Deniz edebiyatta genişlik, sonsuzluk, derinlik, gözyaşı, aşk , cömertlik, hakikat, güzellik, lütuf, inayet, sevdanın büyüklüğü vs. Gibi birçok anlamda kullanılıyor. Özellikle divan edebiyatında derya ve bahr karşılıkları ilede kullanıldığını görürsün. Burdan biraz üstüne düşersen çok şey çıkarabilirsin. Aşka kıyısı olmayan insanları gibide çevirebilirsin mesela (: Örnek. Aşk denizine düşen âşık, ayrılığa zor dayanır bâki nin türkçelestirilmis bir şiirinden parça..
denizin acayip bir çekme gücü var. deniz olan yerde büyüdüm yillardir her gün deniz görerek geçirdim. sanki dünyanin sonu burası gibi. mesela ankaraya gittim. öyle tuhaftı ki. hani ilk de güzel ama sanki kayıp gibiydim. deniz olmayınca bir sonu yokmuş gibi geldi hemen kaçtım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Şili'nin her şehrinin denize kıyısı var Şili vatandaşlığına geçin o zaman. İç Anadolu insanını küçümseyen ve medeni olmayı geniş olmak zannedenler bir zahmet bizi sevmesin. İyiki bir deniziniz var
başına bir hâl gelirse canım dağlara gel dağlara. Bende bunu hiç anlamadım. Hatta kredi kartı borcumdan dolayı belki işe yarar diye tendürek dağlarına sığındım. 3 ay sonra döndüğümde kart hacizlik olmuştu. Evet.
En İyi Cevaplar