+1 yılBen her zaman okulda serbest kıyafet olmaması gerektiğini savundum; gerici, postmodern hatta ileri görüşlü olmadığımı falan düşünenler oldu, bu karar çıktığında da tepkimi göstermiştim. Hala fikrimin arkasındayım.
Okulda üniforma inanılmaz güzel bir durumdur; hem öğrenci ''öğrenci olduğunu'' hisseder, hem de dışarı çıktığında yahut okula gelirken nerenin öğrencisi olduğu ve ''öğrenci'' olduğu belli olur. Ayrıeten sınıf içindeki performansını dahi öğrencinin etkilediğini düşünüyorum; çünkü ben öğrenciler arasındaki aile gelir farklarının hiçbir zaman hissedilmemesi gerektiğini savunanlardanım. Kesinlikle hiçbir öğrenci farklı olmamalı ve yegane amacı aileden sonraki eğitimi aldığı okuluna düzenli bir şekilde gelip, sosyolojik olarak okul ortamında gelişip derslerine odaklanmasıdır; giyimi değil !
Rahatsızlığınızı anlıyor ve de hak veriyorum, zira sizin psikolojinizi bile birçok anlamda kötüye çekebilecek bir durum. Açıkçası alacağınız tutum ise kişiden kişiye farklılık gösterebilir. 2 gün evvel ücretli görev yaptığım lisedeki 9. sınıf öğrencisinin kıyafet ve makyajı inanılmaz abartılı idi; sınıfa girdiğimde hala makyaj yapıyordu pervasızca. Uyarıp malzemeleri kaldırmasını istedim. Sonra da idareye gönderdim; büyük bir okul ve bu tip durumlarda direk müdür ve yardımcılarına yönlendirmemiz en akıllıcası; tutup o yaşa gelmiş biriyle bu konuyu konuşmam şahsen, ya velisi çağrılır, ya idareden veya sizden uyarı alır. Sizin de tavrınız okul yönetimine iletmek yahut bahsettiğiniz gibi diğer bayan öğretmene iletmek olabilir durumu. Ayrıca bu öğrencinin bu giyimini kimse savunamaz korkmayın o konuda, eminim o tarzda da bir velisi vardır ve kurallara uyulmadığının anlatılması gerek eğer bahsettiğiniz gibi ''aşırı'' bir durum varsa ve akıllıcası da yönetime iletmek.
Bütün bunlar size tersse, görmezden gelin; sıkıntıya girmenize gerek yok. Sonuçta velisi gelip, sen kime karışıyorsun derse, olay olur...10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Böyle bir soruda bu kızımızın çok ender olan ismine neden yer verdiğinizi, sorunun anlaşılması ve çözümünde nasıl bir katkısı olacağını anlamamakla beraber, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı bir giyim şekli varsa bu doğrultuda idareye konuyu aktarırsınız gereği yapılır. Ha aykırılık yok siz onu o şekliyle görmeyi arzu etmiyorsanız mücadelenizi çocuğa yönelik değil yönetmeliğe dair yapmanız gerekir.
13 Yorumla
Soran+1 yılSerbest kıyafet uygulaması diye bir saçmalık var işte. Hata bizde. Okul kıyafetini aslında zorunlu olması lazım
Soran+1 yılBiliyorum. Her şey kuralda olduğu gibi olmuyor ki. Burası Türkiye.
+1 yılSize hak veriyorum. Ben bayan olarak "aşırı" bulduğum bir öğrenciyle konuştum. Ertesi gün annesi geldi siz karışmayın diye savundu. Çocuk asla yaşına uygun giyinmiyor. Yetişkin olsa kendi kararı kendini koruyabilir derim. Babasıyla konuşmayı düşünüyorum ne olacaksa olsun. Erkek öğretmenler için zor bir durum konuşmayın bence sonu kötü olabilir.
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. En anlayışlı yorumdu.
- +1 yıl
13 14 yaşındaki çocukların Selena Gomez in sahne kıyafetlerinin benzerlerini okulda giydiklerini bilmeyen kişiler normal açık kiyafet sanıyor. Görseler ne haldeler hak verirler.
İnsanların kendilerini ekspresisize etmesini kısıtlamak, bilemiyorum bir eğitimci adına ne kadar doğru. Bulunucağınız en ufak bir hamle, çok yüksek ihtimalle küçüğün gururunu kırmakla kalmayıp, daha da inatla kendini dışa vurma çabasında bulunmasına yol açıcak.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
- Diğer konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılHocam herşeyi siz öğretemezsin. Ahlak aileden gelmediyse sizden öğrenmez. Siz ne derseniz deyin başınıza bela olacaktır. Her türlü yakıştırmayı yaparlar sonra.
21 Yorumla
Soran+1 yılBen de ondan tırsıyorum
Bence konuyu genelleyerek rehber öğretmenine söyleyebilirsin ; havalar sogudu hasta olacaklar daha kalın ve dikkatli giyinsinler gibisine hem o kız rencide olmaz hem de iyilikle söylenildiği için giyimine dikkat eder
11 Yorumla
Soran+1 yılKalın giyinmek doğru haklısın
bence bir şey yapma ailesi laf eder sonra sapık felan diye duyuruda bulunanlar oluyo
31 Yorumla
Soran+1 yılAynen. Ben de ondan çok korkuyorum.
Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı. onların annesi babası öyle yetiştirmiş.
onlara söylesen , sana ne? deyip geçerler emin ol abi.
bırak ne halleri varsa görsünler..14 Yorumla- +1 yıl
eğitimde en büyük verimin alındığı ülkelerden japonya da , kore de vs. kesinlikle erkek arkadaş,
serbest kıyafet, veya işte üniforma üstüne giyilen renkli eşofmanlar...
hepsi yasak. herkes eşit şartlarda ve sürekli eğitimde kalite nasıl arttırılır diye araştırılma yapılıyor. bizimkilerde anca, diploma matbaası işlevi görsün...
Soran+1 yılAynen aynen. Vallaha İsrail'de bile kızlar erkekler ayrı. Bizimkilerin aklı fikri nerde?
Soran+1 yılDaralma. Sakin ol gardaş. Sistem bozuk
- Diğer konusunda 848 cevap paylaştı.
+1 yılO yaşta ergenliğe geçiş dönemi sen bir şey dememelisin... Okul rehber öğretmeni var mı?
12 Yorumla
Soran+1 yılYok rehber öğretmen. Keşke olsa. Zaten ben demeden o fark ederdi
- +1 yıl
En kötüsü o işte... Bilemedim başka öğretmen arkadaşlarınla konuşabilirsin onlar yardım eder
Herşeyi boşver de isim vermeseydin keşke, bence o bayan öğretmene durumu anlat kendisi uyarsın
14 Yorumla
Soran+1 yılYa o sehven oldu. İsim işi
Soran+1 yılŞehven olmasın aman. Sehven olsun
okulun belli başlı kıyafet kuralları yok mu ben ilkokuldayken bayan hocalar
geçerken eteği tutup bu ne yavrum diyip başlarlardı kızmaya bence sadece o kız üzerinden değilde idareye gidip kılık kıyafet için uyarı yapılması önerilebilir10 YorumlaÖğrenciye direkt söyleyemezsin ya da konuşurken isim vermen uygun olmaz ama kurulda ya da ilgililere isim vermeden giyim konusunda disiplinli olunmasından bahseder zemin hazırlamış olursun
20 Yorumla- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılokul idaresine bildir kız öğrenciler çook açık giyiniyor falan dye uygun bir dille onlar gerekeni yaparlar ztn
10 Yorumla
+1 yılDediğin gibi aslında söylesen sen niye karışıyorsun derler. Ona söylesen ergen yaşta yanlış anlam çıkarır. En iyisi boşvermek.
10 Yorumla
+1 yılEğer öğretmen olsaydım uygunsuz giyinen kızı uyarırdım bir daha giyme diye ve aynısını yaparsa ailesini çağırırdım ve disiplin cezası verirdim.
10 YorumlaDoğrundeğil fakat ailesi izin veriyorsa siz bir şey yapamazsınız. Bence hiç bulaşmayın bu işe. Sonra suçlu siz olursunx
20 Yorumla
+1 yılBireysel olarak karışma. Rencide edersin. Tehlikeli sular bunlar. Yarın bir gün daha ufak şeylere de takılmaya başlarsın makyaj vs. Insanların canı sıkılırsa seninkini de sıkarlar.
10 Yorumla
+1 yılHocam seninki aşağı tukursem sakal yukarı tukursem bıyık hesabı olmuş allah kolaylik versin
16 Yorumla
Soran+1 yılAmin. Sağ ol
- +1 yıl
Çok tehlikeli yaş gurubu o yaslar
Soran+1 yılAynen ya. Çok korkuyorum. İnş dışarıda başına bir iş gelmez
- +1 yıl
Yanlış hatırlamıyorsam öğretmene olan ilgi ilk o yaşlarda başlıyor senden hoslaniyo sana hoş görünmek için yapıyo olmasın yaşında genç dikkat cekiyon demekki sende
Soran+1 yılCiddi misin? hiç ihtimal vermedim öyle bir şeye. O daha tehlikeli. Meslekten bile atılırım o zaman
- +1 yıl
Aynen öyle bnce büyük ihtimalle öyle bir durum var
okul müdürü ceza versin
her okulun bir giyim disiplini vardır10 Yorumla
+1 yılBence söyle. İlerde başına bir durum gelirse kendini kötü hissedersin. Yaşı çok küçükmüş çünkü.
10 Yorumlabence karışma bu ülkede adamı yerin dibine sokarlar
10 Yorumla- Diğer konusunda 635 cevap paylaştı.
+1 yılHer şeyden önce seni ilgilendirmez. Başına ne gelecekse anne babasının suçu olur. Sen vicdanen rahat değilsin belki ama yapacak bir şey yok
12 Yorumla- +1 yıl
+1 yılBayan hocayla konuşun derim.
Ona korktuğunuzdan bahsedin bu erdemliliktir bence.10 Yorumladoğru değil ama bence sen karışma gerçekten yanlış anlaşılabilir
20 YorumlaDirek öğrenci ile değilde bayan öğretmen aracılığıyla iletişime geçersen daha doğru olur bence
20 YorumlaSamimi olduğun bir kadın öğretmen ile Paylaş bu durumu
10 Yorumla
+1 yılO kızın ailesi oyle giyindigini bilmiyor mu? Sana ne!!
32 Yorumla- +1 yıl
Çocuğun ailesi bir şey demiyorsa bizim diyecek bir şeyimiz yok bence boşver in bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer kızın işinde kaşarlık var bunu bazıları belli eder bazıları etmez o da eden kısımdanmış
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİçinde olucak o
- +1 yıl
14 yaşındaki kızı kaşar yaptın bravo 14 yaş çocuktu bu arada değil mi? O yaştaki bir çocuğa kaşar demek sübyancı olduğunuzu net bir şekilde gösterir
Gizli Üye(25-29)+1 yılAdı ne söylüyon ki mutlaka bir bayan öğretmen uyarır merak etme.
00 Yorumla- Diğer konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılkadinlarla konusurken yuzune bakarak konusursaniz sikinti olmaz hoca.
15 Yorumla- +1 yıl
guncelleme uzerine, ogrencilerinizi de konusurken yuzune bakarak konusacagi sekilde yetistirirseniz gelecekte bu durum sikini olmaktan cikar.
Soran+1 yılÇok mantıklı çözümler sundun. Sağ ol
Soran+1 yılSen önce kendi nickine bak Allah'ın sapığı
- +1 yıl
nasil bir dengesizsen artik 180 derece cark ettin. ben en azindan senin gibi pedofili egilimler sergilemiyorum
Soran+1 yılHeee belli
Baskalarinin hayat tarzina karisma
21 Yorumla
Soran+1 yılÖğrenci olsa bile mi?
Evet dogru degil ama yanlis anlasilirsin soylersen
10 YorumlaBayan hocaya anlatsan durumu daha mantıklı
10 Yorumla
+1 yılkesın ızmırlıdır
23 Yorumla
Soran+1 yılBildin ha
- +1 yıl
bizim buranın mahsulu bole yapcak bıse yok
- +1 yıl
Oo Izmirmis. Goruselim bana yuz yuze soyle ne soyluyorsan. Bostanlida oturuyorum. Yer soyle geleyim. Bakalim gercekten sapik misin yoksa ogrencini mi dusunuyorsun.
- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılSanane ki ya?
29 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın. Bana ne. Karışmamaya karar verdim. Herkes karışma dedi. İnş dışarıda başına bir iş gelmez. Amin. Bir an önce mezun olsa da gitse
- +1 yıl
Serbest kıyafet uygulaması mı oldu ya?
Soran+1 yılTabi oldu. Haberin yok mu? sene başında veliler ne karar verirse o uygulanıyor artık yönetmelik böyle. O yüzden bazı okullar üniforma dedi, ama bizim veliler jet sosyete olduğu için serbest olsun dediler
- +1 yıl
Ne saçma ya haberim yok tabiki üniversitedeyim hiç diğerlerinden haberim yok :D Dediğin gibi lanet olsun o zaman. Ama o yaşta bir çocuğun yaşına göre giyinmemesi benim de sinirime gidiyor ama sen karışma yine de
Soran+1 yılYok ya karışmam bana ne. Dertsiz başımı derde mi sokayım?
- +1 yıl
Aynen salla onu diyorum
- +1 yıl
Diğer konusunda 64,2b cevap paylaştı. Kimseye karışılmaz, Boşver hocam
10 YorumlaAl iste ondan sonra millete sapik derler
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUygun dille ifade edin
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGüncellemenize katlmıyorum.
Bu her öğretmenin duyarlı yaklaşımı ile alakalı
Serbest giyimin getirilerini milli eğitim öngörmemiş olmazdı
Ve bir çok daha bu alanda yanlış teknikler uygulandı.
Artk dersten kalmak zor. Sınf geçmemek için çaba lazm.
Nitelik hal getire.
bir ciddi emek verordik heçebilmek için.
Cevap sahibi+1 yılNaslsnz nedir son durum
abi karisma Anne babasi var
00 YorumlaDiğer konusunda 582 cevap paylaştı. Nerede yaşıyorsun?
00 Yorumla
+1 yılAmaan boşver
10 Yorumla
+1 yılSenin gibi öğretmene çocuk emanet eden veliyi.
222 Yorumla
Soran+1 yılÇocuğu düşündüğüm için mi? Aptal oğlu aptal.
- +1 yıl
Hakaret etme seviyesiz. Seninki çocuğu düşünmek mi? Çocuğa o gözle bakmasan bu dediklerini de görmezsin. Bilinçaltı kararmış yaratık. Eğer düşündüklerinin gerçekten doğru olduğunu bilsen zaten ya çocuğu ya ailesini uyarırdın.
- +1 yıl
Bir de azıcık delikanlı olsan bu soruyu gizli sormazdın.
Soran+1 yılYa sktr gt. Çocuğu ve ailesini nasıl uyarayım? senin gibi beyinsizlerin yüzünden uyarlamıyorum. Yanlış anlamasınlar diye. Senin gibi sapıklar zaten. Herkesi kendi gibi sanar. Kolaysa gel sen söyle. Kızınız çok dar pantolon giyor.
- +1 yıl
Ver ailenin iletişim bilgilerini söyleyeyim. Senin gibi ahlaktan aile terbiyesinden nasibini almamış birini bu büyük devlet nasıl öğretmen yaptı ona da şaşırdım. Çocuğu tehlikede görüyorsan aileyi uyarmak öğretmen olarak görevin. Uyarmıyorsan çocuğun mahrem yerlerine baktığın için zevk alıyorsun demektir. Hala delikanlı mısın değil misin görmek istiyorum da olmadığın kesin.
Soran+1 yılTerbiyesiz de sensina ahlaksız da. Anana avradına sövdürtme. İlla ki insanı söyletecek de mi? Ben ASEKSÜELİM. anladın mı şimdi? Çıplak bile gelse benim için bir şey olmaz. Senin gibi abazalar çocuklara zarar vermesin diye korkuyorum. Senden çok var dışarıda
- +1 yıl
Herkes benim gibi olsa memlekette tacizde kalmaz tecavuzde. Senin gibi sapiklarin en basit savunmasi bu aseksualizm. Sen delikanliysan biraz sapik degilsen kimligini acikla.
Soran+1 yılHaksız olduğunu kabul et. Ve defol.
- +1 yıl
Sonuna kadar hakliyim. Ve senin gibi adi ogretmen denilen varliklarin oldugu bir ulkede kizim ile oglumu okula nasil gonderirim onu dusunuyorum. Sen once soylediklerine guveniyorsan kimligini acikla korkak adam.
Soran+1 yılSenin kızının da oğlunun da en büyük şanssızlığı babalarının deyyus olması. Sktr git
- +1 yıl
Senin gibi bir adama ogrenci olmasindan korkak bes para etmez sapik bir adamin ogrencisi olmasindan benim gibi bir adamin cocugu olmak dunyanin en buyuk nimeti. Korkak sapik rezil herif.
Soran+1 yılUlan şurdaki yorumların hepsini oku. Senden başka beni suçlayan yok. Çünkü sapık da sensin tacizci de. Senin gibiler herkesi kendi gibi sanar. Açık-net. Kart zamparanın tekisin.
- +1 yıl
Ben sana tek bir onerme soyluyorum. Eger sapik degilsen kimligini ifsa et. Oysa ben degilim. Kimligim acik. Isteyene acik adres bile veririm. Sen ise veremezsin. Cunku sapigin onde gideni kucucuk bir cocugun cinsel bolgelerine bakip sehvet duyani sensin.
Soran+1 yılKusura bakma ama sen beyinsiz misin? Ben sapık olsam kıza kötü niyetimi uygulardım zaten. Niye burda fikir sorayım ki? Senden başka böyle düşünen yok. Sapığın önde gideni sensin mk
- +1 yıl
Sapikligini bu sekilde tatmin ediyorsun. O kiza bir sey yapamazsin. Cunku o kiz senden daha delikanli. Cesaret ederek istedigi gibi giyiniyor. Senin gibi sapiklarin varligina ragmen. Ama sen korkak bir tavuk gibisin. Ufacik cesaretin olsa ya da kizi koruma ic gudun kimligini acik ederdin.
- +1 yıl
Sen buradaki sanal kimligini bile var edemeyecek kadar korkak birisin.
Soran+1 yılsöylediğime cevap vermedin 😜
- +1 yıl
Verdim de senin zeka seviyene uymadi verdigim cevap :) sen benim kimligini acikla sozume kac yorumdur cevap vermedin sapik herif :) seni adam yerine koyup cevap yazan benim de sucum var ama :) sen adam degilsin ki. O kucuk kiz cocugu senin gibi pedofili bir inekten daha adam :)
Soran+1 yılBen kimliğimi açıklayacak kadar mal değilim. Ama sen malsın. Esas sen bunu anlayacak kadar kapasiten yok. Bütün sağlık sorunlarımı yazmıştım. Niye ifşa edeyim? Bu ülkede özgürlük yok. Bizim gibiler hep dışlanıyor. Senin gibi onun bunun çocukları ise yaşıyor işte.
- +1 yıl
Bak seviyesiz adam. Mal olan sensin bu sapikligi yaptigin icin. Bana acikla sadece delikanliysan. Aseksuelmis. Sapik herif. Aseksuel insan diger insanlarin cinsel egilimlerine de merak salmaz. Senin yalanlarin ancak cahil kesime hitap eder. Basina bir sey gelecek korkun varsa ADAM olur ki sen degilsin ailesine anlatirsin. Ama nerede sende o yurek. Bak bu sitede onlarca trans var. Sen onlarin yaninda bile adam degilsin. Bes para etmez pedofilinin birisin.
Soran+1 yılAnana avradına sövdürecen de mi illa? Senin tüm geçmiş neslini skm bacım çocuğu
- +1 yıl
Delikanli ol efendi ol sakin ol. Gel Izmirin her neresindeysen yuzume soyle ne soyleyeceksen. Klavye delikanlisi.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar