap sahibi+1 yılVücudun şekli belli olmayacak şekilde örtünmek çarsafsız'da mümkün olur. Çarşaf giymek farz değildir
Bence onlar insan olabilir 🤔 La insanları yargılmayı ne zmn bırakacksnz ! Aşırı dekolte giyinen bir bayan "sizce abartılı değil mi " diye bir soru görmüyorz ama buna benzer onlarca soru görüyorz..
23 Yorumla
+1 yılGereksiz bir tesettür olduğunu dusunuyorum. İranlı kadınlar bile cçok şık biz mini etek giysek toplum demedim laf bırakmaz sokakta taslaniriz onlarda toplumun ddegerini zedeliyor bence sonuçta Arabistanda degiliz
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDini açıdan bir şey diyemem ama sıkıntılı günler yaşadığımız için bence tesettüre uyan gayet güzel kıyafetler var. Her şey kara çarşaf altına girmekle olmaz. Modern toplumun getirisi budur. Güzel tek parca bol elbiseler var mesela. Ki artik teröristler bile çarşaf altına girip patlatıyorlar kendini. Bir sıkıntı var bu işte
10 Yorumla
+1 yılÖzgürlük varsa eğer herkes istediği gibi dolasabilir. Ister Çarşaflı isterse de açık...
30 Yorumla
+1 yılAbartı tabii. Örtünün yakalara kadar inmesi emri var. Renk konusunda dikkat edilmesi emri var. Bunu zorlastirmaya gerek yok. Yüzünü gördük diye cehennemlik olmayacak en azından.
215 Yorumla- +1 yıl
Kurani kerim ve hadisleri arastir.
- +1 yıl
Abartı bulan benim. Ben din degilim ki din de abarti bulsun. Komik komik yorumlar yazma rica ederim.
Dini örtü ölcütünü biliyor olman lazım. Daha fazlasini abarti buluyorum bu kadar net. - +1 yıl
Renk konusunda bir emir duymadım zaten simsiyah çarşafta da simsiyah asıl senin değin o kadar ince detayları dikkat edeceğine çarşaf giymek daha mantıklı bazı insanlara göre çarşaf giyinen herkeste yüzünü kapamıyor zaten.
- +1 yıl
zaten simsiyah kıyafet giyeceğine çarşafta simsiyah.
- +1 yıl
@kestaneşekeri98 ya 18 lik bebe ile niye muhattap oluyorum ki ben. Tatlim tamam en dogru sensin.
- +1 yıl
Sen çok büyüksün ü senen önce benimle yaşıttın canım.
- +1 yıl
üç sene önce
- +1 yıl
@kestaneşekeri98 4 sene ve her seye muhalefet olmamayi ogrenin. Burda sahsi görüşümü sorup yok şu yok bu. Siyahsa carsaf giyebilir falanlar filanlar. Banane kim ne giyerse giysin. Ben abarti buluyorum.
- +1 yıl
Tamam tamamen siyah giyinmekle aynı şey zaten o zaman renkli baş örtüyüde karışma ne olduğunuz belli değil.
- +1 yıl
Tamam da olacaktı.
- +1 yıl
@kestaneşekeri98 bak canim ben tesettürlü değilim. Yapana büyük saygım var. Kimseye giyim tercihi ile laf etmiyorum. Sadece renk secimlerinde dikkat edilerek giyilmesi gerektigini biliyorum. Maksat dikkat çekmemek. Nur süresinde avret yerlerinin ortulmesini ve dikkat cekmek icin ayaklari yere vurmayi yasaklıyor. Mantiken düşününce rengarenk ve satafatli giyim de o zaman sakincaliya giriyor. Ama dikkat cekmeyen tercihlerin varsa o senin yaptığın tesetturunun guzelligidir. Kimseye laf ettigim yok. Çarşaf ve burkayi giyen de giysin ben abarti buluyorum. Çünkü yüzlerini de kisinin guzelligi deyip kapatıyorlar. Yüzleri gozukunce Cehennemlik olunmuyor. Umarım anlatabilmisimdir.
- +1 yıl
Bende diyorum siyah ferace baş örtü takmaktansa çarşaf giyiyor çünkü daha kolay ve çarşaflı herkesin yüzü gözükmüyor bu bir renkli giyinmek bir şey olmaz önemli olan bol ve kapalı olması ya siz yarım kollu badiyle terliyorsunuz onlar mı siyah şeyler terlemicek.
- +1 yıl
@kestaneşekeri98 tamam.
+1 yılBir şey güzel olur
bir de en güzelı olur
Olay tamamen bu 😇😇40 Yorumlaben yadırgamam da karışmamda bir insan şort giysede çarşaf giysede benim gözümde aynıdır bence ahlak beyindedir şortta çarşafta değil saygılar...
20 Yorumla
+1 yılolması gereken çarşaftır vücut hatlarını hiç belli etmiyo ama çok büyük bir irade gerektiriyo gerçekten kendini allaha adayanlar çarşaf kullanabilir heralde
11 Yorumla
+1 yılAllah tesettürlerini kabul etsin
kolay bir şey değil herkesin her nefsin yapabileceği iş değil21 YorumlaDiğer konusunda 6b cevap paylaştı. Bence abartı ninja gibiler çatıdan atlasalar üstündeki bu çarşaf paraşüt etkisi gösterir
52 Yorumlaonlar kendilerini Allahtanda saklıyorlar. abartmıyorlar sadece eşeğin bir taraflarına su kaçırıyorlar...
21 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi inancı ama uygun bulduğum bir durum değil. Çarşaflı olmayıp edeplice örtünenler var, Allah için kapananlar var. Yani kapanarak kimse dindar olmaz, dekolte vererek de k. şar olmaz.
10 YorumlaBaşkalarını rahatsız etmediği sürece herkes istediği gibi giyinebilir.
10 Yorumla
+1 yılben şunu merak ediyorum acaba gerçektende iran kadınları gibi mi :D :D üzerinde kara çarşaf ama içinde dekolteli kıyafetler ne bilm tangalar felan
38 Yorumla- +1 yıl
bilmiyorum artıkkk :D :D
- +1 yıl
@semsem8 belkide olabilirde olamaya bilirde belkide bu iran ve arap kadınlarının bir tercihidir
- +1 yıl
@semsem8 ama türklerdede vardır
- +1 yıl
@semsem8 tabiki orası öyle.. ama içinde ne olduğunu kimse bilemez :) fiziksel olarak değil :D :D genelde sonradan kapananlar eskiden kötü olanlar oluyor genelde bir yerde okumuştum kendimde yazdım onunla ilgili blog sayfamda :D
Carsaf farz ve allahin rmrettigi gbi giynmek ama bugunki sartlarda o giyisiyi hakkiyla tssiyan bayana rastlamadim o bir takva elbisesi fakat icindekilrr takva sahbi degil
00 Yorumlahiç bişey düşünmüyorun herkesin kendine göre bir yaşam tarzı var
30 Yorumla
+1 yılherkes yapamaz onu nefse ağır gelir bikere
21 Yorumlaabartı derken? araştırmadan şuraya konu açmayın önce araştır sonra görüş iste
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkime göre abartı? neye göre abartı? o zaman başı açık olmak yeterli dekolte abartı değil mi demezler mi adama?
20 YorumlaDinimizin gereği. Gerçekten Allah rızası için yapıyırsa muazzam sevap
00 YorumlaDiğer konusunda 345 cevap paylaştı. Kılık kıyafete saygı duymak lazım, ama sevip sevmemek bir tercih.
00 Yorumla
+1 yılEn fazla çarşaflı olduklarını düşünürüm.
11 Yorumla
+1 yılİnsanlar giyime göre yargılanmaz
11 YorumlaKüçükken korkuyordum şimdi beni ilgilendirmiyorlar.
10 Yorumlaİkisini de gerekli bulmuyorum ancak inanç özgürlüğü.
00 YorumlaDiğer konusunda 11,7b cevap paylaştı. Olumsuz düşünürüm genellikle..
52 Yorumla
+1 yılBende hızar giymek istiyorum evlendigimde bence gayet güzel
00 YorumlaAcikcasi, ne gerek var diyorum, ama saygida duymak lazim
10 Yorumla
+1 yılÇarşaf abarti bence ama obur tarafta ona gore mukafatlandirilirlar
00 Yorumla
+1 yılNe düşünülebilir ki? İnandıkları gibi giyiniyorlar.
00 Yorumla
+1 yılherkesin kendi inancı beni ilgilendirmiyor..
20 Yorumla- Diğer konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılKimse kimsenin ne giydigine karisamaz
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen gorusum bu yani benimde😊
Diğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. Canlı bomba olduklarını
46 Yorumla
+1 yılBiraz abartı buluyorum tabii ki kimsenin görüşüne karışmak haddime değildir.
23 Yorumla- +1 yıl
Aslında benim abartı bulduğum konu çarşaf değil. Vücut hatlarını belli etmiyorum o yüzden olmulu bakıyorum ancak yüzlerini kapatmalarına anlam veremiyorum yanlış yazmışım görüşte.
Diğer bir konu siyah giyinmenin bir ayrıcalık olduğunu düşünenler oluyor mantıklı bulmuyorum onlarıda. Hayırlı günler
Gizli Üye(30-35)+1 yılBuluyorum evet. Hem daha çok dikkat cekiyorlar
34 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen bakıyorum. Çünkü dikkat çekiyor
Cevap sahibi+1 yılRüzgar da herşey belli oluyor kardeşim. Çarşaf dediği n zaten artık herkes giyiyo moda diye salaş uzun kıyafetler.
Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. gereksiz diye düşünüyorum.
10 YorumlaKendi tercihleri her türlü
10 YorumlaBen cok begeniyorum. hayranlim duyuyorum acikcasi
10 YorumlaGereksiz bir şey, tehdit içeriyor
20 YorumlaDiğer konusunda 15,3b cevap paylaştı. abartı. öyleleri daha çok dikkat çekiyor
12 Yorumlahayır eşimin çarşaflı olmasını isterdim
07 Yorumla- +1 yıl
Sevgilinin olması günah ama
+1 yılHerkes istediği gibi giyinsin.
20 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi tercihi beni bağlamaz
10 Yorumla
+1 yılNinja gibi geziyorlar
10 Yorumla
+1 yılVücut hatları belli olmasın yeterli
00 Yorumlacarsafi birak ferace bile abarti bence
00 YorumlaSaçma bence.
42 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBaşı kapalı kıçı açıklara ne diyorsunuz?
27 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen saygı duymuyorum.
Çünkü bu iş için belediyelerden para/maaş alıyorlar.- +1 yıl
hem kıçı hem başı açıkları neden eleştirmiyosun?
Cevap sahibi+1 yıl@kloroplastsızbitki Onlar merak etmeyin bu soruyu soranlardan daha dürüst.
- +1 yıl
nerden biliyosun?
Cevap sahibi+1 yıl@kloroplastsızbitki Çocuklaşmayın.
- +1 yıl
vercek cevabım olmayınca ben fjfjf 😂😂
+1 yılFerrace yeterli bence sanki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNinja diyoruz biz :3
61 YorumlaAbartı buluyorum.
10 Yorumlaİnsan insandır
10 YorumlaDiğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. Beni ilgilendirmiyor
10 Yorumla- Devamını Gör (15)
Devamını Gör(60)
4 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım