Çok saçma bence en zekileri mühendis olsa daha mantıklı olurdu.
F*ck the system demek istiyorum
#eniyilerimuhendisolsun
#egitimsistemiyerlerde
#hackwhisper
F*ck the system demek istiyorum
#eniyilerimuhendisolsun
#egitimsistemiyerlerde
#hackwhisper
Bunu bende anlamış değilim fen lisesi mezunu kuzenim vardı ısrarla bilgisayar ya da elektrik elektronik okusun dedim ama dayıları ısrarla diş hekimliğini dayattı şimdi radyoloji servisinde diş filmi çekiyor.
Diğer iki kuzen bilkent elektrik elektronik okudu şu an ikiside amerikada google arge'de yapay zeka geliştirme biriminde çalışıyor...
Aslında birazda hak vermiyor değilim türkiyede mühendis olsa ne olacak mantığıyla doktor olsun bari diyorlar herkesin yurt dışına açılma imkanı yok maalesef
Evet durumun özeti bu çok kötü yani bunu duzeltemeleri lazım
Aynen öyle
Sadece matematiğe önem vermek yanlış. Herkesin zekâsı farklı alanda beceri gösterir. Çoklu zekâ diye bir şey var. Sayısal derslerde başarılı bir çocuk, sözel derslerde tökezleyebiliyor. Sanata, bilime, insanlık derslerine ve her alana yönelmek, hepsine eşit değerler vermek gerekir.
Matematik temel bir ders hayatın her alanında var
Ama öğrenci hepsine yönelemez ayni anda hem matematik fen hemde sanat dersi olmaz
Kesinlikle
Evet
kimse kimseyi yapmıyo ki hele bu adam zekiyse cidden, kendi istemediği şeyi başkasının ona yaptırmasına izin vermez kendi istediği için seçiyodur ya da türkiyede iş imkanlarına göre seçiyodur
18 yasinda agzinda bu ozenti ingilizce kufurle sende hibi halt olmas merak etme ;)
Gizli olmanıza gerek yok sizin kendi gorusurunuz saygı duyarım
Hayir bir fotona bak bide uslubuna ben hic yakistiramadim senin gbi guzel. kiza
Cevap
25Cevap
Bizim kızımızı ne doktorlar ne mühendisler istedi de vermedik demek için :D :D 3.bp.blogspot.com/.../166859.jpg
😂😂
Yahu su ulkede o kadar calisip okuyup fizik bolumunden mezun olunca is bulamiyorsun boyle degerli bir bolum heba oluyor ne beklerim buradan ya adam derece yapiyor fizik sevgisinden 80 binliklerle okuyor devlet buna dikkat bile etmiyor
Kesinlikle
kardeş kimse kimseyi doktor yapmıyor zekiler doktor olmak istiyor
sen sistemi anlamadan eleştirmeye çalışıyorsun
Anlatır mısın nerde yanlış anlamıştım
Yeterince değer görse böyle olmaz yurt dışında bile daha iyi türkiyede mühendisliği bitirdiler
Anlıyorum ama mühendisliği bardak olarak düşünecek olursak yarısından fazlası boş tamam yetenekli kişiler var ama çok az şimdi belli başlı üniversiteden mezun degilsen mühendis olmak bir işe yaramaz onunyaninda tıp okuyan biri için bunu söyleyemeyiz
ben bu yaz savunma sanayisine çalışan bir fabrikada kirpilerin kapısının üretimindeydim. üretimin başındaki mühendis aksaray ya da buna benzer bir yerden mezun. sen düşün kalanını piyasada pek çok alanda mühendis açığı var ama yetişen mühendisler çok aptal adamın ne yazdığı okunuyor ne konuştuğu anlaşılıyor ona kimse iş vermez. birde pek halka duyurulmayan projeler mevcut Türkiyede. anlatsam baya şaşırırsın inanmazsın bile Türk mühendislerinden çıktığına
Bunları bilmiyordum bende mühendis olmak istiyorum ama bakalım tabi iş imkanı lazım
Bilgisayar yazılım?
Sistemi faklamayın insanların suçu bu. Ama sistemde az faklanmayı hak etmiyor değil yani.
Bence hakediyor
Etmiyor demiyorum zaten.
tıp yazmayıp muhendislige giden tıpların cogundan daha iyi puan alan muhendisler var icin rahat olsun ;)
Elini kolunu sallayan mühendis oluyor mesleği bitirdiler
Evet ama işte o degerli birkaç insanı da yurtdışına kaçırıyoruz ustelik sayıca çok az bence
Bu ülkede en zekiler öğretmen olmalı ve en yüksek maaşı almalılar... MEB in tek yaptığı ma*l öğrenci yetiştirmek
En zekiler doktorlarsa beyin kıvrıumlarına dolayayım töbe töbe:/
Saçma sapan konuşmayın ya
Merak etme tıp seçmeyenler de var mühendis olmak için
Ama çok az kişi yapıyor bunu
Neden
Işte bu yüzden mühendisler hakettiği değeri görmüyor oysaki çok önemli bir meslek ama şimdi elini kolunu sallayan mühendis oluyor türkiyede bitmiş durumda
Evet
bende anlamadım he aynen en zekiler böyle daha kullanabileceği bir ortama koysalar daha iyi olurdu
hiç zeki doktor ve mühendis görmedim hepsi görev adamı, zekileri bilim adamı yaparlar ya da teknik eleman
Yapmiyolar ışte
Yanlış bence zekileri bilim adamı yapliyiz icat yapmalilar
Mühendis de bir nevi bilim adamı
Öylr bir şey yok birçoğu tıp geldiği halde başka bölümleri seçiyorlar
Kismen oluyo ya bende muhendis adayiyim😂
😄😄
Siyasetçi olup da önlerine taş koymasınlar diye
Heryer mühendis kaynıyo elini atsan mühendis
en zekiler doktor mu oluyomuş o. o
Evet😧
kesin bir yanlış var o işte :D
Kim dediki onu senin fikrin herhalde bu 😊
Evet
:D adjasd birşey demicm
Demekki mühendis olacak kadar zeki değiller :)
En zekileri değil çalışkanları
Sanmıyorum çalışan insan zekidir bizde hep bu algı var zeki ama çalışmıyor bu çok mantıksız
Alakasız. Ayrıca derece yapanlar tıp yazmaz.
Genel anlamda öyle ama
Derece yapanlar yazmaz diyom bacım yazmazzz :D
Yazar burda böyle bir algı var çalışkansan tıp okursun
tamam gidiyom ben
Eyi git banane😝
Zeki degil calisan doktor oluyor
Çalışan insan zekidir
Calisam insan akllidor zeki degil
En vicdanlılar doktor olsun
Bence siyasetçi olmaları lazim
Dedi ve son noktayı koydu aynen ya siyasete de lazım zeki insan
En çok oraya lazım kanks idareciler kaliteli olursa ülkecenek kalkiniriz
Aynen hep onlar yüzünden system bu şekilde zatem
O halde f*ck
Can maldan önemlidir.
Evet
yapmıyorlar kendi tercihleri.
Aynen sistemin mk.
saglık o nemli
Öyle bir şey yok..
Var
Herkes kendi seçiyor
Elini kolunu sallayan mühendis okuyor bu basit olmamalı sonra işsiz mezun ordusu
karı kız peşinde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar