benim 17 yaşında zihinsel engelli bir kardeşim var.annem babam yaşlı baya elliyi devirdiler nerdeyse.Allah ne yazdı bilinmez tabi ama ömrüm olursa ben bakıcam ona ama hep korkmuşumdur bana birşey olursa ne olacak.kim bakacak ona bizim baktığımız gibi her acıktığında yedircekmi bunaldığında gezdirecekmi.sevecekmi.tabiki hayır.öyle çok iyi durumumuz yok kötü de değilbirşey istediğmiz zaman alabiliyoruz işte öyle bir durum.evimiz var bitek.birgün bana birşey olursa anneme veya babam o evi ona bakacak kişiye vermeyi düşünüyorum sırf evi almak için para için yapacaklar kardeşimin paraını yiyip onu sefil edecekler belkide akrabalarımdan düşünüyorum kim bakabilir diye kimse aklıma gelmıyor gelsede olma zo yapamaz diyorum. ne yapıcamda bu çocuğun geleceğini garantiye alıcam ben?
Cevabın nedir?
Canım benim..
Allah yüzünü hep güldürür umarım cok güzel bir insansın sen (: Ben cocuk gelisim hocasıyım yas eger 17ye gelmis ise o yastan sonra pek ilerleme olmaz.. Rehabilitasyon merkezlerine eğer goturursen tabiki zihnine birseyler yapilamaz ama biraz konusmasi gelisir ve birseyleri idrak eder hani pek bir faydasi olmaz ama yinede götür yazdır.. Evlendiginde yanina al kardesini muhtemelen sen ve esin calısacaktır Ona yine kmse bakamaz o yuzden ona bir bakıcı tut bakıcı biraz kaba bir tabir oldu galiba ozur dilerim yardimci bir hanim diyelim.. Dene iyiligini tart ölc bic:) güvenilirligine göre ileride bir anlasma yapın sen vefat ettiginde ki allah uzun ömür versin evi ona yaparsin oda bakar.. Tabiki diosundur ki kadın buldum ama benden sonra ona iyi bakacagı ne malum? Yahu akraban esin dostun var onlar bakmazlar evet ama emin ol bakanında kötülügüne karıs cıkar ve emin ellere teslim ederler senden sonrası o kadının işi kadını blmak kolay olur ama kadının iyiligini senden sonra akrabaların ölcer merak etme hemde Allah onun rızkını ve yaşamını iyi nasip eder merak etme..12 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim.bende okul öncesi okuyorum.8yaşından beri okula gönderiyoruz ama okullar bile işin para kısmında artık 7-8 yıl gitti hiçbirşey öğretmediler çocuğa.yeni okula verdik şuan gittiği okul biraz ilgileniyor.eğer küçük yaşta o okulda eğitimi verilseydi birşeyler öğrenirdi çünkü biz bie ay gibi bir sürede tuvalet eğitimi verdik.ama okul hibirşey ypmadı.ilersi içinde elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
En İyi Cevaplar
+1 yılOkuyor musun bilmem ama çok çalışıp iyi bir mevki yapmalısın. Çünkü sen evlendiğinde de kocanın ona bakıp bakmayacağı belli değil o yüzden sen kendi paranla ona bakacaksın. Bakıcı tutacaksın mecburen ve Allah korusun sana bir şey olursa böyle kurumlar vardır belki onlarda daha iyi bakılır ya da bakıcısı iyi çıkarsa evi ona verirsin o bakar. Hani böyle diğer tarafı daha çok önemseyen biri olursa daha iyi olur sonuçta bir hastaya bakacağı için ödüllendireleceğini bilen biri.
03 Yorumla- +1 yıl
bulabilirsem öyle birini ne mutlu..
- +1 yıl
inşaAllah bulursun canım
- +1 yıl
inş
Ailen bir talimat yazabilir. Allah geçinden versin ama bize bir şey olduğu taktirde mülkümüz kendi bakımlarını üstlenebilecek durumda olmayan kızımızın üzerinde olacaktır. Bu mülkü kızımızla ilgilenecek kişide sadece kızımızın ihtiyaçlarına yardımcı olma durumunda kullanma hakkı olacaktır. Böylelikle kendi geliri ile kardeşinize sahip çıkmak istersen en azından kira mülk derdi olmaz.Şöyle bir ek de yapılabilir. Kızımızla ilgilenecek kimse olmadığı taktirde yetkilendirilmiş bankalar mülkün satışını gerçekleştirip kızım adına açılacak hesapta satış bedeli tutularak bu paranın aylık getirisi ile bir bakım evine yerleştirilip bu bakım evinin aylık ödemeli yapılacaktır diye de eklenmelidir. Tabi bunları takip edecek en az 3 kişi de belirlenmeli ve sadece bu işlemleri takip etme yetklileri olmalı ne para çekme ne de kızınızın ihtiyaçları dışında bir harcama yapma yetlileri olamamalı. sadece bu işlemlerin yapıldığını kontrol ve takip yetkisi olmalı.
Benim aklıma bu geldi. Allah hayırlısını eğlesin hakkınızda.02 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim benimde aklıma bu gelmişti.malları sadece bakımı üstlenecek kişiye verilmeli eğer malları aldığı halde bakmıyorsa naparım diye düşünüyordum .gerçekten teşekkür ederim
- +1 yıl
Malları ilgilenecek kişiye devretme. Güvenemezsin kimseye. Kızkardeşine devret ve ilgilenecek kişiye orda ikamet izni yani mülkten faydalanma ikamet etme hakkı tanı. Yada mülkten faydalanıp isteyip bakımı üstlenecek kimse çıkmazsa. Bir bankayla görüşüp evin satışı ve kız kardeşiniz adına hesaba alınması konusunda mutabakat anlaşma yapın. Sonrasında ise 3-5 kişi akrabalardan yetkili denetmen tayin etmelisiniz sadece sizin verdiğiniz talimatların uygulanıp uyğulanmadığını denetleyebilecek.
+1 yılÖncelikle kendi hayatını düzene sokman gerek. Sen güçlü olmalısın ki, kardeşine de bakabilecek durumda ol. Duygusal değil, mantıklı düşün. Bence en doğrusu evlendiğin zaman kardeşinin de sizinle olması. Eşinle beraber ona ebeveyn olabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda ise, senin kontrolünde olacak şekilde bir bakıcı bulabilirsiniz. Lütfen karamsar düşünme, evet gerçekten zor bir durum ve Allah yardımcın olsun ama metanetli olmalı ve akıllı hareket etmelisin. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama eğer ihtiyacın olursa, bende kardeşin için elimden gelen yardımı yaparım.
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim.ben zaten üniversite okuyorum.evlilik kkonusuna gelınce elbette kabul edecek birisi olur.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
27Cevap
İşte acı ama gerçek soru şu: Sen kimsin ki kimin geleceğini garantiye alıyon.
İşte sırf bu yüzden bakabildiğin yere kadar bakıcan, ölümlü kalımlı dünya, rızkı değilse bir nefes fazla alamaz, rızkıysa bir nefes eksik göçmez.
300 aylık yemek, 200 aylık su biriktirdim kafasıyla düşünme. Hatta ona bakıcam kafasıyla da düşünme. Şimdi bu işi maneviyata dökmek istemiyorum. O yüzden gel biz buna secret diyelim. Evren secretla dolu. Bugün ip bilekliğini kaybediyorsun, olsun deyip üzülmediğin için yarın altın kolye buluyorsun sokakta.
Hayat bu. Ona üzülmen onun durumunu düzeltmez.11 Yorumla- +1 yıl
durumunu düzeltmez tabiki.elbette ki Allah yazmıssa birşeyleri değiştiremem ama elimden geldiğinde birşeyler yapmak zorundayım.o çocuğu düşünmek ZORUNDAYIM.
Öncelikle, geçmiş olsun. Bu durumda sabırlı olmak şart. Ama unutma ki hepimiz aciz kullarız. Kendimizi dahi koruyamazken başkası için bunu nasıl yapabiliriz? Allah onu bu dünyaya yolladıysa zaten yalnız bırakacak değil. Elbet bir şekilde yoluna girer her şey. Düşünme bunları.
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur
+1 yılöncelikle cok cok gecmiş olsun...sana neden bişey olsun böyle düşünme allah sana ve ailene uzun ömür verir inşallah okadar güzel temiz bir kalbin varki kardeşin bence cok şanslı ki senin gibi bir ablası var gelelim endişene bence bir kişi aramaktansa kurum ya da kuruluşlar bu işi en iyi şekilde yapar araştır eger kardeşini yanında götürmek istiyorsanda onu kabul edecek bir adamlan evlenmelisin allah yardımcınız olsun ancak bunu diyebiliyoruz...
31 Yorumla- +1 yıl
teşekkkür ederim
Öncelikle Allah yardımcın olsun. bu durumda kaçmadan tüm sorunlara göğüs geren nadir kişilerdensin... kardeşini tabiiki ömrün yhettiği sürece yanında tutucaksın ve bakıcaksın. Evlilik düşüncelerin olduğunda seçim yaparken çok dikkatli olmalısın sonradan sorun yaşamamak adına. bunu öncelikle gerçekleştirirsen zaten ömrünün çoğu seninle geçicek demektir. Sonrasında zaten aklı selim olarak mantıklı kararlar verebilirsn...10 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun canım benim bende 19 yaşında bir kızım henüs benimde işitme engelli kardeşim varr ortasonu bitiriyor bende öyle düşündüm babamıda kaybedeli 4 sene oldu annem ben kardşeim kaldık üç kişilikk allah korusun anneme bişe olursa tabiikide yine ben bakıcam sapasağlam kardeşim sadece konuşamıyo duyamıyo okadarr allah korusun anneme bişe olursa genede ben bakarım kardeşimi kimse onu benden iyi anlayamaz birşeyii allah seninde yardımcı olsun ..
012 Yorumla- +1 yıl
sağolasın canım seninde.işitme engeli birşey değil istediği herşeyi başarabilir istedijten sonra
- +1 yıl
Tabiikide aynen öyle amaa Allah büyüktürr geleceğii birşey olacaktır illaki kardeşine göre
- +1 yıl
kulağına cihaz takıldığında duyuyor benim bildiğim işitme engelliler?
- +1 yıl
hafif derece olanı duyar.derecesine göre çok ağırsa taksada fayda etmez.sanırım kardeşininki ağır konuşma yokmuş çnkü
- +1 yıl
Neden işitme engellilerin cogu konusamıyor ama cihaz taktıgında duyabiliyor diye biliyorum,benimde işitme engelli bir arkadasım var ama işaret dili bilmediğimden pek anlasamıyoz anca yan yana oturuyoz telden mesaj atıyoz birbirimize.
- +1 yıl
konuşmayı etkiliyor işte.sonradan olduysa işitme kaybı az cık falan konuşur doğuştansa konuşamaz.
- +1 yıl
Benim arkadaşım cihaz taktıgında duydugunu soyluyor,doğustan işitme engelli,ama msnden kac kere sarkı gonderdiysem dinlemedi :( acaba duyuyor ama net değil mi ?Merak ediyorum ama üzerine gidip sormakta istemiyorum üzülür diye,
- +1 yıl
derecesini bilemem.mesela az gören kişiler bulanık olarak görür buda onun gibi olabilir.çok az olabilir duyma yetisi.sizi anlıyormu konuştuklarınızı falan
- +1 yıl
tam olarak anlamıyor ya da anlasada kendini tam olarak ifade edemiyor bana karşı,normal mesajlaşmada bile ben bişey soylediğimde bazen o farklı bişey anlıyor :(
- +1 yıl
baya az demekki
- +1 yıl
yaaa Duyuyodur ama o dinlemiyosa kelimeleri anlamıyodur duyamıyodur okadar o doğuştandır doğuştan olan çocuklar insanlarr pek fazla duymazlar cigaz takma gereğide duymayabilirler benim kardeşimde öyle sessize çok alıştıı hiç kulaklık takmak istemiyo ve biz bişe diyemiyoruzz işittme engellii hareketleri bildiğimiz için konuşuyoruzz bazen bişe bilmediklerini bana soruyor ben öğretiyorum tabi kursada gittim öğrenmem için daha nett ama arkadaşınızz dinlemiyosa utanıyodur duyamıyorum demeye utanıyodr
- +1 yıl
utanılacak birşey değil ya bunun farkında olduğunu düşünüyorum 19 yasında yasıda ufak değil ama bilemem :(
ilk önce iyi bir eş bulacaksın sonra kendini de en yüksek mevkiilere çıkartcaksın yüksek maaş vs çünkü bakıcıya vs bırakabilme sansın olacak kendin için değil onun için gelecek hazırlamalısın kendini hiç düşünmeyeceksin yani bende aynı şekilde bu durumdayım
05 Yorumla- +1 yıl
şuanki erkek arkadaşım tereddütsüz kabul etti bizimle olsun diye o teklif etti hatta.ama evlilikte neler yaşanır bilemiycem.üniversite okuyorum işte elimden geldiğicne yapıyorum birşyler.sende aynı durumdsın?
- +1 yıl
Anlıyorum.Allah şifa versin.
- +1 yıl
İnşallah
Diğer konusunda 2b cevap paylaştı. Kardesim sirf bu tur durumlar icin kurulmus kuruluslar dernekler vardir arastir istersen icin rahatlar biraz kafandada bikac fikir olusur kendine ve ailenede bisey olucagi dusuncesinide cikar kafandan boyle yasarsan mutsuz olursun allah buyuktur yardimciniz olsun kardesim benim
02 Yorumla- +1 yıl
eyvallah teşekkür ederim.ama kurumlara güvenmıyorum
+1 yılöncelikle gerçekten tebrik ediyorum seni böyle kardeşlerini düşünen insanlar varmış demekki çok fedakarsın bravo.. Kardeşine gelecek olursak hiç kardeşine yardımcı olacak kurumlar yokmu ? bence vakıf kurum vs yerlerde daha rahat eder en azından arkadaşları olur
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim.elber vardır ama arkadaş edinecek kadar hafif değil engeli.kurumlarada pek güvenemıyorum.ama benden sonrası için tek mantıklı yol o gibi görünüyor
+1 yılKardeşinin özrü nedir merak ettim, tedavisi mümkün ise rehabilitasyon merkezleri vs. aracılığıyla düzelebilir görüşündeyim. Umut yoksa yatırım tabi ki çok lazım + ülkenin engelli bakım evlerine benpek güvenemiyorum, yurt dışında mümkünse ileri vadede çok iyi bakıyorlar buradaki akrabaların bile bakamaz.
13 Yorumla- +1 yıl
hidrosefali doğuştan.zihinsel engelli
- +1 yıl
anladım çok geçmiş olsun
- +1 yıl
teşekkür ederim
- Diğer konusunda 472 cevap paylaştı.
+1 yılemin ol bizler hepimiz hem aklen hem fiziken kardeşinden daha engelliyiz bu kabul etmeliyiz.herkes kabul etse böyle zor durumda kalanlar toplumun korunmaya muhtaç çocuklarıdır diye sahiplenirler.sosyal sorumluluk üstlenir.anlattığın şey kötü bir olay.bence önce maaş bağlamaya çalış.
ve engellilere çok iyi şekilde bakılan bir tesis kurum bişeyler var mı bunu araştır bence.
huzur evi tarzında.ve unutma
Allah ın herkes için hazırladığı bir hayat bir gelecek vardır00 Yorumla
+1 yılsen cennetlik birisin kardeşin için yaşıyosun resmen allah yardımcın olsun durum çok vahim sizden başka kimse bakmaz kardeşine evleneceğin kişi zamanla çevre baskısıyla sorun yaratacaktır zaman menfaat zamanı bence senle benzer durumda biriyle mantık evliliği yapacaksın belki dul çocuklu belki böyle hastası olan biri başka çaren yok ama çokta üzülme senden çok daha kötü durumda insanlar var kaderiniz neyse onu yaşıycaksınız
21 Yorumla- +1 yıl
beterin beteri vardır bunada şükür.
Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı. çok geçmiş olsun senide takdir ettim böyle düşünerek yorma kendini haklısın geleceğini düşünüyorsun bildiğim kadarı ile devletin sığınma kurumları var bu gibi vatandaşlarla ilgilenen hiç bilgi edinemedinmi.
02 Yorumla- +1 yıl
elbetteki biliyorum birçok şey ama kurumlara vermeye cesaret edemiyorum.hayattayken bakıcam ma sonrasında verirlerse krdeşimi kuruma onu bilemem ama ben istemıyorum
- Diğer konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılAllah kolaylık versin tabiki kolay değil ama bir söz vardır ya yürü ya kulum dendi mi her şeyin üstesinden gelinir.sen öyle bir gelecek hazırla ki kendine kanat gerebilesin o da senin arkanda yaşayabilsin.ne şekilde yaşadıgı önemli değil kendi himayeni vermen yeter de artar bile.
00 Yorumla Diğer konusunda 488 cevap paylaştı. Onlar ALLAH'ın güzel kullarıdır.Sen sakın üzülme.Rızıkları hayatları yazılıdır en güzel şekilde.Şimdi ileriyi düşünme bugüne bak lütfen...Sana bir şey olmayacak kötü olaylar düşünme.Sevgilerle...
04 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim
- +1 yıl
:) tekrar teşekkürler
Gizli Üye(36-45)+1 yılIs Egitim ve Uygulama okuluna gidiyor oyle degil mi ? Sosyal Hizmetler'e muraacat edip Evde Bakim Maasina baglanabilir. Parasini alirlar yerler diye dusunme cunku bu parayi almak kardesinin ve ona bakacak olan kisinin hakki. Allah yardimciniz olsun ama haklarinizi bilin ve kullanin.
01 Yorumla- +1 yıl
Zihinsel engelliler okuluna gidiyor.uygulama okuluna gidemez kendine hakim bir çocuk değil.kendisi yemek yiyemez giyinemez.bazı şeyleri anlıyor canı sıkıldığında dışarı gitmek için ceketini falan getirir mesela tuvaleti gelirse tuvalate gider acıkırsa sizi buzdolabına götürür.ama sadece işaret eder.fazlassını yapamıyor.bakım yerlerine de veremem yapamam
+1 yılUlkemizde engelli yatili bakim evleri mevcuttur,guvenilir ve icinizin sindigi bir bakim evi bulabilir,dilediginizde ziyaretine gidebilirsiniz.ince dusuncenizden oturu tebrik ederim..
01 Yorumla- +1 yıl
dilediğinde ziyarete gitmek mi?ben ölene kadar yanımdan ayırmam sonrasında yerleştirlirse başka tabi ve teşekkür ederim.
+1 yılellerini aç. bu mübarek üç aylarda allaha dua et. o en iyisini bilir . sen ona sığın ve güven. allahın rahmeti üzerinizden eksik olmasın . amin
11 Yorumla- +1 yıl
sağolasın Amin.
Konuyu çok bilmiyorum ama insanlığına söyleyecek söz yok.Kendinden önce kardeşini düşünmen çok güzel.Size bir şey olduğunda devlet bakıyor diye biliyorum.Tabi şartlar sizin kadar iyi olmaz.
12 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim.aynen güvenemiyorum
Allah yardımcın olsun. İleride evleneceğin kişinin senin gibi iyi biri olmasına dikkat et. İnşallah kötü biri çıkmaz karşına. Evlendikten sonra bakıcı ayarlayıp sen ve eşin çalıştığı zaman yaşayıp gidersiniz :(
11 Yorumla- +1 yıl
sağolasın
çok geçmiş olsun.kardeşini düşünmen çok erdemli bir davranış
zihin engelliler okuluna kaydettir en azından diğerleriyle kaynaşır.ama uzun vadede çözüm bulamadım evlenirsen yanına al diyecem ama umarım eşin anlayışlı olur00 Yorumla
+1 yılsen okuyup iyi bir işin olrsa anca öyle kurtarırsın kardeşini. ayrıca engelliler için devlet maaş veriyor onların bakımı için talepte bulunabilirsin akp bunu yapıyor sizde onu kötü biliyosunuz
04 Yorumla- +1 yıl
ben kötü bilmıyorum.kardeşim şuan maaş alıyor bende üniversite okuyorum zten
- +1 yıl
hangi bölüm alanında okuyon
- +1 yıl
okul öncesi öğretmenliği
- +1 yıl
hmm neyse bol şans
- Diğer konusunda 601 cevap paylaştı.
+1 yılAllah karşıma senin gibi iyi yürekli merhametli insanlar çıkarır umarım .. seninde tabi ..
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
Diğer konusunda 404 cevap paylaştı. canım bu düşücelerin çok yersiz,allah herşeyi yoluna koymuştur merak etme sen
11 Yorumla- +1 yıl
belkide haklısın ama durumun içinde olunca böyle düşünmek çok zor
- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılmadem öyle bir niyetin var bu işi profesyonel ce yapan huzur evi tarzında yerler var bakılamayacağını düşünüyosan ver oraya onlar baksın sende aksatmadan ziyaretlerini yaparsın
00 Yorumla - Diğer konusunda 803 cevap paylaştı.
+1 yılİleride evleneceğin kişi kabul etse kardeşini, geleceği de kurtulmuş olur aslında. Bu tutumunu takdir ettim helal olsun.
03 Yorumla- +1 yıl
Tabikide kabul edecek birisi olur etmezsede evlenmem benim korkum benden sonrası?
- +1 yıl
Senden sonrası derken sanırım ölüm korkun var. Bence şimdilik bunu düşünme, bizim mahallede senin kardeşinin durumunda olan Altan abi var 45 yaşında ve iki de ablası var. Sırf Altan abiye bakabilmek için evlenmemişler, daha doğrusu evleneceği kişiler kabul etmemişler. Ama sorsan onlara asla pişman değiller.
- +1 yıl
bende evlenmem nedir yani kardeşimden önemlimi.one ne olacak korkusuyla ağladığım sabahlar var benim.evlilik umrumda bile dedğil.ölüm korkum şöyle vr ondan önce ölmek.yaşasamda ondan bir saniye fazla yaşasamda görmesem kimsesiz kaldığını.
Allah yüzünü hep güldürür inşallah. Sakın kötü şeyler geçirme aklından bana bişey olursa diye. O korkuyla yaşanmaz. Allah yardımcın olsun.
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim
takılma böyle şeylere, siz ona bakıyorsunuz ya şimdi, mutlu ya şimdi, inan yüce Allah ona asla sizin yokluğunuzu yaşatmayacaktır, Allah büyüktür:)
02 Yorumla- +1 yıl
Tabiki.ama insan korkuyor
Bakıcılık ücretini sen veya annen ve ayrıca 18 yaşını doldurduktan sonra kardeşine maaş bağlata bilirsin. Düşüncenden dolayı tebrik ederim.
04 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim.maaş alınsa bile parasını yerler çocuğa bakmazlar diye korkuyorum.çünkü inanın zor .siz peşinde olmazsanız çoğu zaman yemıyor.açlıktna ölsünmü çocuk.tuvalete götürmesi var temizliği var
- +1 yıl
bunları şuan yapıyoruz.yA BİZden sonrası?
Allah kalbini biliyorya helal diyorum cennetliksin allah yardimcin olsun
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah yardımıcınız olsun . Kardeşin için gelecek hazırlamalısın . Birikim felan . Merak etme sana bişe olmaz Allah o çocugu senin korumanı nasip eder sana
01 Yorumla- +1 yıl
inş
yani maaş bağlanıyor diye duymuştum, maaş ile bakıcı tutabilirsiniz.Onun dışında genelde kimse bakmak istemez.Allah yardımcınız olsun.
02 Yorumla- +1 yıl
bakıcıda çok düzgün bakar ya
allah hiç bir şeyi sebepsiz yaratmaz o kardeşine allahın hediyesi bu kadar takma herkesin nasibini allahu teale veriyor
00 YorumlaDiğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. Allah güç kuvvet versin sana ve ailene.
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim
+1 yılAllah yardımcın olsun
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!