Dua edip edip herşeyin boka sardığını gördünüz mü? Hak etmeyen insanların sizden daha mutlu olduğunu gördüğünüzde duaların kılınan namazların boş olduğunu düşündünüz mü?
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 478 cevap paylaştı. Sorun sadece Dua mı?
Ya bizim sahip olduğumuz güç kuvvet?
Yani Dua etmenin yeri ayrı ama hayatımızda olan biten sıkıntılarla baş edecek gücü iradeyi ve cesareti kendimizde bulmamız ayrı bir şey...
Bana baş edemeyeceğin hiç bir sıkıntı sorun söyleyemezsin... Çünkü her zaman Sen den daha kötü durumda olanlar vardır.. Sorun Dua nla beraber şükrünü kabullenişini yerine getirebilip getiremediğin..
Dua konusuna gelince, bazen dualarımızın kabul edilmemesi ya da geç edilmesi hayırlısı olduğu içindir.. İşte tam da burda erdemli olmamız gerektiği yer.
Kabul olmuyorsa Dua etmekten vazgeçmek iyi bir Kul olmadığımızı göstermez mi?
Ama dönüp kendimize Dua'm neden kabul edilmiyor diye sorarsak eğer 100 lerce neden bulabiliriz..
Ben bıkmadan Dua ederim, bu benim manevi huzurum için gereklidir ki böyle inanırım. Sen neye inanırsan eğer sana zor gelecek olan da kolay gelecek olan da o dur.. ;)011 Yorumla
Soran+1 yılİyide dua etcek olsam ellerimi ümitsiz bir şekilde açıcam kabul olmayacağını bile bile. İnanarak dua edilir. Eskiden inanarak dua ederdim olmuyordu şimdi inanmayarak edersem zaten olmaz ki.
- +1 yıl
Ben ümitsizce dua et demiyorum ki.. Tabiki dolu dolu kabul olunacak ümidiyle dua etmek gerekiyor.
Sadece kabul olmadığı için böyle düşünmemek lazım diyorum.. Dua ların kabul olmasının bir zamanı vardır, ya da Sen için iyi olanı Rabb'm daha iyi bildiği için kabul edilmeyede bilir.
Biz sadece olmasını dilediğimiz şeyi Dua ile ister ve sabrederiz sonucu nolursa olsun...
Her dua kabul olunsaydı söyler misin bunca sıkıntı bunca acı sorun olur muydu?
Bu tıpkı bizden daha kötü durumda yaşayan insanları gördüğümüzde onlar için dua edip şükretmemiz gibi.. Dua mız kabul olsa da olmasa da Şükürler olsun demek bizim vazifemiz..
Soran+1 yılDua kabul olupta insanın başına musibet gibi yağarsa insan isyan eder doğal olarak. Kabul olmaz olmaz oldumuda bela musibet olarak gelir insanın başına. Hak mı adalet mi bu?
- +1 yıl
Yanlış düşünüyorsun...
İnanan biriysen eğer ALLAh'ın kulu için kötü olanı istemeyeceğini de bilirsin... Bize kötü gelen baş etmekte zorlandığımız yokluk, sıkıntı, zorluk, keder, acı vs.. durumları bakış açına bağlı olarak değişir ama Din'de inancımızda hayırlısı bu olduğu inanışıdır doğru olan.
Yani başımıza gelen bir sıkıntıya sabretmek bizim o sıkıntıdan daha güçlü daha iyi bir şekilde çıkmamızı sağlar.. Ama isyan etmek memnuniyetsiz kalmak veya benzeri düşünceler o sıkıntıların devamını sağlar...
Bunlar bizim imtihanımız... Yusuf'un kuyulara atılması da O'nun imtihanıydı...
Kaldı ki zorluk görmeden kolaylık, yokluk görmeden bolluk göremiyor insan.. Bu herkes için böyledir.. Her devir içinde..
Sen duan kabul olmadı diye şükretmen gerekirken bir nevi isyan edersen de karşılığı benzer bir durum olacak ve belkide uzun sürecek sonlanması...
Soran+1 yılYusuf suresini okudum ama kaç sene oldu bir yüzüm gülmedi. O kuyudan çıkarken peygamber olup çıktı sanki ben peygamber olcam. Yine aynı ben olcam. Yemin ederim ağlamaktan bıktım kirpiklerim döküldü. Ben baş edemiyorum artık hiç bişeyle. Gücüm inancım kalmadı.
Soran+1 yılBenimde oldu ama bu sefer gerçekten herşeyi bıraktım herşeyi oluruna bıraktım...
Soran+1 yılSorun şu ki tüm acılarım sıkıntılarım geçiyor yerine daha büyük sıkıntılar geliyor
- +1 yıl
Yahu gözünü seveyim güzel bir hayat yaşayabilmek için asırlar boyu acı mı çekelim oldu anasını satayım senin hayallerini çalsınlar şükret hedeflerini çalsınlar şükret hayatını elinden alsınlar şükret gençliğini çocukluğunu umutlarını mutluluğunu huzurunu herşeyini elinden alsınlar elinde hiçbir şey kalmayıncaya kadar herşeyini alsınlar senin değil yaşamaktan nefret ettirip ölmek için elinden geleni yaptırsınlar ölümün eşiğine kadar getirtsinler ama sen yine şükret olur mu senin hayallerini hedeflerini sen hak ettiğin halde sen değil hak etmeyen şahıslar yaşıyor bu mu imtihan lanet olsun o zaman böyle imtihana da böyle hayata da böyle adalete de lanet olsun
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılAynen bu durumdayım inan, çok zoruma gidiyor. Neden iyi ve ahlaklı iken dualarım kabul olmuyor, Allah neden fazlasıyla zor sınıyor beni diye düşünüyorum. Ve 5 vakit namaz kılarken artık zorlanıyorum, içimden gelmiyor, gidesim gelmiyor. Cumadan cumaya düştüm şimdi. Ona bile gönülsüz gider oldum..
049 Yorumla
Soran+1 yılBende aynıyım. Namaz kılmayan gönlü dilediği gibi yaşayan alkol tüketen allahın emir ve yasaklarından bir haber yaşayan insanlar benden çok daha mutlu ve hayatları istedikleri gibi. Bir de kendime bakıyorum namazlarımı kılmaya çalışıyorum emir ve yasaklarına uymaya çalışıyorum ancak hayatım her seferinde boka sarıyor. İnanırmısın gülmeyi dahi unuttum artık.
Cevap sahibi+1 yılAynen bende gülemez oldum, içime atıp duruyorum. Kendim için pek istektede bulunmuyorum inan. Ama bazı konulardada sınama beni Allahım diyorum. Çok bir şey istemiyorumki. Hiçmi bir işi rast gitmez insanın, yok işte olmuyor. Başkaları şükürsüz iken, ben yine ağzımdan düşürmüyorum ama gel görki hep başkalarının işi rast gidiyor. İnşallah yüzümüz güler bir gün ne diyelim ki başka.
Soran+1 yılMillet allaha isyan ediyor dilediği gibi yaşıyor her türlü ahlaksızlığı namussuzluğu pisliği yapıyor acaba diyorum ben onlardan daha mı kötü biriyim demekten kendimi alakoyamıyorum. Namaz kılmak dahi içimden gelmiyor😞
Cevap sahibi+1 yılÇok şükür iyi insanım. Herkeste iyi biri olduğumu söyler, çok sevilirim. Hep hayır duaları alırım başkalarından ama boşuna işte dediğin gibi.
Soran+1 yılBende bir dünya insandan hayır dua aldım dedin gibi fıs.
Cevap sahibi+1 yılHalada hayırlısı diyorum, vardır her şeyin bir zamanı diyorum, bekliyorum bakalım. Ne zaman gülecek bu kader..
Soran+1 yılBende senin gibi hep ümitliydim eskiden artık yüzümün güleceğini sanmıyorum.
Cevap sahibi+1 yılGüler inşallah, sabredelim yinede. Birgün dualarımızı yaşarken buluruz inşallah kendimizi..
Soran+1 yılBen dualarımı yaşarken buldum kendimi ama dualarım musibet olarak geldiler bana benim ümidimi yitirdiğim mevzuda bu işte. Yine de güzel duana amin diyorum arkadaşım.
Cevap sahibi+1 yılAllah iyi insanlarla karşılaştırsın o zaman. Hayırlı sanıpta hayırsızlara denk gelmezsin inşallah..
Soran+1 yılİnşallah yaa inşallah can yakanlarında yanacağı gün tez vakit gelsin ve bize rabbim göstersin
Cevap sahibi+1 yılKimse yaşattığını yaşamadan ölmez hiç merak etme
Soran+1 yılHep öyle diyolar ama bazılarına sanki allah torpil geçiyor çok şanslılar her zaman yara almadan kurtuluyor bazıları
Cevap sahibi+1 yılValla bazen öyle. Biz acı çektiğimizle kalıyoruz dimi
Soran+1 yılEvet hani allahın adaleti hani o hadisler 😕
Cevap sahibi+1 yılBen Allahtan işlerim için duada bulunurken bile, beni çok parayla sınama diyorum ya. Bu kadarda karşılıksız kalmamalı bence. Hikmetini göstermeli. Birini seviyorsun, onda bile yüzü gülmez mi insanın. Madem herkes imtihanda, bizimki neden ağır imtihan..
Soran+1 yılBende onu anlamıyorum işte. Allahım senin yolunda harcamayacağım parayı kazanmayı nasip etme diye dua et.
Cevap sahibi+1 yılBen öyle kendim için dua etmiyorumda inan. Bilmeden işlediğim günahları affet, kıldığım namazları kabul et, beni yoklukla sınama, iyi insanlarla karşılaştır, anne babamı rahata kavuşturmak için imkan ver diyorum. Şu olsun bu olsun özel bir istek yok ki, çok bir şey değil ki. Asla sana şükürden geri koyacak kadar çok para verme diyorum. Namazımızı karşılık beklemek içinde kılmadık, Allahı ağzımızdan düşürmedik, işimiz rast gitsin yeter diye. Ama yok işte yok.
Soran+1 yılDualarımın kabul olmasını engelleyen ne kadar günahım varsa affet allahım de. Ben dedim yine olmadı ama belki bir gün olur😊 ne yapcaz ki duadan başka çaremiz var mı?
Cevap sahibi+1 yılAma soğuyoruz işte bak. Benim namaz kılasım gelmiyor artık. Çarşıda falanken bir vakte arkadaş hadi girelim derse giriyorum, yoksa içimden gelmiyor. Başka çaremizde yok, hep sabır işte olmaz olsun. Güleceğimede inanmıyorumya.
Soran+1 yılBende öyleyim eskisi gibi kılamıyorum. Sabah namazlarıma kalkamıyorum. Bana sabah namazlarıma kaldıracak namazlarımı kontrol edecek biri lazım ya neyse artık.
Cevap sahibi+1 yılBen uyanıyorum biliyor musun alışkanlıktan. Beş on dakika kalıyorum öyle, kalkıp kılmaya üşenir oldum, gerçekten moral bozucu bir durum çünkü.
Soran+1 yılNe güzel uyanıyomuşsun. Keşke bende uyanabilsem. En sevdiğim sabah namazı ve sabah namazında edilen dualar kabul olur.
Cevap sahibi+1 yılEmin misin? Ben daha olduğuna denk gelmedim, öyle olsa böyle konuşmazdık bence, ne dersin :)
Soran+1 yılEminim. Benim ettiğim bütün dualarım hemde içimden geçirdiklerim hepsi kabul oldu. Ama onlarla imtihan oldum hemde en ağır şekilde. Benim üzüntüm bundan. Bence sende sabah namazlarını kaçırma ve dualarınj eksik etme.
Cevap sahibi+1 yılİnşallah ama inan samimiyetim kalmadı. İçimden gelmeyerek kılmakta yanlış olur. Allah imandan şaşırtmasın..
Soran+1 yılİçten bir kılmıcan iki kılmıcan bize bizi çekip toparlayacak birileri lazım
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı, Allah gönlümüze göre verir inşallah. Ondanda korkuyorum ben, kötü biri ile hayatımı birleştirmekten falan.
Soran+1 yılKorkmakta haklısın kötü insan çok😞
Cevap sahibi+1 yılÖyle maalesef ya, o yüzden korkumuz varya işte. Sıkma canını hemen dur, vardır hayırlı bir kısmetimiz
Soran+1 yılİnşallah vardır ama sanki bana hiç bir erkek beni sevmicekmiş gibi geliyor:(
Cevap sahibi+1 yılBen iyi bir aile kuracağıma, çok mutlu olacağıma güveniyorum ama korkum yanlış birine düşmekten işte. Severler ya neden öyle dedin ki şimdi
Soran+1 yılBende iyi bir eş iyi bir anne olacağıma güveniyorum ama karşımdakine güvenemiyorum. Ben hiç bir erkek tarafından sevilmedim. Bana da biri sevecekmiş gibi gelmiyor.
Cevap sahibi+1 yılSevilirsin öyle düşünme. Güvenilecek insanlarda var emin ol.
Soran+1 yılBende bu şans olduğu müddetçe herkese mutlu huzurlu yuva bize b. k 😕
Cevap sahibi+1 yılÇok karamsarsın bu konuda bence. Belki o konuda yüzün güler bilemezsin..
Soran+1 yılÖzellikle bu konuda karamsar kalmayı tercih ediyorum çünkü başıma gelecekleri biliyorum. Benim gibi birini kim sevsin hangi erkek sevsin ki 😕
Cevap sahibi+1 yılSenin gibi biri derken, neyin varda hayırdır. Sen insan değil misin?
Soran+1 yılŞimdi bir çirkin insan vardır bir de güzel insan vardır bir itici insan vardır bir de çekici insan vardır. Bir şanslı insan vardır bir de şanssız insan vardır. Hem çirkin hem itici hemde şanssızım daha ne olsun ki😒
Cevap sahibi+1 yılYüreğin güzel daha ne olsun. Haksızlık yapıyorsun kendine. Bak ben sana şöyle söyleyim. Ben üniversite okurken 4 yıl devlet yurdunda kaldım. Kız ve erkek blokları yan yanaydı, şimdiki gibi ayrı değildi. İnan dört yıl boyu hiç ilişkim olmadı ve çoğu kızın bende gözü olduğunuda duyuyor ve biliyordum, ben ilgilenmezdim. Yüzünün güzelliğine kanmadım hiçbirinin. Okul bitti, staj zamanı birisi denk geldi. O belli etti bana ilgisini, iki aydan sonra ben onun kalbini tanıdıkça bir şeyler hissetmeye başladım ve öyle açıldım ona. Kısmet değilmiş olmadı yine, ayrıldık. Diyeceğim senin gönlün güzel olsun, başka bir şeyin önemi yok. Hiç canını sıkma.
Soran+1 yılİyide şimdiki erkekler gönül güzelliğine bakmıyorlar ki hep dış güzelliğine bakıyorlar 😞 güzel olsun karaktersiz olsun istiyorlar hep annem bile geçen gün bunu dedi o bile farketmiş 😞
Cevap sahibi+1 yılDediğim gibi benim için önemli değil. Genelleme o birazda. Yoksa güzelliğe aldanan yok inan..
Cevap sahibi+1 yılGüzel olsunda karaktersiz olsun diyenin aklına şaşarım. Benim en korktuğum şey karakteri düzgün olmayan birisine denk gelmek. Allahım kötü insanlarla karşılaştırmasın, senide öyle. Çok karamsarsın ya, nasıl aşabiliriz bunu, yardımcı olmak isterim.
Soran+1 yılAmin rabbim her zaman iyi insanlarla karşılaştırsın ve birleştirsin bizi. Bilmiyorum aşarım herhalde bir şekilde zamanla belki bilemiyorum.
Cevap sahibi+1 yılBen dertleşmek isterim seninle istediğin sürece, kötü niyetli biriside değilim merak etme.
Soran+1 yılTeşekkür ederim sağol
Cevap sahibi+1 yılİstediğin zaman yazabilirsin çekinmeden..
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim
- +1 yıl
Peki siz o insanların öbür dünyasını biliyormusunuz? .. Her kim dünya nimetini isterse, kendisine ondan veririz; kim de ahiret sevabını isterse ona da bundan veririz..."ayetini okumaşşınız sanırım. Hem ALLAH, ı (Azze Ve Celle) sevmek bela ile olur imtihan ile olur Yoksa siz, sizden önce gelip geçenlerin başına gelenler size de gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız Yoksulluk ve sıkıntı onlara öylesine dokunmuş ve öyle sarsılmışlardı ki, nihayet Peygamber ve beraberindeki müminler: Allah´ın yardımı ne zaman! dediler. Bilesiniz ki Allah´ın yardımı yakındır. (Bakara-214 ayet)
+1 yılDua etmekten bikmadim ama başkalarinin benim istedigim hayati yaşarken onlar adina sevindim kendi adima üzüldm tabi
00 Yorumla
+1 yılHiç bırakmadım dua etmeyi bikmadim da Allah bir gün gerçekleştirecek. İnanıyorum
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
13Cevap
Dua hiçbirşeye yaramaz Bir Allah vardır oda İnsan iyi bir İnsan olduğu sürece sana az çok hemen hemen istediğini verir kötü verdikleride birer testir sınavdır tepkine göre sabrını ölcecektir dua felan her dua okuyanın hayatı dört dörlük olsaydı dışardaki herkesin elinde kurani kerim olurdu yüz yılarca yıl once yaşamış arabı ben peygamber olarak kabul etmem dünyanın en pislik insanı okusa dua hayatı güzelmi oluyor bakın dincilere hiçbirinin yüzünde hayır varmı?
00 Yorumla
+1 yılNe dua yı başkaları için edersin ne de namazı başkaları için kılarsın ve ikisi de hayalleri yaşamak için yapılmaz.. Soru zaten dua ve namazın fıtratına ters olmuş
03 Yorumla
Soran+1 yılBaşkası için yapmıyorum ama bende mutluluğu hak ediyorum yıllardır düzenli namazlarımı kılardım sürekli dua ederdim inan bana namaz kılmadığım zamanlar daha mutluydum namaz kıldıkça dua ettikçe başıma hep musibet geliyor.
- +1 yıl
Hiç musibetlerin neden geldiğini düşündün mü? Evet hayatını sorgulaman güzel birşey ama şunu unutma hayat hep zıtlıklarla dolu.. Mesela iyi kötü gibi güzel çirkin gibi falan.. o yüzden nasıl dua ve namaz iyi bir şey ise mutlaka karşısında onların yapılmasını engelleyecek bir şey olacaktır. Eğer namaz kıldıkça herkes güzel hayat yaşasaydı istediğini yapabilseydi zaten ülkede herkes namaz kılardı, önemli olan hayır ve şer de onun önemini bilebilmek
Soran+1 yılNamazlarımı aksaktmaya başladım zaten duayı da bırakmıştım. Neden başıma sürekli musibet geldiğini biliyorum. Çünkü mutluluğu ben haketmiyorum.
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ben hic dua etmedim.. edenlere saygim var tabiki..
Hayat öylede böylede gidiyor etsemde etmesemde.. benim icin önemli olan ilk sey insani insan görmek ikinciside vicdanim..012 Yorumla
Soran+1 yılBen yıldım artık tükendim ellerimi kaldıracak gücü dahi bulamıyorum.
Soran+1 yılBen savaşçı ve mücadeleci biriyim. Ama bu hayatta girdiğim tüm mücadeleleri kaybettim. İnsan hayatında bir kez olsun zafer kazanmak ister. Ama işte 😕
- +1 yıl
Eee :) yenilgide hirsi artirmasi lazim demeki yeterince savasmamisin, ben her zaman kendimle bile savasiyorum.. bir huyum hosuma gitmezse bile benim icin bir savas baslar kendimle olsa bile.. yilmadan devam
Sen yanmazsan ben yanmazsam nasil cikar karanliklar aydinliga.. bu söz aklima geldi birden :)
Soran+1 yılBen bu dünyada yeterince yandım hemde her bir saç diplerime kadar yandım hissettim. Ama artık biraz herşey düzene girsin istiyorum. Artık biraz mutlu olayım istiyorum. Çok bişey olmasa gerek. Allahada zor gelmez. Herşey onun istemesine bağlı. Ben çok yandım sende yandın artık hep beraber aydınlığa çıkalım. Bence o kadar kötü insanlar değilizdir. Bizde hakediyoruzdur mutluluğu.
- +1 yıl
Inanirim sana.. ama hayat böyle birsey iste insan bazen kendinden cok ödün veriyor.. ben kendimle oturup cok konustum.. kendimle cok savastim harbiden.. ama basardim dertlerle ugrasmiyorum aldiris etmiyorum.. mutlu olacak seylerle zamanimi geciriyorum.. bol bol gülüyorum egleniyorum.. hayati yasiyorum aslinda.. hayat kolay degil ama ben sen diyerleri onu kolaylastiracak.. seni üzen neyse uzak durcaksin.. seni ne yipratiyorsa uzak duracaksin.. seni ne mutlu etmiyorsa uzak duracaksin ancak böyle basarirsin..
Soran+1 yılBeni neyin mutlu ettiğini bilmiyorum artık. En son ne zaman güldüm bunu bile hatırlamıyorum. Mutsuz eden şeylerden kaçtıkça mutsuzluk daha çok kovalıyor.
Soran+1 yılCanım arkadaşım her geçen gün kendimden nefret ediyorum nedenini bilmiyorum ama aynaya bile bakmak istemiyorum. Mutlu olacağım şeyler bana çok uzak geliyor. Sahip olacak gücü kendimden bulamıyorum.
Soran+1 yılYapabilirim umarım sağol
+1 yılİnsan, güzel huyu ile, Cennetin en üstün derecelerine kavuşur [Nafile] İbadetlerle bu derecelere kavuşamaz. Kötü huy, insanı Cehennemin en aşağısına sürükler
026 Yorumla
Soran+1 yılKötümüyüm ben?
- +1 yıl
yo nerden çıkardın benimki gönderme idi
Soran+1 yılBana doğru geldi ama
- +1 yıl
yok özür dilerim
Soran+1 yılYok sanırım söylediğinde haklısın kötü biri olmasam böyle bir hayatı yaşamazdım. Demek ki kötü biriyim ki dünyada da ahirette de cehennemi yaşıyorum😃
Soran+1 yılİmoji yanlış oldu 😞😞😞
- +1 yıl
kız ne oldu sıkma canını aaaa
nerelisin
Soran+1 yılİzmir
- +1 yıl
kız zalımlaramı geldik yoksa
Soran+1 yılSende iyiki bişey öğrenmişsin habire herkese aynı şeyi yazıyosun
- +1 yıl
ne gibi kız ne yazmışım :(
Soran+1 yılBana yazdığını başkasınada yazmışsın
- +1 yıl
sanada bir farklı yazayım şiir severmisin :)
Soran+1 yıl😐😕😒
- +1 yıl
ne oldu ama :) kimsin sen?
Soran+1 yılÖylesine biri işte
- +1 yıl
yok merak ettim şimdi
Soran+1 yılLüzumsuz biriyim işte.
Soran+1 yılSende sanki burdaki herkesi tanıyomuşsun gibi soruyon.
- +1 yıl
ne lüzumsuzu yok aklı başından olanları tanımak ve bişey öğrenmek lazım
Soran+1 yılÇok aklım başımda değil ki 😒
- +1 yıl
üzülme sen kalbi güze neden aklın başında olmasın
Soran+1 yılPsikolojisi bozuk allaha tavır yapan biriyim şu an 😞
- +1 yıl
bak seni dinlemek isterim üzülme sen güzel insan
Soran+1 yılDinlencek bişey yok namazlarımıda kılmıyorum artık duayıda bıraktım
- +1 yıl
:( :(
+1 yılSenin gibi düşünüyordum bir zamanlar ama zaman geçtikçe o mutlu insanların hayatı ters döndü ama Allah bana daha güzelini nasip etti ve en güzeli çok şükür sağlık nasip etti
16 Yorumla
Soran+1 yılEskiden daha az mutsuzdum şimdi gün geçtikçe gülmeyi de unuttum. Şu yaşıma geldim bir yüzüm gülmedi söylesene ben ne zaman mutlu olcam ne zaman? Mezardamı? Her geçen günde sağlığım bozuluyor. Sürekli bişeyim çıkıyor.
- +1 yıl
Neyiniz var
Sizi en çok mutsuz eden olay neydi
Soran+1 yılMutsuzluğumu allah biliyor ve sadece izliyor😕
- +1 yıl
İsyan etme lütfen sadece sıkıntılara sabret sabretki yüzün Gülsün
Soran+1 yılSabretmekten başka çarem var mı ki?
- +1 yıl
Sabrın sonu selamettir
- Diğer konusunda 12,4b cevap paylaştı.
+1 yılDua etmekten 12-13 yaşlarımda bıktım. 366 gün aynı duayı edip de kabul edilmemesi inanmamamı sağladı. Başkaları da istediğim hayatı yaşıyo gibi... Ama tam istediğim hayat da değil. Ama çok umurumda değil kendi hayatımdan memnunum çünkü.
00 Yorumla - Diğer konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yıledilen dualara yanit verecek biri olmadigi icindir o.
00 Yorumla Diğer konusunda 4,7b cevap paylaştı. bunu hep şeytan fısıldar ama galebe ettiğiniz zaman geçer ve inatla devamiyet başarı getirir
18 Yorumla
Soran+1 yılÇok yıldım artık ellerimi kaldıracak gücü dahi bulamıyorum. Nasıl dua edeceğimi dahi bilmiyorum artık.
Soran+1 yılBen dualarımı o kadar içten yapıyordum ki içimden geçirdiğim her kelime her bir istekte kalbim fırlayacak gibi oluyordu. Ama sonuç? Hişbişey. Artık ümidimi herşeyden ümidimi kaybettim.
Soran+1 yılMevlananın böyle bir sözü varmıydı? Bilmiyordum.
Soran+1 yılTeşekkür ederim mevlana bana kapak yapmış resmen
Diğer konusunda 419 cevap paylaştı. Onlarda senin dualarna bakıp gülerler. Millet babadan zengin oluyo kimiside hayvan gibi çalışıyo yine birşey yok
00 YorumlaDiğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. dua ile ancak içsel huzur bulursun o kadar
00 Yorumla
+1 yılBunu farkettiğim günden beri dua nedir bilmem
00 Yorumla
+1 yılAllah esirgesin dediğim ne varsa full Hd izledim..
12 Yorumla
Soran+1 yılBende öyleyim inan bana. Neden korktuysam hepsi başıma geldi.
- +1 yıl
Yapacak bisey yok.. Sabredecegiz
Diğer konusunda 19,7b cevap paylaştı. putperestim ben ne duası.
00 Yorumla
+1 yılHiç dua etmedim, sülalem raad.
00 Yorumla
+1 yılbıkmadim
00 Yorumla
+1 yılEvet biktim
00 YorumlaHayır
00 Yorumlaevet
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz