"Bilgi, domatesin meyve olduğunu bilmektir. Bilgelik ise onu meyve salatasının içine koymamaktır."
Miles Kington
Miles Kington
yani diyor ki domatesin herkes sebze oldugunu sanar ama bilimsel olarak o bir meyvedir bunu biliyorsan demek sen bilgili birisin. fakat o bir meyve diye diger meyvelerle birlikte getirilmez. örnegin muz şeftali portakal ve domates birlikte getirilmez. yani bilgelik bilgiyi dogru kullanmak analizini iyi yapabilmektir. aynı sınıfa dahil olan şeyleride katagorize edebilemektir demek istemişte o kadar da güzel bir söz degil yani :D :D
Portakal olsa da yesek 😂😂😂
salla la portakalı şimdi yok mu hem evde git ye sanki portakal kıtlıgı var :D
Yok :(
O kadar güzel bir söz değilmiş hıh çok biliyorsun sen Erencik 😂
bende güzel degil dedim zaten mervecik :D
Sabah sabah artistlik yapma 😂
sen bir festival gibi coşkulu oldugundan senle konuşunca bende kendimi artis gibi hissediyorum :P :D
Woww bu çok iyiydi 😂
senin ne kadar iyi oldugundan bahsediyorum sadece :D
''Bilmek yetmez, bilgiyi yerinde kullanmak gerekir'' anlamında bana göre. Bilgi, kötü amaçlarlada kullanılır. Atom bombasını yapan bilimadamları, Abd başkanına kullanmaması için yalvardılar ama ne oldu, kullanıldı.
Bu çok iyiydi :)
Teşekkür ederim. :) Ayrıca tebrik ederim seni, güzel soru. Seninde yaşlarında bayanlar (akıl yaşından bahsetmiyorum, ayrıca yaşa değer vermem) genelde şu an ''nasılım''da resim paylaşıyorlar, sen ise felsefe. :) Farklı biri olman çok hoş.
Bir önceki sorumu görseydin düşüncen değişirdi :)
Gördüm şimdi ama kastettiğim bu değildi zaten. :)
Öyleyse teşekkür ederim, güzel düşüncen için :)
Hep böyle kal. :)
bilgi onu kullanabildigin surece en buyuk yarari saglar, ilk bu geldi aklima
İlmi herkes öğrenir. Alim olmak icin muhakeme gerekir. Ezber degil.
Cevap
19Cevap
kesin bilgi meyvenin domates olduğunu bilmektir. ama meyve salatası içeriği geniş olduğundan mesela domates ile elmayı bir koymaman gerektiğini bilmen gerekir. patronum bir yabancı dil bildiğimi biliyor ama patronum bilge insan olsaydi müşteriler ile beni görüşmeye gönderirken anlaşabileceğim dilde insanları yazardı
Süper ya gdhdhs 😂
"Bilgi, armutun meyve olduğunu bilmektir, bilgelik ise türk kadınlarına bunun bir vücut tipi olmadığını söyleyebilmektir" :D
😅😅😅👏👏👏
@Prensesim7 bende emoji çıkmıyor nasıl yapıyorsunuz ya :D
İmza: Penchepathi 😂
Nasıl çıkmıyor teldeyim
@Prensesim7 bilgisayardan olunca olmuyor demek ki peki :D
Tabi onun zamanında hormon kullanılmadığı için her şey naturaldi, sağlıklıydı.
Domatesler domates gibi, biberler biber gibiydi, mesela buralar hep domates ocağıydı
Ama gel gör ki şimdi aynı tarlaya herşeyler ekilir oldu, haliyle de genler arasında kırılmalar yaşandı. Sıkıyorsa şimdi gelsin söylesin bakalım bu sözü, söyleyemez tabi ki. Neden; çünkü öldü...
Bunu söyleyen vatandaş binlerce yıldır domatesin sebze kategorisinde olduğunu bilmiyor sanırım ^^
Sebze miymiş :(
Meyve tabağında değilde salata tabağında geldiğine göre?
efsane sözmüş, demek istiyor ki kurallar belli bir yere kadar seni götürür ama aklın özü seni anca nirvanaya ulaştırır
guzel goz diye herkes filozof :D
aslinda cok basit bir cumle ve hatalarla dolu, kendiyle celisen tezat bir cumle.
domatesin meyve (Ki bir sebze) oldugunu biliyorsan, bilgelik onu meyve tabagina koymayi dusundurtecek kadar bir sey degil!
Biz menemen yapıyoruz ama ben konuyu tam şey yapamadım hocam
Ooo Menemen olsa da yesek 😂
Bir işi bilip bilmemen önemli değil onu nasıl kullandığın önemlidir.
okumak ile anlamak arasındaki fark gibi
tecrübemsi bişi :)
Bilmekten daha bilgiyi kullanabilmenin önemine vurgu yapılmış.
bilmek ya da bilmemek bütün mesele budur. eigmi alayım?
Sıradanlaştırmak galiba?
Nasıl?
Domates sebze değil mi ya
Meyve diye biliyorum :o
Bize sebze dediler sebze reyonunda halk günü diye marketlerde az domates almadık :/
Saf bilgiyi bilebilirsin ama önemli olan o bilgiyi doğru kullanabilmek işte o zaman bilge olabilirsin 😉
bilgelik daha üstündür yani bilgenin kelime anlamını bilmek lazım bu sözü anlamak için
Çözemedim zorladı biraz.
Bilgi sahibi olmak yetmiyor, önemli olan uygulamak
gene gelmiş :D
Anlatılmak istenen "gene gelmiş" değil bence 😂
anlatılmak istenen anlatılmak istenmiş ama anlatılamamış çünkü bunu zaten biliyorduk
Bence anlatılabilmiş :) ben bilmiyordum 😂
domates meyve değil sebzedir bir kere tamam mı :D :D
Bunun da sorusunu sorayım siteye domates meyve midir sebze midir diye gdhdhs 😂
anket yap şimdi falan cevaplayan olmaz
bence koymaktır olmalı,
bilgiyı nasıl kulanacını bılmenın onemı
Açlıktan ne söylediğini bilmiyor ki herif
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar