Pazartesi günleri kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Yorgun, bitkin, cuma gelsin bir an önce diyenlerden misin yoksa yaşamak güzel hava güzel günlerin ne önemi var diyenlerden misin?

Pazar günlerini sevmem ben; çocukken de sevmezdim, okulun olacağını anlardık birgün öncesinden.
Pazartesilerini severim; psikolojik olarak insanların da bıkmış ve sevimsiz hallerini anlamam hiç pazartesi günleri. Halbuki bugün yeni şeylerin başlangıcı, keyifli olabilecek bir haftanın ilk günüdür, en azından ben severim :)
Hayırlı günler...
güzel bir bakış açısı
@Melisaaasyaa teşekkür ederim.
pazar gunude calista bak pazartesi sendromu oluyor mu
bence batıl inanç ben pazartesileri severim:)
Cevap
65Cevap
Aslında pazartesi günü çok anlamlı ve güzel bir gündür.
”Allâh pazartesi gününe yedi fazilet vermiştir :
1) İdris Aleyhisselâm göğe pazartesi günü çıkmıştır.
2) Musâ Aleyhisselâm Tur’a o gün gitmiştir.
3) Allah’ın birliğini gösteren delil o gün inmiştir.
4) Allâh’ın Rasulü pazartesi günü doğmuştur.
5) Cebrâil Aleyhisselâm’ın Peygamber Sallallâhu aleyhi ve sellem ‘e ilk inişi pazartesi günü olmuştur.
6) Ümmetin amelleri Peygamber Sallallâhu aleyhi ve sellem’in ruhuna pazartesi günü sunulur.
7) Allah Rasulü Sallallâhu aleyhi ve sellem’in vefâtı pazartesi gününde olmuştur.”
Islam açısından değerli bir gündür bence.. belkide bu da islama karşı olanların oyunudur? pazartesiyi sevmemek. Neolursa olsun müslümanlar bu olayları hatırlasın pazartesi günleri ve o alıştırılan "sendrom" yok olsun.
Ben hurafe olduğumu düşünüyorum,, açıklaması soruda ve yorumlarda mevcut.
www.kizlarsoruyor.com/.../q5837904-dikkat-ettim-pazartesi-gunleri-is-cikisi-azgin-bir-boga-gibi-oluyorum
bu sendrom tabiki var. ama kime var. maas i 1500 tl olana var. . her ay kendine binlerce yuzbinlerce lira kar elde edene ne sendromu... her ay ver çoskuyu. ah ah bir kaldırıldığınızi anlasaniz var ya.. adamlar ucuyorlar. anlayana kadar Allah hic bir isinizi rast goturmeyecek...
Genelde iyi bir haftasonu tatilinden sonra bünye ilk iş gününü kaldırmaz. Bu da Cumartesi Pazara denk olduğu için. Pazartesi tatil olsam, Salı sendromu yaşardım. Benim de pazartesilerim sıkıcı geçer adapte olamam. Neyseki ikinci gün atlatıyorum.
Pazartesi tatil günü olsa salı iş başı ya da okul olsa bu seferde salı sendromu olurdu 😊
Aksine ben pazartesi günleri enerjik olurum, cuma günü modum düşer. 😊 😊
Pazartesi günü işe gidince ben 😂😂😂😂
https://i.hizliresim.com/3oXml0.gif
Ben calisiyorum ama hafta basi oldugu icin sevmiyorum fazla ama oyle of bu gun pazartesi nalet olsun kadarda deyil. Radyolarda felan abartiyorlar sadece
Bence kesinlikle var:) Mesela dün sadece üç saat uyuyabildim ve bugün okula gitmedim:) Gerçi otobüslerin asla boş olmaması da bunda etken.
-Gecen bol olsun.-
Cogu zaman hafta snlari falanda calistigim icin bende sendeom falan olmuo. Tam tersi bende pazar sendromu var arada bir tatil yapinca ne bk yicemi sasiriom
Böyle hissediyorum
https://i.hizliresim.com/7AZDDl.jpg
pazartesileri üstelik en yoğun olduğum gün. 7 saat dersim var. zor kalkıyorum. hafta salı başlasaydı salı sendromu diyecektik. o sendrom mutlaka olacak :)
Peygamber Efendimiz'in (s. a. v) pazartesi günü doğması nedeniyle kafirlerin uydurduğu boş hurafeler.
Neye inanırsan onu yaşarsın, Pazartesi'den cumartesi öğle saatlerine aynı terane ne de olsa... Benim için bir farkı yok
aslında öyle bir şey yok sadece beynimizde ''hatanın ilk günü olduğu için, trafik, okul başlıyr ''gibi şeyler fazlasıyla düşündüğümüz için bu da korkunç bir şeymiş gibi gözüküyo
Hele ki çalışıyorsan sabahın köründe güzelim uykudan kalkıp yola çıkmak cidden koyuyor keşke hiç çalışmadan para kazansak 😤😒
bence yok sadece pazar gününün rehaveti üzerinden atılmıyor yoksa sendrom falan bahane malum milletçe baya tembel olduğumuz için.
Var tabi. Cocuklar beyinlerini yikatmak istemiyor ama aileleri onlari zorla okula gonderiyor. Kendileri de sevmedikleri islerde calismaya gidiyorlar.
Bence hurafe ya da dinlenme sonrası bir anda iş psikolojisine girince beyne yorgunluk sinyali gönderiyoruz bilinçli
Bu sene geçsin de diğer seneler hiç şikayet etmiycem halimden. Yeter ki şu seneyi sağ sağlim atlatayım.
Var tabiki hele birde hafta sonu çalıştınmı bak sen o Zaman sendroma hala ölü gibi geziyorum iş yerinde 😊
Pazartesj sendromu sosyete tribidir. Tiribe girmeyin. Isinize gucunuze bakin.
açtım şarkıyı bitti gitti :D
bu kadar şikayet edecekseniz sıktırın gidin istifa edin mk.
Okudugum. zamanlar en sevdigim gundi benim pazartesi. orta okuldada lisedede, universitedede. Hep seviyordum pazartesin. Ozluyordum okulu cunki o iki gunde. O iki gun gecmek bilmezdi.
Pazartesi günleri kendimi kötü hissediyorum. Cuma günü hiç gelmicekmiş gibi geliyor bazen..
ben pazar sendromuna inaniyom yarin pazartesi diye dertlenir dururum
ne hurafesi be bizzat ben yaşıyorum o sendromu hurafeden mi yaşıyorum
Evet kesinlikle var ama hafta Pazar'dan başlasaydı Pazar sendromu olacaktı
sewmediğiniz bir işi yapmayın zaten istifanızı verin hemen.
Benim için sendrom yok salı günleri iş başı kafa rahat 😀
Az önce Vodafone'den mesaj geldi Pazartesi Sendromuna son vs diye demek ki varmış.
Ben pazar günleri izinli olduğum için pazartesi güzel geçiyo ve saçmalıktan ibaret hafta'nın büyün günleri aynıdır
Psikopat_hatun diyorki öğrenciler ağlamasa pazartesi günleri çok güzelde işte :)
Herkesin pisikolojisi ayni degil beyninde biten birsey dostum :)
Hergün sabah namazına kaljan için sendrom mendrom hikaye.. ;)
#Vesselam
Sendromda değil hurafede değil tek sey totomu kaldırmaya üşeniyorum
Var ya adı yetiyıor aslında sevmek lazım peygamber efendimiz (s. a. v) doğmus bugün :)
benim için sıradan bir gün de toplu taşıma dolup tasio sinir oluyorum
Pazartesi sendromu mu? İşsiz kalında görün siz p tesi sendromunu
Var ve bu pazar gününden başlar. Ama bir de cuma günü sendromu var :)
pazartesi takıntım yok sıradan bir gün benim için severim kendisini :)
ben daha cumartesi günü pazartesi gününü düşünüyorum sen düşü
hayatı boyunca sabahın köründe kalkıp evine ekmek getirmek için çalışan delikanlı babaların her pazartesi sendrom yaşayan jelibon evlatları topunuzun amnk bir bitin Ian artık
bence var mesela ben biran önce cuma gelsede akşama kadar yatsam diye çıkmayı bekliyorum
Halk tabusu normalde pazartesi dinimizce hayırlı bir gündür
Sendrom var ama hastalık demek değil zaten kelime öbeği.
oyle bişey yok muhtemelen bunu diyenler hayatları boyunca sevmedikleri işte çalışan tipler.
İllaki saçmalıktır ama araya tatil girince ister istemez pazartesileri bir bıkkınlık oluyo bende
Bnce kesin var yoksa yıllarca kandırildim demektir duygularimda yaniliyormuyum😮
Pazar günü sendromu diye bir şey var hepsini diker atar
En çabuk geçen gün aslında pazartesi yeterki bir baslanabilinsin
Pazartesi diye insan olsaydı kafasına sıkardım vallaha
pazartesinin bir suçu yok hep bir önceki günün pazar olmasıyla alakalı yani pazar sendromu bu aslında =)
Pazartesi gunleri hep basim agrirdi
O cok degisik bir gun ya.
Bu sadece Hıristiyanlar uydurulmuş. Bir hurafedir zira pazartesi peygamber efendimizin. Doğduğu ilk
Vahvinin geldiği ve peygamber efendimizin vefat ettiği gündür.
psikolojik tamamen vücudun belli zaman sonrasında şartlanması
Pazartesi sendromu diye bir şey yoktu. Okuyan, çalışan vardır para yiyen vardır haha
Çalışan ve okuyan insanlar için pazartesi sendromu vardır ve daima olacaktır :D
yıllardır pazarlarıda çalışıyorum, o yüzden sendrom falan yok =))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar