Tüm KS üyelerine merhaba. Ben yeni atanan bir öğretmenim. İstanbul'da bir anadolu lisesinde göreve başladım. Fakat kendimi meslek lisesinde gibi hissediyorum. Kimseyi susturamıyorum, erkek öğrencilerin bakışları yüzünden mini etek giyemiyorum. Kız öğrenciler saç rengimin numarasını soruyorlar. İlk gün tanışma esnasında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz dedim. Bir erkek öğrencim evlimisiniz dedi. Cevap vermeden bir kız öğrencim parmağında kafası kadar tektaş var kör! dedi. Neyim ben bu sınıfta? Arkadaşlarımı yoksa öğretmenlerimi? Nasıl bir yöntem kullanmalıyım sizce?
Cevabın nedir?
Ya öğrenciler öyledir size böyle soru sormaları sizi yakın gördükleri anlamına gelir evet anlıyorum ciddilik ve saygı bekliyorsunuz ancak öğrencilerde hocaların böyle soğuk katı ve syratsiz olmasndan hiç hosmut olmazlar ne olmuş yani sormuşsa evli olup olmadığınızı her öğrenci sorar hocasına siz bir hoca olarak aksine bunu yanlış anlamamılisin ki cevap bile vermemissinz koca öğretmen olmuş kisisiniz. Yani böyle davranmaları yakın olacağız anlamına gelir ancak sınıfta kendi elinizde tutmak istiyorsanız kontrolü onları not vermem gibi kandırmayn gerektiğinde kızın bağırın etek giymeyede çekinmeyin en güzel öğretmen iyi giyinen ogretmendir
02 Yorumla
Soran+1 yılO an sınıfta olsaydınız beni anlardınız. Benim gayem soğuk, dediğim dedik, suratsız bir öğretmen olmak değil. Fakat evlimisiniz? derken alay eder gibi laubali bir tavırdaydı. Ben yinede cevap verecektim ki kız öğrencim sözümü kesti. Savunulacak bir tarafları yok.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yıllisede böyle sıkıntılar oluyor yaş aralığı az olduğu için ve gerçekten çok zor. Otorite kurulasıya kadar böyle şeylerle karşılaşılabilir. Ama en baştan kurallar belirlenmeli ve belirtilmeli. Ne çok mesafeli ne de çok samimi olmalısın. Tabi bu benim kendimce yorumum :)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSert, keskin ve disiplinli olmalısın.
Nadiren gülen, despot tipli.
Paradan başka hiçbir değer/inanç/edep vermeyen ailelerin çocuklari, önündekiler. Bunu bil evvela. Samimi olma, yakın durma. Gerekirse de notu bir kılıç gibi kullan. Eğitim, disiplin işidir. Lakin bizim egitimi sistemimiz, insan yetiştirmeye yönelik değil. Sadece resmi ideojinin tetikçiligini yapacak, igdis edilmiş zihinler üretiyor... Okuma yok, düşünme yok, sorgulama hiç yok.
Bacakların güzel ise kalem eteği de ihmal etme 😃00 Yorumla
- Saç Bakım konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılBizim başımıza da geldi bir defa böyle bir durum lisedeydik deneme sınavları oluyordu bir öğretmen geldi başka okuldan görevli gençti ama çok güzel bir bayandı olamaz böyle birsey bütün sınıf hayran kalmıştı dediğin gibi numara isteyenleri mi ararsın, iltifat edenleri mi ama çok disiplinli ve sert bir bayandı öyle güzel bir bayan nasil böyle sert olabilir anlam verememiştim 😃sen en iyisi onlara nişanlıyım eşim asker falan de 😃
16 Yorumla
Soran+1 yılSoruyu tam okumadınız galiba nişanlıyım zaten yaza evleneceğim :)
- +1 yıl
Tamam işte ona göre davranın gerekirse nişanlın birkaç kere sınıfa gelsin gözlerini korkutsun 😃😂
Soran+1 yılYok artık daha neler :D
- +1 yıl
Benim nişanlım öğretmen olacak sizin gibi sınıfa ziyarete gelir hepsini teftiş ederim göze batan olursa birbirine tokat attiririm ya da tahtaya cikarir tek ayak bekletirim bana 1 hafta süre verilse muma çevirir hepsini teslim ederim daha da uslanmazlarsa tenefüste herkesin icinde butun sinifa şınav çektiririm biz cekmistik 😃
Soran+1 yılAh ah.. Lafta ne kadar kolay. O işler öyle olmuyor işte. Bu devirde kimsenin çocuğuna vuramazsınız. Kaldı ki ergenler gibi nişanlınızı teftişe gelmeniz onur kırıcı olur
- +1 yıl
Teftise degil ziyarete gibi gelecek ben endustri meslek lisesinden mezun oldum inanin askere gider gibi yetistirdiler bizi 😃
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
46Cevap
Tecrübeli bir öğretmenden yardım alınız. Bu arada tabi bilgilerinizi güncellemek için etkili iletişim teknikleri, davranış bilimleri ve insan ilişkileri yönünden kendinizi hem geliştirip hem de biraz daha kafa olarak rahatlayabilirsiniz. Maalesef öğrencilerimizin informal (ev eğitimi) eğitimi nasıl ve bulunduğunuz yeri bilmiyorum ortam olarak. Bu yüzden etek giymek sıkıntılı mı olur bilemem.
14 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim.
Soran+1 yılTürk Dili ve Edebiyatı
+1 yılHayırlı olsun Öğrencilik yılların gelsin gözünün önüne yıllar sonra onları nerede ne durumda görmek istiyorsan öyle davran onlarla arkadaş olma onlara yol gösterici ol
12 Yorumla
Soran+1 yılBizim zamanımızda böyle değildi ki. Empati yapmak çok zor.
- +1 yıl
Benim zamanım bundan çok farklı sayılmazdı senin okuduğun ile ve okuluna göre değişir ama genel olarak Yen'i nesil daha ukala daha şımarık inş bunun düzelmesi siz öğretmenlerin elinde
- Saç Bakım konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılBizim zamanımızda öğretmenlerimiz baş tacı idi. Sizin bir suçunuz yok hocam. Yeni nesil vasat. 1999'dan sonrası intihar.
13 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öyle haklısınız. Çıt çıkmıyordu bizim zamanımızda. Şimdi sus diyoruz sizemi sorucam diyorlar.
- +1 yıl
Allah sabır versin hocam. Hala ilk sınıf öğretmenimiz ile buluşur görüşürüz hayatımda dönüm noktasında olduğum bir çok yerde bana yardımcı olmuştur. Ayakları öpelisi insandır
Soran+1 yılNe güzel. İnşallah benimde böyle öğrencilerim olur
- Saç Bakım konusunda 486 cevap paylaştı.
+1 yılbende İstanbul'da vefa anadolu lisesinde okumuştum ve bir gün genç bir öğretmen gelmişti ve kız sınıfı ağlayarak terk etmişti. o gün hayatıma en çok üzüldüğüm günlerden biridir. Acımasız ol anadolu lisesi öğrencisi nottan korkar çok bağırma dik dur.. yeter
10 Yorumla Ben de öğretmenlik düşünüyorum. Evet, yeni nesil çok saygısız. Siz sert görünün hocam. O zaman düzeleceklerini umuyorum.
16 Yorumla
Soran+1 yılBence kararınızı bir kez daha gözden geçirin.
Soran+1 yıl440 puanlık anadolu lisesindeyim..
Soran+1 yılYorumlarınızı dikkate alacağım. İşe yaramazsa son olarak notu bir koz olarak kullanacağım. Başka çare yok
Mesleki oryantasyon eğitimi verilmiyor mu artık ya? Tecrübeli öğretmenlerden yardım alabilirsin ya da ipin ucunu ilk başlarda sıkı tutup, sağlıklı ortamı sağladıktan (öğrencilerin hal ve hareketine göre) sonra samimiyet kurmalarına izin vermelisin.
10 Yorumla- Saç Bakım konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılGerektiginde sesinizi yukseltin, otoriter olun.
Zaten sonradan isterseniz samimi davranabilirsiniz onemli olan basta otoritenizi hissettirebilmek.
Benim bir ıngilizce ogretmenim vardi lise1de otoriterdi ama ayni zamanda cana yakındı.10 Yorumla İşini yap dersini anlat çık kardeş. Bire bir muhatap olma kimseyle
12 Yorumla
Soran+1 yılO gürültüde kimse dinlemezken nasıl anlatabilirim
Saç Bakım konusunda 3b cevap paylaştı. nerde o eski öğretmenler. :-) :-)
https://i.hizliresim.com/LQ8dEV.jpg10 YorumlaKasma kendini otorite kurcam diye zaten zor ama oturupta kanka olmazsın herhalde dengeli birşekilde yardımcı ol dersini işle olgun davrandığın kadar saygın olursun
10 YorumlaMeslek hayatın boyunca bu şekilde devam edicek. Malesef lise öğretmenliği böyle bişey
12 Yorumla
Soran+1 yılBu şekilde devam etmesine asla izin vermem. Son olarak performans notunu kullanacağım. E okulda 05 i görünce kendilerine gelirler.
+1 yılilk başta yaptığnı yapmasaydın keşke degerli meslektaşım...
14 Yorumla
Soran+1 yılTecrübe olmayınca böyle oluyor maalesef
- +1 yıl
Brans ne bılmıyorum ama dersını anlat cık belli bir sure onları gormezlıkten gel dınleyen dınlesın dınlemeyen dınlemesın bellı bır sure sınavlar yaklasınca zaten ıster ıstemez onlar sana gore davranır sende bu sekılde davranmaya devam edersenız bu sekılde anlasırız demen daha mantıklı iletişim kur lakın mesafe olsun İstanbul'da gorev yapmak zordur bırıncı donemın sonuna dogru alışırsın onlarda sana alışır...
Soran+1 yılEdebiyat öğretmeniyim. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hocam.
- +1 yıl
Rica ederim...
+1 yılErgen oldukları için öyleler. Ya otoriter, baskın biri ol ya da arkadaş canlısı, samimi ama abartmadan.
10 Yorumla
+1 yılFazla yuz vermeyın ogrencılerınıze yerıne gore olsun hersey devam edersenız astarını da ısterler sızden
10 Yorumla- Saç Bakım konusunda 18,6b cevap paylaştı.
+1 yılsakin ol panikleme.
arkadaşları olman için çok erken daha.
sert davranmanda inandırıcı olmaz. resmi ol zamanla yön verirsin20 Yorumla
+1 yılbizzm xamanimizda boyle degildi hocam cok utanrdk cekinirdk
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öyle.
- Saç Bakım konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılotorite kurman gerekiyor. Daha sonra başa çıkamazsın. Yönetim ve zümrenden destek al
10 Yorumla
+1 yılCiddi ağırbaşlı olmalısınız. Zaten onlar size alıştıkça çekineceklerdir.
10 Yorumla
+1 yılIstifa edin bu meslekten. ben olsam öyle yapardim. nedeni ise bu zamane genclerini egitip bir seyler ögretmek ömrünüzden kayip vermenize sebep olacaktir.
02 Yorumla
Soran+1 yılYıllardır okuyoruz, emek veriyoruz. Atandım diye sevinirken böyle öğrencilerle karşılaştım.
- +1 yıl
meslek seciminiz yanlis bence. ben onu söylerim. su zamanda polis ve subayda olunmamali bence. misal bir hukuk okusaydiniz ya da tıp ne bileyim iste. aklı belden aşagi calisan bir zihniyete siz ne kazandirabilirsiniz ki. saygi yok edep yok simdiki nesilde. biz zamaninda ögretmenimize soru soramazdik, simdikiler evlimisin diye soruyor. anlatabildim mi derdimi size?
+1 yılTaviz vermeyeceksin, sana verilen yetkiler çerçevesinde ağırlığını koyacaksın. Öğretmen öğrenci dostluğu, arkadaşlığı diye bir şey yoktur. Öğrenci yerini ve haddini bilecek, ahır değil orası.
10 Yorumla
+1 yılİlk hafta izlenimi önemlidir, disiplinden taviz verme ve aradaki mesafeyi koru, yoksa yıl boyu tependen inmezler
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSert görünmen lazım taviz verme yoksa iyice tepene çıkarlar. Şahsen biz öyleydik kadın en son ağladı mahvoldu hep yumuşak görünenlere yapıyorlar taviz asla verme hep mesafe koy
10 YorumlaSaç Bakım konusunda 2,3b cevap paylaştı. öğretmenlere kıyafet yönetmeliği yok mu, neden mini etek giymek istiyorsunuz
02 Yorumla
Soran+1 yılBu yorumu ciddiye almak istemiyorum. Ciddi değilsiniz herhalde? Bir öğretmenin etek giymesinden doğal ne var?
- +1 yıl
Dikkatli okuyun, MİNİ ETEK yazdım. bir öğretmenin kıyafet yönetmeliğine göre giyinmesi gerekmez mi. Lise çocuklarının karşısına mini etekle, meme dekoltesi ile çıkıp ders anlatınca çocukların derse odaklanmasını beklemiyorsunuz değil mi
herkes gibi ben de lisede öğrenciydim bir zamanlar ve bu konuyu daha o zamanlar konuşmuş tartışmıştık. bazı öğretmenlerimiz defileye geliyor gibiydi ve yine bakışlardan rahatsız olup kapanmak için garip şekillere bürünürlerdi
yönetmelikte "Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile streç, kot ve benzeri pantolonlar giyemez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz..." yazıyor, bu kurallar insanları cezalandırmak için değil çocukların pedagojik gelişimi açısından daha sağlıklı eğitim görmeleri içindir muhtemelen.
+1 yılçat çat çat kara tahtaya vuracaksın başka çare yok hahaha :D
11 Yorumla- +1 yıl
ahahaha :D kafalar tokuşmalı :D
+1 yılHepsini sıra dayağına çek bak nasıl adam oluyorlar.
12 Yorumla
Soran+1 yılKocaman adamlar. Liseye gelmişler. Dövülürmü hiç bu yaşta
- +1 yıl
Neden dövülmesin? Askerde bile dövüyorlar
- Saç Bakım konusunda 15,7b cevap paylaştı.
+1 yılDaha ciddi ve sert yaklaş bence, hiçte sevmem bu tarz öğrencileri
10 Yorumla
+1 yılYavaş yavaş oturur saygı sen şimdiden disiplinli ol
10 Yorumlaçok ve net sert olursanız güven kaybedersiniz. arkadaş olun ama sevyeli..
10 Yorumlaİlk başta sert gir sınıfa kendine bir iki kurban seç onlara ceza ver korkut mum gibi olurlar
10 YorumlaYeni nesil öğretmenler hepm böyledir. dayak cennetten çıkma diye boşuna dememişler bende yöneticiyim işçilerle az konuşmaya başladın mmı laf geçiremiyorsunuz. Kontolün sizde olduğunu göstermeniz gerek onlara
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 2,8b cevap paylaştı. Bize değil okulundaki tecrübeli öğretmenlere sor deli 😂
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 528 cevap paylaştı. Tavrınızdan ödün vermeyin. Eğer bir samimi olursanız laubali olmaya başlarlar. Zamanla tavrınızı anlarlar... Bu arada çok gençsiniz sanırım...
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet 25 yaşındayım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılsert ol sakın taviz verme yumusak davranma bir kaç tane ciddi manada ceza ver akıllanırlar... bu arada tanısabilir miyiz tam istediğim eş anadolu lisesinde ögretmen :D
02 Yorumla
Soran+1 yılSoruyu tam okumadınız galiba? Nişanlıyım.
Cevap sahibi+1 yılo kısma takılmadım kızmayın ögretmenim :(
+1 yılyaşın genç sanırım seni arkadaşları gibi görüyolar :)
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet 25 yaşındayım
- +1 yıl
o zaman bence arana mesafe koy ögrencilere yüz verme yoksa daha çok şımarırlar ve işi terbiyesizlige dökerler, yeni nesil zaten şımarık genelde :D edebiyat sıkıcı ders zaten sende otoriter olmayı deniyebilirsin belki işe yarar :D
2 tanesini tahtaya çıkarıcan kafa kafaya çarpıcan bak bidaha yapabiliyorlar mı
01 Yorumla
Soran+1 yıl2016 yılındayız. Bu yorumlars çok güldüm😄
+1 yılZamanla alışırsınız hocam otokontrol aşırısınız ele
00 Yorumla
+1 yılotoriteyi iliklerinde hissettir :)
11 Yorumla- +1 yıl
hissetmek ve hissettirebilmek
+1 yılsaygı diye bişi kalmamıs...
10 Yorumla
+1 yılipleri baştan sıkı tut toprağam otoriter ol biraz
10 Yorumlaİlk başta kaybetmişsin bile...
00 Yorumla- Saç Bakım konusunda 837 cevap paylaştı.
+1 yılSert olucaksınız hocam disiplini öne sürüceksiniz.
00 Yorumla
+1 yılAklıma şu dangerous mınds filmi geldi
00 Yorumla
+1 yılYan yana diz koşarak seri tokat at
11 Yorumla- +1 yıl
o kadar seri atamaz yeniymiş :D
Formasyon dersleri almadınız mı
02 Yorumla
Soran+1 yılAldım elbette yoksa atanamazdım. Fakat işin içine girince herşey değişiyor.
Saç Bakım konusunda 3,8b cevap paylaştı. not her seyın ustesınden gelır
02 Yorumla
Soran+1 yılÖğrenciliğimde en nefret ettiğim hoca tipi notla tehdit edendi. Şimdi aynı şeyi yapmak istemiyorum
Basacaksın tokadı saygı nedir öğrenecekler
00 Yorumla
+1 yılİlk gün ağırlığını koymalıydın sert dur
00 Yorumlaçok sert ol hakaret etmeden sertliğini belli et.
00 Yorumla
+1 yılHahahaha maykıl ben sustururum hepsini ;)
00 Yorumlasahte icki icir onlara gorsunler ebelerinkini
00 Yorumla- Saç Bakım konusunda 566 cevap paylaştı.
+1 yılEşşek basisin dhjddjdjk
00 Yorumla - Saç Bakım konusunda 24,9b cevap paylaştı.
+1 yılBas fırcayı keratalara.
00 Yorumla işin zorr evlimisin :-))
00 YorumlaAlışırsınız😁
02 Yorumla
Soran+1 yılBen alışmayacağım, onlar bana alışacak.
- Saç Bakım konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yıluyar set ol
11 Yorumla- +1 yıl
acıma
+1 yılyeni nesil çöp çöp
00 Yorumla
+1 yılUtandır onları.
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 3,3b cevap paylaştı. Çok yumuşak davranma
00 YorumlaGörünüş önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılalısırsın zamanla
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılpardon yanlıs oldu, disiplin kur fazla samimi olma onlarla