Ele sinen çamaşır suyu kokusunu önlemek en iyi yöntemdir diye düşünüyorum. E bunun için de çamaşır suyu kullanacağım zaman elime plastik tek kullanımlık eldiven takıyorum. Böylece gün boyu o kokuya maruz kalmaktan kurtuluyorum.
Eldeki çamaşır suyu kokusu nasıl gider?
Ama olur ya işi aceleye getiririm ve eldiven takmam ya da eldiven kalmamıştır işte bunun için de çözüm elma sirkesidir. Bir bardak su ile bir bardak elma sirkesini karıştırın daha sonra bir sünger veya banyo lifi yardımı ile bu karışımı ellerinize sürün. Hani bastıra bastıra değil. Masaj yapar gibi hafif bir şekilde elinizi temizleyin. Kokuyu giderelim derken ellerimizi yıpratmak olmaz. Elma sirkesinin az biraz kokusu vardır. Kokusundan rahatsız olunacaksa bunun yerine taze sıkılmış limon suyu ile aynı işlemi yapabilirsiniz.
Her temizlikte elbetteki hepimizin eline bu koku siniyor ve en iyi çözüm bence ellerin taze limon ile ovalanarak temizlenmesi. Taze limonun yanında limon suyu veya limon esaslı deterjanlarda çamaşır suyu kokusunu giderir. Diğer bir yöntem ise sirke sürmek. Bir diğer töntem ise kolonya, ben denemedim ama kolonyanın da bu kokuyu çıkardığı söyleniyor.😊
mesela balık falan yendiğinde, ellerini limonla iyice ovar, daha sonra yıkarsan balık kokusunu alır.. Belki denesen faydası olur çamaşır suyu içinde :)))
En İyi Cevaplar