Resim öğretmenleri hakkındaki düşünceleriniz neler?
Merak ediyorum...
Merak ediyorum...
O çizimlere ulaşmak için gerçekten bileklerini hissetmeyene kadar aynı şeyleri çizip durduklarını,
Çoğu zaman boyaları inceltirken tiner kokusundan kafayı bulduklarını,
Resim çizerken çoğu zaman gerçek dünyadan koptuklarını,
Eşi dostu ve tanıdıklarından sık sık " benim resmimi çizermisin" cümlesini duyduklarını,
Kirlenmenin en renkli halini yaşadıklarını,
Hemen hemen baktıkları her şeye normal gözle değilde, diğer gördükleri şeylerden farklımı ben bunu çizimlerime ekleyebilirmiyim, şöyle çizerim böyle çizerim diye düşünmeleri...
Atamalarının az olduğunu (6-7 yıllık bir süre atamaları tamamen durmuştu).
Atanamayan öğretmen adaylarının şanslı olanları özel ders veya özel okullarda yarı ücretli çalışma imkanı bulduğunu,
Çoğu mezununun boş boş gezdikten sonra farklı mesleklere yöneldiğini...
...
Daha sayılır ama bence yeter bu kadar...
İstanbul'da yaşıyorum iş benim için problem olmaz., en kötü atölye açar ayda 750 tl ye güzel sanatlara hazırlanırım buda benim için yeterli ;)
Negatif enerjinizi başka yerlere bırakın o zaman. İyi günler
Çok güzel, gördüğünü ya da görmek istediğini resmetmek.. Sanatçı, büyük insan:)
İlerideki hayalim tüm hayallerimi resmetmek :)
İnşaallah benim de hayalim tüm hissettiklerimi dile dökmek, bestelemek :)
El becerisi gelismis şansli biri, eglenrek para kazaniyor diyorum icimden
Tabiki çok zevkli
Cevap
21Cevap
Ben de resim öğretmenliği istiyorum seneye üniversite sınavına gireceğim. Öğretmenlik çok önemli bir meslek ama hakkını verebilmen gerekiyor. Benim mesela dersi nasıl izleyeceğime dair bir sürü planım var. Resim, müzik, beden eğitimi gibi dersler boş ders olarak görülür. Ama bizim ülkemizde dolu bir meslek yok orası da ayrı mesele tabii. Ama aslında resim, müzik, beden eğitimi gibi dersler çok önemli dersler. Hatta yabancı ülkelerde eğitime bu gibi derslerle başlanıyor onlara okuma yazma öğretilmiyor 1. sınıf başlar başlamaz. Onlar önce sanatla ilgili şeyler öğreniyor beyinleri gelişiyor yaratıcılıkları gelişiyor. Sanat insana çok fazla şey katar ama sanatın insana gerçekten bir şey katması için sanatın içinde olmalısın ve yaptığın işi çok sevmelisin. Resim öğretmenliği gayet güzel bir tercih olur bende senin için. İnşallah yıllar sonra meslektaş oluruz.😇
Kiz ya da erkek hep resimci arkadasim olsun isterdim eglenerek okul bitiriyorlar hep gipta ettim
Evet aynen öyle zevkli ama şuda var mesela biz hem ygs çalışıp hem yetenk sınavına hazırlanırken sabahlara kadar çizim yapmaktan omzumuz belimize ağrı girerdi ve çok stresli bir hazırlık süreci benim saçlarım döküldü düşün
mutluyum evet emeğimin hakkını aldım. Şükürler olsun
hepsi bir sanatçı edasıyla hayata bakıyorlar ama 0 lar aynı resimleri tekrar tekrar hergün yapıyorlar
Zaten sanatçılar? İstesem resim okuyup ressamda olabilirdim. Ama öğretmenliği seçtim fakat ikisindede yetenek sınavıyla giriyorsun zaten ikisinede giren insan zaten sanatçı anlatabildim mi?
bir araba cizmek seni sanatçı yapmaz ya da bir elma çizmek
Hiçbir bilgin yok o yetenek sınavında elma armut sormuyorlar ve 6100 kişinin girdiği sınavda 30 kişi arasına girmye çalışıyorsun üstelik sadece ygs lys çalışmıyoruz. Ygs+1 sene yetenek sınavı bu yetenek sınavlar en az 2 aşamalı 2 saat içinde sana verilen konuyu hayaldenn kompoze etmeye çalışıyorsun.:) İlk aşamadan geçemzsen ikincisiye giremezsin geçtin diyelim ikincisinide geçtin birde 3. olarak mülakata gidip tüm çizimlerini gösteriyosun. Ha birde sizin hiç bilmediğiniz kavramlar var çizgilerimiz, konuyu verebilmemiz, perspektif, desen, tonlama birçok konu tüm çizim sınavlarını aşıp o 6 bin kişiyi geçtin diyelim en son 3 çizim sınavı+ygs puanı+okul puanı ortalaması alınır. Kaznırsın ya da kazanamazsın. Herşey dışarıdan göründüğü gibi basit değil. İyi günler
öğretmenlik güzel meslek bence. hem resim öğretmenleri sempatik olur. ben resim öğretmenımı cok severdim
Resim öğretmenini bilmemde dersi boş bir şey katmadı bana. Boş hocalar vardı hep. Halbuki resimi severim
Kötüleri denk gelmiş. Nerde eğitim gördün
Bak hayalimdeki bayan mesleklerinden birtanesi de ressam resim ogretmenidir bildiğin.. :)
Ne güzel :)
Kendinizi gizlemekle iyi yapıyorsunuz yoksa ekler millet :D
Sorma facede bölümümü yazdığım günden beri arkadaşlık istekleri alıyorum sürekli
Allah yardımcınız olsun ne diyim :D
Saçma bir şekilde ilgi duymayan çocuklara dahi zorla resim yaptırıyorlar. Saçmalık ötesi.
Aslında ilgi duymamak değil. İnsanlar birşeyi beceremediği için sevmez genelde
Çok sevdiğim bir arkadaşım var. Severim kendilerini.
öğrenciden sanatçı yaratmaya çalışıp dersi zehir ediyolar.
Sanatçı sonradan olunmaz doğuştan olur. Ben ileride öğrencilerime sadece sanatın önemini anlatıp bilinçlendircem el becerisi olmayan bir kişiyi zorlamaya gerek yok
45 derken? Annen de sınavamı girdi
:D çok garip
Resim yapmasını öğreten kişiler olduğunu düşünüyorum.
en sevdiğim öğretmendi zamanında
Fransız gibi konuşurdu bizim hocamız
Sevmiyorum. Gereksiz kibirli oluyorlar genelde.
Genelde egoistler. Mülakatlarda bizimle dalga geçtiler resmen ama hepsi öyle değil çok alçak gönüllü olanlarda var
Mutlaka, genellikle dedim zaten. Sanata tabii ki çok değer veriyorum ama ortaokulda ya da ne bileyim lisede çizdiğim cin ali ile ressam olmayacağım, sen de beni o çöp adamla ressam yapmayacaksın yani neyin egosu bu?
hangi üniversiten mezun acaba?
henüz mezun olmadım :) ÇOMÜ
Genellikle güzel oluyor sunuz
Resim ogtetmeni resim yapar
artık bitti resim öğretmeni diye bişey kalmadı 😁
Görsel sanatlar diye adı değişsede. Resim öğretmeni diye okutuluyoruz :)
İyidir annemin mesleği
Aaa süper :) Yetenek genetiktir sendede vardır beceri
Eh birazcık yani geliştirsem çok daha iyi olurum ama ilgilenemiyorum pek yine de kötü sayılmam kardeşim çok yeteneklii
Bizdede öyle mesela ben kimden aldım bilmiyorum ama kardeşlerime göre benim daha iyidir. Dayılarım zaten hep mimarlar , iç mimarlar sanırım onlardan aldım bilmiyorum
Resm öğretmenliği iyi de zor yani dersi ciddiye almayanlar var sonra malzeme yoksa bişey yaptıramazsın
dert değil. güzel sanatlara girmeye çalşırım. Mecburen ciddiye alırlar ;)
Güzel sanatlara gitmekte çok zor ama sen bilirsin
Giren yok mu? Var
Belki dereceyle giricem niye zor olsun
Girenlerde kolay demiyor ama
Benim için farketmez. Ben her halükarda maaşımı alcam
Bende merak ediyorum o bölüm var aklımda
Bir ara olmak istediğim yer 😄
Bayan mı erkek mi?
Ben sorduğuma göre :)
Okuyorum
genelde okulun en sexy hocası olurlar.
Severim ben resim ve sanatla uğraşanları