ciddi cevaplar bekliyorum ...ayrıntılı cevaplar istiyorum lütfen...
Şarkı söylemek ve dinlemek günah mıdır?
Şarkı söylemek ve dinlemek günah mıdır?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 1- Müziği söyleyen kadın veya gencin sesi, şehveti ve nefsi tahrik edip bir fitneye sebep olacaksa, bunun söylenmesi ve dinlenmesi haram olur. Buradaki haram hükmü müzikten değil, kadının veya gencin sesinden gelmektedir. Kadının sesi şehveti kamçılayacak şekilde ise, onun Kur'ân okumasını dinlemek bile haram olur.
2- Musikî âleti içki meclislerine veya fuhuş ve sefâhat yerlerine (bar, pavyon, gece kulübü, diskotek vb.) ait ise bunu kullanmak ve dinlemek haram kapsamına girer. Kilise ve Sinagog gibi yerlerde çalınan musikînin hükmü de böyledir.
3- İçinde fuhuş, ahlâksızlık, İslâm inancına ve ahlâkına ters düşen güfteler ve sözler bulunan şarkıları, müzik eşliğinde veya müziksiz dinlemek ve söylemek haramdır.
4- Gençlik çağında bulunan veya şehevî arzuların esiri olan kişilerin aşırı derecede müziğe düşkün olmaları dinen günah ve haramdır.
5. Zamanının çoğunu müzik dinleyerek geçiren kişiler, sonucun sefih hâle geleceklerinden dolayı. İslâm hukukuna göre, böyle kişilerin şahitlikleri de kabul edilmez.
Sonuç olarak musikînin hoş, ölçülü ve manâlı bir ses olması itibariyle mübah olduğu; haram olmasının kendisinden değil de dıştan ârız olan sebepler dolayısıyla olduğu söylenebilir.
Harama çağırmadığı sürece hiç bir sıkıntı yoktur. Müzik, Allah'ın bize vermiş olduğu en güzel nimetlerden birisidir.
dinliyeceğin ve söyliyeceğin şarkıya bağlı şarkı seni dünyaya meyl ettiriyorsa seni isyan ettirip ümitsizleştirip günaha sevk ediyorsa Allahı unutturup başka şeyleri gönlüne sokuyorsa Allaha verilmesi gereken sevgiyi başkalarına verdiriyosa dinlemek caiz değildir
Ne obsesyonlar çıkmış haberimiz yok ... Dünya nereye siz nereye ...
Cevap
5Cevap
bayanın sesi erkege günah diye biliyorum.bilen birine sormustum bu soruyu sarkı dinlemek işlerine yapman gereken işlere mani olmuyorsa ve sözleri çok kötü şeyler değilse günah olmuyormuş.
bayan sesi erkeğe haramdır, dinlemek konuşmak günahtır.
Geçenlerde bayanlarda erkek sesi dinlemek, erkeklerde de bayan sesi dinlemek günahmış diye duydum. Ne kadar doğru bilemiyorum.
youtube.com/watch?v=OH4C4mh6RME
Bunun gibi şarkılar mı
Nerelere gidiyoruz,bakalım
içinde küfür veya benzeri seyler varsa olabilir
neden günah olsun ki :/
ciddi sorular bekliyoruz LÜTFEN!
ciddi bir cevap yazın dedik zaten ...bu hafife alınacak bir konumu by gizli...
hafife alan kim? ben de merak ettim ciddi cevap istiyorum mr alettin
ilkkez senden duydum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar