Bravo hepinize benim sağ elle yazdığım okuma yazmayı yeni söken velet yazısına benziyor 😂😂
İki eliyle de yazı yazabilen var mı?
Bravo hepinize benim sağ elle yazdığım okuma yazmayı yeni söken velet yazısına benziyor 😂😂
Bir kişinin sağlak ya da solak yönelimi kendi tercihi değildir.
Nüfusun yaklaşık %10'un solak olduğu görülmektedir.
Sebepleri bilimin araştırma konusudur.
Çok az sayıda bazı solakların aynı zamanda sağ ellerini de kullanabilme yetenekleri gözlenmiştir.
Tarihte solaklar bir çok toplumda aşağılanmış, dışlanmış hor görülmüştür.
Örneğin Romalılar solaklara kötülük, kötü talih ve günahkar anlamına gelen "sinister" kelimesini kullanırlardı.
Kızılderililerde ve Uygur Türklerinde ise solaklık üstünlük olarak görülürdü.
Günümüzde bu önyargılar artık kalmamış olsa da hayat sadece sağlaklara göre tasarlanmaya devam etmektedir. Mesela makas. Solaklar için makas bulmazsınız kolay kolay. Veya kolçaklı sandalyeler de sağlaklara gördedir.
NOT: İnşallah bir gün eşcinseller için de bu tür ön yargılar sona erer. Eşcinselliğin bir tercih ya da ahlaksızlık değil sadece bir yönelim olduğunu kavrayacak olgunluğa erişiriz.
neden bu kadar alakasız şey yazdın :D
@Boksör-225 Eğer gözündeki perdeyi kaldırabilirsen aralarındaki alakayı görebilirsin.
@Boksör-225 Bence gayet de ilişkili bilgiler.
Ayrıca ciltlerce kitap da okusak rastlamama ihtimalimizin olduğu bir bilgiyi paylaşan insanlara teşekkür ve saygı duymamiz boynumuzun borcu. Hele hele onlar bizden yaşça, olgunlukça büyük iseler.
İlim öğrenmenin kıymet-i harbiyesini bilen bireyler için bunun aksini düşünmek zaten olanakdışı...
Sağlağım. Sol elimle de yazıyorum fakat oturup çaba sarf etmediğim için sağ elimle yazdığım gibi güzel ve minnak yazamıyorum açıkçası :D Ama okunur oluyor mu, oluyor, anlaşılıyor mu, anlaşılıyor :D
Bravo valla :D
Sol el yazım totoma benziyor ama olsun :D :D
Olsun okunması da iyi ben solağım sağ elle yazdım mı yazmayı yeni öğrenen 1. sınıf veletleri gibi oluyor 😂
Yazabiliyorsun ama neticede. Böyle mum gibi yazmak için oturup her gün en az yarım saat pratik yapmak lazım zaten. Ben de onu yapamıyorum :D
Sağ elle yazarım sadece ilk okuldan okul hayatımın bitimine kadar yazımla ilgili övgü aldım lakin övgüde şöyleydi derslerin yazının çeyreği kadar iyi olsa ah ah şeklindeydi:/ Bunun dışında sağ ve sol ayağımla frikik kullanabiliyom:/
Ben varim. Sinifta cok zaman bir sag elimle bir sol elimle yazar devam ederdim. Masa tenisi oynarken iki elimide kullaniyorum. Futbol oynarkende iki ayagimi kullanabiliyorum. Benim icin sag sol fark etmiyor 😂
Cevap
26Cevap
benim sınıfımda bir kız vardı arkadaşım defterine sol eliyle yazıyordu tahtaya sağ eliyle yazıyordu bilmiyordum öyle olduğunu dedim kız sen solak değilmiydin dedim bna tahtaya solla yazamadığını söyledi şaşırdım :D :D bir de çook gzlll yazısı vardı inci gibi :D :D
Rahmetli anneannem yazardı, sadece yazı değil herşeyi yapabiliyodu iki eliyle, solak-sağlak kavramı yoktu onda.
Hep 2 elimle yazmayı istemişimdir bu yüzden sol elimle de yazmaya çalıştım ama olmayınca bıraktım. Sadece sağ elimle yazabiliyorum
sıkıyorsa iki elinizle aynı anda farklı yazılar yazın :)
Sende takma iki eliyle bile, bir kalem tutamayanlara bak sevin. Boş veeer.
benim bir arkadaşım yazıyordu
ama ben yazamıyom:
Ben sol elimi malum görevden başka bir şey için kullanamıyorum.
Var genelde bir elimle karalama yapar diğer elimle de yazı yazarım.
yok görmedim hiç.. yazan varsa ona 1 tane sakız alacağım.. ciddiyim
Varmış baksana
ben ilkokulda sol elle kalem tutum sol elle yazmayı denedim mümkün değil sağ elime aldım kalemi sağ elle yazdım yani sağ elle yazıyom sağlağım solak değilim ama sollada yazabiliyorum ama sağ kadar iyi değil
Daha tek elimle doğru düzgün yazamıyorum yazım berbat
Kafamın üzerinde amuda kalkarken iki elim ve ayak parmaklarımla yazabiliyorum ben
Ben sağ elle yazarken bile yazım doktor yazısı gibi, sol elle hepten karalamaca bir şeyler oluyor
oğlum yazıyor 12 yaşında
benim arkadasim yaziyor
Selam!
Bravo kuzu :D
Teşekkür ederim. Bu beyin aktivitesini oldukça yükselten bir şey. Ama bonus olarak bir Birçok insanı mantıklı bulduğu hususlarda bir açık, bir saçmalık görüyorsun. Mecazlı ifadeleri önce gerçek anlamları ile algiliyorsun. Gerçek anlamlı ifadeleri mecazlariyla algiliyorsun. Ya da bir kelimeden akla gelmeyen bir manayi. Mesela insanlar yorgan denince bir uyku malzemesini anlarlar. Sense sürekli yoran, yormaya işlevlenmiş kişiyi anlıyorsun. İğneden bir ifadeyi, tv den başka bir ifadeyi anlayabiliyorsun.
Ama bonus olarak bir zararı da var **
Cuki ir kelimeyi, kelime topluluğumuz deyimi vesaireyi 1adet anlamı ile algılamaya şartlanmiş insanlar senin saçmaladigini, söylediginin ilk değil de ikincil üçüncül anlamlarını düşündüğün icin senin zeka düzeyini sorgulamaya başlıyorlar. Halbuki kendi zeka düzeyini sorgulaması gerekiyor ama farkında bile değil. Maalesef onlar çoğunluğu ve sen azınlıkta kalinca onlar haklı imiş gibi oluyor. Hep Rousseau'nun basının altından çıkmadı mı bu genel iradenin yanilmazligi yanılgısı.:)
Ben 😂 yani sağ 10 üzerinden 10 sol 10 üzerinden 8
Kalemle yazamıyorum ama klavye de yazıyorum :D :D
El kaslarını güçlendirerek yazılabilir bence.
İkisi ilede yazıyorum.
Sadece laptopta öyleyim
solla çirkin yazıyorum :D
biraz çirkin olsa da yazıyorum
Gördüklerim var.
Yok. Burdakilere inanma herkes yalan söylüyor.
o kadar zeki değilim :D
Zekayla alakalı olduğunu sanmıyorum bunun
zekayı artırmanın yolları diye bir yazıda okumuştum bilemicem
Sağ elimi de geliştirmeye çalışayım zekayı etkiliyorsa. Daha zeki olmak istiyorum :D
bilemiyorum üşendim şahsen :D
Yok. sağ elim sağ olsun.
Ben denemdim oluyor ama pek okunmuyor
ben çalıştım ama pek düzgün yazamıyorum
Ben varım.
Aynı anda mı?
Hayır farklı zamanlarda
kolum kırıldığında sola alışmıştım. yazı yemek yemek vs konusunda. aynı anda yazamam ama şimdi denedimde :D
Bak onu da denemek lazım beyin gücü adına. Süper egzersiz :D Dalga geçmiyorum, ciddiyim. Olabilirliğin de ötesinde düşünmüşsün :D @mangalsevercocuk
@boncuksultan haklısın bu sinirleri aynı anda doğru kullanmayla alakalı bir durum.. iyi bir egzersiz olur
Vardir belki
Ben yazabiliyorum
Trol :D
ben.
Var.
Ben yazamıyorum
Yazıyorum
Ben ben
Ben yazamıyorum
yazarım
Var ben
yok ben yazamam
Yazıyorum.
Benn
4 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar