Yarın gidiş dönüş yaklaşık 12 saatlik yol çekmem gerekecek. Nasıl dayanacağım bilmiyorum tek şoförüm ve benden başka kullanabilecek kimse yok, biraz tırsıyorum açıkcası. Rahat gidip gelebilmem için bir öneriniz var mı?
12 saat dediğine göre takriben 800-900 km arasında bir yolculuk yapacaksın. Aracın dizel ise yakıt almana gerek kalmadan gider dönersin tabi ki ayağına bağlı.
Fazla ağır yemek seni yorar, sakız iyidir hatta candır. Sigara kullanıyorsan o da uyku için yardımcı olur. Korkmana gerek yok yollar artık seyahat için gerçekten daha rahat eskiye nazaran. Kendi uyguladığım bir durumdur, bir limonu pet bardağın içine sık ve bildiğimiz gripinin içini bardağa boşalt iyice karıştır ve iç. Gözlerini kırpmak istemezsin kirpiklerin batar gibi gelir göz kırptıkça. Esasen zararı yoktur ağrı ve uykuyu alır. Giderken fazla enerjini harcama, gündüz olacağı için fazla mola verme. ne kadar erken dönüş yoluna başlarsan senin için o kadar rahat ettirici olur psikolojik açıdan, hani geri dönüyorum şu kadar kaldı bu kadar kaldı diye. asla ama asla rahatsız hissettiğin anda delikanlılık yapıp da giderim biraz daha deme, utanma, korkma ilk gördüğün tesise gir elini yüzünü buz gibi yıka gerekirse yarım saat uyu. Geri dönüşte ne kadar soğuk olursa olsun ASLA KALORİFER AÇMA, aracın içerisini ısıtma. Uykuyu en çabuk sıcaklık getirir. gidiş değil ama geri dönüş için kendine meşgale bul. Yanındakiler ile uzun metrajlı konulardan sohbet aç. kafa dağıt müzik iyidir ama sohbet kadar etkili olmaz.
En önemlisi hoş geldin desinler, geçmiş olsun demesinler diye olabildiğince kurallara uy tavsiyeleri kulak arkası etme
Hadi dönünce yazarsın yaşadıklarını. Hayırlı yolculuklar...
Her 3 saatte bir mola ver..
Arabanda hareketli müzikleri eksik etme..
Ciddi enerji verir..
Uyku yapacak yiyeceklerden kaçın..
Ayran gibi..
En azından yanına akrabalardan birini alsaydın..
Uzun yol şoförleri bile mutlaka yanına birini alır..
Bu imkanın yoksa ve yorgun hissedersen mutlaka arabanı kenara çek ve yarım saat bile olsa uyu..
Geç var ama güç varma..
Korkacak bir şey yok.. Emniyet kemerini kullan.. Güven verir..
En önemlisi Ayet'el Kursi ve Kureyş suresi oku..(Kureyş suresi yolculukta kolaylıktan bahseder)
#Vesselam
Rica ederim 😉
Ben Ankara'dan Bodrum'a böyle gittim..
Arabamda dedemle ninem olduğu için sık sık ihtiyaç molası vermek zorunda kaldım..
4 saatlik yolu 6 saatte gittim 😂😂
Pardon ya doğru özür dilerim sabah 6 akşam 6 da orda olmuştum.. 6 saat kalmış aklımda.. 12 saat halbuki 😂😂
12 saatte gittim diye ben de üzülüyodum..
Normalmiş o zaman ;)
Dönüşte 8 saatte geldim..
Gerçi İzmir'e uğradık ordan geldik..
😂😂
E ne zaman yolculuk?
Hahaha 😂😂
Sabahtan beri iyilik yapıyorum sanıyorum 😏
He iyi bari ;)
Öncelikle uykunu iyi almalısın yola çıkmadan.
Mayışmanı sağlayacak şeyler tüketme, daha hafif sağlıklı şeyler ye ve bol su iç, arada çay kahve..
Müzik de olursa daha zevkli bir yolculuk olur :)
Ve mutlaka mola ver arada, temiz hava al, esneme hareketleri yap..
İyi yolculuklar :)
Rica ederim :)
Belli bir saat belirle ve o saat geldiğinde müsait bir yere çekip biraz uyu. Ben öyle yapıyorum rahat oluyo
Cevap
61Cevap
12 saat oldukca yorucu bir yolculuk. Umarim yol iyidir. Yarin yola gideceksen bugun erken yat sakin nete takilma. İyi uyu. Cok yeme uykun gelir. Yola esofman ile cik rahat olsun. Ayagina spor ayakkabi bol olsun. Gunes icin mutlaka gozluk kullan. Arabada konusan biri olsun. Arabesk dinleme. Hafif hareketli muzikler olsun. Nescafe ice lardan iki uc tane al. Mutlaka ic. Su ic. Kuruyemisin olsun. Yol yemegini de kacirma. Fazla yeme. 3 saatte bir 15 dk dinlen. 6 saatte 30 dk dinlen. Aralarda mutlaka yuzunu yika. Uyku ya da yorgunlukta asla zorlama dinlen. Mumkun oldugunca sabit hizla uzun sure kullanma. İyi Yolculuklar.
Haaa otoban ooo hic sikinti yok rahat gidersin. Bende ankaradayim. Cok gittim giderim de istanbula. Hizin 130 km. Ankara turnike cikisi, bolu sakarya arasi radar olabilir. Yolda bercestede dur karsilikli. 3 saatte oradasin. :) 130-140 gidersen 4.5 saatte gidersin. Bolu tunelinde dikkatli git
90 km de hızını sabitle. müziğini fon müziği şeklinde aç gece uykunu çok aşırı iyi al, arabanda soğuk suyun termosta çay veya kahven ve atıştırmalıkların olsun. mesela yeşil elma muz veya aburcuburlar gibi. dikkatini hep yola ver imkanın varsa telefonun hep sessizde dursun veya kapa. sık sık mola ver ve her molada en az yarım saat haraket içinde kal, tuvalete git ve elini yüzünü yıka. sonra tuz tüketimini 1 gün önceden artır. haraketsiz uzun süre geçireceğin için kaslarda kasılma olur bunu tuz engeller. asla hız yapma. 10 dk geç git ama hayatını tehlikeye asla atma. acıkırsan molalarda yemek ye asla atıştırmalıklara güvenme ve gidince yerim deme ani kan düşmesi uzun yolda bir bakarsın seni ölüme sürükler bu sebeple aç asla kalma. imkanın varsa yemeğini yanına al ya da mola yerlerinde ye. 1 kase mercimek çorbası bile yetecektir sana.
unutmadan ekleyeyim vucudun su kaybetmemesi için alkali değerini arttırmak lazım bu ise limon ile sağlanır. su şişene bir kaç damla limon damlat ve bunu yolculuk boyunca yudum yudum iç. sakız çiğne uykunu açar hatta abart patlata patlata şişir.
aracına güvenmiyorsan öncesinde bir ustaya baktırt ve uzun yola çıkıyorum de. mesela şehir içinde seni idare edebilecek balataları uzun yola çıkarken değiştirt
kapını içerden kitle ve yolda kimseyi aracına alma ölüyorum dese yine alma.
kaloriferi ve camı asla açma. çok sıcak olursa klimayı aç camlara en düşük ayarda ver, senide etkilemez ama aracı soğutursun. güneş direkt gözüne gelirse güneş gözlüğü ve aracın güneşliğini kullan ama gözlerini kırparak gözlüksüz araç asla kullanma. dediğim gibi 90 km hız sınırın olsun ama otobonda da korkup 20 ile gitme kurallara uy sinyalini vs vermeyi unutma. aracında gündüz farları yoksa kısaları gece gündüz söndürmeden yol al. şimdilik önerilerim bunlar.
dikkat et asla 90 100 km hızın üzerine çıkma çok keyifli olacaktır. unutma hız her zaman risk getirir. ben çok hızlı araç kulanırdım çok tehlikeli geçerdi yolculuklar. şimdi 90 en fazla 100 km sabit hızla seyrediyom mükemmel bir yolculuk oluyo. birde iyi bir uyku çek. müzik cd si yap. yorulunca dinlen 5 10 dk çok sık mola vermene gerek yok.
otobandada hızın en fazla 110 olsun hız yapma belki çok boş olduğu zamanlarda biraz hızın çıkabilir. boluda sonra dikkat et. adapazarı kocaeli özellikle kocaelinde yol 2 şeride falan düşer ve daralır. tır falan sollarken aşırı hızlı olma sakarya ve izmit taraflarında şeritler geniş değil. çok tehlikelidir. baştada söylediğim gibi hızın sürekli düşük olsun ne kaybedersin.
teksiniz ve gece araba kullanmayın.. Biz erkekleri bile sıkıştırıyorlar yolda saçma sapan sollamalar yüzünden.. Ona göre oldukça erken çıkın yola.. ve molalarıda büyük dinlenme tesislerinde verin Varan tesisleri gibi.. Yakıt alımınıda oralarda yapın..
Elma uykuyu açar şöfor yanında ki konuşan şehir içinde değil uzun yolda iyidir. ve akşamdan 4 saatlik uyku ile durursan daha dinç olursun yani çıkmadan 2 gün evvel yatma hiç çıkacağın gün 13 saat uyu cin gibi olursun ben genelde öyle yaparım :D
Bende her hafta en az 8 10 saatlik yol yapıyorum bence çok fazla mola verme yol bitmiyor, çok sıkıldığında çek bir yere ayakların yere değsin. Sakız çiğne enerji içeceği iyi gelir içmek istersen sevdiğin müzikleri dinlersen ha bir de sabah ya da öğlene doğru çık biter gider.
O zaman çekirdek çıtla
tirsacak bsey yok uykusuzluga dayanamayan biriysen 4saatte bir dinlenip kahve falan icecen gece cik yola radar olmaz 12saatlik yolu 6-7saatte gidersin 😂😂
aa gidiş dönüş 12sattmis 😂😂neyse yinede 2saatte bir dinlen arkdasin flan varsa omuzlarina masaj yapsin bnde cuma gunu afyona gidiyom 😂
hmm ozmn sabaha karsi cik 4de falan hem serin olur hmde yollar bombos olur rhat gidersin arac ne buarada
Yavaş sür. Hız yapma sakın Düz yolda ınsanın gozu kararıyor ara sıra sakın dalmasın gozun buna dıkkat et bır ara basıma geldı ve kılpayı olumden kurtulduk dıyebılırm
Resmiyette iş alanı olarak araç kullanan şoförlerin 6 saatten fazla kullanması yasak olduğuna göre bana sorarsan 6 saat kullandıktan sonra bir konaklama yerinde dinlenmen olur.
elma yiyebilir dişine kırık kürdan takabilirsin dilin o kürdana deydikçe uykun gelmez ayrıca çok yorulursan enerjiden sonra demlik çay soğudunda birer damla gözüne damlatabilrisin bu seni 150 km kadar uyutmaz ;) buarda şoförüm
asıl şehir içinde tırs bence ne zaman ne oluca belli değil ama uzun yol kadar akıcı rahat yol yok şehir içi kaza olasılığı %75 uzun yol şehirler arası % 30 rahat ol :)
uykunu iyi al bir defa..
sonra tek gitmiyorsundur umarım yanında birisinin olması iyi olur
Uykusuz bir şekilde araba kullanılmaz Ben de kısa süre önce uzun mesafe araba kullandım toplam 8 saat ama 5 saatini ben kullandım 3 saatini annem kullandı yanında bir tane daha şoför olması gerekiyor
müziği kapatma..
2 saatte bir kahve molası ver..
telefon şarj kiti al yanına..
yolda gprs dışında telefonunla ilgilenme..
3 saat 3 saat 2 saat 2 saat 2 saat yap o halde..
ilk defa uzun yola gidiyorsun, sonra 3 gün yataktan çıkamazsın..
Mola yaparsiniz. Bir kahve de icersen sorun olmaz bence.
Dinlen uykunu iyi al mola ver iki saatte bir en azindan cok zor ya keske biri olsaydi
Erkek olmak tabiki:))) erkeklerde sıkıntı yok uzun yol falan filan :)))
kutu nescafe ve mümkünse enerji içeceği alabilirsin
Tek olunca cok zor. Sabah erken saatte cik 2 3 saat git kahvalti yap her 2 saatte bir mola ver. muzik ac canli muzik calsin
koltuk önemli ayarla ve guzel bir fon müziği aç tam uykum gelirken yabancıya geç ve son ses devam yolun açık olsun
nereden nereye gideceksin? ama bunun önerisi ancak "rajhat kıyafet giy mümkün olduğunca duble yolları tercih et "olur başka bir şey diyemem.
Dinlen bro afedersin 2 yanakta isyan ediyor bir süre sonra
Yorgun çıkma y uykunu iyi al öyle çık yola başka önerebilecegim birşey yok
Uykun geldiğinde çek benzin istasyonuna uyu. Aceleye gerek yok.
Burn enerji içeceği kullan. Kesinlikle faydasını göreceksin.
paraya kıyıp ıyı bır arac alırsan araba da sneı rahat ettırır yolda
kesinlikle iyi bir cd çek ve uykunu açsın 2 saatte bir mola ver ve kahve çay tüket bol bol hızlı gitme ve fren mesefelerin kısalmaya başladıysa yorulmusundur sağa çek
İyice uykunu alman gerek.
Kesinlikle müzik dinle kısık sesle
Depoyu fullemeden yola çıkma
GPS kullan
Yol durumunu takip et
Gece yolculuk et yollar daha sakin olur.
Kahve yap o sıcak tutan dalgada kalsın, uykun gelirse içersin. Bide rahat kullan oto pilot varsa ona al gaza bile basma kendi gider, direksiyonu tut yeter
uykusuz cıkma
3 kere mola ver 20 ser dakika ya da 30 ar dakika
Güle güle git güle güle gel. Heyecan yapma korkacak bişeyde yok
Uykunu almis olman onemli ve arada molalar verirsin kahve molasi skinti olmaz
Akşam çok erken yat sabaha kadar kimse rahatsız etmeden sağlam bir uyku çek. Sabahta full hareketli şarkılarla yola çık ^^
Gideceğin yolu İstanbul Ankara olarak hesapladım uykunu iyice aldıktan sonra müziği orta ses aç çekirdeğini al yanına trafik kurallarına uyarak git
Doguya dogru gidiceksen ogleden sonra , batiya gidiceksen sabah yola cik
5. Vitesten sonra ayağını debriyajdan çek vevsürekli muhabbet et şarkı dinle birşeyler ye
Terlik olsun ayağında alttanda şort giy valla çok rahat oluyo 😄
Sandalet giy o zaman belinede yumuşak yastık koy ağırıyo bir süre sonra 😄
gündüz git yola bende yarın uzun yola gidecem sabah erken çık aksam erken donus yapacam gündüz
gece cıkmamanı tavsiye ederim
yorulunca çek kenara uyu arada bir camğ aç kapat enerji içeceği soğuk kahve felan iç bas gaza yavrum bas gaza :P
Uykunu iyi al, uykun gelince veya yorulunca dur. Kazasız belasız gider gelirsin inşallah
Ara ver tesislerde dinlenmek icin filan. Yolun açık olsun
2 saatte bir mola ver mutlaka giderken anlamazsın ama yorgun düşersin Allah korusun uzun yol hata affetmez
Hiç tavsiye etmem. kaza yaparsınız. uykusuz araç kullanılmaz.
O yol bitmiştir muhtemelen :)
hız sabitleyiciyi aç :D :D :D
Uyutmayan müzikler dinlemelisin.
sağ şeritten 50 ile git tamamdır A:SDAD
Bol redbull hareketli müzikler rahat kıyafetler :)
Hayko yu aç son ses cok rahat oluyor
Yavas ve temkınlı gıt sorun olmaz
Yanına beni al yedek şöför 😛 Redbull candır ;)
Boş yol bulunca kapat gitsin
arada mola ver bence :D
çok çok dinlene dinlene git yorar yol adamı
uzmanlar elma yiyin diyor. mideyle alakalıymış
Nerden nereye gideceksin bu kadar uzak
Kapıları kitle bacagıda koltugun altına koy
Yalnız yola çıkma bence
Tamam ben sürerim
uykunu iyice al ve dinlenmeden çıkma
Hiçbirşey giyme rahat rahat gidersin
En İyi Cevaplar