Nasıl kullanacağınızı zaten kursta öğrenmişsinizdir, burdan anlatıp öğretebilmek mümkün değil. Yalnız buradan size şu yardımı yapabilirim. Araca binmeden önce lastiklerin kontrol edin, yani 4 lastige de şöyle kısa bir göz atın havası inen var mı diye. Araca bindiğinizde ilk önce emniyet kemerini takın, ardından dikiz aynasını kontrol edin ayarsız olmasın diye, sonrada vitesi boşa alıp aracı çalıştırın. Kalkışa geçmeden önce el frenini indirmeyi unutmayın. Turu tamamlayıp döndüğünüzde, araçtan inmeden önce el frenini çekmeyi sakın unutmayın. Bu saydığım ayrıntıların her birinden puan alıyorsunuz
Çok rahat ol. Öyle herşeyi mükemmel yapacam diye panik yapıp eline ayağına bulaştırma. Yani rahat oldan kastım aynı zamanda yavaş yavaş acele etmeden. Yavaş yaparsan hiçbirşeyi unutmazsın. Mesela arabaya binmeden önce gerekli kontroller, arabaya bindin ayna kontrolleri, emniyet kemeri, el freni, vites kontrölü, falan filan. Bunu yavaştan yap ve rahat bir şekilde yap. Yanında seni izleyen kişiye çokta şe yapma takma yani.
Rica ederim. Yavaş hareket etmene kızmazlar. Çünkü hızlı iş yaptığında hem hata yapma oranı yüksek hemde "Acele işe şeytan karışır" sözünden de yavaş yapmak daha mantıklı. Ha filmlerdeki gibi slow motion şeklinde yavaş ol demiyorum. Sadece bir eylemi yapmak için düşünecek zamanı genişlet. Eylemi yaparken düşünme. Yapmadan önce düşün, hayal et, uygula, eylem bitince sıradaki yapacağın eylemi düşün tekrar düşün, hayal et öyle uygula.
Geçen hafta bugün bende sinavdaydim yokuşta korkuodum araba kalktı gitti valla😂 parkta da sıkıntı olmadı L şeklinde park da U dönüşü de ben çok korkuyordum 40 yıllık şoför oluyorsun o an
Binmeden önce aracın etrafında tur at. Tur atarken aynaları kontrol et. (görevliler bozuyor sen fark etmeden) Binince, kemerini tak. Tüm aynaları doğrula. Görevlilere kemerlerini takmalarını söyle. Anahtarı çevirince sarı ışığın sönmesini bekle ve çevir. Aracı kaldırırken hata yapma. Vitesin varlığını unutma ve doğru viteste ol her zaman. Otobanda olması gereken hızda git. Görevli yavaş git dediğinde ve frene basarak yavaşlattığına deki bu yolda bu kadar yavaş gidilmez. Onlar yok sen bu hızla git dediğinde o hızla git. Işıkları asla unutma yanlışlıkla geçersen sadece mırıldan ama çaktırma. Şerit değiştirirken aynalardan bakmayı unutma. Park ederken kararlı bir şekilde park et. İnternetten nasıl park edilir öğren.
Heyecan yapma demiş arkadaşlar ama heyecan yapmamak mümkün değil o koltuğa oturduğun zaman bacakların titriyor müfettişlerin yanında. Sadece öğrendiklerini en iyi şekilde uygula, ve müfettişlere karşı saygılı ol. Başarılar
En İyi Cevaplar