3 arkadaş şimşekli bir günde arabayla gidiyorlarmış. İki arkadaş yakın bir durakta inmişler. Diğer kişi arabasıyla köprüden geçerken üstüne yıldırım düşmüş. İki arkadaş bu haberi duyunca kesşke bizde orada olsaydık demişler. Neden keşke o arabada olsaydık demişler? Zeka sorusu yıldırım otobüs
Çünkü yıldırım gökyüzü ile toprak arasında elektrik geçişidir. Adamın arabasına yıldırım düşmüş fakat adam ölmemiştir. Çünkü arabanın yerle bağlantısını lastikler sağlar ve yalıtkandır. Elektrik geçişi olmaz ve arabalara yıldırım düşmez. Hikayenin sonrasında adam güvenle yoluna devam ederken o iki arkadaş yıldırım düşen bölgede vakit geçirmey devam ederler üstelik durağın altında. Durağa yıldırım düşmesi ihtimali vardır çünkü duraklarda hiç yoksa bile durağın başında durak olduğunu belirten yere sabit metal tabela vardır. ve o araba çoktan gitmiştir. Şimdi kendilerine güvenli bir yer bulamalrı gerek çünkü yıldırım düşerse ölecek kişiler onlar. Çok düşündüm ama sanırım cevap bu
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Abooo naptin sen böyle kardeş. Cevap çok sade de bu yorum baya beyin fırtınası olmuş😂 Cevap;İnen arkadaşlra durakta inmeselerdi vakit kaybetmezlerdi ve yıldırım köprüye düştüğü sırada çoktan oradan geçmiş olur
Arabada olsalar bile yine düşebilir. Yıldırım ne zaman dşeceği bilinmiez ayrıca belki arabayla daha hızlı ya da u-yavas gidecekler bilemeyiz :)) ama benim cevabım bana mantıklı geldi cevap bu bence :)
çünkü arabaya düşen binali yıldırım dı, yüksekten düşen binali yıldırım yere çakılırsa ölürdü ama araba şoku emdi ve binali yıldırım ölmedi. arabada bulunan şahsı kahrıman ilan etti ve ömür boyu maaşa bağladı. bununla kalmadı yeni araba ve boğazdan daire hediye etti 😂😂😂😂 keşke bende o arabada olsaydım.
devamı: sonra iki kafadar ertesi günü arabayla aynınyerden geçerler belki binali yıldırım yine düşer diye. ama bu sefer mehmet şimşek düşüyor ve der arkadaşlar yıldırım aynınyere iki kere düşmez diye söylemek için atlamıştım arabaya. 😂😂😂😂😂
Arkadaşları durakta indiği için zaman kaybetti. O yüzden keşke demiş olabilirler. Yoksa, araç orda durmayacaktı haliyle yıldırım da onun kafasına düşmeyebilirdi.
Fakat bunlar yalnızca ihtimâl. Yıldırımın düşmeyeceğinin garantisi yok.
evet ama gün içinde hangi saatde hangi dakika ya da saniyede düşmesini bilmeleri mümkün değil. Cevap;İnen arkadaşlra durakta inmeselerdi vakit kaybetmezlerdi ve yıldırım köprüye düştüğü sırada çoktan oradan geçmiş olurlardı
En İyi Cevaplar