- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılSoykırım iyi birşey değil ve toplumlar bununla suçlanamaz. Aynı hitlerin yaptığnın Almanlara yıkmak gibi...
Soykırım olsa ne olur olmasa nolur. Umrumda bile değil. Geçmişte olan birşey için şu an bize kimse yaptırımda bulunamaz ceza veremez. Zamanında verilseydi, ıspatlansaydı. Daha yakın tarihte yapılan soykırımlara ne demeli? Kim cezasını kesiyor o ülkelerin? Onun için umrumda değil...
Eğen soykırım olduysada bu Osmanlıyı bağlar Türkiye Cumhuriyetini bağlamaz... Yalnız başta dediğim gibi soykırım kesinlikle insanlık dışı bir katliamdır... Her ne olursa olsun düşmanının dahi olsa savunmasızken öldürmemelisin...
Birde inanan biri isen şayet. Yani müslüman değilsin anlaşılan ama en azından Allah'ın varlığına inanıyorsundur. Burası fani dünya. Yapılan zulümlerin ne yazıkki bazen karşılığı olmuyor. Yapanların yanına kar kalıyor. Kar kalıyor ama geçici süre. Bunun birde öteki tarafı var. İşte orada kim haksızsa zaten Allah tarafından cezasını çekecektir. O yüzden bu kadar kafaya takma. Burası sınav yeri ve hayat herkese ne yazıkki adil olmuyor abicim. Birde böyle düşün...08 Yorumla
Soran+1 yılTamama bu soykırım yüzünden Türkiye Cumhurriyeti ceza almamalı alırsa bende tanınmasından yana olmam sonuçta şu an çoğunlu türk veya kürt illerini verecek değiliz. Ama Türkiye'de bir 80% soykırım olmadığını söylüyor, öyle inandırıyorlar kendilerini. Ben onlara kızıyorum
- +1 yıl
Yaa açıkçası inan bana kimse bilemiyor. Gerçekten olup bu gizleniyor da olabilir, hiç olmamış da olabilir. Kim bilir? Bazı konularda ben bile tarihçilere inanamıyorum o yüzden takmıyorum artık nabim...
Soran+1 yılBunlar hiç birşey olmadı diyor!! Bunu anlamak için tarihi bile bakmak gerekmiyor doğuya git yıkık kilise eski ermeni şehirlerini görebilirsin (anni). Ve şu an bir tane hristiyan ermeni ailesi yok bir tane bile. Çok tarih araştıran biriyim (3-4 dilde de arastırırım) anadolu antik ortaçağa yakın tarihini araştırdım ve inan bana soykırım oldu hitlerin yaptığı soykırım kadar olmadıysa bile oldu.
- +1 yıl
Yani özetlersek , soykırım affedilemez diyebiliriz... Bunu demek bu kadar zor değil. Almanya yaptığı soykırımı kabul etti. Şimdi almanlar kötü mü? Bu şu anki Almanları bağlamıyor. Savaş suçları denen birşey vardır. Savaş halindeyken ordunuzu bölüp çeşitli yerlere yolladığınızda o bölükteki, tümendeki artık ne ise artık o kolluk gücünün başındaki komutanın nasıl bir ruh sağlığında olduğunu bilemezsin. İyi insanlar gibi kötü ve ruh hastası olanlar da vardır. Emir verir ve soykırım yapar. Ordunun geneli bununla suçlanamaz.
Yakın tarihteki 1992 yılındaki Bosna soykırımı gibi. Soykırım hep oluyor ve olacakta ne yazıkki. Herkes günahlarının bedelini ödeyecektir...
Hitlerin yaptığı soykırım esasında Büyük israil projesine yardım etmek için vardı. Dünyayı yöneten bir kaç tane insan var. Bunlar Hitlere yardım eder ve İsraillileri savaş zamanı kendi vatanlarına dönmelerini isterler. Dönmeyen , dönmek istemeyen israillilerin evlerinin kapıları işaretlenir ve yakalanıp öldürülürler. Bu ayrı konu...
Soran+1 yılYahudi soykırımı yapıldığında israil yoktu ve göç yoktu hepsi öldürürdü öldürülmeyenler rusyaya kaçabildikleri için veya rus yahudi oldukları için öldürülemediler.
Ermeni soykırımı oldu bence tartışılması bile büyük yanlış, tabii bir nedenini savunabilirsin savunmaya bilirsin ama oldu inkar edilemez birşet
- +1 yıl
Hiçbir şeyi inkar etmiyorum. Araştırmadım. Araştırsamda tarihçilere inanmıyorum...
Tek diyeceğim her kim olursa olsun soykırım yapılması insanlık dışı bir olaydır. Kimse hoş karşılayamaz.
Soran+1 yılKatılıyorum sana
- +1 yıl
Eig için çok teşekkür ederim :)
En İyi Cevaplar
+1 yılSen dogu da ermeni olmadığını idia ediyorsun dogu da yasamiyorsun bir cok aile var ki soy isimleri türk ile başlayan soy ağacının çoğu ermenidir geçmişte bazi olaylar olmus ermenilere alevilere ve sunnilere haksızlık yapıldı ve daha 2 ay öncesine kadar büyük bir badire atlattık askeri hareketlilik ben bunu tüm askerlere mal edemem sende oyle yap dil dinırk farketmeksizin insanları sevmek gerek bu ülkede yaşiyorsan soykırım var diye feryad etmeyeceksin edeceksen kanıtlarla belgelerle geleceksin merak etme soykırım olsaydı AB coktan bunu desifre ederdi herşeyin bir bedeli var o zamanin şartlarında Türk lerde bedel odedi Ermeniler de ve Türkiye Cumhuriyeti sizlerin cığırkanlıklarınızla hala bedel ödüyor
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğuda ki veya karadeniz de ki müslüman ermenilerden bahsetmiyorum. Onlar bile arada ırkçılığa uğruyor 2016 yılında! Silahlanmış ermeni olabilirdi ama biz ne yaptık bir tane hristiyan ermeni bırakmadık hepsini çöllere sürgün ettirdik çoğu açlıktan sussuzluktan öldü, ordudaki ermenileri bile öldürdük... bak hata yapmış olabiliriz ama şu an kökü doğu anadoluya dayanan milyonlarca başka ülkelerde yaşayan ermeni diasporası var. Soykırım yapmadık diyebilirsin haklı sebeblerin olduğundan ama neden o diasporadaki ermenileri ülkene geri davet etmiyorsun neden TÜRK VATANDAŞLIĞI VERMIYORSUN.. ülkene demem bile yanlış çünkü onun da ülkesi sayılır. Ben bunu hiç kimsenin ağızdan duymadım.. ispanya 1492 yılında kovduğu yahudileri geri çagırdı vatandaşlık verdi, biz kötümüyüz ki çagırmıyoruz sürgün ettiğimiz ermenileri?
Türkler soykırım yapmaya çalışsa şimdiye tek bir ermeni de kalmazdı aslanım.
Tarih boyu hep belimizden hançerleyen ermeniler şimdi gelmiş hiç bir kanıtı olmadığı halde saçma sapan laflarla olmayan soykırımı gözümüze sokuyorlar. Fransa da, ABD de, Avusturya da Ermenistan dakı ermenilerden fazla ermeni var. Hep kadınlarını farklı ülkelere yolladılar, yabancılarla evlendirdiler ki, bu da onların dünyanın her köşesine yayılmasına sebep oldu. Sonuç olarak bir kaç ülkede ermeni soykırımı yalanının kabul edilmesinin tek sebebi her yere yayılıp her hangi mevkiye sahip olmaları. Ne olursa olsun, bize yapamazsınız. İçimizde bize karşı düzenlenen bu kumpasa inanacak kadar aptal, hain ( evet, evet hain) insanlar varsa, onlara da yazıklar olsun.317 Yorumla
Soran+1 yıl10 kez kazdığım şeyleri tekrarlamicam yorumları oku şu an sunuduğun bütün argumanları yalanlayacak yorum attım
- +1 yıl
Ermenilerden bahsediyoruz, uyan! İşlerine gelince Van bölgesine göç eden, yalakalık için Bizansın koynuna giren, el etek öpe öpe bu günlere gelen bir millet.
Vatanını seven bir millet o vatanı da terketmez.
https://i.hizliresim.com/gXYZ0Q.jpg
Soran+1 yılişine gelince el etek öpen saçmalama bunu biz bile şu an yapıyoruz. Natoda olduğumuzu unuttun işimize gelince rusyanın yanında oluruz gelmeyince amerika ve israilin yanında oluruz ve yetmezmiş gibi arabın yanında bile oluruz, bugünkü hükümet bunu yapıyor..
Ayrıca herkes insan peygamber değiliz herkes hatası var her ulusun. Doğuda bir tane bile hristiyan ermeni ailesi kalmadı bu bir gerçek daha ne olmasını istiyorsun?- +1 yıl
Kardeşim, kendilerine ait olmayan topraklarda ne işleri vardı? Ermeniler tüm dünyanı kendi malları mülkleri bilip kullanmaya çalışıyorlar.
Hiç düşündün mü peki, dünyanın her köşesine ulaşmış ve ulaştığı gibi de kovulmuş bu millet neden yalnızca Türkiye sınırlarında kendi uygarlıkları olduğunu ve türkler tarafından soykırım yapıldığını iddia ediyorlar? Neden türkler?
Soran+1 yılFransada ki amerikadaki avrustralyadaki ermeniler kovulmuyor.. nerden buluyorsun böyle bilgileri.. kendileri ait topraklarda olmayan topraklarda ne işleri var derken? Anadoluyu mu kastediyorsun? O zaman türkiyede ki bütün lazları, kürtleri, pontusları, rumları, arapları, boşnakları, arnavutları, pomakları, zazaları, tatları, osetleri, torbeşleri, romanları, bulgarları, tatarları, azerileri öldürelim? (Retorik soru soruyorum tabii ki de)
Soran+1 yılÖldü veya ölmedi, şu an Türkiye 500 000 kişi öldüğünü kabul ediyor ama bence çok daha fazla. Sonuç olarak tek bir iyi kötü genç yaşlı hristiyan ermeni bırakmadık doğuda? Onlara geri Türkiye vatandaşlığı neden vermiyoruz?
Soran+1 yılTürk olduğum için ilgilendiriyor. Japon vatandaşı olsaydım s*kmde bile olmazdı. Zararlar derken? Önyargından kurtul
Soran+1 yılBırak ya, sanki biz de yok: ermeninin kanı bozuk, gavur, ırklarına hakaret eden çol.. önyargılı davranmamak gerek.
- +1 yıl
Ben azeriyim. Azerbaycan türkü.
Kimse bana ermenileri sevdiremez. Kusura bakmayım.
https://i.hizliresim.com/gXY8mL.jpg
Soran+1 yılBaşka bir azeri arkadaşa da dedim bunu doğru bulmuyorum ama bu mesele sizin ve ermenistan aranızda
Soran+1 yılO zaman bizimle birleşin 20 yıldır bağımsızsınız birleşmek aklınızın ucundan neden geçmedi. Biz Türkiye bölünmesin diye savaşıyoruz siz zaten bizden ayrısınız.. bizimle birleşin o zaman sizin meseleniz bizim de meselemiz olur. Türklüğün arkasına sığınmak çok kolay..
Soran+1 yılişine gelmedi ondandır 😉
+1 yılZaten zamanında yapıldı onlar bize biz onlara. Kayıtlarda mevcut. Yapıldıgını kabul etmek vatan hainliği değil çünkü yapıldı. İçerikte abartılı şeyler var tabii ama sonuç olarak bu yasandı tabi ermeniler kaşındı o ayrı. Yeni bir film bile çıkıyor türkler ermenileri katletti diye. Kayıtlara bakılarak yapılmış bir film bu.
022 Yorumla
Soran+1 yılOnlar diye bir şey yoktu... ermenistan diye bir ülke yoktu içimizdeki ermenileri öldürdük bebek yaşlı çoçuk asker demeden! Gider rusyayla yunanistanla savaşırsın tamam ama içimizde azınlıkları yok etmek bir soykırımdır
- +1 yıl
Ama ermeniler de türk köylerine zarar verdi. Ondan sonra göç kanunu çıkarıldı.
- +1 yıl
O kanun adı altında bir soykırım yapıldı denebilir. Ama ilk başta ermeniler başlattı herşeyi.
Soran+1 yılilk başta onlar yaptı ne demen yaw? pkk'lılar ilk basta yaptı gel o zaman bütün kürtleri öldürelim (gerçi senin gibiler buna da yok demez o başka konu) suriyeye zorunlu göç yapalım. O köy yakan ermenileri neden ceza vermedik? Rusya onları silahlandırmıştı o koruyordu olan genç yaşlı bebeğe oldu hepsi gitti bir tane bile kalmadı!!! Hem madem sürgün edeceksin neden karasal iklime alışmış bir topluluğu çöle sürgün ediyorsun? Neden batı veya iç anadolu değil? Ben söyleyim çünkü soykırımı yapan örgüt bugünkü turkiyeyi kurdu ve dini/etnik olarak homojen bir ülke kurmaktı. Hepsi politika, halk birisi olarak araştır derim politika uğruna sen de ben de gidibilirdik hatta şimdi bile gidebiliriz. Bilgilenin artık
..- +1 yıl
Ben kürtlerle ilgili konuşmuyorum sana iyisi de var kötüsü de. Türk için de öyle bu
- +1 yıl
Ama ilk başta onlar yaptı. İlk köyleri rusların kışkırtmasıyla talan eden onlardı.
- +1 yıl
ÇOK KONUŞUYOSUN AMA 1990LARDA O ERMENİLER DE AZERİ KARDEŞLERİNİ BOK VARMIŞ GİBİ KATLETTİ. ÇOCUKLARIN DERİLERİNİ CANLI CANLI YÜZDÜLER. HAMİLE KADINLARIN KARINLARINDAN BEBEKLERI ÇIKARDILAR. GİT YOUTUBE'DAN HOCALI KATLİAMINI ARAŞTIR.
Soran+1 yılErmeni için de öyle iyisi var kötüsü var daha doğrusu vardı. Ama artık yoklar doğuda ne iyisi ne kötü soykırım olduğunu kabul etmesen bile bir hata yaptığımızı kabul edebilirsin...
- +1 yıl
Ben kabul ediyorum yazdıklarımı gözünle oku.
Soran+1 yılBiz de onları katlettik hınçlarını azerilerden çıkarttılar.. ateş gelen yerden duman çıkmaz. Ayrıca konu azerbeycan/ermenistan savaşı bu onların sorunu. Avrupanın bizim sorunumuza burunlarını sokmasınada karşıyım. Ama Ermenistan'a en son ahlâk dersi verecek ulusuz..
- +1 yıl
Sonuçta ermenisi de azerisi de türkü de katledildi. Milletine bakmıyorum bana göre İNSAN öldü. Üzüldüğüm tek olay bu
Soran+1 yılAzeri vs ermeni savaşında her iki toplumunda ülkesi vardı. Ama Türk vs Ermeni'de ermeninin ülkesi yoktu ve savaş daha çok iç savaştı etmeniyi sürgün ettik nokta.. suçlu ermeniden bahsetme hepsi suçlu değildi... ama BIR TANE BILE BIRAKMADIK DOĞU kaç kez daha diyecem?
- +1 yıl
Benim ermeni Arkadaş im var ailesi de ermeni gayet bir sülale olarak yaşıyolar. Ülkede var yani merak etme.
Soran+1 yılTipik ırkçı görünmeme cevabı: benim de kürt arkadaşım var cevabı gibi 😂
Arkadaşın müslüman mı hristiyan mı?
Batılı mı doğulu mu?
Doğuda bir tane bile hristiyan ermeni ailesi bırakmadık! doğulu + Hristiyan olması imkansız- +1 yıl
Kendisi gayet ermeni ve kiliseye gidiyo.
Soran+1 yılNereli peki?
- +1 yıl
şu an İstanbul'da yasıyo
Soran+1 yılIstanbulludur, onlara dokunulmadı halk uyanmasın diye
- +1 yıl
Ya neyse ya ne uzattın anlamıyorsun da dediklerimi ne konuşacaksam senle
Soran+1 yılKonuşmak iyidir diye biliyorum 😏😏
- +1 yıl
Hoşçakal
Soran+1 yıliyi geceler 😦😞
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Diğer konusunda 582 cevap paylaştı. İnsanları politik görüşlerinden dolayı yargılamıyorum. Fakat gerçek dışı ifadeler ile kendi tarihimin kirlenmesine izin veremem. Bunu ise hakaret ederek, kırıcı olarak değil çözüm yoluna gidilerek halledilmesinden yanayım. Ermenistan ve Türkiyenin bir araya gelip çözüm üretmesi gerek. Yoksa bu durum iki ülkeyi de yıpratıyor. Ekonomik ilişki anlamında onları daha çok yıpratıyor.
Sözde soykırım meselesine gelince tarihi bilgiler arasında ki tutarsızlık ve toplu bir ermeni mezarının bulunmaması beni bu iddiayı reddetmeye sebebiyet veriyor. Ermeniler hiç bir zaman bu topraklarda nüfus üstünlüğünü sağlayamadılar. Hep azınlık olarak kaldılar. Şunu da belirtmek istiyorum. Kaynaklara göre Osmanlı sınırları içerisinde 1.200.000 ermeni yaşıyordu. İddia edilen sayılar yaşayan ermeni sayısından daha yüksek. Üstelik yüz binlerce ermeni de rusyaya kaçmıştı25 Yorumla
Soran+1 yılYa çok yanlış biliyorsun, ayrıca toplu mezarlar var, fırat nehrini yokla bir icinden kemikler çıkar.. ayrıca güncellemede belirttiğim gibi 2 milyon değilse bile 1 milyon olsun yine çok büyük bir rakam! Anadolunun nufusu 10 milyondu 1 milyon ermeni olmuş olsa 10% ermeniydi demek ve doğunun doğum oranı her zaman batıdan daha çoktu kendi verdigin rakama göre bir 15 milyon ermeni olurdu Türkiye'de ama bence daha çok vardı
- +1 yıl
Varsayımlarla konuşuyorsun. Belirttiğim ifadeyi Genel Kurmay Başkanlığının arşivlerinde ki belgeler doğruluyor. Araştırabilirsin.
Türkiye paranın ve yazının bulunmuş olduğu medeniyet topraklarında bulunuyor. Tabi ki de bu topraklardan çok kemik çıkıp mezarlar bulunacak. Tıp bilimi çok gelişti. O kemiklerden kime ait olduğunu hangi yıllarsa yaşadıkları anlaşılıyor artık. Ermenistan tarafından tutarlı bir delil yok bu konuda. Binlerce yıllık mezarlara bakıp as bak ermeni demek ahmaklık olurdu herhalde
Soran+1 yılSaf mısın bu kadar tarih yoksunu musun? Beynin soykırımı olmamışa odaklanmış... aç gözleri.. Ermenistan'ın nasıl arşivi olsun? Bağımsız bir ülkesi olmayan bir toplum nasıl belge toplasın savaş sırasında? Ermeni vs Türk diye ayrılmıyordu o zaman tek bir imparatorluğun milletiydiler ve imparatorluk ermeniyi yok etmek istedi (daha doğru jön-türk partisi darbe yapıp hükümeti ele geçirdikten sonra azınlık politikası uyguladı) kendi vatandaşlarını katlettiler bildiğin... bak bu örnek çok uyuyor bu duruma: iki pkk'li çıktı diye tüm kürtleri öldürmeye karar verelim (hepsini bir tane bile bırakmayalım) soykırım yapmış olmayacaz çünkü hepsi terrorist... öyle şey olur mu diyeceksin (yani umarım 😂) ama 1915'te bunu osmanlı vatandaşı olan 600 yıldır aynı imparatorlukta yaşadığımız, hatta selçuklularda da aynı imparatorlukta yaşadığımız insanlara yaptık, bugün doğuda bir tane bile hristiyan ermeni sülalesi kalmadı bir tane bile bırakılmadı.
Soran+1 yılJön-türkler nasıl başa geçti, bu cumhuriyet nasíl kuruldu bir araştır. Bu ülkede herşey gizleniyor veya yanlış anlatıyor, propaganda sansür dolu bir topraklardayız. Jeopolitik açıdan çok önemli bir konumda olduğumuz için ırkçırık, dincilik, faşizmlik yapmak zorunda değil bu konumuzu daha avantajlı işlerde kullanabiliriz (biraz konu dışı ama araştırsan ne kadar büyük bağ olduğunu anlayacaksın) bu sistem full yanlışlarla kuruldu yanlışlarla yönetiliyor... Halktan biri olarak sen de çabala milletin için..
+1 yılCuinku Ermeni kirimi bir yalandir. Ermeniler ingilislerin, fransizlarin ve reuslarin oyununa gelerek Ermenistan kurma hayaliyle Turk kirimina basladilar kirdilar kirdilar ve Ingiliz, Fransiz ve ruslar destegini cekince emellerine ulasamadilar. Amac ermenileri kullanmak ve Osmanliya uzun vadeli bir BAS AGRISI VERMEKTI VE VERDILER.
16 Yorumla
Soran+1 yılSırplarda devlet kurdu, yunanlarda, bulgarlarda (hemde istanbula çol yakın bir yerde), araplarda, gürcülerde onlarada da mı soykırım yapmalıydık? Veye soykırımı inkar ediyorsan onlarıda mı toplu şekilde sürgün etmeliydik veya öldürmeliydik?
- +1 yıl
Tekrar soyluyorum soy kirimi yapan Turkler degil Ermenilerdir. Osmanlinin baska cephelerde zor durumda savastigini firsat bilen Ermeniler osmanli askerleri olmayan yerlerde zavalli koyluleri katletmeyle basladilar. Bu katliamlar taki osmanli oralara tabur gonderene kadar surdu. Osmanli taburu gelince Ingiliz, fransiz ve rus destegini kaybeden Ermeni terorisler temizlendi. Bu arada yakinlarini kaybeden Turkler kalan ermenilere saldirinca Osmanli Ermenilerin selameti ve emniyeti icin o zamanlar osmanliya bagli olan suriyeyeye ermenilerin nakledilmesini uygun gordu. Bu nakliye sirasinda yakinlarini kaybeden yerli halkin galayani ve saldirilari arasinda surdu Osmanli iaskerleri ki ates arasinda kalmis ve zor anlar yasamislardi. Hem sizin devletiniz Ermenistan yok mu oraya gidin.
- +1 yıl
Bence bu isi fazla uzatmayin eger uzatirsaniz bunun sonuclari sizin icin daha kotu olur. Bu eskiden olmus bitmis bir olaydir , o zamanin Ermeni teroristlerinden ne siz sorumlusunuz nede biz o zamanin Turklerinden sorumlu.
Soran+1 yılÇok yanlış biliyorsunuz, ayrıca bazılarıyla hemfikir olmayınca susmak zorunda değil, içimizde tutacak değiliz.. katlettiler mi bilmiyorum ama şu an doğuda hristiyan aile sayısı 0 bildiğiniz 000. Ayrıca neden suriyeye göc ettirildiler de iç anadoluya değil? Ben söyleyim çünkü Türkiye kurulacağını biliyorlardı içinde suriye olmayacağını biliyorlardı amaç Ermeniyi Türkiye'de yok etmekti.. Karıştırmayın diyorsunuz ama şimdi bile hristiyan ermeni olmadığı halde ırkçılık var, soykırımın tanımasıyla az da olsa ırkçılık söner.
- +1 yıl
Osmanlilar Osmanli yikilip yerine Turkiye adinda bir devlet kurulacagini bililiyorlardi diyorsunuz? Ben sizinle artik zamanimi israf etmiyorum hosca kalin.
Soran+1 yılTabii ki de biliniyordu anlamamak için saf olmak gerek zaten Osmanlının padişahı Kırım yapın demedi! Makedonya'da doğan Jön-türk partisi yapmak istedi ve yaptı bugünkü Türkiyeyi kuran parti.. Evet kesinlikle biliniyordu
insan aptal olunca normal sonuca vardığın şeye bak.
neymiş" doğu anadoluda hiç bir hristiyan ermeni kalmadı" e niye kalmadı? TEHCİR YASASI ÇIKTI zaten yani göze zorlandılar. Peki koskoca ülke milyonlarca insanı neden göç etmeye zorlasın ki hem de savaş şartlarında? Tam tersine bu insanları askere alıp kullanmak yerine göçe neden zorlasın diye yazacağım ama anlamayacaksın.00 Yorumla- Diğer konusunda 18,7b cevap paylaştı.
+1 yılNoldu çoluğu çocuğu kes, yak, öldür sonra karşılığını görünce uvvvv. yok öyle!
Belgeler açıldığında uluslararası kamuoyu katliamı ermeni k. peklerin yaptığını gördü. O yüzden siyasetten öteye gitmiyor soykırım iddianız.
O dönem ermenilere karşı savaşan kim varsa eline sağlık.
Ayrıca o bahsettiğin buhar olan ermeniler şu an kürt nüfusunda. Kürtmüş gibi yaparak bölge insanını kışkırtıyor, ortalığı karıştırmaya devam ediyor. 1,5 milyon buhar olmadı yani.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBirincisi objektif olmadığın için senin direkt kabul etmen vatan hainliği neden bu isi tarihçilere yasal belgeler bakarak konuşmuyorsun. bir ermenin gelip bizim belgelere baktığı da yıllardır yok Ermenilerin katlettiği Türkleri neden es geciyorsun onlarda buhar olup uçmadiya onun için ermeni soykırımı diye birşey yok kardeşim bunu ısıtıp ısıtıp yolluyor birileri amaç bu ülkeyi parçalamaktan başka bir şey değil. Soysuzlar !!
033 Yorumla
Soran+1 yılHristiyanı ve müslümanı bir tutmayan hatta mezhep ayrımı yapan hatta ve hatta ırk ayrımı yapan otokratik şekilde yönetilen bir imparatorluğun kaynaklarına bakmam istemiyorum cünkü objektifliğine inanmıyorum
Cevap sahibi+1 yılO zaman ben de senin soykırımı demene inanmıyorum nokta.
Soran+1 yılTopluluğa ne zarar verdim de inanmıyorsun?
Cevap sahibi+1 yılArkadaş daha yazma soykırım diye yazıp bizi inandırmak zorunda değilsin bizde seni inandırmak zorunda değiliz senin ermeni ülkeni tanımıyoruz sizde bizi tanımıyorsunuz bir zahmet şerefli Türkçemizi bize kullanıp cevap yazma git onu sen git ermeni ülkende yaz.
Soran+1 yılBanane ermenistandan. Ülkeyi sizin gibiler mahvedecek zaten bukalemun gibi değişiyorsunuz... ben neysem oyum şerefimle yaşarım!!
Cevap sahibi+1 yılserfinle yaşayan Atatürk ülkesinde yasiyorsan soykırımı bu ülkede kullanamazsın o zaman git başka yerde yaşa o zaman Ermenileri ne savunuyorsun bu ülkede.. bizde senin gibi iki tane bir şeye inandirilip daldan dala atlayan kurbağa lardan bıktık !!!
Soran+1 yılErmenistan vatandaşı ermeniyi savunmuyorum beni ilgilendirmez komşu ülkemiz o kadar.
Ayrıca Atatürkçü seven herkes ona küfür eden adama oy atıyorlar Allah bilir sen de ona oy atıyorsundur. Herkes kendine baksın
Cevap sahibi+1 yılBak kardeşim ermeni savunmuyorum diyorsun onun meselesi gelip buradan yazıyorsun onun değirmenine su götürüp durma mümkünse bana cevap yazıp durma tamam mı senin ile aynı düşünce de olmayan milyonlarca insan olduktan sonra siz burada devede kulak kalırsınız. Artik sus.🤐🤐
Soran+1 yılSusmayacam 😂 bu dediklerimin ermenistan'ın işine geldiği beni takmıyor umrumda değil ölse batsa umrumda değil sadece bir komşu ülke için üzülürüm... benim ile aynı düşüncede olmayan milyonlarca insan var diye susayimmi?
Hep cahillikten ilerlemiyor ülke ermenistan ermenisini anadolu ermenisiyle ayırt etmesini bilmiyorsun
Pkk ile kürdü ayırt etmesini billiyorum.
Dediklerim yanlış olsa bile sanane? O kadar başlık varken neden buraya geldin? Asıl sen yazma bir daha. Teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılLa birader o kadar yigitsen konuşuyorsan ver adresini savcıyı alıp geliyorum ona ifadeni ver bakalım onun yanında susacakmisin. Tabi Türkiye cumhuriyetinde yasiyorsan.
Soran+1 yılHiç kimseden korkmuyorum zaten savcı bir şey yapamaz ermeni soykırımı kabuk etmek suça girmiyor. Artık yazma tammamı?
Cevap sahibi+1 yılSen yazma kardeşim ver adresi hadi gelecek ekip hazır hadi yeme bizi. Hadi bakalım
Soran+1 yılSana hala yaziyormusun?
Cevap sahibi+1 yılSen susana kadar yazacam
Soran+1 yılTamam sus yazmicam 😏
Cevap sahibi+1 yılSusunca yazmamasini öğreneceksin merak etme
Soran+1 yılÇok konuştun. Sus bozuk plak gibi takıldın.
Cevap sahibi+1 yılBozuk plak gibi takılan genç senin gibi kişiler çok gördük biz bu mesaj sabaha kadar da gitse ulan sana inat yazacam
Soran+1 yılYazma tamam ✋
Artık Sevgiline git yaz 😑
Cevap sahibi+1 yılYazarım arkadaş kimseye kendi düşüncelerini kabullendiremezsin. Kabullendirmeyi birakirsan zaten cevap yazmazsin.
Soran+1 yılCahil ölmeni istiyorum kendi düşüncelerimi sana kabullendirmemek için elimden geleni yaparım 😏
Rahatladın mı tamam mı ağlaman kesildi mi? 😢
😅😆
Cevap sahibi+1 yılAğlayan kim olduğu belli oldu aglamazsan cevap yazmazsin ,😎😎😎
Soran+1 yılHaha evet cahil biri için ağlıyorum ama gülmekten 😂😂
Cevap sahibi+1 yılEvet senin cahilliğin başkalarının demesine inanıp belge vs. Bakmadan koru korune ermeni meselesine inanıp bütün dünyanın buna inanmasini sağlayıp Türkiye cumhuriyetini yok etmek amacınız bu daha zorlama hazır bak Ohal var adresini ver seni de içeri alalım yazmaktan kurtulursun.
Soran+1 yılTürkiye cumhiriyetini yok etmek için 😂 bir git ya. Vermiyorum adres
Cevap sahibi+1 yılLan 15 Temmuz darbesini daha okumayı bilmiyorsun Türkiye cumhuriyetini yok edip ermeni ve Kürt devleti kurmaktı bunun dahası yok işte siz bunu bilemezsiniz ya kabullenmezsiniz bugün bunlar olsaydı zil takıp oyanayacatin anlaşılan ama biz buradayız kanımızın son damlasına kadar atom bombası da atsaniz yok etmeniz biz yok olduktan sonra ancak bu topraklarda hakim olursunuz Allah sizin gibi bu fitne çıkarmaları yok etsin. Mümkünse artık yazma
Soran+1 yılCahilliğinde boğul. Ayrıca yabanimisin napıcan beni mi kesecen? 😏😏😞
Cevap sahibi+1 yılİşte anlamadigin nasıl da cahilliğin belli Allah çok şükür Müslümanım kimsenin canını almayiz Allah inancımızda dolayı. Musluman diyip isid yaptıklarını bizimle bir tutma. İşte senin gibiler yabanimisin. Diyerek böyle yazmayı bilir. Onun sende git kendi cahilliğin de yüzmeye devam et.
Soran+1 yılHa evet ben müslüman değilim çok zekisin bravo. Kesmeyeceğine göre gönül rahatlıyla adresimi verebilirim ☺
Çok merak ediyorum ne okuyorsun?
Cevap sahibi+1 yılBen okul yolundan geçeli akademi bitireli yıllar oldu. Senin gibi birilere genellikle cevap bile yazmam vaktim olmadığı için ama senin dayatma firlerin bitmediği sürece yazmaya devam edeceğim. Ayrıca kesme kelimesini ağzına bile alma onlar ancak allah inancı olmayan müslüman olmayıp yapan kişilerin işleri.
Soran+1 yılAbim yaşındasın daha fazla günaha girip yazmayacam.. adresimi niye istedin peki? Etmenistanda yaşıyorum (yalan) 😂
Cevap sahibi+1 yılAyrıca artık yazma ben de sana yazmayacağım, adresini de verme güzel kardeşim kendi düşüncelerin ile birlikte güzel ülkemde yaşaman dileğiyle. Bizlerden size zarar gelmez.
Soran+1 yılAllah'ım siz derken ne kastediyorsun? Ben ermeni ve ermenistan diye bir etni/ülke olduğunu 15 yaşında öğrendim sen ne diyorsun? 😂 tamam abi neyse sen haklısın artık yazmayacağım en son sen yaz ama büyük olduğun için 😊
+1 yılBen ermeni torunuyum. Ama onlar dahi türklerin soykirim yapmadigini söylerler ve kizarlarmis boyle söyleyenlere. Ben anlamam ama yapildiysada iyi yapilmis derim susarim neyse
41 Yorumla
Soran+1 yılBütün ermeniler soykırım yapılmadığını dese bile ben yine de kabul ederim çünkü bu bir gerçek.
+1 yılSoykırım değil oradaki halkın öldürdükleri var ama karşılık olarak yoksa göç edenleri askerler korumuş diye türkiye de hala ermeni var rusya abd fransa gibi ülkelerede dağılmışlar asıl onlar türk soykırımı denemiş
07 Yorumla
Soran+1 yılSoykırım olması için illa bütün ermenilerin ölmesi gerekmiyor ama doğuda şu an hiç bir hristiyan ermeni kalmadı.. İstanbul ermenileri etkilenmedi ama bu çok normal, halk uyanmasın diye insanların gözünün önünde öldürecek değiller, hatta suriyeye göç ettiriyorlardı ermenileri.
Mesela hitler bile aynı taktiği uyguladı, yahudileri polonyaya göç ettirip orada öldürüyorlardı- +1 yıl
Ama biz kamplarda sabun yapmadık ya da kemiklerinden tarak yapmadık önce onlar başlattı onlarca türk ü öldürdüler nüfus çoğunluğunu ele geçirmek için
Soran+1 yılKesinlikle hitlerin yaptığı soykırımla kıyaslanamaz. Ama soykırım soykırımdır.
Onlar diye birşey yoktu, ülkemiz "onlarlaştırdı" ermenileri, aynıydık hepimiz bir kaç ermeni çetesi çıktı diye hepsini sürdük!
Şu an pkk var diye bütük kürtleri sürgün edelim keselim ama soykırım sayılmaz (bunu da yapmak isteyen çok vardır 😂) Saçmalama uyan.- +1 yıl
Sen bir gitsene ya senin kafa uçmuş
Soran+1 yılKolay cevaba kaçmak bu olsa gerek 😏
- +1 yıl
Kolay cevaba kaçmak değil dostum anlatsakta anlamayacaksın türkler büyük tarihi olan devletlerin belki en temizi medenisi islam biraz bozmuş son dönem osmanlıyı ama soykırımda yapmadık asıl bizim o bölgedeki bütün halkımız savaştan yararlanılarak katledilmek istendi
Soran+1 yılBen bunu inkar mi ettim? Rusya zaten Türkiye üzeri sıcak denizlere ulaşmak istiyor tarihi bir gerçek amacı Türk popülasyonundan kurtulmaktı. Ama bizimde amacımız ermeni popülasyonundan kurtulmaktı ve başardık git bak doğuya bir tane hristiyan ermeni göremezsin. Rusya bazı ermeni çetelerini güçlendirdi diye hepsini sürgün etmek ve katletmek zorunda değildik, o yaptığımız bugün pkk var diye bütün kürtleri geçerli nedenlerden öldürmek ve katletmeye gelirdi (unutma hitlerin bile nedenleri vardı yahudileri öldürmek için, bahane uydurmak çok kolay dostum).
Bak soykırımı kabul etmeyebilirsin herkesin "soykırım" tanımlaması farklı ama doğuda ermeni popülasyonunu inkar edemezsin tarahi bir gerçek.
O gavur beğenmediğimiz Rusyanın aynısını yaptık. Kimin tarahi daha kötü veya daha iyiye bakmamalıyız hatalarımızı kabul etmemiz gerek.
Ben kökü doğu anadoluya dayanan ve Türkiye'ye az da olsa ilgi duyan Ermenilere Türk vatandaşlık vermeden yanayım. Adalet yerini bulsun..
Tek bir yerde haklısın. Vatanını sevmek demek yanlışları tolere etmek demek değil. Amma velâkin, şayet soykırım yapılmış olsaydı hâlâ ermeni olduğunu bağıranlar olmazdı. Ermenistan olmazdı. Çok kişi ölmüş olabilir fakat soykırım çok ağır bir suçlama.
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğuda bir tane bile hristiyan ailesi kalmadı bir tane bile. O bağıranlar İstanbul ermenileridir.. Doğuda yok.. Soykırım olmadan bugunki ermenistan toprakları ruslara aitti biz onlara toprak vermedik o beğenmediğimiz rusya verdi.
Evt biliyorum çok ağır bir durum ama maalesef suçlama değil.. Hitlerin yaptığı soykırım kadar olmazsa bile soykırımdır..
vatan haini olursun demem ben ama tarihi bilmemekle suçlarım rahatlıkla
26 Yorumla
Soran+1 yılNeden? Doğu anadolu'da ki hristiyan ermeniler neden yoklar? Katliyam olmasaydı kürt çok ermeni olacaktı, zaten van gibi tipik ermeni şehirler bugün çoğunluğu müslüman kürt şehirleri oldu
Soran+1 yılYa ayaklanma ne demek tüm ermeniler mi ayaklandı? Ha şimdi pkk var diye tüm kürtleri sürgün edelim, veya potansyel pkkcı oldukları için öldürelim vatanı korumak için bu yüzden soykırım olmaz? Tabii ki de soykırım olur...
- +1 yıl
Vatan haini olursun bence çünkü ülke bunu kabul ederse 6 il Ermenistana verilir
Soran+1 yıl@Bahrikement kimsenin 6 il verdiği yok
Biz Osmanlı soykırımcı bir millet olsak Şu an dünyada kendi dilini konuşa bilen millet kalmazdı ;) vatana göz diken huzursuz çıkaranında kafası alınır ya yemek yedigin toprağa kahprlik yapmıcan ya da olacakları göze alıcan
27 Yorumla
Soran+1 yılSaçmalama bütün ermeniler mi vatan hainiydi şu an tek bir hristiyan ermeni yok doğuda? Bir kaç pkk'lı var diye anadoluda tek bir kürt bırakmayalımmı?
Ayrıca kendi dilini başkalarına empoze etmek için ilk önce kendi dilini bilmen gerek (arapça farsça karışımı osmanlı "türkçesi" 😂)
Ayrıca 1 hasır önce doğuda kürtçe, ermenice, lazca, rumca hakimken şu an türkçe hakim dil (95%)- +1 yıl
Ben ne diyorum sen ne diyorsun ya niye İstanbul'daki Ermeniler var ama hala hepsi mi katloldu hepsi hayinsede hepsinede yaparız
Osmanlıcaya laf söylenen için adam olman lazım önce onlar kadın Avrupa'nın dostları Erzurum da Van da Tunceli de Urfa'da Ermeniler hala var nasıl oluyorda ama tabi bu işine gelmez senin YÖK hepsi soykırım da öldüyse türüyenler sizin aileden mi cıktı
Soran+1 yılİstanbul'da ki ermeniler öldürülmedi halk uyanmasın diye. Hitler bile aynısını yaptı büyük şehirde öldürmediler ama onlar daha ileri gittiler şehirde kileri bile sürgün ettiker polonyaya orda katledildiler yani çoğu alman soykırım yapıldığından haberi bile yoktu tıpkı batıdaki Türkler gibi. Hata ermeniler suriye'ye bile göç ettirirdi. Şu an doğuda karadenizde müslüman ermeni var ama müslümanlar ben doğuda ki hristiyan ermenilerden bahsediyorum
Soran+1 yılEn söylediğimin yalan olduğunu da söylersin. Cahil ölürsün inşallah
Soran+1 yıl"En son söylediğimin"*
Böyle devam et
+1 yılkara cahilsin sen kapkara, açıklama yapmayın arkadaslar şöyle tiplere
12 Yorumla
Soran+1 yılNeye dayanarak söylüyorsun, benimle hemfikir olmayanlar senin gibi bir şey ortaya atmadılar kanıtlarla fikir yürüttüler.
- +1 yıl
gece boyunca uyumadım ve hayatım boyunca senin gibi kara cahil tiplerle tartıştım bu sitedede biçok kez tartıştım şu an senle laf dalaşı yapmaya veya insan gibi anlatmaya halim yok, kısaca 2 şey dicem: sen cahilsin nokta ermenilere soykırım yapılmadı kendi yaptıkları şeyler yüzünden sınırdışı edildiler o kadar ! ermeniler o kadar kinci ve pis bir millettir ki atmadıkları iftira kalmadı, ayrıca o sınır dışı edilmenin kinini hala öyle bir tutuyorlarki biz 1978 den beri pkk terörüyle uğraşıyoruz! olmayan soykırımın intikamını senelerdir alıyolar! kim soykırımcı tartışmayalım istersen! sen kara bir cahilsin senin gibilere vaktimi kaybetmekten nefret ediyorum hadi bu kadar yeter
İhanet varsa bedelinin adı soykırım olarak adlandırılamaz. Nitekim ihanet vardı ve bedeli ödendi.
128 Yorumla
Soran+1 yılHa pkk var diye bütün kürtleri öldürelim çünkü bir sebebimiz var. Şu iyi kötü vatan sever sevmeyen tek bir hristiyan ermeni kalmadı doğu ve iç anadoluda
Soran+1 yılHepsi sahiplenmiyor. Sahiplense bile onlara soykırım yapılmaz ama ermenilere yapıldı
Soran+1 yılÜlkesini seven bir ermeniyi bile mi öldüreceksin? O da senin kadar bu ülkeyi hak ediyor. Ama vatan sever sevmeyen çoçuk bebek kadın yaşlı fark etmeden bir tane bile hristiyan ermeni kalmadı kabul et
- +1 yıl
Neyini kabul edeyim arkadaşım? Ben olsam bende katlederim. Kaldı ki aç kitapları oku dünyanın itip kaktığı ermenileri ticarete sokup zengin yapan kimlermiş. Yediği kaba pislemişler. Hak ettiklerini almışlar. Kanı bozuklar benim gözümde yok edilmeliler. Sonra önüne gelenin gazına gelip ekmek yediği eli ısırıyorlar.
Soran+1 yılKaç kez diyecem bütün ermeniler vatan haini değildi öyle olsaydı yunanistan, Romanya, bulgaristan kurulmadan ermenistan kurulurdu. Ayrıca bulgarlara neden soykırım yapmadık? Istanbulalun k*ç*nın dibinde devlet kurdular? Ben söyleyim çünkü batı müdahale ederdi. O yüzden güçsüzü öldürdük ben bunu insanlık olarak görmem kusura bakma bildiğin soykırım... güçsüzü öldürmeyi ben insanlık olarak görmem.. ne insanlığa ne Türkiye'ye ne müslümanğa ne türklüğe yakışmaz..
- +1 yıl
Saçma sapan konuşuyorsun. Bulgar savaşa girerken yanındayım diyip savaşta arkandan vurmadı. Kaldı ki zaten batıyla kafa kafaya olan bir ülke o kadar ülkeyi tek başına yenmiş bir ülke batıdan korkmaz. Aslanım sen soykırım demeden önce aç bir kitap oku. Yalnız ermeni safsatalarını öven değil gerçekten tarafsız kitaplar oku. Hocalı katliamını oku. Daha birçoğunu oku. Ermenilerin yakaladıkları Türkler üzerinde yaptıkları deneyleri oku. Bir insan derisi yüzülmüşken 7 dakika yaşayabiliyor. Bu ne zaman bulundu sence? Ben söyliyim ermeni köpekleri Türklere saldırırken. Elinde google var klavye de var. Yaz araştır. Soyun ermeniyse bu ülkede Türk'üm dersin. Var öyle diyarbakırda, mardinde doğmuş pırıl pırıl çocuklar yanımızda yetiştiler. Ha yok sen Türk isen bu yazdıkların humanistlik değil aptallıktır.
Soran+1 yılHümanistlik demiyorum, adaletin yerine gelmesi diyorum. O müslüman ermenilere bakarsam soykırım olmadı derler ben kimseye bakmadan fikrimi söylüyorum. Eee onlar da yanlış yaptı demek onların ayıbı, biz tanırsak en büyük suçlu olduğumuza rağmen onlar kötü olacak. Her yönden bu soykırım kabul edilmeli
- +1 yıl
Kardeş bak ben senin önüne bazı şeyler sunuyorum ama sen sadece kabul etmeliyiz gibi bir saçmalıkla konuşuyorsun gerçekten araştırdın mı? Gerçekten okudun mu bişeyler?
https://www.turksolu.com.tr/178/ekinci178.htm
En basiti. İnternette bulabileceğin en basit kaynak. Bir milyon tane kaynak bulabilirsin bununla alakalı. Vatan bizde anadır bizi doyuran o olduğuna inanırız. Sen söyle kendi annene yapılan bir ihanetin sonucunda cezasız bırakır mısın? - +1 yıl
www.hurriyet.com.tr/23-yil-onceki-hocali-katliami-nedir-azerbaycan-da-neler-yasandi-28303401
Savunduğun şerefsizler buyur.
Soran+1 yılKaynak için sağol ama 3. paragrafta okumayı bıraktım çünkü kaynak yanlış "Ermeniler tarihte hep diğer devletlerin egemenliği ve himayesi altında yaşamışlardır" bu tamamen yanlış bir çok bağımsız ermenî devletleri kuruldu hem millattan önce hem millattan sonra (kaynak çıkartabilirim istersen).
Açıkça yalan söylemek istemiyorum benim de aile üyelerimden birini öldürseler veya arkadaşlarımı ben de gaza gelirdim heralde ama asla soykırım yapmak istemezdim ama o zaman ki hükümet soykırım yapacaz demedi zaten halkı uyuttu full sansür ve propagandayla yapıldı... ama şu an 21. Hasır insanı olarak hatamı kabul ederdim, soykırımı kabul etmesem bile suçsuz ermenilere geri vatandaşlık verirdim, sen vermezmisin?
Soran+1 yılAzerbaycanla Türkiye arasında oldu. Onlara ahlak dersi verecek en son ulusuz. Azerbaycan Türkiye'ye bağlanmak istediği taktirde benim meselem olur
- +1 yıl
1. si kaynak bekliyorum. 2. si ermeniler dünyada hiçbir devlet tarafından tanınmaz iken hak verilmez iken Türkler tarafından verildi. 3. sü sırtından vurulduysan önüne gelen hepsini yerle bir edersin. Bunu katilliği ve katliam yapanları araştırarak psikolojik değerlerini anlayabilirsin. 4. Hasır değil asır öncelikle ve kabul edilecek birşey yok hak edene hak ettiğini vermek bir vatan borcudur. Nasıl ki şu an bizim içimizde olan birçok kürt açık açık ben Türk'üm diyebiliyorsa hatta ve hatta askere gidip pkk ile çatışabiliyorsa ermenilerde ayaklanıp kendi ekmek yediği yere ihanet edenlere karşı durabilirdi. Vatan borcuydu bu. Zulme sessiz kalmak zalimliktir. Bir hadis bu da. 5. Ermeni vatandaşlar halen var. Yok değil. Suçsuz kanısı görecelidir. Bir atasözü vardır "Dedesi koruk yemiş, torununun ağzı ekşimiş." dedeleri o bokları yemeseydi torununun ağzı ekşimeyecekti.
Soran+1 yıl1. https://tr. m. wikipedia. org/wiki/Kilikya_Ermeni_Krall%C4%B1%C4%9F%C4%B1 millattan sonra bir etmeni devleti
Millattan önce bir ermeni devleti tr.m.wikipedia.org/.../Ermeni_Krall%C4%B1%C4%9F%C4%B1_(antik)
2. Başka bir ülke tarafından ermenilere o beğenmediğimiz Ruslar verdi.
3. O zaman önümüze çıkan bütün kürtleri öldürelim
4. Beni düzelttiğin için teşekkür ederim. Osmanlı ordusunda binlerce ermeni asker vardı onlar dahil edilerek öldürüldü, onlar da bazı isyan eden ermenilere karşı savaşabilirlerdi ama onlardan bu şansı ellerinden aldık. 5. Doğuda hiç bir hristiyan ailesi kalmadı.
Soran+1 yılAzerbaycana gelirsek... onların ülkesi var kürtler başka bir etni olduğu halde savaşıyoruz toprak kaybetmeyelim diye onların resmen 100% bağımsız ülkeleri var. Ama açıkça onları anlıyorum çünkü azeriler şii sünni bir ülkede yaşamak istemiyorlardır + gazları var petrolleri var + suriyeli isteliyordur ülkesinde + hiç bir arap ülkesine sınır olmak istemiyorlardır.
Ayrıca kürtlerde çok savaşmıştır türkiyenin yanında ama bazıları ülke kurmak istiyor biz de öldürüyoruz ama azerileri ölürmüyoruz.- +1 yıl
1. https://tr.wikipedia.org/wiki/Ermeniler
İyi oku kardeş.
2. Aptal aptal araştırmadan konuşma. Cehalet akıyor paçalarından. Yaz google amcana Fatih Sultan Mehmet zamanı Ermeni politikası diye.
3. Bence mahsuru yok öldürmeyi de bana bırakırsanız sevinirim.
4. Ermeni asker vardı dahil edilerek öldürülmedi. 100 bin kadar ermeni Türk ordusunu terk edip Ermeni ordusu tarafına geçti.
- +1 yıl
5. Takıntı yapmışsın hristiyanlığa? Dini neden önemli ki sen milleti savunuyordun?
6. Kürtler çok savaşmamıştır bu ülke için ve en çok isyan çıkartan millettir Osmanlıda. Aç tarih oku Kurtuluş Savaşı belgelerinde miktarları yazıyor Türklerin 20 de 1 i varsa şükretmeli.
7. Azerbaycan bağımsızlığını bize karşı mücadele verip kazanmadı. Kürt barzolarıyla aynı kefeye koyma. Kendi karısına kızına tecavüz eden pazarlayan alçak kesimle aynı kefeye konulamaz benim Azeri kardeşlerim.
8. Azerilere cevap verirken üslubuna da dikkat et yoksa bende düzgün konuşmayı bırakıp senin tarzında git oraya ağla buraya ağla şeklinde konuşurum.
Soran+1 yılYorumumun ilk arguman/kanıdında okumayı bıraktım çünkü verdiğin kaynak benim savunduğum fikri kanıtlıyorum: ermeniler tarihte devlet kurdular (bu zaten tartışılmaz).
- +1 yıl
bence tamamini okumaktan kacinma zira bu kadar bilgiyi sen internette bile bulsan YARARLANAMAZSIN. tarihten ogrenememissin biz mi ogreticez bu yastan sonra?
Soran+1 yıl@gold_bttrfly tehtit içeren bir yorumumu internette bulamam, senin milletini savunuyor diye objektifliğinden olma lütfen
- +1 yıl
bunun milletimi savunmasiyla alakasi yok ben onun bilgilerine guveniyorum diyelim.
Soran+1 yıl@gold_bttrfly tamam ama farkındaysan yorumunda tehtit etti...
Soran+1 yılişine gelmeyince h*vlama
- +1 yıl
Senin tahtanı s. kerim çocuk bak adam gibi konuş dangalak ne okumayı ne anlamayı bilirsin kör cahil hristiyan ermeni diye birşey yoktur ermeni bir ırk Hristiyanlık ise dini görüştür dangalak. Asimile olma gibi birşeyi hiç mi duymadon cahil bebe Rusya hak vermişmiş ermenilerr aç önce oku sonra benle tartış 8 madde yazıyorum kalkıyon işine gelene cevap veriyorsun kodumun ermeni tohumu toz ol söndürme bayanların olduğu sitede
Gelin arşivleri açalım. Hukukçular, arkeologlar, tarihçiler vs. den oluşan bir komisyon oluşturalım ve araştıralım denildi. Neden kabul görmemiş olabilir?
19 Yorumla
Soran+1 yılOrasını bilemem, ama ermeniler "yok olmasaydı" kürtten çok ermeni olacaktı Türkiye'de. Atıyorum Osmanlı kürtlere aynısı yapsaydi 1,5 milyon kürt öldürseydi bugün kürt sorunu olmayacaktı 20 milyon kürt olmayacaktı. Bu bir soykırım, tersini söylemek büyük günah ama düşünce özgürlüğü var tabii..
Soran+1 yılO zaman diasporada ki tüm ermenileri öz topraklarına kavuşturalım çünkü artık savaş bitti, bunu neden kimsenin ağızdan duymuyoruz?
Soran+1 yılBizim evet bizim türk vatandaşı olan ermenininde toprağı, osmanlı vatandaşı olan ermenileri sürgün ettik ama. Savaş bitti geri çağıralım sürgün ettiğimiz ermenileri
- +1 yıl
Öyle bir şey söz konusu olamaz. Ona bakarsan Türkler orta asyada idi diye orta asyaya mi gitcez? Batıda Bizans vardı diye tekrar mi Bizans kurulacak? Dönemin şartları ve dönemin uluslararası hukuk kurallari gereği bu topraklar artık bizimdir. Bundan sonra toprak elde edilmesinin yolları da uluslararsı hukukça belirlenmiştir. Meşru toprağımızı vermeyiz.
Soran+1 yılToprak verelim mi dedim sen nereden anlıyorsun? Göç ettirilen ermenilere TÜRK vatandaşlığını verelim diyorum doğuda yaşasınlar diye...
Soran+1 yılEvet zorunlu değiliz ama insanlık için ülkeni sevdiğin için sevgi dolu olduğun için cahil olmadığın için verebilirdin. Ayrıca bizi kimse sürgün ederek anadoluya sokmadı savaşarak geldik. Rumlara gelirsek, anlaşmayla gittiler sürgün, veya soykırım diyemeyiz.
+1 yılTürkler soykırım yapsalardı eğer sen ve senin gibiler kalmazdı..! demekki yapmamışlar
13 Yorumla
Soran+1 yılHristiyan ve ermeni değilim. Soykırım hristiyan ermenilere yapıldı diyorum doğuda bir tane bile hristiyan ermeni ailesi kalmadı
- +1 yıl
Emin misin? Bilgininin genişliğine hayran kaldım %99,9 boş bilgi.. Her neise yanlış yoldasın fazla yanlışa batmadan dön derim ;)
Soran+1 yılYanlış veya doğru bir bilgim var senin o da yok 😉😘
+1 yılsen dogru bilgilere sahip oldugundan emin misin? ne Ermeni soykirimi, ne savasi?
024 Yorumla
Soran+1 yılYorumları oku hepsini anlattım defalarca
- +1 yıl
fazla adaletci birine benziyosun ama bu iyi bisey degil
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
ben Azerbaycanliyim. Ermeniler de azeri soykirimi yaptilar bizim sucumuz ne? haksizlik bu. eger adalet varsa bunun olmamasi gerekiyodu.
Soran+1 yılSenin için üzüldüm, git ülkende veya ermenistandq adaleti ara Türkiye'nin meselesi değil. Bu dünya kimse peygamber değil ne zaman anlayacak millet herkes çiğ süt emmiş herkesin hatasıvar, hatalarını kabul etmek insanın olgunluğunu gösterir. Onlar kabuk etmiyor diye biz de mi etmeyecez neden onların seviyesine düşelim?
- +1 yıl
o dedigin devlet, hukuk, savas icin gecerli degil. asla boyun egmem milletim adina ben de bir Turk'um. tum turkler adina ayni seyi savunuyorum.
Soran+1 yılÜlkeni bizimle birleştir ondan sonra bunları söyleyebilirsin.. Beğenmedimiz kürtler bile Türkiye'den ayılmadı ama siz ayrıldınız.. neyse
- +1 yıl
o kurtler sizi icten bitiriyo farkinda misiniz acaba? Tayyibe guvenenlerdensin sen de iste. iki din muhabbeti yapiyor saf insanlari kandiriyor uyanin kardesim Turkiye mahvolucak yakinda yazik.
Soran+1 yılTayyibe ben de inanmıyorum. Bizi bitiriyorlarsa gelin kurtarın birleşin bizimle kaçmakla olmuyor, hem neredeyse bütün kürtler askerliğini yapıyor. Hiç bir azeri türkiye'de askerlik yapıyor
- +1 yıl
ona ben napayim ben sahsen Turkiyeyle Azerbaycanin tek bir devlet olmasini isterim. sozde kalmayip resmi olmasini isterim.. azeriler askerligini Azerbaycanda yapiyor. 18 yaslarinda hem de.
- +1 yıl
Azeriler bizden ayrılmadı pek muhterem tarih bilmez kardeş.
1828'de Rusya İmparatorluğu'nun egemenliğine girmiştir. 1918-1920'de Kafkasya Kurultayı'nı toplamış ve 28 Mayıs 1918'de de Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'ni kurmuşlardır. Bu devlet Orta Doğu'da ilk cumhuriyet olmuştur.[44] Ancak 1920'de Kafkasya ötesi Sosyalist Sovyet Cumhuriyetler Birliği'ne katılmıştır. 30 Ağustos 1991'de SSCB çöküşüyle bağımsızlığını yeniden ilan etmiştir.
Bugüne kadar Kafkaslarda Türkçülük hareketlerinin merkezi hep Bakü olmuştur. Bu düşüncenin önde gelenleri Hüseynzade Ali Turan, Ahmet Ağaoğlu, Alimerdan Topçubaşov idi. - +1 yıl
@CssAttacK benim de pek bilgim olmamasina ragmen azerinin de bir turk oldugu gercegini biliyorum arkadasa dank etmemis anlasilan kendisi turk degil. hicbir turk yenilgiyi kabul etmemeli bence.
Soran+1 yıl@gold_bttrfly Tek bir devlet olmak istiyorsan sorunum yok senle, arkandayım
Soran+1 yıl@CssAttacK tamam direkt olarak ayrılmadı ama artık 20 yıldır bağımsız!! Birleşmek için bir engel yok ama birleşmek istemiyir hükümetler, ağıza bile alındığını duymadım
- +1 yıl
soranla ayni fikirdeyim burda ben. tek devlet tek millet olalim isterdim.
- +1 yıl
Tek yürek olabilmek için tek devlete ihtiyaç yoktur. Sen millet, vatan, soy, ırk, din kavramlarına uzaksın sanırım. Bak bu kız Azerbaycanda ben Türkiyedeyim. şu an aynı dili konuşuyoruz onla. Aynı ülküyü paylaşıyor, aynı inançlara sahibiz. Senin mantalitende biz farklı ülkeden olduğumuz için bunların hiç birini yapamayız. Sonuç olarak tek devlet değiliz değil mi? Ama yapıyoruz. Mantaliten, kaynakların, gizlediğin ermeniliğin tamamen safsata.
- +1 yıl
@CssAttacK haklisin canim.
Soran+1 yıl@CssAttacK O zaman neden kürtlere öngyargılıyız bir devlet kurmalarına izin versek bizi daha çok sevecekler belki? (Ironi) bir millet ne kadar bölükse o kadar çok düsmanı olur ve kırılgan olur. Ayrıca aynı inancı paylaşmıyoruz türklerin geneli sünni (sünni değilim ben açıkça) azerilerin genelide şii
- +1 yıl
Ben mezhepçi değilim mezhepleri benim iççin önemli değil. Ön yargı mı? Adamlar bebek katili lan? Küfür edicem en son Allah neyle sınıyor beni bu uykusuzlukta? Devlet bölükse o kadar çok düüşmanı olmaz çok bilmiş arkadaşım. Türkler yüzyıllarca boylar halinde yaşadı. Ve zayıflamanın, kırılganlaşmanın aksine daha da güçlenip 600 sene hüküm süren bir imparatorluk oluşturdu. Ayrıca kendi görüşümde sadece 1 saçma sapan cevap vermişsin bu kadar mı cevabın 8 maddeye?
- +1 yıl
sen sii misin soran?
irk ayrimina karsiyim. - +1 yıl
@CssAttacK bosver ya :/
Soran+1 yılAleviyim dedem derdi şiiyiz alevelik şiiliğe bağlıdır anadolu şiiliği diyebilirz.
Türkiye'de mezhep ayrımı yapan çok var
+1 yılÇünkü ermeni soykırımını kabul ederse devlet 6 il ermenilere veriliyor kanunlar böyle
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani? Alakası yok. Zaten 6 il verse bile savaş olamadığından göç olmaz ve o 6 ilin nufusu ermeni nufusunu geçer çoğunluğu Türk bir ermeni devleti olur anlayacağın.
+1 yıl1921 Malta Sorgulaması
2015 Perinçek İsviçre Davası
Halen utanmadan ne objektifiginden bahsediyorsunuz?
Ne soykırımı?20 YorumlaDiğer konusunda 526 cevap paylaştı. çünkü kabul edersen onlar çok iyi biz çok kötü oluruz. oysa bizim kadar onlarda öldürdü. savasti binevi soykırım degil
09 Yorumla
Soran+1 yılTamamda bu bir iç savaştı, hükümet türktü ve müslümandı ermeniden yana değildi, eşit koşullar yoktu. Ve ermeniler gitti
Soran+1 yılTamam ama sonuçta toprağından olan onlar oldu. Veya soykırımı kabul etme tamam ama bu savaştan kaçan ermenileri geri gelin burası sizin de toprağınız artık savaş bitti diyebilirsin. Neden hiç kimse böyle demiyor?
Soran+1 yılTamam o zaman savaştı. Ama artık savaş bitti diasporada ki tüm ermenileri geri öz topraklarına kavuşturmaya var mısın?
Soran+1 yılHa yani ermenilerden aldığını kabul mu ediyorsun? Zaten biz birşey almadık.. onlar bir azınlıktı zaten o topraklar bizimdi ama biz onları sürgün ettik çoğu açlıktan öldü... ha bide bugün Amerika türkiyeyi alsa sesini cıkartmicakmısın?
Ermeni soykırımı var diyen adama soruyosun, var mı dıye var dıyo, ısraıl fılıstıne nabıyor dıyosun terorıstlerı olduruyor dıyo. Cıks..
10 Yorumla
+1 yılErmeni var ki Tunceli, bitlis, bingöl var ama müslüman olmuşlar ya da öyle davranıyorlar 😉
01 Yorumla
Soran+1 yılHristiyan ermeniden bahsediyorum
+1 yılSoykırım mı? Yapmadığımız bir şeyi neden kabul edeyim?
09 Yorumla
Soran+1 yılBana doğu anadolu'da ki hristiyan ermenileri göster o zaman
- +1 yıl
Git bir iki kitap oku. Öğrenirsin kim kimi nerede nasıl öldürmüş. Hemde belgeleriyle beraber
Soran+1 yılTamam bakacağım. Sende bana doğu da ki hristiyan ermenileri göster.
- +1 yıl
Sen okuyunca nereye kaybolduklarını anlayacaksın
Soran+1 yılO zaman savaş bitti artık topraklarınıza kavuşabilirsiniz diyebilirsin neden söylemiyorsun diasporada ki ermenilere?
- +1 yıl
Ya son bir şey diyeceğim Osmanlı kaynakları ve bir çok yabancı kaynak o zamanlar Ermeni nüfusunun o sayının altında olduğunu söylüyor.
Sen bir bilgilerinin doğruluğunu araştır önce
Soran+1 yılHristiyanla Müslümanı eşit tutmayan otokratik bir imparatorluğün kaynağından bahsetme, inanmam öyle kaynağa
- +1 yıl
Birçok yabancı kaynakta aynı şeyi söylüyor. Toplasan o zaman dünyada bellide ancak o kadar Ermeni vardı. Çok büyük bir millet değil Ermeniler.
Soran+1 yılBüyük bir milletle alakası yokki. O günle bugün kıyaslanamaz, örnek anadoluda 1.5 -2 milyon kürt vardı bügün 20 milyon türk nüfusuda çok daha azdı şimdi Türkiye'de 75 milyon insan var. Benim 100% bildiğim bilgiler doğu anadoluda büyük bir hristiyan ermeni nufusu vardı (kürtlerden daha çok) ve bugün yoklar onlardan daha küçük milletlerin örnek kürtler daha büyük millet oldular şimdi.
Bir şeylerin ters gittiği kesin soykırım bile olmadıysa büyük olaylar oldu kabul etmek gerek!
Soykırım değil karşılıklı katliamlar oldu Ermenilerde türkleri öldürdü
018 Yorumla
Soran+1 yılTamam ama hükümet Türk idi ermeni değil, ayrıca Ermenistan diye bir ülke yoktu bu daha çok iç savaştı ve bugün hristiyan ermeni kalmadı doğu anadoluda. Ayrıca rusyaya karşı savasıyorduk
Soran+1 yılYanlız ermeniler devlet kuramadı. Daha çok rusya, amerika gibi ülkelere gittiler yani anadolu rumlarını koruyan bir yunanistan vardı ve arkasında Avrupa vardı ama ermenileri koruyan yoktu ülkeleri Osmanlıydı ve katledildiler sürgün edildiler
Soran+1 yılDiasporadaki ermenileri geri Türkiyeye çağıralım savaş 100 yıldőr bitti, neden çağırmıyoruz?
Soran+1 yılYine de çağıralım, "zatenle" falan olacak iş değil.. Ayrıca sen macar öldürseydin onlar da kin tutardı ateş çıkan yerden duman çıkmaz.
1492 yılında ispanya bile sürgün ettiği yahudileri çağırdı üstüne para verdi. Biz neden aynısını yapmıyoruz? Gelmemeli daha iyi değil mi hem iyi konuma düşecez hem de gelmeyecekler daha iyi işte neden çağırmıyoruz?
Soran+1 yılAynı şey değil. Türk (anadolu türkü) diye birşey yoktu o dönem. Orta asyada Türkî kavimler vardı anadolu türkü diye birşey yoktu bu katliyam bizim sorunumuz değil Orta asya'da ki Türkî ülkelerin sorunu böyle bir durumda onlara yardım edelim ama ilk önce kendimize bakalım, ermeni sorununa
- +1 yıl
Rusya ya karşı savaştk diyorsun tarih bilmiyorsun galiba Rusya kime silah verdi ermenilere onlarda bize saldrdı yani evet iç savaş
Soran+1 yıl@Bahrikement ya bütün ermeniler mi silahlandı pkk silahlandı diye bütün kürtleri öldürelim mi?
Bir kaç ermeni silahlandı diye, istersen 99%u bütün ermenileri sürgün ettik çoçuk, yaşlı, kadın demeden. Tamam hata yaptık bu bizi kötü millet yapmaz peygamber değiliz sonuçta ama inkar etmekle günaha girersen ben söyleyim. Ben diasporadaki ermenileri türkiyeye ilgi duyanları çağırmaktan yanayım, ataları bu topraklarda yaşadı sonuçta
Soran+1 yılÇoğu öldü ve sürgün edildi bir tane hristiyan ermeni kalmadı, bunu soykırım olarak nitelendirmeyebilirsin. Ama ataları bu topraklarda yaşayan insanları (etnisi ve dini ne olursa olsun) çağırmamak kötü bir şey.. 1492 yılında ispanya kovduğu yahudileri geri çagırdı.. biz bunu yapamayacak kadar kötü bir milletmiyiz açıkça ben kendime bunu yakıştırmıyorum
Soran+1 yılAma 4 milyon elin suriyelisini alıyoruz. Tamam ama o türkmenlerin toprağa Türkiye değilki? isteyen türkmen gelebilir ona birşey demem ama bence türkmenlerin büyük bir kısmı alevi/şii oldukları icin gelemiyorlar
Soran+1 yılArap daha tatlı geliyor (ironi), ayrıca tayyip osmanlı torunu değil kendisi gürcu eşi de arap
+1 yılSize soykırım yapmış olsaydık milletçe yok olurdunuz bro
22 Yorumla
Soran+1 yılSize derken bro? Yahudi soykırımı olmadı o zaman çünki dünyada hala yahudi var oda yetmezmiş gibi Israil var
- +1 yıl
Buraya böyle asılsız iddiaları yazana kadar belgeleriyle ispatlanmış olan hocalı soykırımını yazsaydın, Ermeni devletinin ve ermeni halkının kabul etmediği soykırımı kabul edererek, seni vatan haini olarak yargılayan insanların gözünde "vay be, Ermeni halkının içinde cesur ve iyi niyetli insanlarda varmış." imajı çizebilirdin. Oysa sen yine Ermeni olmanın gerektirdiği yozlaşmış hareketleri yaparak, tarihin Sümerler gibi zirvesini yaşayan milletleri sildiğini, Orta Asya bozkırlarının efendisi olan, dizliye diz çöktüren, başlıya baş eğdiren, ismini, dilini, kültürünü tarihin binlerce yıldır silemediği asil Türk ırkını asılsız bir kaç iddia ve iftiralarla lekeleyeceğini zannediyorsan "Çok beklersin" Azınlık mensubu "kardeş"
Gizli Üye(25-29)+1 yılTam tersi Ermeniler soy kırım yaptı belgeler mevcut
00 YorumlaKeyfi yapılmış olsaydı soykırım olurdu.
043 Yorumla
Soran+1 yılO zaman yahudi soykırımı olmadı senin için zira hitler keyfi öldürmedi
Soran+1 yılHitlerin gözün de yahudilerde ihanet etti. Irk konusuna gelirsen hâla daha bazıları ermeni ırkına hakaret ediyor nazi sayılmazlar mı?
- +1 yıl
Öldürülen Yahudilerin çoğunluğu alt tabakadan olanlardı. Para karşılığı alınan topraklara (İsrail'e) göçe zorlandılar. Hitler bir piyondu sadece. Bunu kendi iradesi ile yapmadı.
Hitler'in beyninin formatlandığını ve de uzun bir süre üzerinde deneyler yapıldığını biliyor muydun? Sorunda ele aldığın konu ile Hitlerin yaptığını kıyaslamak delilik.
Soran+1 yılAslında ermeni soykırımı ermeniler devlet istediklerinden olmadı öyle olsaydı Rumen, bulgar, macar, arap soykırımı da olurdu.. Asıl hedef dinî olarak homojen bir cumhuriyet kurmak ve kuruldu da. Yok ermeniler toprak istedi yok bilmem ne hepsi yalan ayrıca Osmanlı ordusunda binlerce Ermeni kökenli asker vardı onlarda öldü veya sürgün edildi
Soran+1 yılOnlar derken, yorumunda açık ol. Anlamadım
- +1 yıl
Yahudiler. Daha doğrusu onlardan elit olanlar. Alt kesim de yer yemez ayak uydurmak zorunda kaldı. Göç etmeyenler de öldürüldü. Zaten alınan topraklar hepsine yetecek kadar çok değildi. Belki planlarında ''başarısız'' olanların ''temizlenmesi'' vardı kim bilir. Onların inancına göre hepsi başarılı olmak zorunda. Aksi taktirde yaşamasalar da olur gibi bir şey var.
Soran+1 yılIsrail diye bir toprak yoktu, bir yere göç etmeyi zorlamadılar avrupadaki tüm yahudileri öldürkmekti amaçları. Bunu bile yanlış biliyorum
Soran+1 yılBiliyorsun*
Soran+1 yılOsmanlınında Tüm ermenileri öldürme düşüncesi yoktu asıl amaç güçüz bir ermenistan kurmaktı tüm ermeniler ölseydi şu an açlıktan ölen ermenistan yerini Rusya olacaktı. Yahudileri boşver biz kendimize bakalım
Soran+1 yılDoğu anadoluda tek mi Hristiyan ermeni bırakmadık daha ne olmasını istiyorsun soykırım olması için.. evlerimizde ölen ermenilerin kafalarını salona asmak mı. Tövbest...
Soran+1 yılZora gelince hep dış ülkeler araya getiriliyor.. Banane onlardan benim meselem kendimi... ben Ermeni soykırımı tanıyorum tabii ki de, zaten dış güç devreye gelmeden tanınmalı. Bu ülkenin doğusu resmen Soykırım üstüne kurulmuş bir bölge, kendi ayıbımı tanırım bir de en azından diğer ülkere ahlak dersi verme yüzüm olur (örnek fransa'nın kölelik politikası, Ispanyanın yerli amerikalılara yaptığı soykırım). Zaten dikkat ettiysen tüm büyük ülkeler soykırım yaptı ve biz de yaptık
- +1 yıl
Almanların gazına gelme derim. Bunu körükleyen Almanlar. Hem ''Ayasofya müze kalmalıdır'' diyecek kadar açık sözlü ve görüşü geniş olan Dünyanın en iyi tarihçilerinden biri bunun olmadığını söylüyor ise biz daha neyi konuşuyoruz? Bu çook konuşulmuş defalarca çiğnenmiş bir mevzu. Soykırım değil!
Soran+1 yılHahaha alakası yok, onların soykırımı tanınmadı bile ve hiç bir ülke baskı yapmadı ve tanımadı. Bizim ülkenin soykırımı 20 ülke tanıdı ve demek daha aciziz :D.
Şaka bir yana bu soykırım eninde sonunda tanınmalı Türkiyenin ve Ermenistanın ve hatta Türkiyenin tüm azınlıkların iyiliği için, alevi sünni, türk kürt ayrımı bu soykırımın devamı aslında eğer tanınırsa bu sorunlar da çözülür ve artık 100% Türkiye'nin gelişmesine odaklanırız (sosyal kültürel ekonomik politik olarak)? Herkes hata yapar peygamber değiliz sonuçta ama hatamızı kabul edelim..
Soran+1 yılTamam kabul etme ama en azından kökü ülkemize dayanan ermenileri çağırabilirsin ülkene/ülkelerine sonuçta bir savaşa kurban gittiler. Neden böyle bir şey yapmıyorsun?
Soran+1 yılHepsi de okumuş insanlar suriyelerden 1000 kat iyiler. Türkiye için çok büyük avantaj olabilir, hem doğu gelişir insan ölmekten 100 yıldır gelişmedi
- +1 yıl
Türkiye KAÇ BİN SURİYELİ ALDI senin haberin yok galiba? Ermenilerin kendi toprakları var. Ülkeye alınacak insanların önceliğini İYİ belirlemek lazım. De ki koskoca orta doğunun nüfusu tüm Dünya'nın gözü önünde bom bok edildi. Senin az vicdanın olsa değil tarihi eşelemek günümüzde neler oluyor ona bakardın.
Soran+1 yılYanlış biliyorsun dünya da 10 milyon ermeni diasporası vardır o 10 milyon ermenistana sığamaz 3 milyon ermeni zor sığıyor. Hem Suriyelerin daha büyük toprakları vara oda yetmezmiş gibi zengin zengin kardeş arap ülkeleri var.
Soran+1 yılKimin kökü Türkiyeyse öncelik onun! Geçmişte hata oldu biliyorum anlayışla karşılayan bu ülkeye geri gelmeli. Elin suriyelisini alacağıma Türkiyeli olan Rum veya ermeniyi alırım evime
- +1 yıl
Evet var. Onlar bunu bilmiyorlar sanırım sen gidip bir anons geç ''topraklarınız var neden gül gibi geçinmiyor'sunuz rahat mı battı?'' de. Kardeş Arap ülkelerine gelince... Arapların madem bu kadar misafirperver olduklarını düşünüyorsun, neden gidip oradaki bir sitede Ermenilere kucak açmalarını rica etmiyorsun? Eminim seni geri çevirmeyeceklerdir. :D
Soran+1 yılSuriyeliler arap oldukları icin dedim. Ayrıca neden ülkeme ait olan ermenileri elin arabına vereyim? Üstene para verseler yine vermem ☺
Soran+1 yılHa kürtlerde pkk'lı var diye kürt bırakmayalım bedelini ödesinler, öyle şey mi var en büyük hata bizde tartışılacak bir konu olmamalı
Soran+1 yılÇok saçma ama ermenileri kes öldür sürgüt et ama arabı al.
Soran+1 yılAnadolu ermenisiyse buraya ait nokta.
Soran+1 yılÜff yine başa döndük.. Naziler yahudiler sürgün etti polonyaya o zaman yahudi soykırımı olmadı mı?
Soran+1 yılOsmanlıda hristiyan katliyamlarından haberin yok sanırım, kaç sırp öldü haberin var mıydı, çoğu göç etti hasırlar önce kimseye ahlak dersi verecek durumda değiliz, hatalarımızı kabul edelim..
Soran+1 yılSormasına sorarımda bizim ermeni meselesini tayyiple konuşsak bizi hapise atar 😂
Gizli Üye(36-45)+1 yılNefsi müdafadır belki 😂
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne